Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept fórum

Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
2017. júl. 26. 11:11
Engem az igazi finom vadas receptje érdekel. Eddig 2-szer próbáltam, 2 recept alapján, de egyik se ízlett igazán. Olyan kéne, ami kellemesen édeskés, savanykás, nincs tele répával. Szerintem nagyon nehéz eltalálni az arányt.
20. Loretta16 (válaszként erre: 12. - 12d083b51b)
2017. júl. 26. 08:38
19. 12d083b51b (válaszként erre: 16. - 0e40d7eb14)
2017. júl. 26. 07:42

Ez a főzés-mentes, gyümölccsel töltött túró-gombóc, akár még nasinak is tökéletes lehet.

Ha nem pirított zsemlemorzsába forgatjuk, hanem kisebb golyókat formázva, pl. darált dióba, hasonlóba forgatjuk meg???

18. 12d083b51b (válaszként erre: 15. - Katus3)
2017. júl. 26. 07:39
Katus! Ez jól hangzik, 25 dkg túróm van, csak egy kis mazsolát kell hozzá vennem. Jó lesz ez! Köszi!
2017. júl. 26. 07:35

Túrógombóc, ahogyan én csinálom:

- Tejbegrízt sűrűre főzök, bele a cukor, vaníliás cukor, citrom héj és amit akarsz

- Megvárom, míg kihűl annyira, hogy a túrót símára belekavarhatom, tejföllel lehet krémesebbé tenni.

- Utána két evőkanállal már lehet szilvamag alakúra formázva kiszaggatni (nem feltétlen kell kézzel belemászni!)

- Vagy a pirított zsemlemorzsába forgatom, de lehet csak símán cukrozott dióba, mákba, esetleg kakaóval megszórva is finom.

Arra figyelni kell, hogy az elején a tejbegrízbe olyan ízesítő anyagokat főzzünk bele, ami majd a külső anyaggal (dió-mák-kakaó stb.) ízben harmonizál. :))

16. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 12. - 12d083b51b)
2017. júl. 26. 06:11

Na ez éppen most van nálam próba alatt, és ennél egyszerűbb nincs...nyers túrógombóc.

[link]


Azért én csak negyed kiló túrót áldoztam a próba oltárán, és tettem bele utifűmaghéjat is.Délután gombócozom, ha hazajöttem a munkából.Az eredményt majd írom.

15. katus3 (válaszként erre: 12. - 12d083b51b)
2017. júl. 26. 05:59

Nekem csak hagyományos van, leírom hogy csinálom, hátha más mint a tiéd:

fél kg túró

vaníliás cukor

sima cukor

mazsola

1 citrom reszelt héja

2 tojás sárgája és felvert habja,

néhány evőkanál gríz.


Ezeket kikevered, a habot csak a végén forgatod hozzá óvatosan majd hagyod állni a hűtőben egy órát és úgy főzöd ki. Pirított zsemlemorzsába forgatod, én teszek a tetejére vajas-cukros tejfölt is.

2017. júl. 25. 18:52

Nekem van egy nagyon tuti "receptem" (egy gyorsétteremben ettem hasonlót, onnan az ötlet),csak az enyém finomabb :)

Taco (salsa) saláta :


Hozzávalók :


Csirkemell

Jégsaláta

Paradicsom

Hagyma

Kapia paprika

Esetleg jalapeno paprika

Salsa szósz

Nachos chips


A csirke szeleteket megpirítom, majd ha kész, csíkokra vágom.

Egy tányérba a jegsalátát szintén csíkokra vágom, majd rá a feldarabolt paradicsomot, felkarikázott hagymát és paprikát,aki bírja a csípőset annak jalapeno paprikát is.

Erre teszem a csirkét,majd raöntök salsa szószt és a legvégén rá a kissé összetört Nachos chipset.

13. .Charlotte (válaszként erre: 9. - Katus3)
2017. júl. 25. 14:47
Huh ez jò ötlet! Tetszik ez a téma!
2017. júl. 25. 14:32

Engem még érdekelne valami túrógombóc recept is, ami nem a hagyományos nagymami-módi, hanem valami egyszerű és nagyszerű.


És persze várom, várjuk, hogy titeket/másokat esetleg milyen recept érdekelne. Írjuk azt is! :))

2017. júl. 25. 14:24

Köszi csajok!

Fantasztikus ötletek, az eszembe sem jutott, hogy megtölteni, pedig tököt, karalábét szoktam. No akkor a vasárnapi kaja, így "alul-felül tejföl + reszelt sajt" módjára... :)))


Az okoskodók ne szóljanak egy szót sem, hiszen ez pont arról szól, hogy "mindenki másképp csinálja".

10. katus3 (válaszként erre: 9. - Katus3)
2017. júl. 25. 14:03
Én, készíteni... elnézést a félrenyomásért...
2017. júl. 25. 14:02
Sziasztok. En szoktam gombából fasírtot kedzíteni. Ugyanúgy mint a darált húsosat, csak hús helyett reszelt gombából készül és felvesz egy kis zsemlemorzsát is, mert vizesebb. Érdemes kipróbálni. Füstölt sajt is reszelhető bele.
8. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 1. - 12d083b51b)
2017. júl. 25. 14:01
savanyúságnak is elteheted, sőt, lehet kovászolni, mint az uborkát..
7. b598e4912b (válaszként erre: 6. - Loretta16)
2017. júl. 25. 13:53
karalábéval is finom, amit kivájok, abból főzelék lesz és köretként tálalom
6. Loretta16 (válaszként erre: 5. - Loretta16)
2017. júl. 25. 12:00
Ugyanilyet nagyobb szemű krumplival is szoktam csinálni. Amit kivájunk, mellette megsütjük.
2017. júl. 25. 11:58
A tökféléket meg lehet tölteni pörköltként készített darált hússal, abba rizs, és az egésznek a tetejére tejföl, sütőben megsütni. Nagyon finom!
4. Loretta16 (válaszként erre: 1. - 12d083b51b)
2017. júl. 25. 11:56
Nagyon jó ez a téma!! :) Csak ne legyenek okoskodók, akik majd megmondják, hogy "De hát azt mindenki ismeri..." Így szokott leni.
2017. júl. 25. 11:45
Reszeld le és csináld meg ugyanúgy, mintha tócsni lenne, krumpli helyett :) Nagyon finom :)
2017. júl. 25. 11:30

Imádom a patisszont, de eddig még csak rántva készítettem.

Szeretnék valami újat is kipróbálni belőle.

Ti hogyan szoktátok még ezen kívül elkészíteni?

Köszi, ha valakinek van valami más is a tarsolyában és megosztja velünk.

2017. júl. 25. 11:29

Ha valaki úgy gondolja, hogy olyan receptje van, amit szívesen megosztana másokkal. Legyen az akár főétel, vagy valami egyszerű-nagyszerű saláta, bármi...

Sokszor van, amikor már unjuk az ezer éves receptünket, szívesen készítenénk valamit valahogy másként...

Gondoltam ide felírjuk a saját receptünket, olvashatjuk másokét...

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook