Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért fontos a nokedli? fórum

Miért fontos a nokedli? (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
280. 5fd0bd70c7 (válaszként erre: 278. - Guruljka)
2017. júl. 21. 23:54
Ahány szeletre akarod vágni. Ez miért lênyeg? Elvágom 8 részre és kettőt megeszek vagy 4 részre vágom és csak egyet. A szeletek száma mit változtatna az álláspontodon? Miért baj az, ha valaki használ zsiradékot? Én egészséges vagyok, pedig jókat eszem, nem sajnálok magamtól semmit. Majonézt pl. csak házit eszünk, saját magam csinálom, abba tudod, hogy mennyi olaj kell? De mi szeretünk jókat enni és ez nem bűn.
279. 5fd0bd70c7 (válaszként erre: 277. - 124637ff9b)
2017. júl. 21. 23:48
Nem szoktam. Azért használok két lapot, hogy ne szakadjon el, a sütőportól megnő a térfogata.
2017. júl. 21. 23:42

Még most sem tudom, hány szelet rétes jön ki egy rúdból. De ha mondjuk 8, ahogy a neten nézem, akkor kb. 10 gramm zsiradék (olaj) van csak az olajból egy szeletben, hozzájön még a túró és a tojások zsírtartalma.

Ez irdatlan mennyiségű zsiradék csak a süteményben.


Mondhatjátok, hogy finom, meg hogy nem csöpög, meg hogy jól kell lakni, de azt nem hiszem el egyrészt senkinek, hogy a túrós rétessel lakik jól, másrészt azt sem hiszem, hogy ilyen zsíros étkezés mellett egészséges marad.

És nem a bántás szándékával kérdeztem rá, hanem mert elképedtem a zsírosság mértékén.

Bocsánatot kérek, hogy próbáltam alternatív tanácsot adni. Felneveltem három gyereket, sokszor nagyon spórolós időszakok is voltak, de zsiradékból nem fogyott sok.

277. 124637ff9b (válaszként erre: 263. - 5fd0bd70c7)
2017. júl. 21. 23:15

Nagyon tetszik!

A két lapot be kell olajozni egymás között, mielőtt rakenem a tölteléket?

2017. júl. 21. 20:58

Én elkészíteném a mártást (lényegében kis lisztes rántás, tejjel felengedve,eredetileg vajjal készül.)

Ebbe még melegen belekeverném a búzadarát, a joghurtot. Akár kis citromhéjjal és vaníliás cukorral is megbolondítanám. Ha a búzadara kellően megduzzadt, belekeverném a túrót. Tehát csak annyit a változás, hogy az olaj nedvességét a tejjel pótolnám lényegében.


Most ahogy rákerestem a neten, még ilyen is van:


[link]


Azért a túró egészséges, ha nem nagyon muszáj, azt én sem spórolnám ki teljesen.

2017. júl. 21. 20:52
A besamelmártást búzadarával hogyan kell elképzelni?
2017. júl. 21. 20:48

Persze, kell a tartalmas kaja.

Lehet, egy besamelmártás is megtenné a búzadarával? Azért a sok zsír a gyerekeknek se használ.

273. 5fd0bd70c7 (válaszként erre: 271. - 1c2bf7d42c)
2017. júl. 21. 20:42
Tudom, csak a gyerekeim a túróst, meggyes-mákost szeretik, ezért csinálom így, mert sokkal kevesebbe kerül. 5-en vagyunk, tudunk enni rendesen:)
272. 5fd0bd70c7 (válaszként erre: 270. - Guruljka)
2017. júl. 21. 20:36
Nem kötelező így csinálni, Mazsunak adtam ötletet, ő elfogadta.
271. 1c2bf7d42c (válaszként erre: 263. - 5fd0bd70c7)
2017. júl. 21. 20:34
Kaposztaval, almaval, tokkel nem olyan draga.
270. Guruljka (válaszként erre: 269. - 5fd0bd70c7)
2017. júl. 21. 20:34

Nem a csöpögése, hanem maga a zsírtartalma.

Mondom ezt úgy, hogy a félzsíros túrót is ritkán veszem meg, inkább a soványat. Hogy ahhoz még közel két deci olajat tegyek, az rengeteg.

269. 5fd0bd70c7 (válaszként erre: 266. - Guruljka)
2017. júl. 21. 20:30
Egyáltalán nem sok, a darának valamiben meg kell puhulni, észre sem veszed, nem csöpög az olajtól a kisült rétes.
268. 5fd0bd70c7 (válaszként erre: 267. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 21. 20:26
Nyugodtan kipróbálhatod, spórolós, viszont tartalmad, laktató
267. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 263. - 5fd0bd70c7)
2017. júl. 21. 20:24
hát a mák vagy egyéb töltelék tényleg elég drága ha csak azt tennénk bele és a túrónak is kifejezetten jó a búzadara mert felszívja a túróból a nedvességet. Lehet hogy ezt megpróbálom.
2017. júl. 21. 20:24
Próbálok számolni, mert az a legalább másfél deci olaj annyira soknak tűnik.Egy rúd rétes 6-8 szelet?
265. 5fd0bd70c7 (válaszként erre: 264. - Guruljka)
2017. júl. 21. 20:17
12 lapost veszek, kettesével töltöm, 6 rúd lesz belőle
264. Guruljka (válaszként erre: 263. - 5fd0bd70c7)
2017. júl. 21. 20:16
Az az egy pohár olaj mennyi rétesben oszlik el?
263. 5fd0bd70c7 (válaszként erre: 259. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 21. 20:10
Nem ciki:) De ha rászánod magad, nekem van egy tuti rétes receptem. Veszel réteslapot és a következővel töltöd meg: 2 pohár kefír, 3 tojás, 1 csomag sütőpor, 1 pohár olaj, 1,5 pohár cukor, 1,5 pohár búzadara. Ezt kikevered, a kefíres pohár a mérce. Hagyod állni egy fél órát, majd ezt kened rá a lapokra, plusz akármilyen tölteléket, de jóval kevesebbet, mint a normál adag. A rétes drága kaja, ha csak túróval, mákkal, stb. töltöd, ez a spórolós változata. Én mindig így csinálom, a család imádja.
262. Guruljka (válaszként erre: 261. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 21. 20:00

Jaj, dehogy vagy!


Mondom, én enni se nagyom szeretem, mindenfelé száll az a sok vékony levél. Nem tudom szépen tisztán enni.

261. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 260. - Guruljka)
2017. júl. 21. 19:58
Te sem sütöttél még rétest? Na akkor nem vagyok egyedül.
260. Guruljka (válaszként erre: 259. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 21. 18:03

Uramisten, hát az meg mióta kötelező?

Én se sütöttem még!

259. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 243. - Globus)
2017. júl. 21. 17:55
Hát ki fogom egyszer próbálni. Ciki hogy még sosem sütöttem rétest.
258. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 249. - Gribedli***)
2017. júl. 21. 17:55
utána fogok nézni nagyon szeretnék venni valami ilyesmit.
257. fincsi5 (válaszként erre: 254. - Guruljka)
2017. júl. 21. 17:50

Tavasszal vettünk ilyet, azóta nem is volt a benti nagy használva. Általában 2 személyre sütünk-főzünk, de a tepsije 4 re is bőven elég.

Áldom, hogy megláttam itt és megvettük, kedvére sütögetheti a "bűzös étkeit" abban, a kinti konyhában.:))

256. Guruljka (válaszként erre: 255. - 12d083b51b)
2017. júl. 21. 17:37

Kedves egészségedre!


Nem is rossz ötlet, amúgy is több halat kellene enni, és még szeretem is... Részemről kevésbé lecsós jelleggel, de egy könnyebb nyári ételben helye lehet.

255. 12d083b51b (válaszként erre: 253. - Guruljka)
2017. júl. 21. 17:34
Egész biztosan jó lesz az úgy is, ahogyan te csinálnád, de nekem ízlett úgy is, ahogyan én csináltam.
254. Guruljka (válaszként erre: 249. - Gribedli***)
2017. júl. 21. 17:28

Az enyém Hauser, de van többféle.

Minden megsül benne, légkeverése is van.

Az enyém 250 fokig melegít. Nagyobb, mint egy mikró, de azért jól lehet még tárolni. Könnyű is, úgyhogy ez sem akadály.


Anno én is a netről választottam, lehet nézelődni.

A Hauserek is nem a saját webboltjukban olcsóbbak, mindig figyelni kell az árgépen vagy hasonlón is.


(Gondolom, ki lehet venni a szavaimból, hogy nagyon szeretem.)

253. Guruljka (válaszként erre: 251. - 12d083b51b)
2017. júl. 21. 17:24

Már meg ne haragudj, de rácponty a heringből biztosan nem lesz, ellenben el tudom képzelni a lecsó jellegű ételt a paradicsomos heringgel, azaz halkonzervvel. Nyilván nem belefőzve, hanem utólag beletéve.

Ahhoz viszont nem kívánkozik a saláta, szerintem. Ha a cukkinit belekockázod, szelés helyett, akkor viszont jó lehet!

252. Guruljka (válaszként erre: 248. - Gribedli***)
2017. júl. 21. 17:21

Idealista volt, az apja máig is ható két kötetes munkát írt a buddhizmusról. Ő úgy nőtt fel, hogy az apja 10 nyelven beszélt, idővel ő maga is...

Nem volt túlzottan realista. Végül mindent megúszott, mert a nagy római könyvtárakban ülve írt, fordított, kutatott naphosszat, ott nem voltak razziák. Nem voltak papírjai! A "következő háború" elől 52-ben Brazíliába menekült, ott is halt meg, de magyarként.

2017. júl. 21. 08:54

Szevasztok!

Csak mondom, hogy ma olyat akarok sütni-főzni, amit még életemben nem csináltam.

A cukkinit leszelem az uborka-szelőn, és a rácpontyhoz krumpli helyett. Igaz, hogy ponty helyett paradicsomos olajos hal = hering van itthon, de paradicsom egyébként is kell bele... kíváncsi leszek, hogy mi sül ki belőle.

Visszatapsolós kaja lesz-e, vagy csak marad az "egyszer meg lehet enni" kategóriában.

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook