Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept fórum

Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
261. ab61752c45 (válaszként erre: 259. - Cika58)
2018. jan. 13. 10:07
zselatint csak nagy titokban teszek hozzá,hogy senki se lássa.Polcz Alaine.persze attól még jó lehet.olvastad a szakácskönyvét?
260. ab61752c45 (válaszként erre: 258. - 12d083b51b)
2018. jan. 13. 10:03
én mindig találomra öntöm rá a vizet,igaz néha fél napig fő.
259. cika58
2018. jan. 13. 09:55
Hát még így nem jártam én sem. Most megyek, a boltba veszek zselatint, és összeforralom vele, úgy biztos, hogy jó lesz.:((
2018. jan. 13. 09:48
Mi itthon mindig körömből főztük, a belerakott füle-farka csak pótlék volt hozzá. A vizet szigorúan kimértük a tányérral, hogy mennyit is öntsünk rá, így nem csalódtunk.
257. ab61752c45 (válaszként erre: 256. - Cika58)
2018. jan. 13. 09:47
akkor vagy sok volt a víz,más ötletem nincsen.mondjuk sokan azt mondják,ha sok a fokhagyma benne,akkor nehezebben dermed meg,de én ezt sosem tapasztaltam.
256. cika58
2018. jan. 13. 09:36
4 óra hosszát főztem, szép lassú tűzön, levált a hús is a csontról.
255. ab61752c45 (válaszként erre: 254. - Ab61752c45)
2018. jan. 13. 09:33
csak én a levét szeretem a kocsonyának,a húst nem,legföljebb a jó cuppogós részét.
254. ab61752c45 (válaszként erre: 250. - Cika58)
2018. jan. 13. 09:29
mennyi ideig főzted?én egyszer kényszerből,más adalék híján darabolt lábból főztem.nem azt mondom,hogy a világ legjobb kocsonyája volt,de meg lehetett enni.ha több eszem lett volna veszek hozzá egy darab csülköt.
253. 12d083b51b (válaszként erre: 252. - Cika58)
2018. jan. 13. 09:27
Ennek pedig jónak kellene lennie, max. ha nem főzted kellő ideig, hogy a bőr-farok is kellően megfőjön. A csülöknek a szép, húsos részét kivenném, ha az már megfőtt, de a többi részt még egy ideig főzném tovább.
252. cika58 (válaszként erre: 251. - 12d083b51b)
2018. jan. 13. 09:21
Bőr csülök, 1 db farok. 2 liter víz.
251. 12d083b51b (válaszként erre: 250. - Cika58)
2018. jan. 13. 08:52
Miből csináltad, miket raktál bele?
250. cika58
2018. jan. 13. 08:49
Olyan mérges vagyok, hogy majd szép durranok. Tegnap csináltam kocsonyát, na, majd ma reggel milyen finomat reggelizek, hát nem. Alig kötött meg, mi a pitypangért nem kötött meg rendesen. Így még sosem jártam.
2018. jan. 12. 06:55

itt is van néhány ötlet, bár inkább diétás fogások:

[link]

(én ötleteket szeretnék kapni koleszterin diétához!)

248. 12d083b51b (válaszként erre: 247. - 0e40d7eb14)
2018. jan. 8. 07:40
Köszi! Ez nekem nagyon tetszik. Gyakorlatilag bármilyen sült/főtt hús maradékkal össze lehet dobni.
2018. jan. 8. 07:35

Na mit találtam?: ha maradt egy kis db csirkemell:


[link]


nekem tetszik.

2018. jan. 8. 02:04

pesto spagettivel

.osszeturmixolod a kovetkezo dolgokat-

1 nagy csokor petrezselyem

kb 10 dkg sajt lereszelve/barmilyen/

olaj

2-3 gerezd foghagyma

osszeturmixolod es a kifott spagettivel osszekevered,jo etvagyat!

2017. dec. 23. 19:26
Békés Karácsonyt mindenkinek!
244. 12d083b51b (válaszként erre: 239. - Cika58)
2017. dec. 23. 06:48

Szervusztok! Jó reggelt mindenkinek!


Egyébként jó bele bármilyen főtt/párolt zölség, de még a bekeményedett, beszáradt trapistával is csodát tesz, bármilyen főtt/sült hús maradékot is nyugodtan lehet bele rakni.

Mint a maradék-feldolgozó üzem! :))

2017. dec. 22. 16:48

Most bennem a kisördög, hogy valami egészen mást készítsek, mint amit eddig terveztem.


[link]


Vagy legalább egy szeletkét lopjak el a sütni való malacból, hogy legyen 1-2 evésre ilyen is.

2017. dec. 22. 08:15

Ezt most loptam, ide rakom, talán másnak is ad valami ötletet:


[link]

2017. dec. 22. 07:18
Szervusztok! Jó reggelt, szép napot kívánok mindenkinek!
240. 12d083b51b (válaszként erre: 239. - Cika58)
2017. dec. 21. 14:24

Jó lesz ez, hasonlót szoktam:

- 4 db. főtt tojás

- 1 pár virsli főzve

- 2-4 db. csemege uborka (nyáron kb. 10 cm kígyó)

- 2 db. nyers alma

Ebből 1 db. 1 literes jénai lesz tele, egymagamnak 4 napra is elegendő, még akár önmagában is.

A tejföl-mustár-majonéz-cukor (só-bors helyett a gondolatnyi cukor = tartármártás. 2 ek. tejföl, ennek kb. 2/3-nyi majonéz, és kb. 1 tk. mustár!)


Szerintem nyugodtan csináld meg, ez a hordós káposzta benne tök jó ötlet! :))

239. cika58
2017. dec. 21. 11:59

Ezt lehet, hogy kicsibe megcsinálom, kis könnyű salátának tűnik.

Valaki csinált már ilyet?


1 kg savanyú káposzt

20 dkg füstölt virsli

2 db burgonya (megfőzve)

1 nagy db lila hagyma

270 g tejföl

1 ek mustár

3 ek majonéz

só ízlés szerint bors ízlés szerint


elkészítés

1. A krumplikat megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha kicsit hűltek, megpucoljuk, és felkockázzuk.

2. A káposztát, ha szükséges, kicsit kimossuk, majd összevágjuk, hogy könnyebben tudjuk kezelni.

3. A virsliket 2 percig főzzük, majd karikára vágjuk, és a kockázott krumplival meg a szeletekre vágott lila hagymával együtt a káposztához adjuk.

4. A tejfölt, a mustárt, a majonézt, a sót és a borsot összekeverjük, megkóstoljuk, ha kell, ízesítjük még.

5. Leöntjük vele a salátát, jól összeforgatjuk, majd hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.

2017. dec. 21. 10:36
Meyer citrom van az A.ldiban. Ma vettem.
237. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 235. - Imaginary)
2017. dec. 21. 10:29
én is kíváncsi vagyok rá..
236. 124637ff9b (válaszként erre: 235. - Imaginary)
2017. dec. 21. 08:47
Jó! 😊
235. imaginary (válaszként erre: 234. - 124637ff9b)
2017. dec. 21. 08:31

Anyuttol majd elkerem a pontos receptet.

Tojás, Tömlös sajt, majonéz, liszt, de a pontos arányokra nem emlékszem.

234. 124637ff9b (válaszként erre: 233. - Imaginary)
2017. dec. 21. 08:27

Ooooo

Sajt alapú piskóta.. 😶

Azt hogyan?

233. imaginary (válaszként erre: 232. - 124637ff9b)
2017. dec. 21. 08:24

Köszönöm :)



Az enyém sült sajttekercs, egy sajt alapú " piskóta" vékony husos, pritaminpaprikas töltelékkel.


A nyers sajttekercset inkabb húsvétra szoktam sonkahoz.

232. 124637ff9b (válaszként erre: 231. - Imaginary)
2017. dec. 21. 08:13

Imádom a különleges kajáidat! 😄

Sajttekercset hagyományosan készíted konyharuhában főzve?

A napokban láttam egy videót lapkasajtokkal feltekerőst.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook