Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Nagyon sok diétát probáltam de sikertelenül. Folyamatosan éhes vagyok, mit tegyek?

Kategória: Összes fórumtéma » Diéta & fitness » Egyéb diétás témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2 3 4

92. Guruljka2017-05-31 21:27
Mondd el a háziorvosnak. Valószínűleg elküld laborra. Meg kell nézetni a pajzsmirigyed is. Ha azzal nincs teendő, akkor tud tanácsot adni.
(válasz totek63 91. hozzászólására)

91. totek632017-05-31 20:48
Egy hónapja 5 kg felszedtem pedig alig eszem valami betegség van a hát térben?Nem tudom milyen beutalót kérjek ,merre induljak. Soha nem voltam még ilyen kövér. Köszi a segitséget.


90. Guruljka2017-05-31 20:05
Még az is lehet, hogy túl keveset eszel.
(válasz jucika33 89. hozzászólására)

89. jucika332017-05-30 05:48
Én is diétázom. Négy hete. Tavaly jól működött ugyanez a módszerem, csak akkor itthon voltam, nem dolgoztam. Most már az étkezés végeztekor is éhes vagyok, folymatosan fáradt. Várom, hogy a gyomrom végre szűküljön- mert szerintem sokunknál ez is probléma- normál méretű gyomor és nem fogyókúrás méretű. Oda még férne tízszer annyi, persze, hogy éhesek vagyunk folyton. Pedig én is egészségesen állítottam össze az étrendet, 5 alkalommal eszem kicsiket, aztán mégis.

88. hópihe142017-05-29 10:35
Azt én is megfigyeltem, ha vacsira kizárólag csak fehérjét eszek (tojás, túró, sajt) eszembe sem jut a "második vacsi" = nasi! És azért ez is nagy haladás!
(válasz Guruljka 87. hozzászólására)

87. Guruljka2017-05-29 10:08
Amióta csökkentettem a zsíros ételeket,és igyekszem fehérjedúsan étkezni, sokkal kevésbé vagyok "kívánós".

86. hópihe142017-05-29 08:03
Ahhoz, hogy ne érezd magad örökké éhesnek, válogass össze magadnak olyan kajákat, amelyeknek a GI %-a az alacsony (0-55 %), max. a közepes (55-70 %) közé esik.
A magas GI %-os kajákban levő ch-t a szervezet gyorsan lebontja, és ezáltal rövid idő elteltével, gyorsan ismét éhesnek érezzük magunkat!! Aminek a GI %-a alacsony, az abban levő ch-t lassan bontja le a szervezet, sokkal később érzünk ismét éhséget...

[link]
[link]

Olvasd el, válogass közöttük, legalább kezdd el, hogy mit mivel tudnád, lehetne helyettesíteni!!

[link]

Ha itt nézegeted, akkor a kcal és egyéb értékeket is láthatod!
Okosan kell enni, ha célt akarsz érni!

85. papája2017-05-28 08:49
Én is kipróbáltam már sokféle diétát. Azt tapasztaltam, hogy mindegyik működött először. Több - kevesebb fogyást tudhattam magaménak aránylag sokáig. Akupunktúrás fogyásom eredménye közel 20 évig tartott. A kalóriabázisé 3-4 évig. Ekkor sajnos pajzsmirigy alul működésem lett, így a nem hízás is eredménynek számít. Többször kipróbáltam újra a régen jól bevált diétákat, de valami miatt nem működnek újra. Más tapasztalt már hasonlót ? Lehet, hogy én nem csinálok valamit jól ?

84. Guruljka2017-05-20 16:34
Én kérek bocsánatot, mert akárhogy figyeltem, mégis pontatlanul fogalmaztam.
Nem Téged értettelek a meghatározó és előíró alatt, hanem a nagy "bölcs" diéták divathullámait.
Igen, fontos a tájékozódás. De - és ezt megint általánosságban mondom- nem mindegy, hol nézünk utána valaminek. Érdemes olyan cikket olvasni, amit orvosok írtak, vagy szaklapban jelent meg, vagy más, független, nem eladásérdekelt oldalon.
A sztárocskák kijelentéseire sem kell adni, mert vagy kinézte valahonnan, mire esküszik, vagy tanácsot kapott.

Egy időben a Life csatorna rövid pár perces tanácsokat mutatott sztárocskákkal. Igen ám, de amikor huszadjára hallottam elpöszíteni, hogy "nem eszem szénhidrátot, csak zöldségeket", írtam a csatornának mailt. Kis idő múlva megszüntették ezt a fajta "szakértést". Lehet, utánanézett náluk valaki annak, mi micsoda. :D
(válasz hópihe14 83. hozzászólására)

83. hópihe142017-05-20 16:10
Bocsánat!
Eszem ágában sincs bárkinek is meghatározni, hogyan egyen, mit, mikor...
Amiket írok, csak azért teszem, ha esetleg valaki úgy gondolja, hogy az részére segítség, akkor majd ő is megnézi közelebbről.
Nem gondoltam, hogy ennyire magadra veszed a dolgokat.
(válasz Guruljka 81. hozzászólására)

82. Guruljka2017-05-20 16:00
Az ételek összetevőinél nekem fontos, hogy milyen vitaminok, ásványi anyagok és egyebek vannak benne. Hogy elkerülhessem a kellemetlen meglepetéseket esetleg.

81. Guruljka2017-05-20 15:57
Én úgy látom, Neked jól esik, ha valami szabályra támaszkodhatsz, biztonságot ad, ha megfelelsz valami előírásnak.

Én meg széllel szembe megyek, nekem ne írjon elő senki semmit, és nem is jegyzek meg minden listát.

Vannak a lassú meg a gyors felszívódású szénhidrátok, ezek hatását a saját tapasztalataim is igazolják, nekem ennyi elég. Nem fogok köret és köret között választani, legfeljebb a pillanatnyi gusztusom alapján. Odavagyok a rizsért, de kevésbé kiadós, mint a köles, amelynek (és a hajdinának) viszont magamon tapasztaltam a hatását. És nem bebeszéltem magamnak, hanem a röntgen igazolta.

Feltételezem, hogy az egy évvel előbbi röntgenlelet is valós eredményt mutatott, azt sajnos nem mutatták meg, de a későbbi, negatív leletet igen.

80. hópihe142017-05-20 14:54
A 0 - 55 GI %-os (alacsony) kaják a lassan lebomló ch-t tartalmaznak, így később éhezünk meg, ha azokat esszük
Az 55-75 GI %-os (közepes) kajákban a ch-t már egy kicsit gyorsabban bontja le a szervezet
A 75 - feletti a gyors lebontású ch-t tartalmazzák, azt jelenti, hogy azok elfogyasztása után igen gyorsan megéhezünk.

Átnéztem a táblázatokat, és amiket addig ettem, vagy alapanyagokat addig használtam, kicseréltem az alacsony, de minimum a közepes GI-t tartalmazókra. És megjegyeztem, hogy mi az, amit csak esetenként, ha minden kötél szakad, veszek-eszek a magas GI-s kajákból.

Az alább csatolt linkeknél a kalguru nemcsak az egyes kaják kcal-ch-stb. értékeit mutatja, de utolsó értékként odateszi a GI %-ot is, ezért nagyon jó segítség.

79. hópihe142017-05-20 11:52
[link]

[link]

[link]

Ezeket használom, és semmi mást, amikor kíváncsi vagyok valamelyik étel összetevőire.


78. Guruljka2017-05-20 11:47
Ugyanarról beszélünk.
Az anyag, amit pénz ellenében kaptam, pontos étrend volt, étkezésekre (reggeli, tízórai, stb.) receptekkel, és edzésprogram részletes gyakorlat-magyarázatokkal. Tartalmazta még a konzultáció elérhetőségét. A csomag a befizetés után vált letölthetővé, szép színes kidolgozás...

A receptek alapanyagai nem elérhetőek - talán budapesti csemegeboltban egy része - ,az edzés kizárólag nagy fittlabdával, amihez akkora szabad terület kellett volna, mint nekem szobám negyede, azabad falfelületet is beleértve. (Még ha meg is veszem a labdát további ezrekért.) A konzultációt annyiban vettem igénybe, hogy mindezt jelezzem;a válasz az volt, hogy sajnálják,és azért próbáljam meg.
Azóta is bosszant, ha eszembe jut.
A kenyeret nem valamiféle index alapján csökkentem, hanem a kelt tészták kissé puffasztó hatása miatt.
(válasz hópihe14 77. hozzászólására)

77. hópihe142017-05-20 11:18
Nem tudom mire faragtál rá? Milyen GI anyagra?

Én a Glikémiás Indexről beszélek, amely az élelmiszerben található ch lebontási idejét mutatja . Ez egy hasonló mutatószám, mint akár a kcal, vagy bármi más... nem biztos, hogy ugyanarról a valamiről beszélünk.
(válasz Guruljka 75. hozzászólására)

76. Guruljka2017-05-20 11:15
A lúgosít szótól eltekintve, a többit kell nézni:

[link]

Nem akarok esetleg marhaságokkal dobálózni, de én éppen újra rászokom a kölesre.
Érszűkület jellegű panaszaim nagyban csökkentek, amikor rendszeresen ettem. Egy időre elhagytam - a panaszok enyhébben, de kiújultak...

75. Guruljka2017-05-20 11:10
Különben én a bulgurt is főzöm kicsit, nekem a leforrázás után kicsit kopogós marad.

Viszont a bulgur maga a búzaszem, hántolva. A köles pedig más beltartalmú.

Én a GI-t nem nézem. Nem tartom fontos tényezőnek, egy normálisan kiegyenlített étkezésben nincs jelentősége ennek az értéknek. Ráadásul annak idején csúnyán ráfaragtam egy pár ezer Ft-os GI anyagra.

74. hópihe142017-05-20 10:00
Igen, de ugyanez van a bulgur esetében is, 3x annyi lesz belőle, mint a rizsből.
Bár bulgurból fasírtot még nem gyúrtam. Most felmerült bennem a kérdés, hogy: miért is nem???
Egy próbát esetleg az is megérne.
(válasz Guruljka 73. hozzászólására)

73. Guruljka2017-05-20 09:53
A köles. Ugye 10 deka rizs, mire megfő, 30-35 deka, mert kb két- két és félszer annyi vizet szív fel.

A köles 10 dekája legalább 30 deka lesz, mire megfő, mert legalább 3 szoros vízben kell főzni.

(Én a kemény magvakat, -rizs, köles, de sárgaborsó és bab is- újabban leforrázom, és abban a vízben főzöm, sokkal hamarabb megfő. A sárgaborsót be sem áztatom, így megfő fél óra alatt!)
(válasz hópihe14 71. hozzászólására)

72. michelle.r2017-05-20 09:38
Igen, és tényleg isteni finom 😉. Gombával, cukkinivel is jó.
(válasz Guruljka 70. hozzászólására)

71. hópihe142017-05-20 07:07
Mi az, ami 3x-os vizet vesz fel? Ezt mire írtad, mert nem tudom beazonosítani.

Egyébként krumpliból, szójából szoktam fasírtot, ha nem hús, és egy csöpp törtpaprikát gyúrok bele, színjavítóként.
(válasz Guruljka 68. hozzászólására)

70. Guruljka2017-05-19 23:22
De jó ötlet, még a színét is feldobja!
(válasz michelle.r 69. hozzászólására)

69. michelle.r2017-05-19 22:59
pár éve nálunk ragadt néhány kölcsöngyerek, éhesek voltak. Fasírtot készültem csinálni, hirtelen ötlet volt, répát reszeltem bele, kb. a hús egyharmadát. Azóta mindig így csinálom 🤗
(válasz hópihe14 67. hozzászólására)

68. Guruljka2017-05-19 18:53
Igen ám, de mire megfő, legalább 3 szoros vizet vesz fel, tehát kedvezőbb a rizsnél.
Ráadásul érvédő hatása és egyéb előnyei is vannak. :D

67. hópihe142017-05-19 17:40
A kölesből a fasírtot szerettem jó ideig csinálni, ha nem akartam húst. Csak eléggé magas a kcal-ch-GI értéke, így az utóbbi hónapokban már egy kicsit tartózkodok tőle.
(válasz Guruljka 65. hozzászólására)


66. hópihe142017-05-19 17:38
Azt eddig még nem próbáltam. Most megnéztem, szinte azonos kcal-ch-GI% értékei vannak mindkettőnek. Akkor most már még az árát kell megnézni, és az elkészítés módját: a bulgurt nem kell főzni, csak 2x-es mennyiségű forró vízzel felönteni, beborítani.
Egyébként is menni akarok a bio-boltomba, majd körbe nézem. Köszi!
(válasz michelle.r 64. hozzászólására)

65. Guruljka2017-05-19 17:35
Én a kölest szoktam, régen egyébként azt tettek a hurkába.

64. michelle.r2017-05-19 17:27
Amit még nagyon szeretek, az az árpagyöngy, darált húsos kombinációban nagyon klassz.
(válasz hópihe14 62. hozzászólására)

63. michelle.r2017-05-19 17:27
Én is szoktam, mindkettőt. Nagyon vicces volt első alkalommal, amikor a töltött karalábéba tettem karfiolrizst, de nem volt nyafogás. Aztán kipróbáltam a töltött káposztáva, és a töltött paprikával, úgy is jó volt. Viszont ha simán csak húsgombócokat raktam - aprókáposzta közé, vagy paradicsomszószba, atomjaira esett ;)
(válasz hópihe14 62. hozzászólására)

1 2 3 4