Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept fórum

Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept (beszélgetős fórum)


81. katus3 (válaszként erre: 74. - 12d083b51b)
2017. aug. 2. 21:35
Bocsánat, kicsit eltűntem , de gondolom finom lett csokival is. ☺
80. arany52 (válaszként erre: 79. - 12d083b51b)
2017. aug. 1. 16:53
Másodszorra már tudod az arányokat. Én meg összedobtam estére egy kis vanília turmixot. Még nem tudom, hogy milyen, mert langyosan nem volt kedvem megkóstolni. Most hűtöm.
79. 12d083b51b (válaszként erre: 78. - Arany52)
2017. aug. 1. 15:08
Úgy gondoltam, hogy a dióhoz a csoki puding jobb lesz, mint a vanília. dr. Oetkert kavartam hozzá, és attól függetlenül, hogy egy szem cukrot nem tettem bele, mégis nagyon-nagyon édes lett. Nem szeretem a nagyon édes dolgokat, nem igazán voltam így megelégedve vele.
78. arany52 (válaszként erre: 74. - 12d083b51b)
2017. aug. 1. 14:00
Szerintem variálható, ez adja a főzés kreativitását. Kedvünkre kísérletezhetünk. Dióval talán én is megpróbálom, mákot nem szeretem.
77. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 72. - 12d083b51b)
2017. aug. 1. 06:40
Igen, ugyanúgy, mint a mákost, sőt szoktam túrós gubát is.
76. 12d083b51b (válaszként erre: 75. - Bozsu55)
2017. júl. 31. 10:57
Kösz! :))
75. bozsu55 (válaszként erre: 72. - 12d083b51b)
2017. júl. 31. 10:47
Igen,ugyanolyan finom!!
74. 12d083b51b (válaszként erre: 73. - Katus3)
2017. júl. 31. 10:39

Köszi!

Mert éppen most mákom nincs itthon, csak dióm! :)

És ha nem vanília sodóval, hanem csoki pudinggal öntöm fel, mert talán annak az íze jobban illik a dióhoz???

73. katus3 (válaszként erre: 72. - 12d083b51b)
2017. júl. 31. 10:35
Igen, én mindig dióval készítem, mert allergiás vagyok a mákra.
2017. júl. 31. 09:33
Valaki készített már mákos guba mintájára diós gubát??
71. 12d083b51b (válaszként erre: 70. - D1249e3cab)
2017. júl. 31. 07:47
Miért nem lett jó?? Mi nem sikerült?
70. d1249e3cab (válaszként erre: 66. - Globus)
2017. júl. 30. 23:16
Igen ilyesmire gondoltam. Meg is csinaltam , de nem lett valami jo. A kagylotesztam pedig sokkal kisebb volt mint a receptben. Koszi hogy irtatok🍝👍😘
69. katus3 (válaszként erre: 67. - Globus)
2017. júl. 30. 15:16
Neeem, itt most éppen a zöldségeket aprítottam. ☺
68. 12d083b51b (válaszként erre: 66. - Globus)
2017. júl. 30. 14:57

Egész biztos, hogy erre gondolt.

Bár a megszokotthoz képest ez a tészta igen nagy, de egyáltalán nem biztos, hogy én neki állnék egyenként betöltögetni őket! Ehhez türelem is kell, az időn kívül. :))

67. globus (válaszként erre: 55. - Katus3)
2017. júl. 30. 14:51
Fórumozni főzés közben nem lehet! :)
66. globus (válaszként erre: 62. - D1249e3cab)
2017. júl. 30. 14:50

Erre gondoltál?

[link]

Lehet kapni ilyen óriási kagylótésztát.

65. fincsi5 (válaszként erre: 62. - D1249e3cab)
2017. júl. 30. 14:47
A kagylótésztába beletölteni a húst, vagy csak rakottasan?
64. Loretta16 (válaszként erre: 63. - 12d083b51b)
2017. júl. 30. 10:19
Én is így szoktam, olyan tésztával, ami éppen van, és a tetejére reszelt sajt, még jobb füstölt sajttal. :)
63. 12d083b51b (válaszként erre: 62. - D1249e3cab)
2017. júl. 30. 06:39

Még így külön, direktbe nem csináltam, de maradékból rakott tésztát már igen:


Jénait/tepsit kivajaztam, rá a főtt tésztát, arra raktam a maradék pörköltet, a tetejére a maradék (hordós) aprókáposztát, és tetejére ismét tejföl+sajt, és be a sütőbe.


Ha a darált húst előre megpárolod tetszés szerinti ízesítéssel, a kagyló tésztát is előre megfőzöd, és 2 réteg tészta közé rakod a kész daráltat, alól-felül tejföllel... csak így tudom elképzelni.


De meglehet, hogy valaki majd ír ennél finomabbat is! :))

62. d1249e3cab (válaszként erre: 61. - 12d083b51b)
2017. júl. 29. 20:48
Sziasztok. Tudnatok segiteni daralt hussal toltott kagylotesztat szeretnek kesziteni. Ti hogy szoktatok?
61. 12d083b51b (válaszként erre: 60. - 124637ff9b)
2017. júl. 29. 11:49
:)))
60. 124637ff9b (válaszként erre: 59. - 12d083b51b)
2017. júl. 29. 11:44
Ja, jóó!! :D
59. 12d083b51b (válaszként erre: 58. - 124637ff9b)
2017. júl. 29. 11:41
Azééééér, meeer: "Mindent, csak kevesebbet!" a módi!
58. 124637ff9b (válaszként erre: 57. - 12d083b51b)
2017. júl. 29. 11:33

liszt-zsír-kenyér-víz kombót mééér eszel?

Azért nem is kár, ha kifut :D

57. 12d083b51b (válaszként erre: 56. - 124637ff9b)
2017. júl. 29. 11:27
Én a rántott levessel szoktam leginkább így járni. Ott állok mellette, várom hogy felforrjon, és vigyázok rá, hogy ki ne fusson... egy pillanatra félrenézek, és már annyi! Lehet takarítani a tűzhelyet, fazekat, mindent. :))
56. 124637ff9b (válaszként erre: 55. - Katus3)
2017. júl. 28. 18:20

Mondtam, hogy lesegetni kell :)

Örülök, hogy jól sikerült! :)

55. katus3 (válaszként erre: 36. - 124637ff9b)
2017. júl. 28. 17:34
Majdnem sikerült odaégetnem a tésztát. Pedig csak egy pillanatra nem figyeltem. De még épp jó lett ☺
54. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 51. - 12d083b51b)
2017. júl. 28. 17:29
Biztosan finom, lehet megcsinálom a páromnak, ő a nagy mákevő. Baracklekvárból már csináltam mákosat, de darált mákkal. Szerintem finom volt, de a baracklekit a párom alapból nem szereti, így lehet, almával jobban fog neki ízleni.Nekem a mákkal emésztési bajaim vannak, ezért csak ritkán és nagyon kicsit ehetek.
53. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 49. - Fehérke111)
2017. júl. 28. 17:25

Jól értetted, a gríz is nyers, de az én próbagombócaimban ezt nem lehetett észre venni.

Ahogy írtam, csak 25 dkg túróval próbáltam ki, de legközelebb teljes adagot csinálok. Este bekeverem, másnap délben kigombócozom az ebédhez.És forgatni meg abba forgatod, amit szeretsz.Én szeretem a diós prézlit, de miért ne lehetne csak dióba vagy mákba forgatni?!

52. 124637ff9b (válaszként erre: 51. - 12d083b51b)
2017. júl. 28. 14:02

Jéééééé


Pont ezt osztottam meg tegnap este a spórolósban :DDD


Holnap meg is csinálom.

A recept szerint 4-5 üveg lesz, és sütibeharapós izű :D

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook