Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért fontos a nokedli? fórum

Miért fontos a nokedli? (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
310. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 305. - 5fd0bd70c7)
2017. júl. 22. 21:28
A krémlevesekre én most kezdek rászokni van egy klassz kis kézi mixerem azzal múltkor zellerkrémet csináltam az is tele van vitaminnal (bár a főzés közben sok kimegy belőle) és a brokkolikrém levesbe én szoktam sajtot reszelni.
309. Guruljka (válaszként erre: 307. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 22. 21:27
Mindig őszinte vagyok, pláne a fiamhoz, de ő őszintén nem eszi meg a brokkolit.. :D
308. 5fd0bd70c7 (válaszként erre: 303. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 22. 21:27
Én mindenkiben találok olyan pozitívumot, amiért szeretni tudom:)
307. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 304. - Guruljka)
2017. júl. 22. 21:27
Hát szerintem vegyél egy nagy levegőt és légy hozzá őszinte ::))
306. Guruljka (válaszként erre: 304. - Guruljka)
2017. júl. 22. 21:27
Vajon ez spenóttal is működne? (Elindult a fantáziám...)
305. 5fd0bd70c7 (válaszként erre: 303. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 22. 21:26
Köszi, ezt megcsinálom. Imádom a brokkolit, a gyerekek is szeretik, igaz leginkább krémlevesként, de szerintem ezt is enni fogják. Szeretjük a színes ételeket:)
304. Guruljka (válaszként erre: 303. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 22. 21:22

Én ráadásul szeretem a brokkolit.

Krumplipürét néha szoktam csinálni. De mi legyen, ha a fiam megkérdezi, mitől zöld??? :D

2017. júl. 22. 21:16
ha már a recepteknél tartunk nekem is van egy újdonságom: Krumplipürét el kell készíteni ahogy szoktátok, brokkoli rózsáit ki kell főzni sós vízben, ezt is összeturmixolni bármivel hogy krémes legyen és belekeverni a krumplipürébe, így zöld színű habos krémes krumplipürét kaptok aminek van egy titka, ha már kihült akkor sem lesz "töredezett" hanem krémes marad és még akkor is amikor újra mikrózzátok. Először nagyon idegenkedtem tőle a színe miatt de nagyon finom próbáljuk ki és szeressük egymást továbbra is::))
302. Guruljka (válaszként erre: 299. - Yennefer)
2017. júl. 22. 20:27

Amiért valamelyik nap majdnem nokedlit főztem, de meggondoltam:

azt a csirkecombot almásan pároltam, és bizony filozofikus hangulatba ringatott a finom íze. Jól sikerült!


Nokedli nem lett hozzá, későn lett kész, aznap már nem ettünk belőle. Másnap pedig vettünk rizst.

301. 5fd0bd70c7 (válaszként erre: 299. - Yennefer)
2017. júl. 22. 20:18
Látod, hogy mire nem vagyunk képesek:)
300. Guruljka (válaszként erre: 298. - Pomponlány)
2017. júl. 22. 20:10
Sose mondtam, hogy ne egye.
2017. júl. 22. 20:07
ajvé, nem gondoltam, hogy ilyen filozofikus mélységekbe fog merülni ez a fórum :D
298. pomponlány (válaszként erre: 288. - Guruljka)
2017. júl. 22. 19:45

Nem én vagyok az, aki dühöng ha valaki nem úgy étkezik ahogyan te. Te vagy az, aki nem bírja megemészteni, ha valaki szereti a zsírosabb ételt.

Én márpedig azt mondom, hogy nem az ételek egészségtelenek, hanem a gondolkodás... Persze ezzel sem kell egyetérteni, ez csupán az én szerény véleményem.:D Mindenesetre, én senkinek nem fogom azt mondani, hogy márpedig ezt vagy azt ne edd, mert az ilyen meg olyan egészségtelen. Éppen elég, ha a média riogat...

297. 12d083b51b (válaszként erre: 290. - 5fd0bd70c7)
2017. júl. 22. 09:49
Közben rájöttem, ha a búzadarát nyersen kavarom bele, mert majd megsül a tésztával együtt, és ugyanígy a bele ütött tojás is. Míg a kész palacsintába töltve bizony azok már ott maradnak nyersen. Valóban erősen kérdőjeles, hogy milyen is lenne palacsinta-tölteléknek! :))
296. Guruljka (válaszként erre: 291. - 5fd0bd70c7)
2017. júl. 22. 08:21

Szoktam enni zsírosat, csak ritkán.

A meglepetésemnek pont Mazsu tetszése miatt adtam hangot, mert eddig azt hittem, ő is igyekszik csökkenteni a zsírbevitelt. Ennyiben érintett a dolog.


Természetesen mindenki úgy étkezik, ahogy akar. Sem törvényt nem alkottam, sem azt nem állítottam, hogy zsírosan étkezni tilos.


Amíg normálisan szólok, addig ahhoz szólhatok hozzá, amihez csak akarok, tudtommal. Lehet nem elolvasni, ha a nevem meglátod a címsávban.


Én is köszönöm.

295. 124637ff9b (válaszként erre: 294. - 5fd0bd70c7)
2017. júl. 22. 08:11
Aki éli az életét, jókat sut-foz, rendszeresen örömmel megterit egy családnak, aztán boldogan bezsebeli a dicséretet, annak csak tetszhet ez a recept, meg mások egyéb jó ötletei :)
294. 5fd0bd70c7 (válaszként erre: 293. - 124637ff9b)
2017. júl. 22. 08:03
Örülök, hogy valakiknek azért tetszik:-)
293. 124637ff9b (válaszként erre: 279. - 5fd0bd70c7)
2017. júl. 22. 08:02
Okés.. kuldom a zuramat reteslapert 👌
292. 12d083b51b (válaszként erre: 290. - 5fd0bd70c7)
2017. júl. 22. 07:32

Köszi, értem!

Sütni nem szoktam, mert képes lennék 2 nap alatt az összesen bezabálni.

De meglehet, hogy pl. harmadolva az adagot, megnézem, hogy mi is sül(ne!) ki belőle??? Megmozgatta a fantáziámat! :))

291. 5fd0bd70c7 (válaszként erre: 283. - Guruljka)
2017. júl. 22. 07:13
Nem is értem, hogy miért is rugózol ezen egyáltalán. Mazsu-nak írtam, megköszönte, ok. Erre Te el kezdesz reagálgatni, de nem értem miért, ha Te eleve soha nem eszel zsírosat, nem sütsz rétest stb.. Én soha nem szólok hozzá olyan témákhoz, ami engem nem érint, főleg nem úgy, hogy még a kákán is csomót keressek. Nem kérek további reagálásokat! Köszönöm!
290. 5fd0bd70c7 (válaszként erre: 286. - 12d083b51b)
2017. júl. 22. 07:05
Pontosan nem tudom, ha van otthon fél kiló, azt kb. 3 rúdba beleszórom, plusz jó sok mazsola. A mákost úgy csinálom, hogy megszórom mákkal, majd meggydzsemet rakosgatok rá pluszban. Ez nem palacsintához való:)
289. Guruljka (válaszként erre: 287. - 12d083b51b)
2017. júl. 22. 07:01

Szerintem egyik sem hasznos a kettő közül.


Lehet vasvillával is nekem esni.

De lehet utána is nézni, könyvtárban is, nem csak a neten. És mindenki megalkothatja a saját véleményét.

288. Guruljka (válaszként erre: 285. - Pomponlány)
2017. júl. 22. 07:00

Már hogyne bírnék 1 km-t gyalogolni?

Miért lennék én etalon?


Attól, hogy elmondom a véleményem, még lehet nem elfogadni.


Hova jutottam??? Valami egészen fura társaságba, ahol elszámoltatnak még azzal is, mitől irtózom és mitől nem.

Nekem kell esni, mert ez vagy az nem tetszik? Én csendesen sem szólhatok, te meg itt felelősségre vonsz? Teljesen elborított a létezésem feletti düh, mondd?

287. 12d083b51b (válaszként erre: 285. - Pomponlány)
2017. júl. 22. 06:51

Szerintem sem a zsír/olaj az elsődleges kár-okozója a szervezetnek, hanem a rengeteg cukros, édes, lisztes kaja.

Egyébként ismerek olyan embert, aki világ életében módjával használta a zsírt/olajat, és mégis pontosan epével műtötték. Nem vagyunk egyformák, hogy kinek milyen kajákra érzékeny a szervezete.

286. 12d083b51b (válaszként erre: 263. - 5fd0bd70c7)
2017. júl. 22. 06:44

Nekem ez tetszik, viszem is magammal, ha nem haragszol. Gondolom, a cukor az ízlés szerinti, és a kevésbé édes-szájúaknak kevesebb is elég bele.


Kérdés, hogy ez az adag mennyi túróhoz, egyébhez kell/elég?

És ez kb. mennyiségre mennyi, ha pl. csak 8-10 db. túrós palacsintát akarok vele tölteni???

285. pomponlány (válaszként erre: 278. - Guruljka)
2017. júl. 22. 03:12

"másrészt azt sem hiszem, hogy ilyen zsíros étkezés mellett egészséges marad."

És mondd már meg, hogy miért nem hiszed el? Ha jól olvasom, te soha nem ettél zsírosan. És akkor most, nézd meg magad, hova jutottál!? 1 km sem bírsz gyalogolni. Akkor? Miért akarod, hogy más is a te sorodra jusson?

Attól, hogy neked zsír(meg víz, meg föl, meg nap, meg nyers hús, meg ki tudja még hány)iszonyod van, attól más még szeretheti. Vagy talán nem? Miért nem tudod elfogadni, hogy NEM VAGY (JÓ)ETALON???

284. Guruljka (válaszként erre: 282. - 5fd0bd70c7)
2017. júl. 22. 00:31

"Mindenki másképp él, mi élvezettel éljük az életünket."


Én is élvezettel élem az életem, de ehhez nálam a zsíros ételnek nincs köze.

Azért, mert nem használok sok zsiradékot, ne hidd, hogy nem tudunk jókat enni! Tudunk bizony, csak kevesebb étolaj fogy. :D

283. Guruljka (válaszként erre: 282. - 5fd0bd70c7)
2017. júl. 22. 00:17

Kívánom, hogy ne is legyen bajod.


Ez a válasz már az elején is bőven elég lett volna - akkor én sem rugózom az egészen, de valahogy azt érzékeltem, hogy a jószándékú tanács miatt vagy ellenére simán lekezelő a reakció.


Tulajdonképp én is zsírosabban tanultam főzni,ha belegondolok. De akitől tanultam, Nagymama, bizony megküzdött néha az epéjével.

282. 5fd0bd70c7 (válaszként erre: 281. - Guruljka)
2017. júl. 22. 00:10
Mindenki másképp él, mi élvezettel éljük az életünket. Nekünk így jó, én ezt hoztam magammal, közel vagyok az ötvenhez és kutya bajom.
281. Guruljka (válaszként erre: 280. - 5fd0bd70c7)
2017. júl. 21. 23:57

Nem bűn, dehogy bűn.


Eszerint én egész nap eszem meg annyi zsírt, mint ti egy sütiben. Igen, tudom, mennyi olaj van a majonézben, ezért nem is eszem. - Nem magamtól sajnálom, hanem magamat sajnálnám megbetegíteni.


Valamitől epebajt is kell kapni,végül is igazatok van...

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook