Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Fogorvosi felelősség?

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Egészség


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

10. Anyagi2017-09-25 18:14
Van olyan helyzet amikor a fog gyökerét kell rezekálni (csonkolni) valamilyen okból. Ezt íny felől, a fog látható részének érintése nélkül végzik!
(válasz kutymuty 8. hozzászólására)

9. Anyagi2017-09-25 18:11
"gyökérkezelt, gyökértömött, ínyig csiszolt, majd nagy nehezen csappal felépített fogról van szó, amire még egy korona is került..."

Ez szakmailag tökéletesen jónak tűnik!!!

Ami hibaforrás lehet, hogy a gyökércsatorna nem került tökéletes kitisztításra. (Okozhatja figyelmetlenség, de a foggyökér egyedi lefutása, hozzáférhetetlensége is!) Ezt egy röntgennel ellenőrizni lehet.
Ha így van, ez orvosi hiba lehet.

Egy másik orvos véleményét óvatosan kezelném, mert lehet, az a célja, hogy megmagyarázza, a jelen megoldás rossz, újra kell csinálni, persze újabb, neki fizetendő pénzért....

Egy gyökértömés előtt ideiglenes tömést szoktak behelyezni 1-2 hétre, mert a teljesen problémamentes fog is megfájulhat a feltárás lezárása után. (A légmentesen lezárt légkamrában megbújó bacilusok vészes gyorsasággal tudnak szaporodni!)
Egy akkurátusan elkészített gyökérkezelés hetekig-hónapokig is eltarthat, heti visszajáró ellenőrzéssel!!!


8. kutymuty2017-04-19 19:26
Azt gondolom, hogy ha egy fog nem fájt, és kezelés után rá se tudok harapni, az mindenképpen az orvos hibája, főleg mert szemrebbenés nélkül kért el olyan pénzeket a kezelésre, amilyen magas összegeket máshol még nem fizettem. Egy másik fogorvos hogy tudna segíteni? Egy gyökérkezelt, gyökértömött, ínyig csiszolt, majd nagy nehezen csappal felépített fogról van szó, amire még egy korona is került...
(válasz Remoni 7. hozzászólására)

7. Remoni2017-04-17 12:53
Különbség van műhiba és a beavatkozás kockázata között. Az elsőért felelősségre vonható, a másodikért nem minden esetben. Azt, hogy a szakma szabályai szerint járt-e el a kezelés során, azt egy másodvélemény eldöntheti. Kérd ki egy másik fogorvos véleményét.

6. kutymuty2017-04-16 18:41
A fogorvosi hozzáállás: nem tehet róla, a fog begyulladhat, ő mindent megtett!!!!! Ezt nem hagyom annyiban!!!! Ergo szerinte semmilyen hibás teljesítés nem történt.
(válasz jstefan 5. hozzászólására)

5. jstefan2017-04-14 20:28
Minőségbiztosítási kötelezettség alá tartozik a fogorvosi tevékenység is! A magánpraxisban is vannak rendkívül tehetségtelen gagyi munkát végzők! Kártérítésre kötelezhető, de előtte meg kell tudni hogy milyen ország adta ki neki a működési engedélyt,és hol van a felügyeleti szerv ahol a kártérítési eljárást el lehet indítani,abban az esetben ha a fogorvos a hibás teljesítést önként nem korrigálja!
(válasz kutymuty 1. hozzászólására)


4. kutymuty2017-04-14 19:45
Magánorvos!

3. kutymuty2017-04-14 19:45
Ínyig csiszolta és a felépítmény és azon még a korona miatt nem tudom hozzá fog-e férni valaha újra a gyökerekhez, ráadásul a gyökértömést is cserélni kéne. Egy vagyont kért el, és hiába jeleztem hogy fáj, nem izgatta nagyon.

2. kutymuty2017-04-14 19:43
Ha a doki elkér közel 100 ezret, ami tartalmazza, a gyökérkezelést-gyökértömést-lecsiszolt fog felépítését-koronát, és utána begyullad, milyen jogorvoslattal élhetek? Rajta a korona és csak egyszer gyökérkezelte, mert ő jobban tudta mint én, hogy nekem nem fog majd fájni!!! Véleményem szerint nem volt alapos, mert a kezelés előtt nem fájt a fogam, most hogy rajta a korona, igen!!!

1. kutymuty2017-04-14 19:42
Fogorvosi felelősség?