Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept fórum

Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
291. 124637ff9b (válaszként erre: 289. - Cel)
2018. jan. 22. 15:30

Jó ötlet.

Olvastam, hogy valaki lezart müanyag dobozokba teszi az ilyen apró dolgokat, és összerázza a liszttel stb

290. cika58 (válaszként erre: 289. - Cel)
2018. jan. 22. 15:12
De jó ötlet, ki fogom így próbálni.
289. cel (válaszként erre: 288. - Ab61752c45)
2018. jan. 22. 15:07
Nem egyenként paníroznám, hanem mint az apró gombát, egy marékkal a lisztbe, elkeverni, szűrőkanállal kiemelni, lisztet lerázni, bele a tojásba, elkeverni, szűrőkanállal kimerni, tojást lecsöpögtetni, bőséges morzsába beleborítani, hempergetni, szűrőkanállal kiemelni, lerázni a fölösleges morzsát és mehet a zsiradékba.
288. ab61752c45 (válaszként erre: 284. - 0e40d7eb14)
2018. jan. 22. 15:00
olvastam az újságban a rántott babot.elég nagy szemű volt,de minden egyes szemet panírozni.inkább sose egyek.
287. cika58 (válaszként erre: 286. - 12d083b51b)
2018. jan. 22. 13:21
Rendben!
286. 12d083b51b (válaszként erre: 285. - Cika58)
2018. jan. 22. 13:13
Szevasztok! Rákerestem, nekem is tetszik. Tervezek rántott kelkápot, de akkor kipróbálom ezzel. Majd jelentkezek, hogyan sikerült.
285. cika58 (válaszként erre: 284. - 0e40d7eb14)
2018. jan. 22. 13:10
Hát igen, kicsit macerás, de ha finom, akkor megéri. Lehet,hogy a hétvégén kipróbálom.
284. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 283. - Cika58)
2018. jan. 22. 07:36
A kelbimbót nagyon szeretem, de kicsit macerás a párizsi masszába mártogatni egyenként, nem?
283. cika58
2018. jan. 21. 17:51
Pongyolás kelbimbó, ilyet valaki csinált már?
282. 12d083b51b (válaszként erre: 281. - Cika58)
2018. jan. 14. 07:52
Gratula!
281. cika58
2018. jan. 14. 07:51
Hát egy kis zselatin mire nem képes. A kocsonyám tökéletes lett.
280. 12d083b51b (válaszként erre: 279. - Ab61752c45)
2018. jan. 13. 13:53
Eddig még én is csak sütve ettem, ill. valamikor régen abból csináltam a brassóit, éppen azért, mert finom, szaftos húsa van.
279. ab61752c45 (válaszként erre: 277. - 12d083b51b)
2018. jan. 13. 12:11
én csak sütve szeretem.
278. cika58 (válaszként erre: 277. - 12d083b51b)
2018. jan. 13. 12:00
Igen, ugyanúgy csinálok mindent.Isteni szaftos, a hentessel szép vékonyra szeleteltem fel.
277. 12d083b51b (válaszként erre: 276. - Cika58)
2018. jan. 13. 11:48
Tarját rántva, sohasem jutott volna eszembe. És azt ugyanúgy klopfolod, vagy hogyan csinálod?
276. cika58
2018. jan. 13. 11:39
Én a csontos tarját szeretem, olyan finom rántva, jó szaftos, finom.
275. ab61752c45 (válaszként erre: 273. - 12d083b51b)
2018. jan. 13. 11:33
én is inkább a csontos híve vagyok.ha karajt veszek,ritkán,jó vastag csontosat.
274. cika58 (válaszként erre: 261. - Ab61752c45)
2018. jan. 13. 11:27
Nem olvastam.
273. 12d083b51b (válaszként erre: 272. - Ab61752c45)
2018. jan. 13. 11:06
Mondjuk én a csontosát kifejezetten pörköltnek szeretem, imádom szopogatni. A vastagabb húsát már inkább sütve, rántva, vagy éppen felszelve ragunak szoktam. Persze vannak furcsa ízlések is, meglehet, hogy az én/mi ízlésünkre pedig ő mondaná, hogy fura.
272. ab61752c45 (válaszként erre: 271. - 12d083b51b)
2018. jan. 13. 10:59
nem biztos,hogy azért van.az anyja nyakában akkora aranylánc van,ami nekem sosem lesz,mondjuk nem is vágyom rá.de jobban szeretem a rántott csirkefarhátat,vagy töltve,a nyakpörköltet,vagy zúzapörköltet.
271. 12d083b51b (válaszként erre: 270. - Ab61752c45)
2018. jan. 13. 10:47

Pörköltbe én is szeretem a cs.lábat, de rántva...


Tudod ilyenkor eszembe jut egy nyugdíjas ismerősöm, a kezdő pedagógus lányával élt együtt. Gondolhatod, a lánya sincs túlfizetve. Az anyuka fogalmazott úgy: tudod mi nagyon takarékos beosztással élünk.

Mindig eszembe jut ez a mondat, ha ilyesmit hallok, olvasok, mint ez a rántott cs.láb, vagy régebbről a rántott krumpli, és társai: takarékos beosztás. Gondolom szívesebben enne rántott karajt, vagy hasonlókat.

270. ab61752c45 (válaszként erre: 269. - 12d083b51b)
2018. jan. 13. 10:43
a volt munkatársnőm fia a rántott csirkelábat szerette,mit evett rajta?
2018. jan. 13. 10:39

Most erről jut eszembe, hogy nem mindegy, fiatal vagy öreg disznó...

Annyiszor hallottam már, hogy a sertés köröm rántva nagyon finom, 1x gondoltam egyet, és vettem 2 db. körmöt. Akkor vettem, amikor láttam, hogy egy jól megtermett disznó körme volt az üzletben, gondoltam, azon legalább lesz mit enni, nem csak a vékonyka bőr a csonton...


Mondták, hogy annyira kell előfőzni, hogy a hosszú csontokat ki tudjam szedni belőle panírozás előtt... 4 órán keresztül főztem a vén disznó körmét, és miután bepaníroztam, kirántottam, és az egész csicsogott a hájtól, zsírtól, úgy landolt az egész a kukában. Soha többé rántott köröm! :))

268. 12d083b51b (válaszként erre: 267. - Ab61752c45)
2018. jan. 13. 10:33
Okos, nem okos, én bizony együtt fagyasztottam őket.
267. ab61752c45 (válaszként erre: 265. - 12d083b51b)
2018. jan. 13. 10:31
valamelyik okos konyhában olvastam,külön kell lefagyasztani a levét,külön a húst.nem egyszerűbb együtt?
266. 12d083b51b (válaszként erre: 265. - 12d083b51b)
2018. jan. 13. 10:27
Jav*: 2 tányér kb. 4 evésre!!! kitart :D
265. 12d083b51b (válaszként erre: 263. - Ab61752c45)
2018. jan. 13. 10:25

De lehet kapni, 100 Ft-osban néhány éve vettem én is. :))


Én is egyedül járok rá, kb. 4-5 tányérral szoktam megfőzni egyszerre, amikor megaludt, a felét rögtön rakom a fagyóba. Jó lesz az kb. egy hónap múlva is, kienged, átforralom, másnapra már ismét alszanak.

Így elosztva, 2 tányér kb. 4 hétig kitart, majd a következő hónapban is lesz egy hétre való. Szimpla meló, dupla élvezet. :))

264. ab61752c45 (válaszként erre: 263. - Ab61752c45)
2018. jan. 13. 10:19
aztán lett vagy 10 tányérral,de már nincs aki megegye.
263. ab61752c45 (válaszként erre: 262. - 12d083b51b)
2018. jan. 13. 10:17
annak igen.még régen,mikor főztem teletettem a hozzávalókkal a nagy fazekat,fölöntöttem vízzel,hogy jól ellepje.aztán csöndesen elforrogatott. van egy vaslapom,igaz csupa rozsda,néha elmosom,de ilyet már nem kapni.
262. 12d083b51b (válaszként erre: 260. - Ab61752c45)
2018. jan. 13. 10:10

Amikor feldaraboltam a húst, előveszek 1 tányért, dobozt (amibe majd beleszűröm) és belerakosgatom a húst, számolom, mennyi tányér kocsonya lesz. Pontosan annyi tányér vizet öntök rá, és még 1 tányér pluszt, elforrásra. Ezt így tanultam édesanyámtól, sohasem kellett ringatnom a kocsonyát.


Persze arra is vigyázni kell, hogy ne egy fiatal malacka körme, húsa legyen, mert annak a bőrében még nincs elegendő kollagén, vagy minek is nevezik, amitől a lé kocsonyásodik.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook