Miért fontos a nokedli? (beszélgetős fórum)
Sajnálom, ha magadra vetted. :(
Azért írtam amit, hogy megvilágítsam a reakcióm hátterét. Ezek szerint sikerült (megint) rosszul fogalmaznom.
Van ilyen! 220fokig melegít, mint egy rendes sütő, egy barátnőmnek pici lakásban ilyen van és még pizzát is süt vele:)
Szerintem moulinex de nem vagyok biztos. Rendes sütő, nem valami egyéb, és akkora kb nagyságra mint egy mikró. Akár egy szekrényben is tarthatod
Szevasztok! Olvastalak titeket. Ezt tegnap találtam, aki szereti a cukkinit:
Most elég sok cukkini termet, és gyakorlatilag fillérekért árulják.
Na ezt a szaftosat esetleg kipróbálom.
Vagy ugyanezt fagyos levelessel.
Úgy ennék valaki párolt káposztásat! Lassan már akármit.
A saját tepsije, ami eredetileg zsírfogó tálca, az 40x30 cm, ez felfekszik a recékre oldalt, a belseje (bevonatos!!!) 36x26 cm. Most méricskélem a kedvedért.
A belmagassága nem nagy, de emiatt takarékos is, mert nem fűtesz fel hordónyi levegőt egy sütiért. 20 cm a két (alul-felül) fűtőszál között.
A tepsije van benne gyárilag, egy grillrács, fogóeszköz ezekhez, egy forgónyárs, és annak egy kiszedője. Belső világítása nincs, de üvegajtaja igen.
Nálunk a rétes sem megy, magam sem szeretem enni. Képtelen vagyok úgy megenni,hogy ne legyen körülöttem minden réteses.
Fagyasztott levelesre már gondoltam, mert ezerféleképpen lehet tölteni azt is.
Valamikor régen megígértem magamnak a valamelyik fajta pirogot is, de az már olyan rég volt, hogy azóta elveszett a recept a régi gépem cseréjekor.
Valami átverés ötlete nekem is kell, sőt az is lehet, hogy nokedli lesz a vége! Tojás van, meg csirkecomb! (Hagyma nincs, de az nem is kötelező nálam. Úgyis kevés a pirospaprika.) Valami Nempörkölt lesz..D
Ebben sütök kenyeret is, de van benne egy forgó nyársra is lehetőség. Igaz, nagyon nagy darab valami nem fér rá, mert nem olyan óriási a belmagassága.
A tepsis sütés után pirítottam már meg a nyárssal húst. Nagyon finom lett, persze óvatosan kellett a nyársra húznom amúgy forrón.
A linken pont ilyenek vannak. :D
Nekem az egyik nagyobb van, könnyedén el lehet rakni.
Ezt nekem mondod?? Én egyetlen egyszer sem jelentettelek fel, sem téged, sem mást.
Ártatlan vicc volt, nem is erre a reakcióra számítottam tőled. De legközelebb vigyázni fogok, nehogy megbántsalak, vagy a gyanúja is felmerüljön, hogy provokálni akarnálak.
Lénárd Sándor nemrég óta a szívem egyik csücske. Ő is érzékelte az eltéréseket, ráadásul a könyv a 60-as évek elején íródott, amikor a pizza még nem terjedt el. Kifejezetten a római konyhával foglalkozik, igazán élvezetes olvasmány a recepteken kívül is.
Lénárd egyébként a fasizmus elől menekült Olaszországba, szegény, a származása miatt, pedig ő már magyarnak tartotta magát. :D
Nem, de history channelen rendszeresen vannak erről szóló dokfilmek. Nagyjából az olaszok egyesüléséig (Garibaldi előtt) egyáltalàn nem volt egységes az olasz konyha. Minden régió mintha másik ország lett volna, érthetetlen tájszólások és végtelenül különböző kaják.
Nagyon sok van a témában:)
Nem kell bocsánatot kérned, ugyanis lehet velem viccelni. :)
Csak olyan fázisban nehezen veszem a lapot, amikor kikezdenek, megpróbálom bővebben kifejteni az álláspontomat, s az eredmény az, hogy egy tizenkétezer-hatszázhatvannegyedik senki feljelent, s én kapok korlátozást, nem azok, akik provokáltak.
Egyébként egy nagyon jól sütő ismerős asszonyka mesélte,hogy ő a leveles tésztát nem hajtogatja többször és vár közte, hanem egy kinyújtás után feltekeri, kicsit pihenteti, és szaggatja! Annyira lapítja le a kezével, hogy a szaggató átvigye.
Én egy egyszerű sajtosat szoktam, amit összeállítok, és akár egy éjszakán át pihenhet a hűtőben, másnap kell nyújtani és szaggatni vagy rudakra vágni. Nem lesz pont leveles, de könnyű. :D
Olyankor is könnyebb vele, ha mondjuk ünnepek alatt esetleg beesik valaki, akkor frissen lehet sütni.
Én a káposztás pogácsát is szeretem.
Egy időben az Oktogon egyik sarkán levő vendéglő (azokat is mindig kevertem) kinyitott kifelé egy ablakot, ott lehetett friss forró croissant-okat kapni. Volt káposztával töltött is! Aki szereti a káposztát, annak mennyei volt!
(Mikor lett a rongyoskifli neve croissant? A váltásról lemaradtam, egyszer csak franciául hívták...)
Valahogy... igen. Habár én mindig a sósat szerettem.
Emellett néha nem vagyok ellene némi csokitortának, habos fagyinak! :D
Gyümölcsöt meg csak mostanában eszem, de most eléggé rákaptam. :D Főleg, ha a mozgóárus házhoz is hozza. Drágán adja, de nem sokat veszek.
A fiam is elcipeli néha a boltból, de néha annyit kell cígölnie, még húzva is nehéz.
További ajánlott fórumok:
- Tudtad, hogy minden hányás tartalmaz répát és nokedlit?
- Miert szokták azt mondani, hogy az anya-gyermek közötti kötődés kialakulasahoz fontos, hogy az anya természetes úton szülje meg gyermekét...
- Miért fontos, hogy foglalkozzunk a babánkkal, nem egyszerűbb csak hagyni?
- Karácsonykor miért fontosabb a zaba, mint a pihenés?
- Miért fontosabbak az állatok, mint az az emberek?
- A tojásos nokedliben a nokedli másnap miért zöldül be?