Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Zsemlegombóc főzőtasakban

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2

40. Guruljka2017-05-17 17:22
Tudom, hogy úgy szokás, Nagymama is úgy csinálta.
Én meg sehogy. :D
(válasz Epresturmix 38. hozzászólására)

39. Epresturmix2017-05-17 16:48
Éppen most fogom a gombócot összeállítani a töltöttpaprikához. :)


38. Epresturmix2017-05-17 16:47
Én nem keverem főzőkanállal. Tiszta kézzel szépen összegyúrom az egészet! :) És van, hogy a nyershúsos cuccot meg is kóstolom. :D
(válasz Guruljka 37. hozzászólására)

37. Guruljka2017-05-17 12:27
Fasírtot meg nem csinálok, húsgombócot vagy tölteléket se. A darált húst, pláne az áztatott kenyeret benne nem bírom gyomorral. Mármint nem enni, hanem látni se, nemhogy hozzáérni. A darált hús főzőkanállal kevergetése még megy. Tovább nem.

A fiam viszont nincs is oda ezekért a dolgokért (nyilván, csak menzáról ismeri), másra nem főzök. :D Azaz megvagyunk nélküle.
(válasz Epresturmix 33. hozzászólására)

36. Guruljka2017-05-17 12:23
Eleinte szerelmes voltam, utána meg elváltam. :D
(válasz Epresturmix 35. hozzászólására)

35. Epresturmix2017-05-17 11:33
Hétszentséges egy embör lehetett! Pfuu...hogy bírtad mellette? :(
(válasz Guruljka 34. hozzászólására)

34. Guruljka2017-05-17 11:30
Fogalmam sincs.

Nyilván a tudatalattim működött, irtózom a gombóctól.

Anno első férjem bármikor megkívánta a szilvás gombócot, de pontos paraméterekkel. Ha nem sikerült februárban olyan szilvabefőttet venni, ami elég roppanós maradt (már ismertem a választékot), akkor le voltam tolva.
A gombóc főzőlevébe zellerzöldet kellett kerítenem, az volt a leves. No Budapesten, a tél közepén, zellerzöld... (és megismerte a piszok, ha más zöld volt...)
(válasz Epresturmix 33. hozzászólására)

33. Epresturmix2017-05-17 11:27
Én egy jó nagy tálban szoktam a hozzávalókat kikeverni. Legyen az húsgombóc, vagy fasírtnak való. Hogyan lett minden maszatos? :D
(válasz Guruljka 32. hozzászólására)

32. Guruljka2017-05-17 11:24
Németországban voltam kiküldetésben, a cég kinti gyárában. Odavolt mindenki, ha krumpligombóc volt a menüben, olyankor tömegével mentek az étkezdébe.
Akkora volt egyébként, mint egy nagyobb narancs, egy darab volt a szokásos adagja, köretnek.

Megkósoltam... alig bírtam lenyelni. Ragacsos massza volt a számban.

Nem járult hozzá, hogy megkedveljem a gombóc műfaját.
Egyszer a férjem kedvéért csináltam zsemlegombócot, de csak neki. A konyha csupa maszat volt, meg is sajnált a férjem, többet nem kérte. Pedig azt mondta, jól sikerült, örömmel meg is ette. Észrevettem volna, ha füllent a kedvemért.
(válasz bozsu55 30. hozzászólására)

31. Epresturmix2017-05-17 11:20
Imádom és én házit vettem 1 hónapja. :) 1300 ft-ért egy kisebbet. Nyúzva, pucolva, darabolva. Egyik fele pörköltnek lett megcsinálva, másik fele sütve. :)
(válasz Guruljka 29. hozzászólására)

30. bozsu552017-05-17 09:32
Örülök hogy sikerült!Bármilyen szaftos húshoz adható,és szósszal,akár kenyérpótlóként.Akár most is megtennék "kopaszon" 3-4 darabot.
(válasz Epresturmix 25. hozzászólására)

29. Guruljka2017-05-17 09:19
Azt hiszem, nyúlhúshoz is szokták. Az néha kapható a Lidlben. Már ha kedvelitek.

28. Epresturmix2017-05-17 09:07
Szeretném majd egyszer az eredetit is elkészíteni. :)

27. Epresturmix2017-05-17 09:06
Köszi! :)
Csirkemell volt vadasan!
(válasz Guruljka 26. hozzászólására)


26. Guruljka2017-05-17 09:05
Ügyes vagy! Miyen húshoz tálaltad?
(válasz Epresturmix 25. hozzászólására)

25. Epresturmix2017-05-16 23:37
Kár, hogy nem lehet itt képet megosztani. Nemrég megkîvàntam, megcsinàltam. Nagyon finom lett. Első próbàlkozàsom volt vadassal. Kifogástalan lett. 😊
Ha valakit érdekel a teljes recept, holnap gépről leírom. 😊

24. Guruljka2017-05-16 23:01
Nem hát, csak bosszús vagyok egyéb okok miatt is, Te meg azért eléggé súroltad ex anyósom színvonalát, mármint úgy jött ki kicsit a megfogalmazásod.

Nem mondanám, hogy kikapcsol a főzés, mert ha főzök, nagyon koncentrálok, alkotok! :D Szeretek főzni, de tényleg nem telik tőlem mostanában csak egytálételes mestermű.
Nem tudom honnan, de úgy tudtam, hogy a vadashoz megpirítják-karamellizálják a lereszelt sárgarépát. lehet, hogy ez is egy változat, nem tudom.
(válasz bozsu55 23. hozzászólására)

23. bozsu552017-05-16 14:14
Guruljka ugye nem gondoltad komolyan hogy cikiznélek,pont téged?
Én imádok főzni,engem kikapcsol,amit lehet magam csinálok,mert tudom hogy mit eszem.
(válasz Guruljka 22. hozzászólására)

22. Guruljka2017-05-16 10:28
Mondjuk dolgozik is, tanul is. Sőt! Otthonról! Ven pofája!
Még pihen is. Otthon!

Esetleg nem tekinti fő feladatának a szakácsművészetet. Vagyunk páran ilyenek is.
A vadasnál egyszerűbb ételeket eszünk. Ha megvetsz ezért, akkor is. :D
(válasz bozsu55 21. hozzászólására)

21. bozsu552017-05-16 09:44
A cukrot kell karamellizálni a főtt zöldségeket turmixolni.Ha úgy nézzük minden macera.Csak azt nem tudom aki mindig a hamar meg van ételeket készíti a temérdek idejében mit csinál?
(válasz Guruljka 20. hozzászólására)

20. Guruljka2017-05-15 20:21
Én úgy tudom, a vadas mártás alapja a lereszelt sárgarépa karamellizálása. Utána kell nézni, nem feltétlenül a leggyorsabb recept a legjobb, sőt...
(válasz mazsumazsu 19. hozzászólására)

19. mazsumazsu2017-05-15 20:19
Hú tényleg ahhoz is szokták na ahhoz is nagyon finom a vadasmártás egyszer megpróbálom úgy tudom húsleves levét és leturmixolt zöldséget kell összekeverni és mustárt kell beletenni de az nem biztos.
(válasz bozsu55 17. hozzászólására)

18. Guruljka2017-05-15 19:56
Eredetileg az az étel neve, hogy vadas marha zsemlegombóccal.
(válasz bozsu55 17. hozzászólására)

17. bozsu552017-05-15 19:38
Marhahúshoz is finom!
(válasz mazsumazsu 13. hozzászólására)

16. mazsumazsu2017-05-15 18:13
én párszor ettem vadas ételeket (őzpörkölt, tárkonyos vadmalacleves) de csak étteremben mert én ilyeneket nem tudok megfőzni, az őzpörkölt mellé volt vadas mártás is, nekem ízlett
(válasz Guruljka 14. hozzászólására)

15. Guruljka2017-05-15 06:53
Szóva bocs, azt akartam kinyögni, hogy ha jó az a zacskós gombóc és elérhető, akkor szívesen bővítem vele a köretek listáját, bármiféle ételhez is.


14. Guruljka2017-05-15 06:44
Én ettem egyszer valami vadast, azóta se értem, mi benne az a különleges.

Valódi vadhús-ételt nagyon rég ettem, összesen talán három alkalommal, nincs összehasonlításom, hogy a "vadas" mennyire teszi hasonlóvá a másféle húst a vadételhez.

A zsemlegombócot megpróbálom egyszer itthon. A férjem szerette, de örülnék a zacskós megoldásnak, mert nekem nagyon nagy mancsolás a gombócolás.
(válasz mazsumazsu 13. hozzászólására)

13. mazsumazsu2017-05-14 19:43
leszedem majd a receptet a netről vadas ételekhez nagyon finom mártással.
(válasz bozsu55 12. hozzászólására)

12. bozsu552017-05-14 19:39
Nem ördöngösség,tuti meg tudnád csinálni!
(válasz mazsumazsu 11. hozzászólására)

11. mazsumazsu2017-05-14 18:25
Még sosem főztem egyszer ki kéne próbálni. Mármint főzni főztem már csak nem zsemlegombócot.

1 2