Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A kenyerem sütésnél miért vízszintesen terül el? Miért nem lesz magas? fórum

A kenyerem sütésnél miért vízszintesen terül el? Miért nem lesz magas? (tudásbázis kérdés)


1 2
11. spann (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2017. máj. 4. 21:35
mert nem kenyérsütő gépben sütöd
10. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2017. máj. 4. 21:27

Ezt nézd meg, vagy a Limara péksége c. oldalt.


[link]

2017. máj. 4. 21:23

Nekem is mindig elterül. Ha keményebbre gyúrod, az a tésztán is érződni fog, nem lesz ugyanolyan, de amúgy kézzel is lehet dagasztani, és akkor bármilyen keménységűre csinálhatod. Limara oldalán van fent ez a recept, nekem még ez szokott legjobban sikerülni:

[link]


Szerintem az a titka, hogy a sütés előtt kb. utolsó pillanatban fordítja ki a kenyeret a tepsire a kelesztőkosárból, így kelés közben már nincs ideje szétfolyni, ill. ha megnézed, elég magas hőfokon kezdi sütni, már forró sütőbe teszi be, ez szerintem szintén rásegít arra, hogy inkább felfelé nőjön ne széltében.

Ha ez sem válik be, még mindig van csomó olyan recept, ahol római tálban sütik a kenyeret, vagy épp kacsa sütő jénaiban fél időig lefedve. Én az utóbbit nagyon szeretem, mert vékonyabb lesz a héja :)

8. 2104cc91e8 (válaszként erre: 6. - SzánI.)
2017. máj. 4. 21:19

Inkább egy ovális jénaiban, vagy egy lábasban

kéne megsütnöd.

2017. máj. 4. 21:18
De mi miatt nem olyan mint a régi, nagymama kenyere? Magas?
2017. máj. 4. 21:17
Igen. Tepsiben
2017. máj. 4. 21:16
Nagyon szépen megkel, finom, amennyire kell lukacsos, csak elterül.
2017. máj. 4. 21:15

A tűzhely sütőjében sütöd ?


(kisebb edényben kellene sütni)

2017. máj. 4. 21:14

Ezt a receptet készítem: 75 dkg liszt, 1,5 zacskó porélesztő, 1,5 tk. só, 1 tk. cukor, 4 dl langyos víz.

Nagyon finom, csak lapos lesz. Mit ronthatok el? Ennél keményebbre nem tudom a tésztát gyúrni, mert a dagasztógépem nem bírja.

2. 9c485f67e8 (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2017. máj. 4. 21:14
Gondolom, nincs tele mindenféle puffasztó adalékanyaggal.
2017. máj. 4. 21:10
A kenyerem sütésnél miért vízszintesen terül el? Miért nem lesz magas?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook