Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

282. hópihe142018-01-14 07:52
Gratula!
(válasz cika58 281. hozzászólására)

281. cika582018-01-14 07:51
Hát egy kis zselatin mire nem képes. A kocsonyám tökéletes lett.


280. hópihe142018-01-13 13:53
Eddig még én is csak sütve ettem, ill. valamikor régen abból csináltam a brassóit, éppen azért, mert finom, szaftos húsa van.
(válasz tumbo 279. hozzászólására)

279. tumbo2018-01-13 12:11
én csak sütve szeretem.
(válasz hópihe14 277. hozzászólására)

278. cika582018-01-13 12:00
Igen, ugyanúgy csinálok mindent.Isteni szaftos, a hentessel szép vékonyra szeleteltem fel.
(válasz hópihe14 277. hozzászólására)

277. hópihe142018-01-13 11:48
Tarját rántva, sohasem jutott volna eszembe. És azt ugyanúgy klopfolod, vagy hogyan csinálod?
(válasz cika58 276. hozzászólására)

276. cika582018-01-13 11:39
Én a csontos tarját szeretem, olyan finom rántva, jó szaftos, finom.

275. tumbo2018-01-13 11:33
én is inkább a csontos híve vagyok.ha karajt veszek,ritkán,jó vastag csontosat.
(válasz hópihe14 273. hozzászólására)

274. cika582018-01-13 11:27
Nem olvastam.
(válasz tumbo 261. hozzászólására)

273. hópihe142018-01-13 11:06
Mondjuk én a csontosát kifejezetten pörköltnek szeretem, imádom szopogatni. A vastagabb húsát már inkább sütve, rántva, vagy éppen felszelve ragunak szoktam. Persze vannak furcsa ízlések is, meglehet, hogy az én/mi ízlésünkre pedig ő mondaná, hogy fura.
(válasz tumbo 272. hozzászólására)

272. tumbo2018-01-13 10:59
nem biztos,hogy azért van.az anyja nyakában akkora aranylánc van,ami nekem sosem lesz,mondjuk nem is vágyom rá.de jobban szeretem a rántott csirkefarhátat,vagy töltve,a nyakpörköltet,vagy zúzapörköltet.
(válasz hópihe14 271. hozzászólására)

271. hópihe142018-01-13 10:47
Pörköltbe én is szeretem a cs.lábat, de rántva...

Tudod ilyenkor eszembe jut egy nyugdíjas ismerősöm, a kezdő pedagógus lányával élt együtt. Gondolhatod, a lánya sincs túlfizetve. Az anyuka fogalmazott úgy: tudod mi nagyon takarékos beosztással élünk.
Mindig eszembe jut ez a mondat, ha ilyesmit hallok, olvasok, mint ez a rántott cs.láb, vagy régebbről a rántott krumpli, és társai: takarékos beosztás. Gondolom szívesebben enne rántott karajt, vagy hasonlókat.
(válasz tumbo 270. hozzászólására)

270. tumbo2018-01-13 10:43
a volt munkatársnőm fia a rántott csirkelábat szerette,mit evett rajta?
(válasz hópihe14 269. hozzászólására)

269. hópihe142018-01-13 10:39
Most erről jut eszembe, hogy nem mindegy, fiatal vagy öreg disznó...
Annyiszor hallottam már, hogy a sertés köröm rántva nagyon finom, 1x gondoltam egyet, és vettem 2 db. körmöt. Akkor vettem, amikor láttam, hogy egy jól megtermett disznó körme volt az üzletben, gondoltam, azon legalább lesz mit enni, nem csak a vékonyka bőr a csonton...

Mondták, hogy annyira kell előfőzni, hogy a hosszú csontokat ki tudjam szedni belőle panírozás előtt... 4 órán keresztül főztem a vén disznó körmét, és miután bepaníroztam, kirántottam, és az egész csicsogott a hájtól, zsírtól, úgy landolt az egész a kukában. Soha többé rántott köröm! :))


268. hópihe142018-01-13 10:33
Okos, nem okos, én bizony együtt fagyasztottam őket.
(válasz tumbo 267. hozzászólására)

267. tumbo2018-01-13 10:31
valamelyik okos konyhában olvastam,külön kell lefagyasztani a levét,külön a húst.nem egyszerűbb együtt?
(válasz hópihe14 265. hozzászólására)

266. hópihe142018-01-13 10:27
Jav*: 2 tányér kb. 4 evésre!!! kitart :D
(válasz hópihe14 265. hozzászólására)

265. hópihe142018-01-13 10:25
De lehet kapni, 100 Ft-osban néhány éve vettem én is. :))

Én is egyedül járok rá, kb. 4-5 tányérral szoktam megfőzni egyszerre, amikor megaludt, a felét rögtön rakom a fagyóba. Jó lesz az kb. egy hónap múlva is, kienged, átforralom, másnapra már ismét alszanak.
Így elosztva, 2 tányér kb. 4 hétig kitart, majd a következő hónapban is lesz egy hétre való. Szimpla meló, dupla élvezet. :))
(válasz tumbo 263. hozzászólására)

264. tumbo2018-01-13 10:19
aztán lett vagy 10 tányérral,de már nincs aki megegye.
(válasz tumbo 263. hozzászólására)

263. tumbo2018-01-13 10:17
annak igen.még régen,mikor főztem teletettem a hozzávalókkal a nagy fazekat,fölöntöttem vízzel,hogy jól ellepje.aztán csöndesen elforrogatott. van egy vaslapom,igaz csupa rozsda,néha elmosom,de ilyet már nem kapni.
(válasz hópihe14 262. hozzászólására)

262. hópihe142018-01-13 10:10
Amikor feldaraboltam a húst, előveszek 1 tányért, dobozt (amibe majd beleszűröm) és belerakosgatom a húst, számolom, mennyi tányér kocsonya lesz. Pontosan annyi tányér vizet öntök rá, és még 1 tányér pluszt, elforrásra. Ezt így tanultam édesanyámtól, sohasem kellett ringatnom a kocsonyát.

Persze arra is vigyázni kell, hogy ne egy fiatal malacka körme, húsa legyen, mert annak a bőrében még nincs elegendő kollagén, vagy minek is nevezik, amitől a lé kocsonyásodik.
(válasz tumbo 260. hozzászólására)

261. tumbo2018-01-13 10:07
zselatint csak nagy titokban teszek hozzá,hogy senki se lássa.Polcz Alaine.persze attól még jó lehet.olvastad a szakácskönyvét?
(válasz cika58 259. hozzászólására)

260. tumbo2018-01-13 10:03
én mindig találomra öntöm rá a vizet,igaz néha fél napig fő.
(válasz hópihe14 258. hozzászólására)

259. cika582018-01-13 09:55
Hát még így nem jártam én sem. Most megyek, a boltba veszek zselatint, és összeforralom vele, úgy biztos, hogy jó lesz.:((

258. hópihe142018-01-13 09:48
Mi itthon mindig körömből főztük, a belerakott füle-farka csak pótlék volt hozzá. A vizet szigorúan kimértük a tányérral, hogy mennyit is öntsünk rá, így nem csalódtunk.

257. tumbo2018-01-13 09:47
akkor vagy sok volt a víz,más ötletem nincsen.mondjuk sokan azt mondják,ha sok a fokhagyma benne,akkor nehezebben dermed meg,de én ezt sosem tapasztaltam.
(válasz cika58 256. hozzászólására)


256. cika582018-01-13 09:36
4 óra hosszát főztem, szép lassú tűzön, levált a hús is a csontról.

255. tumbo2018-01-13 09:33
csak én a levét szeretem a kocsonyának,a húst nem,legföljebb a jó cuppogós részét.
(válasz tumbo 254. hozzászólására)

254. tumbo2018-01-13 09:29
mennyi ideig főzted?én egyszer kényszerből,más adalék híján darabolt lábból főztem.nem azt mondom,hogy a világ legjobb kocsonyája volt,de meg lehetett enni.ha több eszem lett volna veszek hozzá egy darab csülköt.
(válasz cika58 250. hozzászólására)

253. hópihe142018-01-13 09:27
Ennek pedig jónak kellene lennie, max. ha nem főzted kellő ideig, hogy a bőr-farok is kellően megfőjön. A csülöknek a szép, húsos részét kivenném, ha az már megfőtt, de a többi részt még egy ideig főzném tovább.
(válasz cika58 252. hozzászólására)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10