Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Miért paleó? fórum

Miért paleó? (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért paleó?

1 2 3 4 5
62. globus (válaszként erre: 61. - Arón1)
2017. febr. 10. 18:17
Csak a garantáltan gm zabot, mert normál zabot búzás malmokban dolgozzák fel, keresztszennyeződés történik. Nincs nálunk olyan malom, amelyik e tekintetben tiszta lenne.
61. Arón1 (válaszként erre: 59. - 12d083b51b)
2017. febr. 10. 17:55
A zabban nem glutén van, hanem avenin. Anyukám 20 éve lisztérzékeny, de zabot ehet, de tudom, hogy van aki azt sem.
60. zefex (válaszként erre: 53. - Dc01a79c12)
2017. febr. 10. 17:46
Azért, mert nincsenek egészségtelen ételek! A mérték és a gyakoriság dönti el. Ebbe persze nem számítanak bele a romlott ételek, és szándékosan hozzáadott (pl. melamin a tápszerbe) egészségkárosító anyagok.
59. 12d083b51b (válaszként erre: 58. - Arón1)
2017. febr. 10. 15:00
Most éppen zabliszt van itthon, de az írás szerint az sem GM, csak egy fokkal jobb, mint a búza. :))
58. Arón1 (válaszként erre: 47. - 12d083b51b)
2017. febr. 10. 13:54
Zab?
57. michelle.r (válaszként erre: 53. - Dc01a79c12)
2017. febr. 10. 12:02
Talán azért, mert nem kategorizálhatóak. Konkrétan melyekre gondolsz?
56. globus (válaszként erre: 53. - Dc01a79c12)
2017. febr. 10. 11:57
Pontosan azért, amiért árulják a dohányárut, alkoholt, élvezeti szereket. Mindenki eldöntheti, hogy vásárol-e belőle. Aki túlzásba viszi, saját magát okolhatja. Mennyiségen van főleg hangsúly.
55. 12d083b51b (válaszként erre: 53. - Dc01a79c12)
2017. febr. 10. 11:52

Jó kérdés!

De gondolom, amiért nem korlátozzák a fegyver-gyártást, a sok féle (hiába-való) gyógyszer gyártást, hasonlókat. Mert ezek pontosan a törvényt hozók pénztárcáját vastagítják. Mi lenne szegény gyógyszer-gyár tulajdonosokkal, ha senki sem betegedne meg?

54. 12d083b51b (válaszként erre: 52. - Globus)
2017. febr. 10. 11:49

Értelek. Én nem sütök tésztákat, szerencsére nem kívánom, másrészt vagy pár nap alatt felzabálnám, hogy ne száradjon rám, vagy zsinórban dobálnám ki. Szóval nem is akarok rászokni.

Éppen ezért nem is akarom, hogy a kis lakásban, kis helyen, a sokféle liszt sorakozzon, amiknek esetleg hamarabb lejár a szavatossági ideje, mint ahogy elfogynának. Majd ezt a Szafi-lisztet körbenézem, de meglehet, hogy akkor maradok TK. lisztnél, vagy hasonlónál.

53. dc01a79c12 (válaszként erre: 22. - Hoxa)
2017. febr. 10. 11:31
Én arra szeretnék választ kapni,hogy miért nincsenek korlátozva a nyilvánvalóan egészségtelen ételek?
52. globus (válaszként erre: 49. - 12d083b51b)
2017. febr. 10. 11:25

Én gyakran sütök-főzök lisztérzékeny tesómnak. Azelőtt azt hittem, hogy majd veszek egyféle lisztet, aztán valahová félretéve elleszünk vele. Affenét... dugig van egy szekrény mindenféle darával, liszttel, maggal, magliszttel, útifűmaghéjjal, morzsával, gm. zabpehellyel, külön eszközökkel, szűrők, reszelők, rádli, szaggató, szilikonos lap, sütőforma, fűszerek, áááá! Fel sem tudom sorolni.

Na de arra akartam kilyukadni, hogy különböző lisztekkel más eredmények vannak, érdemes kísérletezni, ha valami beválik, azt jegyezd fel :) Külön gm szakácskönyvet írok, pontos megnevezésekkel.

51. Mazsinka (válaszként erre: 13. - Michelle.r)
2017. febr. 10. 11:20
Nálam kb. ugyanaz. Nem iszom a tejet, de ha nagyon ritkán rákívánkozom, akkor tuti bélgörcs a vége. A gluténnel ugyanaz. Bár eszem kenyeret általában, mégis diszkomfort érzetem van tőle. Sokkal jobban érzem magam, amikor kihagyom.
50. Hoxa (válaszként erre: 49. - 12d083b51b)
2017. febr. 10. 11:04
Szerintem erre a két célra keress konkrét, bevált receptet az interneten, valamilyen alapliszttel. Én csak a tojás miatt veszem ezeket, mert palacsintát és nokedlit tojás nélkül csinálni elég bravúros feladat. :))))
49. 12d083b51b (válaszként erre: 42. - Hoxa)
2017. febr. 10. 10:55

Értem! Tehát a Szafi-lisztek is külön vannak "célnak megfelelően", és nem univerzálisak. Gyakorlatilag leginkább nokedlit, és palacsintát szoktam itthon kavarni. De ezek szerint a 2 féle kajához 2 féle lisztet vásároljak?

Szerencsére nem vagyok édes-szájú, így az édes-habos sütiket, ha ráéhezek (kb. negyedévenként) gyorsan hazahozom valamelyik cukiból.

2017. febr. 10. 10:53
Nem értek egyet a paleo egy részével. Olyan étel párosítások vannak benne, hogy csodálkozom, hogy ember megeszi egyáltalán. Túl soknak tartom a tiltást, feleslegesen soknak. A ketogénba szerintem meg ne menjünk bele, mert azt epilepsziásoknak találták ki és nem évekig tartó alkalmazásra. Szépen hazavágja a szervezetet.
47. 12d083b51b (válaszként erre: 28. - B598e4912b)
2017. febr. 10. 10:48

Én nyár óta hanyagolom a tej-terméket: tejet, túrót, sajtot, tejfölt. Nem mondom, hogy teljesen elhagytam, de lényegesen kevesebbet, és valóban jobban érzem magam.

Sok mindent kicseréltem már a konyhában, spájzban, ahogy az előbb írtam is, most már "csak" a megfelelő lisztet kell megtalálnom.

Bár a búzalisztnek már évek óta nyoma sincs, csak még keresem az igazit. :))

46. michelle.r (válaszként erre: 44. - Fincsi5)
2017. febr. 10. 10:47

Gonosz boszorrrrrrka :p


;o)))

45. michelle.r (válaszként erre: 42. - Hoxa)
2017. febr. 10. 10:46
Ugye nem úgy érted, hogy egy darab palacsintányi anyagot egyszerre? Mert abba én belehalnék, mire kb. 30-at megsütök ;)
44. fincsi5 (válaszként erre: 13. - Michelle.r)
2017. febr. 10. 10:46
Bezzeg egy pulcsi, kosztüm, körömlakk nem okoz ilyen gondokat. D
43. michelle.r (válaszként erre: 39. - 12d083b51b)
2017. febr. 10. 10:46
A palacsinta nekem gesztenyelisztből a legfinomabb.
42. Hoxa (válaszként erre: 39. - 12d083b51b)
2017. febr. 10. 10:45

Szafitól nekem nagyon bevált a nokedli lisztje, nokedliként is, csipetkének is, de még jobban szeretjük háromszög melegszendvicsként megsütve.

A palacsinta lisztje is egész jó, de nem szabad előre bekeverni, mindig csak egy palacsintányit.

De ha használsz tojást, akkor több liszt is szóba jöhet, nálunk a fiamnál a tojás sem mehet, ezért kicsit jobban meg van kötve a kezem.

41. michelle.r (válaszként erre: 36. - Gribedli***)
2017. febr. 10. 10:44
Én is erre gyúrok ;)
40. michelle.r (válaszként erre: 34. - Gribedli***)
2017. febr. 10. 10:44
Tényleg, és Bonita-t sem láttam már egy ideje :S. Tényleg bazi ízetlen.
39. 12d083b51b (válaszként erre: 37. - Hoxa)
2017. febr. 10. 10:42

Köszi, majd utána nézek a Szafi-nak!

Egyszer nokedlit akartam, máskor palacsintát. Mindkettő úgy ment szét, mint a cement nélküli beton! A maradékkal panírozok, arra jó! :))

38. 12d083b51b (válaszként erre: 32. - Gribedli***)
2017. febr. 10. 10:40

Igen, jól írod! (Lehet, hogy 2 db. n-nel kell, de totál mindegy!)


Én olyat olvastam a múltkoriban, hogy az Andokban találtak települést az i.e. 8000 !!! évvel korábban élt őslakosok edényeiben búzafélék szemes maradványaira bukkantak, ill. nyers krumpli-maradványokra!!! Szóval Szendi Gábor sem atyaisten!


Szerintem is egye mindenki azt, amiről úgy érzi, hogy neki jólesik, és amiről úgy gondolja-tudja, hogy nem génkezelt, nem tartósító-szeres, nem mű. A többit meg bízza a saját szervezetére.

37. Hoxa (válaszként erre: 33. - 12d083b51b)
2017. febr. 10. 10:39
Én Szafi liszteket használok, mert nekünk sem jó a kukorica- és a rizsliszt. Sajnos attól is függ a liszt, hogy mit szeretnél belőle csinálni.
36. gribedli*** (válaszként erre: 29. - Michelle.r)
2017. febr. 10. 10:38
Én igen, egészségesen akarok meghalni, végelgyengülésben:DDDD
35. Hoxa (válaszként erre: 24. - Globus)
2017. febr. 10. 10:37
Ez így totál rendben van, de a többség nem így él, sajnos.
34. gribedli*** (válaszként erre: 27. - Globus)
2017. febr. 10. 10:35
Ja.... bár most kezdik újra felfedezni, amiből maradt valami, hogy lehet újra termeszteni. Nem mindent, mert van,ami ki is halt. Pl a chiquita banán már kihalt egy fertőzés miatt, pedig annak banánosabb íze volt. Most van ellenállóbb banán, semmilyen ízzel.
33. 12d083b51b (válaszként erre: 17. - Hoxa)
2017. febr. 10. 10:35

Hoxa!

Én a GM-es lisztet keresem, ami nem liszt-mix. Te mit használsz, ami kb. mindenhez jó???

Azt tudom, hogy a kukoricaliszt GM-es, de az nem vált be nekem. Tudsz segíteni?

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook