Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért fontos a nokedli? fórum

Miért fontos a nokedli? (beszélgetős fórum)


130. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 113. - Globus)
2017. júl. 17. 07:04

Hidd el, nem.

De egyszer megkóstolom a tiedet, aztán lehet, hogy megváltozik a véredényem. :))

2017. júl. 17. 00:51

Igen, de most akkor melyiket nevezed "klasszik"-nak?


A rakott krumplinak sok változata van,a legtöbben a főtt burgonyásat tartjuk a hagyományosnak.


(Kiírtam a burgonya szót kétszer is, és nem látod ugyan, de nem lett semmi bajom.)

2017. júl. 17. 00:32
Nalam a klasszik rakott buri a tuti. A hejaban fottnek total mas ize van :)
127. Guruljka (válaszként erre: 124. - Loretta16)
2017. júl. 16. 23:14

Érdekes lehet, habár a hájában főtt krumpli meghámozása és vastagabb szeletekre vágása talán (házilagos körülmények között persze)gyorsabb.


Bár lennének ötleteim, pl. keretre erősített damillal lehetne vágórácsot csinálni, amivel egy tálca főtt krumpli egyszerre szeletelhető... (mint a tojásszeletelő, csak nagyobb...) de ennyire nem szoktam sietni vele. :D

126. Katinkaboszi (válaszként erre: 124. - Loretta16)
2017. júl. 16. 22:59

A rakott krumplihoz nem vízben főtt, hanem héjában és úgy vízben főtt krumplit használunk.

Bár én az utóbbi 15 évben már mikróban fózöm, pikk-pakk készen van.

Így megmarad a finom íze.

125. Cucicsillag (válaszként erre: 1. - Yennefer)
2017. júl. 16. 22:58

Nahhh, ez az osszefugges ill.kapocskereses a ketto kozt eddig eszembe sem jutott :)

Jo nonek (is )tartom magam, de nokedlizni is odaalllok -bar volt, hgy evekig megvtunk nelkule...

Pl.a tojasos nokedlihez elengedhetetlen 😂

2017. júl. 16. 21:16
Ha a rakott krumplinál tartunk, kipróbáltam egyszer, hogy nem főzöm meg a krumplit. Nyersen vékonyra gyalulom, és így 100-szor finomabb az egész. Nem vízben főtt krumplit eszünk, hanem a kolbász, stb.gőzében puhul meg, és beveszi az ízeket. Nagyon finom! A munkahelyemen csinálják így, és egyszer megkérdeztem, miért olyan ízletes.
123. Katinkaboszi (válaszként erre: 30. - Syria)
2017. júl. 16. 21:16

Hideg vízbe áztasd be egy kicsit, a mosogatás előtt a nokedlis cuccot, mert a meleg víztől ráragad minden.

Aztán egy laza hidegvizes öblítés és utána lehet mosogatni, addigra már teljesen leázott a katyvasz :D

122. töprengő (válaszként erre: 11. - 8cc24eb355)
2017. júl. 16. 20:48

Aki mindezt finanszírozza??


Csak ki kellett volna tanulnom a körmös szakmát. Bizonyara több lenne a fizum...

121. feketehó (válaszként erre: 1. - Yennefer)
2017. júl. 16. 20:36
Én még sosem hallottam ezt a nokedli hsz.-t.
120. fincsi5 (válaszként erre: 110. - Pengő Gyöngyi)
2017. júl. 16. 20:04
Gyanús nekem ez a csaj. D
119. Epresturmix (válaszként erre: 118. - Guruljka)
2017. júl. 16. 19:40

Igen. Szoktam úgyis, és azt én is tepsis krumplinak nevezem. Szalmakrumpli, szalonna/hús, hagyma.

Tudod mit ennék? Rablóhúst. Fu apám de jókat csinált régen sütőben. Ő volt a húsok nagymestere. :)

118. Guruljka (válaszként erre: 115. - Epresturmix)
2017. júl. 16. 19:36

Lehet, hogy nem jól tudom, de a hagymásat hívják tepsis krumplinak, amelynél a krumpli nem főzve, hanem nyersen kerül a tepsibe. Még nem próbáltam.


Néha elhúzom a rakott krumplit, héjában megfőzve eláll másnapig. Előtte való nap megfőzöm...

117. Epresturmix (válaszként erre: 116. - Guruljka)
2017. júl. 16. 19:33
Tudom, de akkor inkább már készítek egy gyors besamelt. Az jobban ízlik. Csúszósabb! :)
116. Guruljka (válaszként erre: 111. - Epresturmix)
2017. júl. 16. 19:30
Sőt, hogy a tejföl hígabb legyen, azaz jobban el lehessen oszlatni, szokás a tejfölt egy egész tojással elverve használni. A sütőben nem marad nyers a tojás.
115. Epresturmix (válaszként erre: 98. - Guruljka)
2017. júl. 16. 19:29
Én sem hagymázok!
114. Epresturmix (válaszként erre: 110. - Pengő Gyöngyi)
2017. júl. 16. 19:28
Pont tegnap csináltam gulyást. Én is így szoktam!
113. globus (válaszként erre: 110. - Pengő Gyöngyi)
2017. júl. 16. 19:28
Mert akkor már főtt hússá változna, mire elkészülne :)
112. Guruljka (válaszként erre: 100. - 826302286d)
2017. júl. 16. 19:28
Igen, én is így tanultam. Ettem is ennyi zsírhoz a kenyeret. Valami kellett, amiben nincs zsír.
111. Epresturmix (válaszként erre: 104. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 16. 19:27
Én a tejfölbe pici pirospaprikát és 2 db főtt tojás sárgáját keverem. Vagy besamelmártással öntöm le! :)
110. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 107. - Globus)
2017. júl. 16. 19:27
Hát de miért nem engeded fel a pörköltöt hosszú lével, amikor már 3/4-ig kész, aztán raknád bele a zöldséget?
109. fincsi5 (válaszként erre: 107. - Globus)
2017. júl. 16. 19:26

Jééé!:))


De nem versz át, ugye?

108. Guruljka (válaszként erre: 99. - Globus)
2017. júl. 16. 19:26
Én is úgy, azaz pörkölgetem, de paprika nélkül. Idővel hozzáteszem a zöldségeket, azzal is szinte pirítgatom. Minimális vízzel. Felönteni később szoktam, amikor már a krumplit teszem bele, de akkor sem egyszerre.
107. globus (válaszként erre: 106. - Fincsi5)
2017. júl. 16. 19:25
Igen. Főzök egy jó zöldséges krumplilevest, gulyáskrémet ebbe teszem (házit használok) aztán beleöntöm a pörköltet, összeforralom, kész.
106. fincsi5 (válaszként erre: 99. - Globus)
2017. júl. 16. 19:21
A pörköltig értem. De a krumplilevest külön főzöd meg?
105. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 104. - 35d45e2ed1)
2017. júl. 16. 19:18
Mi a rakott krumpli tetejére mindig rakunk 3-4 csík szalonnát... Mikor az megsül...nyami :)
104. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 98. - Guruljka)
2017. júl. 16. 19:18
Hú ez finom lehet a rakott krumplin a tejfölbe kevert kolbizsír. Ezt ki fogom próbálni
103. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 95. - Yennefer)
2017. júl. 16. 19:14
Így van. És főleg attól "pörkölt", mert a húst először nagyobb lángon kissé megpörkölik, és ezután főzik meg, tehát akkor már van egy kis "keményebb" burka.
102. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 99. - Globus)
2017. júl. 16. 19:12
Én is pörköltként kezdem. Csak a zellert rakom bele a hússal, mert annak sok fővés kell. Meg köménymagot még az elején.
101. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 98. - Guruljka)
2017. júl. 16. 19:11
Én se teszek.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook