Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért fontos a nokedli? fórum

Miért fontos a nokedli? (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
400. Guruljka (válaszként erre: 399. - Yennefer)
2017. júl. 27. 11:22
Engem ez sem zavar. Annyi minden történhet az emberrel. Drága az időm ahhoz, hogy félelmekkel töltsem. Szorongtam már eleget.
399. Yennefer (válaszként erre: 394. - Guruljka)
2017. júl. 27. 11:20

Nem félek semmiféle élelmiszertől. Életemben sem voltam soha semmiféle ételre érzékeny, nem is leszek.


Mostanra lettem érzékeny a tejes dolgokra... Szóval ezt kijelenteni nem lehet sajna.

398. 124637ff9b (válaszként erre: 397. - 12d083b51b)
2017. júl. 27. 11:02
Természetesen jómagam is a piaci kolbászra gondoltam ;)
397. 12d083b51b (válaszként erre: 396. - 124637ff9b)
2017. júl. 27. 10:48

Igen, a házi füstölt kolbász, ha kapsz valódi házi készítésű kolbászt. Ami kolbászt a "kolbász-gyárakban" készítenek, ott sem lehetünk biztosak abban, hogy csak az van benne, aminek Pista bácsi szerint is benne kell lennie.


Biztos, ami biztos, ma vettem a piacon Pista bácsi féle házi paprikás-fokhagymás abált szalonnát. Ez a biztos! :)) (Adjunk a fogyónak!)

396. 124637ff9b (válaszként erre: 395. - 12d083b51b)
2017. júl. 27. 10:43

A valamit enni kell nálunk már nem jön be, inkább eszünk 3-4 karika házi füstölt kolbászt, mint 30 deka kitudjami felvágottat.

Hirtelen most nem is jut eszembe, mi mindenen rajta van, hogy "nyomokban mogyorót tartalmazhat", amikbe egyáltalán nem is kellene, hogy legyen, hát így simán lehet glutén is bármiben :D

395. 12d083b51b (válaszként erre: 393. - 124637ff9b)
2017. júl. 27. 10:23

Persze, azt már régóta tudjuk, hogy bizony sok minden van azokban a felvágottakban, virsliben és hasonlókban, de valamit enni kell. Ez jó ellenőrzés: amit már a kutya sem eszik meg!! :))


Nekem az a hirdetés volt a csúcs, amikor olvasom:

"Akciós áron a glutén-mentes virsli!"

Tudtommal glutént csak a lisztfélék tartalmaznak, akkor hogy kerül az a virslibe??? És még akciózzák is!

394. Guruljka (válaszként erre: 392. - Yennefer)
2017. júl. 27. 10:15

A napi normál adagnál kevesebbet eszem belőle, és nem is naponta.

Én nem érzem se jobb, se rosszabb ízét, mint a tejfehérje kivonatnak. Illetve ez legalább csokis.


Az ösztrogén nekem már nagyjából mindegy lenne, ha számottevő mennyiségben lenne benne.


Nem félek semmiféle élelmiszertől. Életemben sem voltam soha semmiféle ételre érzékeny, nem is leszek.

2017. júl. 27. 09:27

Pár évvel ezelőtt megtapasztaltam, hogy néhány drága és jó minőségű(nek árult) felvágottra az okos kutyám csak rászagolt, és mélán elfordulva ott hagyta.

Rájöttem, hogy a szóját szagolta ki.

Azóta nem is veszünk ilyeneket magunknak sem.

392. Yennefer (válaszként erre: 365. - Guruljka)
2017. júl. 27. 06:57

A szója egy erősen allergén étel. Sajnálatos hogy annyira sok mindenbe használják. Főleg hús termékekbe megtiltanám a használatát. Meg rossz ízt IS ad neki.


Egyetlen tofu élményem is katasztrófa. Azóta kerülöm mint a tüzet.


Óvatosan bánj vele. Igaz növényi ösztrogén van benne de ki tudja hasznosul-e..

391. 124637ff9b (válaszként erre: 390. - Pomponlány)
2017. júl. 27. 06:24

Jójó:) de muszi volt gratulálnom, na 😊


Lehet, ma nokedlit főzök. 👌

390. pomponlány (válaszként erre: 389. - 124637ff9b)
2017. júl. 26. 23:13
Értettem én.:)
389. 124637ff9b (válaszként erre: 388. - Pomponlány)
2017. júl. 26. 19:50

Nem valakit mondtam, hanem valamit :D

Szép dolog a szerelem :D

Szerencsére mi mindketten nem szeretjük itthon a kovászos ubit, ezért is külön szeretem őt ... :D

388. pomponlány (válaszként erre: 387. - 124637ff9b)
2017. júl. 26. 19:46
:) A párom sem szereti... De én őt, igen.:D
387. 124637ff9b (válaszként erre: 386. - Pomponlány)
2017. júl. 26. 19:35

Azt én nem szeretem.

De valamit én se szerethetek :D

386. pomponlány (válaszként erre: 385. - 124637ff9b)
2017. júl. 26. 19:27
Pontosan úgy.:D De, ha már itt a kovászos uborka "szezon", akkor azzal meg, még jobb.:D
385. 124637ff9b (válaszként erre: 384. - Pomponlány)
2017. júl. 26. 19:06

tejfölös fokhagymás uborkasalátával!! :)

Hmmm ... :)

384. pomponlány (válaszként erre: 380. - Guruljka)
2017. júl. 26. 18:54

"Miért fontos a nokedli?"

Egy csirkepaprikás nokedlivel, hümm mennyei!:D


Érted már?

383. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 381. - 12d083b51b)
2017. júl. 25. 21:23
az a baj, hogy nagyon szeretem egyébként a mogyit. De jó is az leülni a TV elé egy nagy tállal és pucolgatni meg enni. ÉN csak ezt hagyományos földimogyorót szeretem aminek héja van és abból is a kedvencem aminek már picit lila ráncos a héja az olyan mintha picit meg lenne sózva (álmodik a nyomor mert enni nem nagyon ehetem).
382. 12d083b51b (válaszként erre: 379. - Pomponlány)
2017. júl. 25. 07:26

"Tény, hogy többféle kellemetlen dologgal jár a húsevés..."


Igen, ha baromfi, fel kell pucolni, meg egyébként is darabolni, sütni-főzni-párolni, akármelyiket is de bizony sokszor elég kellemetlen dolog ott állni a tűzhely mellett. De hát ez van! :))

Ha vega lennék, akkor is dolgozni kellene ahhoz, hogy ebédünk/vacsoránk legyen. :))

381. 12d083b51b (válaszként erre: 378. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 25. 07:21
A mogyorótól én is totál kicsattogtam egy alkalommal. 5 db. bazi-nagy kalcium injekciót nyomtak belém, mire helyre jöttem. A dr.nő azt mondta, a mogyoróban levő olaj az, amire allergiás vagyok. Azóta igen-igen mérsékelten fogyasztom! :)
380. Guruljka (válaszként erre: 379. - Pomponlány)
2017. júl. 24. 23:14

Ha már idézel, akkor idézd a teljes mondatot, ne emeld ki a kontextusból csak azért, hogy dorongolhass rajtam egy sort.


Ez teljes mondat:


"Tény, hogy többféle kellemetlen dologgal jár a húsevés, illetve ez sem mindenkire egyformán igaz... Ebben sem lehet érvek alapján dönteni."

379. pomponlány (válaszként erre: 365. - Guruljka)
2017. júl. 24. 22:42

"Tény, hogy többféle kellemetlen dologgal jár a húsevés..."

Tény? Nálad lehet, hogy tény, de te csak 1 vagy a 7 milliárdból. Én húst eszek hússal, de semmilyen kellemetlenséget nem tapasztaltam. Ja, hogy én még fiatal vagyok. A 66 éves anyukám étrendjében, naponta szerepel a hús, és köszöni szépen jól van.:)


Én azt hiszem, hogy az étel (is) egy olyan téma, hogy nincs értelme tényként kezelni semmit. Van aki ere esküszik, és van aki meg arra. Még a kutatók közt sincs meg a közös pont. Pedig ők már csak tudják...


A médiának meg, mintha, csak az lenne a feladata, hogy a jónépet összezavarja.:) És valljuk be...sikerrel.

378. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 376. - 12d083b51b)
2017. júl. 24. 19:15
csak azt nem értem hogy miután a szójára így allergiás lettem miért jött vele párhuzamban a mogyoró és a dió. De végül is mindegy nem ehetek ilyeneket és ezzel "együtt kell élnem" (hogy költői legyek)
377. Guruljka (válaszként erre: 376. - 12d083b51b)
2017. júl. 24. 18:06

Amikor annak idején bevezették, tényleg úgy is hirdették, hogy húshoz kell keverni.

Volt akkoriban egy tündéri aranyos szomszédasszonyom. Ritka ronda szája volt, csúnyán beszélt, de neki, ha szabad ilyet mondani, jól állt szinte.

Volt egy kiskertje valamelyik HÉV-megálló közelében, ott termelgetett ezt-azt. Volt egy kicsi fagyója is,három fiókos. Ha az megtelt, elhívta a két asszonylányát, jól felpakolta őket ennivalóval. :D

Özvegyen maradt, spórolt. Na ő vett egyszer szójagranulátumot, és a kellő előkezelés után harmadrészben a darált húshoz keverte, a töltött káposztába tette.

Sok kihagyással írom, mert elkerekítette alaposan:

Megették,észre se vették, hogy nem tiszta húst esznek benne! Hát azt hiszi, fogok én ezeknek eztán annyi húst venni? vesz ám a ..., tudnak ám enni!

376. 12d083b51b (válaszként erre: 374. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 24. 06:45

Ezek szerint érzékenyebb vagy rá, akkor nem is kell, nem is szabad erőltetni.


Az áztatás nem macerás, megvárom, míg felforr, utána még 1-2 percig főzöm, aztán elzárom a gázt, beborítom, és 1-2 óra alatt tökéletesen átpuhul.

Nem a kaják királya, (!) leginkább csak brassóit szoktam belőle, jó sok hagymával-fokhagymával! :))

375. Guruljka (válaszként erre: 374. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 23. 21:21
Ha ilyen rémes hatása volt, nyugodtan hagyd ki.
374. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 372. - 12d083b51b)
2017. júl. 23. 18:54
hát én csak egyszer próbáltam de ezután kihagyom. Jó pöttyös voltam tőle.
373. Guruljka (válaszként erre: 372. - 12d083b51b)
2017. júl. 23. 18:51

Szójakockát nem használok, nem is igen kapható itt.

de én úgy tudom, azt nem is magában ajánlott fogyasztani, hanem hús mellé, a hús mennyiségét kibővíteni vele.

Valamikor kipróbáltam, de elég vacak íze volt, a leveskockával való előáztatás is macerás.


Nem tömény fehérje, a szójakocka fehérjetartalma 42-45%.


Ez a fehérjekészítmény, amit most használok, szójafehérje-kivonatot tartalmaz, és csakis kiegészítésképpen fogyasztható. 71% fehérjét tartalmaz.

372. 12d083b51b (válaszként erre: 371. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 23. 10:01

Amikor gyakran elővettem, egy idő után én is kiütéses lettem tőle. Állítólag tömény a fehérje benne, tehát csak óvatosan!!

Azok után is elővettem hetente-kéthetente. Szeretem, mert sok mindenre használható, és főleg, mert gyorsan készen van belőle akármi.


A múltkoriban olvastam, hogy bizonyos mértékben csökkenti a pajzsmirigy működést, így akinél viszonylag lassan megy a fogyás, az inkább hanyagolja... pedig még van a szekrényben, előbb-utóbb csak sort kerítek rá! :))

371. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 367. - 4213133598)
2017. júl. 23. 09:57
hú a szója az nálam durva volt, vettem a Herbában ilyen egészséges szójakockát vagy mit másnapra vakaróztam mint a bolhás cica be kellett menni ügyeletre mert nem bírtam elviselni kaptam azt hiszem kalcium injekciót és ahogy ránézett a hasamra a kis doktornő rögtön mondta hogy ételallergia és a második kérdése az volt hogy nem ettem e szóját. És később kiderült hogy keresztallergiát "képzett" a mogyoróval azóta már se mogyoró se dió. sajnos.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook