Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért fontos a nokedli? fórum

Miért fontos a nokedli? (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
250. syria (válaszként erre: 235. - Pengő Gyöngyi)
2017. júl. 21. 08:17

Sajnálom, ha magadra vetted. :(

Azért írtam amit, hogy megvilágítsam a reakcióm hátterét. Ezek szerint sikerült (megint) rosszul fogalmaznom.

249. gribedli*** (válaszként erre: 234. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 21. 07:50

Van ilyen! 220fokig melegít, mint egy rendes sütő, egy barátnőmnek pici lakásban ilyen van és még pizzát is süt vele:)


Szerintem moulinex de nem vagyok biztos. Rendes sütő, nem valami egyéb, és akkora kb nagyságra mint egy mikró. Akár egy szekrényben is tarthatod

248. gribedli*** (válaszként erre: 229. - Guruljka)
2017. júl. 21. 07:47
A fasizmus elől?? Jó helyre!:) Hiszen maga a fasizmus is Olaszországban született (jóval Hitler előtt, Mussolini "találmánya" a "fasci" vagyis kötetek, ami a fasizmus alapja, tőle koppintotta Hitler)
2017. júl. 21. 06:30

Szevasztok! Olvastalak titeket. Ezt tegnap találtam, aki szereti a cukkinit:



[link]


Most elég sok cukkini termet, és gyakorlatilag fillérekért árulják.

246. Guruljka (válaszként erre: 245. - Érdekes73)
2017. júl. 20. 22:11
Azért, ha a pékség odább van, megsütni egyszerűbb.
245. Érdekes73 (válaszként erre: 238. - Globus)
2017. júl. 20. 21:45
:D Van ennél jobb megoldás a pékségbe megvenni...
244. Guruljka (válaszként erre: 243. - Globus)
2017. júl. 20. 21:11

Na ezt a szaftosat esetleg kipróbálom.


Vagy ugyanezt fagyos levelessel.


Úgy ennék valaki párolt káposztásat! Lassan már akármit.

243. globus (válaszként erre: 241. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 20. 21:08
Sima ügy. Kiterítem a lapokat nedvesített konyharuhára, én kettőt számítok egy tekercsre. Alulról kicsit megszittyósodik a ruhától, a felső lapot megkenem olajjal + tejföllel, rászórom a tölteléket, feltekerem, mehet sütőbe. Mielőtt kiveszem, pár perccel a tetejét is megkenem sűrű tejföllel, hogy jó szaftos legyen.
242. Guruljka (válaszként erre: 239. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 20. 21:02

A saját tepsije, ami eredetileg zsírfogó tálca, az 40x30 cm, ez felfekszik a recékre oldalt, a belseje (bevonatos!!!) 36x26 cm. Most méricskélem a kedvedért.


A belmagassága nem nagy, de emiatt takarékos is, mert nem fűtesz fel hordónyi levegőt egy sütiért. 20 cm a két (alul-felül) fűtőszál között.

A tepsije van benne gyárilag, egy grillrács, fogóeszköz ezekhez, egy forgónyárs, és annak egy kiszedője. Belső világítása nincs, de üvegajtaja igen.

241. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 238. - Globus)
2017. júl. 20. 20:58
hú én nagyon szeretem a rétest de még soha az életben nem sütöttem. Ha igen, akkor olyat amit fagyasztottan töltve lehet kapni ami egyébként borzasztóan finom. Egyszer már ki kéne próbálnom.
240. Guruljka (válaszként erre: 238. - Globus)
2017. júl. 20. 20:57

Nálunk a rétes sem megy, magam sem szeretem enni. Képtelen vagyok úgy megenni,hogy ne legyen körülöttem minden réteses.

Fagyasztott levelesre már gondoltam, mert ezerféleképpen lehet tölteni azt is.


Valamikor régen megígértem magamnak a valamelyik fajta pirogot is, de az már olyan rég volt, hogy azóta elveszett a recept a régi gépem cseréjekor.


Valami átverés ötlete nekem is kell, sőt az is lehet, hogy nokedli lesz a vége! Tojás van, meg csirkecomb! (Hagyma nincs, de az nem is kötelező nálam. Úgyis kevés a pirospaprika.) Valami Nempörkölt lesz..D

239. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 237. - Guruljka)
2017. júl. 20. 20:54
És ha pld. egy tepsit szeretnél beletenni (vagy kerek kapcsos tortaformát vagy sima átlag méretű tepsit) az belefér?
238. globus (válaszként erre: 225. - Érdekes73)
2017. júl. 20. 20:52
Igazad van! Éppen ma vettem rétestésztát, átvágom a férfitársadalmat.
2017. júl. 20. 20:48

Ebben sütök kenyeret is, de van benne egy forgó nyársra is lehetőség. Igaz, nagyon nagy darab valami nem fér rá, mert nem olyan óriási a belmagassága.


A tepsis sütés után pirítottam már meg a nyárssal húst. Nagyon finom lett, persze óvatosan kellett a nyársra húznom amúgy forrón.

236. Guruljka (válaszként erre: 234. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 20. 20:45

A linken pont ilyenek vannak. :D

Nekem az egyik nagyobb van, könnyedén el lehet rakni.

235. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 227. - Syria)
2017. júl. 20. 20:32

Ezt nekem mondod?? Én egyetlen egyszer sem jelentettelek fel, sem téged, sem mást.

Ártatlan vicc volt, nem is erre a reakcióra számítottam tőled. De legközelebb vigyázni fogok, nehogy megbántsalak, vagy a gyanúja is felmerüljön, hogy provokálni akarnálak.

234. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 231. - Guruljka)
2017. júl. 20. 20:24
Én olyasmit szeretnék ami szintén ilyen mobilizálható mozgatható sütő mert beépített konyhabútorom van azt nem akarom megbontani én sem, hanem mondjuk ha sütök előveszem ezt a sütőt beállítóm hőfok idő stb (nekem pont a hőfok lenne a leglényegesebb)utána elrakom a pultra vagy akárhová. Tehát olyasmire gondolok mint mondjuk egy szendvicssütű vagy hasonló csak rendes sütőben. nem tudom van e ilyen majd rácuppanok a neten.
233. Guruljka (válaszként erre: 232. - Guruljka)
2017. júl. 20. 19:41
232. Guruljka (válaszként erre: 231. - Guruljka)
2017. júl. 20. 19:39
Ja!!! Legfőképp olcsó!
231. Guruljka (válaszként erre: 230. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 20. 19:38
Nekem úgynevezett asztali grillsütőm van. A beállított idő után egy harsány PINGGG!!! -és lekapcsol. A hőfok állítható. De az igaz, ki kell tapasztalni, hőmérőm pedig nincs olyan. Mindent fullon sütök, őszerinte az 250 fok. :D De jól kijövünk egymással!
230. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 224. - Guruljka)
2017. júl. 20. 18:33
ezt a technikát még nem hallottam a leveles tésztánál. Egyébként a levelesnek nagyon kényes a sütési ideje, szinte 1 perc választja el attól hogy túl száraz vagy nyers legyen. Nekem amikor nyújtom hajtom stb. gyönyörű a tészta de a sütéssel nagyon sokszor eltolom. Szeretnék majd egy olyan sütöt mint a főzőműsorokban, hogy halál pontosan e tudom állítani hogy ennyi perc ennyi hőfokon és akkor nincs elrontott süti.
229. Guruljka (válaszként erre: 228. - Gribedli***)
2017. júl. 20. 15:02

Lénárd Sándor nemrég óta a szívem egyik csücske. Ő is érzékelte az eltéréseket, ráadásul a könyv a 60-as évek elején íródott, amikor a pizza még nem terjedt el. Kifejezetten a római konyhával foglalkozik, igazán élvezetes olvasmány a recepteken kívül is.


Lénárd egyébként a fasizmus elől menekült Olaszországba, szegény, a származása miatt, pedig ő már magyarnak tartotta magát. :D

228. gribedli*** (válaszként erre: 219. - Guruljka)
2017. júl. 20. 14:57

Nem, de history channelen rendszeresen vannak erről szóló dokfilmek. Nagyjából az olaszok egyesüléséig (Garibaldi előtt) egyáltalàn nem volt egységes az olasz konyha. Minden régió mintha másik ország lett volna, érthetetlen tájszólások és végtelenül különböző kaják.


Nagyon sok van a témában:)

227. syria (válaszként erre: 194. - Pengő Gyöngyi)
2017. júl. 20. 09:32

Nem kell bocsánatot kérned, ugyanis lehet velem viccelni. :)

Csak olyan fázisban nehezen veszem a lapot, amikor kikezdenek, megpróbálom bővebben kifejteni az álláspontomat, s az eredmény az, hogy egy tizenkétezer-hatszázhatvannegyedik senki feljelent, s én kapok korlátozást, nem azok, akik provokáltak.

226. Guruljka (válaszként erre: 225. - Érdekes73)
2017. júl. 20. 01:00
A nokedli viszont, úgy tűnik, kevésbé! :D
2017. júl. 19. 22:29
Bocs, de a rétes fontosabb :)
224. Guruljka (válaszként erre: 222. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 19. 22:26

Egyébként egy nagyon jól sütő ismerős asszonyka mesélte,hogy ő a leveles tésztát nem hajtogatja többször és vár közte, hanem egy kinyújtás után feltekeri, kicsit pihenteti, és szaggatja! Annyira lapítja le a kezével, hogy a szaggató átvigye.


Én egy egyszerű sajtosat szoktam, amit összeállítok, és akár egy éjszakán át pihenhet a hűtőben, másnap kell nyújtani és szaggatni vagy rudakra vágni. Nem lesz pont leveles, de könnyű. :D

Olyankor is könnyebb vele, ha mondjuk ünnepek alatt esetleg beesik valaki, akkor frissen lehet sütni.

223. Guruljka (válaszként erre: 222. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 19. 22:22

Én a káposztás pogácsát is szeretem.

Egy időben az Oktogon egyik sarkán levő vendéglő (azokat is mindig kevertem) kinyitott kifelé egy ablakot, ott lehetett friss forró croissant-okat kapni. Volt káposztával töltött is! Aki szereti a káposztát, annak mennyei volt!


(Mikor lett a rongyoskifli neve croissant? A váltásról lemaradtam, egyszer csak franciául hívták...)

222. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 221. - Guruljka)
2017. júl. 19. 20:34
Sósban és a sajtos és a túrós pogikat szeretem és ha nagyon sok időm van akkor hajtogatottat csinálok de az azért macera. Van olyan recept is ami egyébként nagyon gyors és finom, só, bors tejföl vaj, sütőpor és a lényege az a kis rúd alakú hengeres krémsajt (boci és társai) de ezt lehet sonkás stb. ízben is venni. Nagyon finom kis aprósütemény.
221. Guruljka (válaszként erre: 220. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 19. 18:36

Valahogy... igen. Habár én mindig a sósat szerettem.

Emellett néha nem vagyok ellene némi csokitortának, habos fagyinak! :D


Gyümölcsöt meg csak mostanában eszem, de most eléggé rákaptam. :D Főleg, ha a mozgóárus házhoz is hozza. Drágán adja, de nem sokat veszek.

A fiam is elcipeli néha a boltból, de néha annyit kell cígölnie, még húzva is nehéz.

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook