Miért fontos a nokedli? (beszélgetős fórum)
Gribedli, egy idő óta már akarom kérdezni: Ismered Lénárd Sándor könyvét, A római konyha címűt?
Kultúrtörténet is van benne rendesen, és receptek.
Azt olcsóbban megveszi a mozgóárustól... de néha megkér rá, és akkor sütök rágcsálni valót.
Mostanában sok munkám is van.
Na nálam itt van elb..va..
A kedves megértő természetem.. Az nincs.
De bizonyára így is jó vagyok. :D
Sósat is lehet sütni :O
Omlós pogácsát.
Én nagy büszkén sütöttem egyszer, erre a férjem közölte, hogy nem édesszájú. Egy kis szeletkét evett meg csak udvariasságból.
Később kicsit belejöttem a sütésbe, vitt a fiam párszor a koliba, de a vége az lett, hogy abbahagytam a sütést, mert én híztam meg rajta. :D
Te is ügyi leszel, csak próbáld meg :)
Ha nem vagy túl fáradt éppen, akkor csak szervezés kérdése. A mosást bedobod, mos a gép, addig kikevered a cuccot.
Lemaradni se jó, de örömöt szerezni főleg jó :)
Én szoktam, nem minden hétközben, de szoktam, és csakis egyszerűt, mert túl fáradtan és kedvetlenül úgyse lesz finom.
De vannak olyan sütik, amiket nagyon könnyen és gyorsan össze lehet dobni, főleg, ha van, ki örüljön neki :))
Pl. a poharas kefíresek, csak kiméred, összekevered, tetejére finom gyümi, max 10 perc, a többi már a sütő dolga. Vagy túrófánk, igaz, azt sütögetni kell, de az is max fél óra, és frissen esti nasinak fahéjas porcukorral ... hmm :)
Vagy veszel egy piskótalapot hazafelé, még sütni se kell, megkened gesztenyekrémmel és szivecskés kiszúróval kiszúrogatod, majd a gesztenyés szivecskék tetejére biggyesztesz 1-1 meggyet. Szóval nem nagy dolog :)
pontosabban a ketto egyutt;
ha ehhez meg jarul egy kedves, megerto termeszet, meg jobb
"Az egy dolog, hogy ki mivel fogja meg magának, de megtartani csak a hasán keresztül lehet. :))"
De főleg egy arasszal lejjebb...
...én a zöldborsópörit is.
Illetve egy idő óta nem, sőt már azt is nehezen idézem fel, mikor volt itthon utoljára hagyma. Pár hónapja.
Probáltam viccelni, de látom, veled nem lehet.
Bocsáss meg!
Anyósomnál te sem vagy idősebb, ő 70-es korosztály és ő bizony ránézett apósomra meg férjhez is ment, és semmit sem tudott fôzni. Ma már csukott szemmel is. És sok receptet eltanultam tőle. 24 évesen kezdett el főzni, háztartást vezetni. Előtte bankban dolgozott és az anyja mindent megcsinált helyette, szabadidejében meg fiatal volt, szóval az első házas éve úgy telt el, hogy mindenért "zaklatta", hogy hogy kell csinálni. És apósom a mai napig odavan érte:)))
Úgyhogy azért nem minden a kaja
További ajánlott fórumok:
- Tudtad, hogy minden hányás tartalmaz répát és nokedlit?
- Miert szokták azt mondani, hogy az anya-gyermek közötti kötődés kialakulasahoz fontos, hogy az anya természetes úton szülje meg gyermekét...
- Miért fontos, hogy foglalkozzunk a babánkkal, nem egyszerűbb csak hagyni?
- Karácsonykor miért fontosabb a zaba, mint a pihenés?
- Miért fontosabbak az állatok, mint az az emberek?
- A tojásos nokedliben a nokedli másnap miért zöldül be?