Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept fórum

Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
201. cika58 (válaszként erre: 200. - 12d083b51b)
2017. dec. 16. 10:02
Szerintem is:))
200. 12d083b51b (válaszként erre: 198. - Cika58)
2017. dec. 16. 09:37

Akkor egyetértünk. A rizsgombóc ünnep után egy kis zöldbab főzelékkel.

A göngyölt husihoz pedig ami linket én felraktam a 16 féle krumpli-köret valamelyikét.

Tudunk mi! :))

2017. dec. 16. 09:35

Rácponty

(Ünnepek után, amikor már több nap, mint kolbász)


Nyers krumplit/cukkinit uborkaszelőn vékonyra szelek, zöldpaprikát karikára, paradicsomot cikkekre vágva, ezeket összekavarom egy tálban.


Hőálló edény aljára egy kis olajat, tejfölt, és a fenti keverékből az egyik felét. Só-bors + ki mit akar. Majd egy (két) doboz olajos halat ráteríteni, és a krumpli stb. keverék másik felét is. Ugyanúgy fűszerezni. A tetejét megkenni tejföllel, és kevéske vizet öntve rá, beborítva a sütőbe tenni. Ha a krumpli megpuhult, födőt le, és pirosra sütni a tetejét.


Karácsonykor nem szoktam halat, de újév után jó kis gyomor kímélő, könnyű kis kaja lehet belőle.

198. cika58 (válaszként erre: 197. - 12d083b51b)
2017. dec. 16. 09:33

Még nem csináltam meg, mert úgy gondolom, hogy a kettő együtt elég tömény lehet.

Külön- külön szerintem jó, de együtt nekem egy kicsit sok.

197. 12d083b51b (válaszként erre: 196. - Cika58)
2017. dec. 16. 09:10

És nem volt tömény, hogy a göngyölt húsban is sajt, + a rizsgombócban is sajt???


Egyébként köles-fasírtot szoktam hasonló módon készíteni, csak eddig sajtot nem raktam bele. De jó lesz, mert lágyítja, nem lesz annyira tömör.

196. cika58
2017. dec. 16. 09:06

Duplán baconös karajszeletek zöld fűszeres mackósajttal töltve

Hozzávalók:

• 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül

• 1 cs snidling

• 8 cikk mackósajt

• 1 db chili paprika

• friss bazsalikom

• só

• őrölt fehér bors

• 1 cs. szeletelt bacon

Elkészítés:

A snidlinget, bazsalikomot és a chilit apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.

Az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, és chilit elkeverjük a mackósajttal. Ízesítjük sóval és borssal.

A karajszeletek egyik oldalára szeletelt bacont teszünk, halmozunk rá a sajtos töltelékből, felgöngyöljük, baconba tekerjük és szorosan alufóliába csavarjuk.

A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra helyezzük és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

195. cika58 (válaszként erre: 194. - 12d083b51b)
2017. dec. 16. 09:05
Ezt köretnek olvastam, mindjárt bemásolom, hogy milyen húsi mellé volt.
2017. dec. 16. 08:52

Én a jóelőbb ezt olvasgattam, van benne pár eredeti ötlet:


[link]

193. 12d083b51b (válaszként erre: 192. - Cika58)
2017. dec. 16. 08:49

Köszi, ez jól hangzik.

Akár egy mártással köretnek sültek mellé, akár egy főzelékhez főételként... mindkét módon el tudom képzelni.

192. cika58
2017. dec. 16. 08:31

Szép jó reggelt!


Ezt a receptet most találtam, chili paprika nélkül lehet, hogy megcsinálom.


Arancini sajtos rizsgolyók

Hozzávalók:

• 20 dkg rizs

• 1 db tojás

• 2 szál újhagyma

• petrezselyem zöld

• 1 kis fej vöröshagyma

• 1 db chili paprika vagy chili pehely

• só

• őrölt fehér bors

• 10 dkg parmezán sajt

• zsemlemorzsa

• 20 dkg mozzarella sajt

• étolaj a sütéshez

Elkészítése:

Készíthetjük maradék főtt vagy párolt rizsből is. Ha frissen készítjük, akkor a rizst megfőzzük, langyosra hűtjük.

A parmezánt lereszeljük. Az újhagymát, petrezselymet, vöröshagymát apróra a mozzarella sajtot kb 1×1 cm-es kockákra vágjuk.

A rizsbe keverjük a reszelt parmezánt, apróra vágott újhagymát, chilit, petrezselymet, tojást. Ízesítjük borssal, sóval.

A rizsből nagyobb golyókat készítünk és mindegyik közepébe egy-egy sajtkockát teszünk.

Megformázzuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük.

191. 12d083b51b (válaszként erre: 189. - 0e40d7eb14)
2017. dec. 16. 07:33

Az igazság, hogy anno én még úgy tanultam, hogy minden kifőzött tésztát egy pici zsírban/olajban átforgatunk, pici sót rá, ezzel "lesütjük" róla a vizet, ízletesebb lesz a tészta.

Megvallom, az utóbbi években ha köretként megy a főtt tészta pörkölthöz stb. ezt már ellustítom.

2017. dec. 15. 20:30

Leggyakrabban a miszíonár sütit nyomjuk! :d

De jó a 69non+ultra is..csak maces!

2017. dec. 15. 17:57

na, majdnem elfelejtettem:

a fodrásznál hallottam ma:

A zsemlegombócot kifőzés után még frissiben a vízből kivéve zsírban megpirítja. Jó lehet, nem?

188. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 187. - 12d083b51b)
2017. dec. 15. 17:49
Neeem, tulajdonképpen tarhonyás paprikás krumpli, vagy krumplis tarhonya, ki hogyan nevezi, de szaggatok bele kanállal néhány nokedlit is. Azért megesszük mindketten így is együtt.
187. 12d083b51b (válaszként erre: 186. - 0e40d7eb14)
2017. dec. 15. 07:13

Az szép lesz, amikor majd szedésnél válogatjátok magatoknak, hogy ez tarhonya, akkor az enyém, ez nokedli, a tied.... :)))

Gondolom, sejtem, hogy még előtte kétfelé szeded, de ezt a poént nem tudtam kihagyni! :))

186. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 182. - 0e40d7eb14)
2017. dec. 15. 06:42

Bocsi!!! a túró 25 dkg, nem 20.Miért írtam 20-at, nem is tudom.

Ma paprikás krumplit csinálok, de mivel én nokedlivel szeretem, a párom meg tarhonyásan, így lesz benne mindkettő.

2017. dec. 14. 15:04

Én a brassóit szoktam így, csak vegetát nem használok. És a kockára vágott sült krumplit belekavarom.

Az eszembe sem jutott volna, hogy krumpli nélkül, akármilyen főzelékkel, vagy valami mártással is tökéletes kaja. Köszi az ötletet!

184. imaginary (válaszként erre: 180. - 12d083b51b)
2017. dec. 14. 14:36
Nagyon egyszerűen. Só, bors vegeta, fokhagyma megszór, kicsit fedő alatt puhul, majd olajon pirul :) Semmi extra.
183. 12d083b51b (válaszként erre: 182. - 0e40d7eb14)
2017. dec. 14. 14:16
Köszi, ez jól hangzik!
182. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 177. - 12d083b51b)
2017. dec. 14. 14:09

Na jó, rendben. A mai nap nem főztem ugyan semmit, de szívesen osztom meg a nemrégiben lelt kincsemet:

Fitt pogácsa a neve. A világ legegyszerűbben elkészíthető, kalória szegény, finomliszt és zsiradékmentes, és ráadásul finom!!!

20 dkg túró,(ha nagyon rögös, akkor egy kicsit botmixerrel kezeld, és én zsírszegénnyel csinálom)

2 db egész tojás,

3-3 evőkanál zabpehelyliszt és zabpehely

só, bors, opc.reszelt fokhagyma.

Keverd össze, pakold egy nylonzacsiba és diónyi gombócokat nyomj belőle a sütőpapírral. Süsd meg, kb.20 perc alatt. 1 tepsi lesz belőle, ezért én mindig duplát sütök.

Ha nem akarod hogy ennyire diétás legyen, akkor a tetejére reszelt sajt mehet, vagy kömény, stb..

ezt aztán a pogácsaimádók,-mint én is- eheti büntetlenül reggeltől, reggelig.

2017. dec. 14. 12:56
semmi külünös,tökfőzelék fasirt ,meg Ádámnak petrezselymeskrupli,ő nem szereti a főzeléket
180. 12d083b51b (válaszként erre: 179. - Imaginary)
2017. dec. 14. 09:48

Abban biztos vagyok. :DDD

Leírnád a pirított cs.mell kockákat hogyan készíted?

2017. dec. 14. 09:27

Én jól :D


ma is lesz zöldborsó főzelék + csmell kockák piritva, majd tálalva :P

2017. dec. 14. 09:01

Olvastam egy másik fórumban, ahányan írták, annyi féle krumplis tarhonya receptet.

Hát amit én tanultam, az is más, sőt, mi még azt is másként készítettük, ha:


- sama krumplis tarhonya, akkor ebbe max. csak karikára szelt füstölt kolbász ment:

hagymát-zöldpaprikát dinsztelünk, (rá a kolbász, ha lett bele!), rá a krumpli, és törtpaprikával feleresztve. Amikor félig megfőtt a krumpli, akkor bele a tarhonya. Ahány tányér, annyi marék + még 1 marék, ha valaki repetázni akar!

(Ha van egy kislábasnyi kész pörkölt maradék, akkor azt itt a legvégén forraljuk hozzá!)


- csirke-, galamb-, sertés húsos krumplis tarhonya:

ez esetben először a húst tesszük fel pörköltnek, amikor már jó félig megfőtt, akkor megy bele a krumpli, és amikor már az is félig megfőtt, akkor a tarhonya.


- pirított tarhonya:

kevés olajon átforgatjuk a tarhonyát, majd pici vízzel födő alatt pároljuk, pirítjuk, amíg meg nem puhul, a vizet pótoljuk alá.

Legtöbb esetben ezt a pirított tarhonyát összeforraljuk a kész pörkölttel, és mint egytál étel tesszük asztalra. Mi külön köretként a pirított tarhonyát nem készítettük!


Ahány ház, annyi szokás, ahány vidék annyi módi! :))

177. 12d083b51b (válaszként erre: 176. - 0e40d7eb14)
2017. dec. 14. 07:55
Légyszi, fújjál egy receptet te is ide. Pl. akár a mai kajádat, akár valamelyik ünnepit... köszi előre is! :))
176. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 174. - 12d083b51b)
2017. dec. 14. 07:45
DDDD......
2017. dec. 14. 07:19

A májjal töltött... 2-3 (?) verzióban:


Karajt/csirke-pulyka mellett... kiklopfolunk, egyik oldalát mustárral megkenjük, és az egyik végébe 1 db. csirke májat rakunk, a szelet hús másik végét ráhajtjuk. (Előtte a májat egy pillanatra lobogó forró vizbe mártom, hogy a véres lé kiforrjon belőle.)


Ettől kezdve:

1./ a széleit összetűzzük, bepanírozzuk és hagyományos módon kirántjuk

2./ összetűzni, panírozni sem kell, alufólia-csíkba rakjuk, a széleit feltekerjük (én dupla fóliába csomagoltam) és bő forró olajban a kis csomagocskák mindkét oldalát 15-15 percig sütni. Minimális olaj csak beszivárog, és a natúr húsok nagyon szép piros-ropogósra sülnek.

Ne süsd tovább, mert megég benne a hús!

Finom, de hátránya: hogy a forró olajtól tele lesz az egész konyha füsttel, szaggal...


Épp ezért ma arra gondoltam, hogy grillen, üres teflonban felső lángon??? sütni esetleg ezeket a kis csomagocskákat.... vajon milyen lenne???

Vélemény???

174. 12d083b51b (válaszként erre: 173. - 0e40d7eb14)
2017. dec. 14. 06:58
Ez a link az, megtaláltam. Majd egy kicsit jobban felébredek, ide írom azt a töltött hús receptet, ami a hajnali kávézgatás közben (1000+1 éves) eszembe jutott.
173. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 172. - 12d083b51b)
2017. dec. 13. 19:09
nosza fújjuk..link?
2017. dec. 13. 11:02
Jól emlékeztem, hogy valami fórum van, ahol korábban elkezdtük néhányan a receptjeinket megosztani egymással. Hát akkor itt az ünnepek előtt, fújjuk le róla a port. :))
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook