Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért fontos a nokedli? fórum

Miért fontos a nokedli? (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
2017. júl. 19. 18:32
Még az is eszembe jutott hogy idővel nagyon megváltozik az ember ízlése. Régen mindig a csokis vagy vaníliás süteményeket szerettem, most inkább azt ami gyümölcsös, illetve egyre jobban a sós süteményeket
219. Guruljka (válaszként erre: 217. - Gribedli***)
2017. júl. 19. 17:23

Gribedli, egy idő óta már akarom kérdezni: Ismered Lénárd Sándor könyvét, A római konyha címűt?


Kultúrtörténet is van benne rendesen, és receptek.

218. Guruljka (válaszként erre: 215. - 124637ff9b)
2017. júl. 19. 17:21

Azt olcsóbban megveszi a mozgóárustól... de néha megkér rá, és akkor sütök rágcsálni valót.


Mostanában sok munkám is van.

217. gribedli*** (válaszként erre: 216. - Yennefer)
2017. júl. 19. 17:20
XD
216. Yennefer (válaszként erre: 199. - 1c2bf7d42c)
2017. júl. 19. 14:10

Na nálam itt van elb..va..

A kedves megértő természetem.. Az nincs.

De bizonyára így is jó vagyok. :D

215. 124637ff9b (válaszként erre: 211. - Guruljka)
2017. júl. 19. 13:38

Sósat is lehet sütni :O

Omlós pogácsát.

214. Guruljka (válaszként erre: 212. - PöttyösPanka)
2017. júl. 18. 21:15
Igen, ebben az értelemben is kinyílt a világ.
213. PöttyösPanka (válaszként erre: 211. - Guruljka)
2017. júl. 18. 21:02
Én is pont ezért nem nagyon sütök :D
212. PöttyösPanka (válaszként erre: 183. - 12d083b51b)
2017. júl. 18. 21:01
Én találkoztam egy-két olyan fiúval mostanság, akit "régi módi"-an neveltek, azért elvárják a 20 év körüli barátnőiktől, hogy úgy főzzenek, mint az anyjuk. Csak azt nem értik meg a kis buksi fejükkel, hogy a főzés nem egy olyan nagy és rejtélyes tudomány, amiből ha egy fiatal lány nem rendelkezik még több év tapasztalattal, akkor soha nem is fog tudni főzni. A mai világban nem csak annak az ételnek az elkészítési módja hozzáférhető, amit nő nemű femenőinktől tanultunk. Nem csak hogy már rég feltalálták a szakácskönyvet, de azóta még az internetes receptgyűjtemények is napvilágot láttak.
2017. júl. 18. 20:56

Én nagy büszkén sütöttem egyszer, erre a férjem közölte, hogy nem édesszájú. Egy kis szeletkét evett meg csak udvariasságból.


Később kicsit belejöttem a sütésbe, vitt a fiam párszor a koliba, de a vége az lett, hogy abbahagytam a sütést, mert én híztam meg rajta. :D

210. PöttyösPanka (válaszként erre: 177. - Guruljka)
2017. júl. 18. 20:52
:D
209. PöttyösPanka (válaszként erre: 164. - Guruljka)
2017. júl. 18. 20:51
Ízlés kérdése. Mindenki egye úgy, ahogy szereti :) A hullámos dolog igaz a sajtra is, ha esetleg azt jobban szereted :)
208. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 200. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 18. 19:53
:)))
207. 124637ff9b (válaszként erre: 205. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 18. 19:50

Te is ügyi leszel, csak próbáld meg :)

Ha nem vagy túl fáradt éppen, akkor csak szervezés kérdése. A mosást bedobod, mos a gép, addig kikevered a cuccot.

Lemaradni se jó, de örömöt szerezni főleg jó :)

206. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 202. - 1c2bf7d42c)
2017. júl. 18. 19:30
háááát...
205. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 204. - 124637ff9b)
2017. júl. 18. 19:30
Hú ügyi vagy. Hétközben én egy egyszerűbb kaja és akkor még mindig van ugye a mosás mert a szennyes az ugye terem terem, meg a vasalás bár ezek nem minden nap. A poharas kefíreseket én is ismerem és szeretem is. Na majd megpróbálom bedobni magam jobban, mert annyian sütnek hétközben is nem akarok lemaradni.
204. 124637ff9b (válaszként erre: 197. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 18. 19:23

Én szoktam, nem minden hétközben, de szoktam, és csakis egyszerűt, mert túl fáradtan és kedvetlenül úgyse lesz finom.

De vannak olyan sütik, amiket nagyon könnyen és gyorsan össze lehet dobni, főleg, ha van, ki örüljön neki :))

Pl. a poharas kefíresek, csak kiméred, összekevered, tetejére finom gyümi, max 10 perc, a többi már a sütő dolga. Vagy túrófánk, igaz, azt sütögetni kell, de az is max fél óra, és frissen esti nasinak fahéjas porcukorral ... hmm :)

Vagy veszel egy piskótalapot hazafelé, még sütni se kell, megkened gesztenyekrémmel és szivecskés kiszúróval kiszúrogatod, majd a gesztenyés szivecskék tetejére biggyesztesz 1-1 meggyet. Szóval nem nagy dolog :)

203. gribedli*** (válaszként erre: 200. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 18. 19:23
:DDD
202. 1c2bf7d42c (válaszként erre: 200. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 18. 18:42
Valamivel csak-csak tudtad ellensulyozni :D'
201. fincsi5 (válaszként erre: 200. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 18. 18:40
Valamit tudtál. DD
200. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 198. - Yennefer)
2017. júl. 18. 18:39
Na hát én nem a hasával fogtam meg az biztos hogy mivel nem tudom de azzal nem. Amiket én főztem eleinte szegény embernek az két váláshoz is elég lett volna
199. 1c2bf7d42c (válaszként erre: 198. - Yennefer)
2017. júl. 18. 18:34

pontosabban a ketto egyutt;

ha ehhez meg jarul egy kedves, megerto termeszet, meg jobb

198. Yennefer (válaszként erre: 165. - 12d083b51b)
2017. júl. 18. 18:32

"Az egy dolog, hogy ki mivel fogja meg magának, de megtartani csak a hasán keresztül lehet. :))"


De főleg egy arasszal lejjebb...

2017. júl. 18. 18:31
Ti szoktatok hétközben sütit sütni? Nekem arra nincs energiám csak hétvégén sütögetek de ma kicsit elszégyelltem magam mert a kolléganőm megint beállított (kedden) egy fincsi kakaós túrós sütivel. Hát én erre hétközben lusti vagyok.
196. fincsi5 (válaszként erre: 193. - Gribedli***)
2017. júl. 18. 18:14
Minél rosszabb férj, annál többet kedveskedni neki, a kajákkal. D
195. Guruljka (válaszként erre: 191. - Gribedli***)
2017. júl. 18. 18:13

...én a zöldborsópörit is.


Illetve egy idő óta nem, sőt már azt is nehezen idézem fel, mikor volt itthon utoljára hagyma. Pár hónapja.

194. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 176. - Syria)
2017. júl. 18. 18:13

Probáltam viccelni, de látom, veled nem lehet.

Bocsáss meg!

193. gribedli*** (válaszként erre: 172. - Fincsi5)
2017. júl. 18. 18:11
Akkor ezért is muszáj tudni főzni:DDDDD
192. gribedli*** (válaszként erre: 169. - 12d083b51b)
2017. júl. 18. 18:10

Anyósomnál te sem vagy idősebb, ő 70-es korosztály és ő bizony ránézett apósomra meg férjhez is ment, és semmit sem tudott fôzni. Ma már csukott szemmel is. És sok receptet eltanultam tőle. 24 évesen kezdett el főzni, háztartást vezetni. Előtte bankban dolgozott és az anyja mindent megcsinált helyette, szabadidejében meg fiatal volt, szóval az első házas éve úgy telt el, hogy mindenért "zaklatta", hogy hogy kell csinálni. És apósom a mai napig odavan érte:)))


Úgyhogy azért nem minden a kaja

191. gribedli*** (válaszként erre: 177. - Guruljka)
2017. júl. 18. 18:00
Én csicseriborsóból vagy feketebabból vagy vegyes zöldségekből szoktam pörköltet csinálni, nem húsból, de imádom így. Gombapörit is:)
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook