Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Mitől lesz egy sütemény ún. "szalonnás"?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

16. mazsumazsu2017-02-17 18:34
nálunk is nagyjából ez a téma, pld. múlt héten isteni gyümölcsös (barack meggy) pitét sütöttem ugye abba nem kell krém és csak nyammogtak ne bevittem a kolléganőimnek hétfőn és bezsebeltem a rengeteg dícséretet. nagyon sok finom sütit tudok sütni de a kevencük a mezei piskóta rengeteg krémmel.pedig úgy szeretek "nehezebb" készítésű érdekesebbeket sütni, de hát nem köll.
(válasz globus 15. hozzászólására)

15. globus2017-02-16 19:21
Nevetek :) Van egy amerikai krémes nevű süti, aminek kevert barna tésztáján sárga pudingos krém van. Ahányszor eszik, mindig megjegyzik, hogy nem lehetne csak a krémet csinálni? :)
(válasz mazsumazsu 14. hozzászólására)


14. mazsumazsu2017-02-16 18:48
én már megfigyeltem, hogy süthetek gyümölcsös pitétől kezdve bármilyen finom sütiket a kedvence a férjemnek és a fiamnak aminek mindegy milyen az alaptészta de valamilyen krémből töltelékből jó sok legyen benne
(válasz spann 9. hozzászólására)

13. mazsumazsu2017-02-16 18:46
állítólag a zöld csipegetéstől lesz szép és narancssárga. de ezt csak hallottam hogy így működik de logikusnak tűnik mert az az "igazi" egészséges kaja ami a csirkéknek kell gondolom.

12. forrest20102017-02-16 08:41
sajnos ilyenkor télen a mi szabadon , kukoricán nevelt tyúkjaink tojása is citromsárga :( nem kapnak ilyenkor zöldet , pedig kapnak sárgarépát-káposztát...... mégis a sárgája elég halvány :( nemtom a táposok mit kapnak mellé ami olyan szépen megszínezi a sárgáját :(
(válasz mazsumazsu 11. hozzászólására)

11. mazsumazsu2017-02-15 19:40
ha rossz a tojás illetve nem úgy értem hogy záp hanem gyenge a minősége ezt legjobban úgy veszed észre (legalábbis én) hogy nagyon halvány majdnem citromsárga.

10. Entü2017-02-13 21:59
Felvert vagyis piskóta készítésénél, ha jók az arányok, akkor a sütési hőfokon múlik, ill. azon hogy gőzmentes sütőben készíted-e.
Az elektromos tűzhelyek rendelkeznek hátsó gőz kivezető nyílással, a hagyományos gázsütő ajtaját ki kell picit támasztani.


9. spann2017-01-29 19:04
Rendes férj nem válogat. Örül mindennek, amit a kis felesége elébe rak.
(válasz forrest2010 8. hozzászólására)

8. forrest20102017-01-29 18:34
:) valamikor ha nem sikerült a süti mondtam , h nem baj :) majd a csirkék megeszik :) a lányom azt mondta erre : nem baj , ha lapos lett ő így is szereti :)))) / akkor 1 rendes férj is így áll hozzá ?! :))))))
(válasz spann 5. hozzászólására)

7. siss272017-01-29 18:23
Be kell melegíteni a sütőt.Tegyél bele egy kis papírdarabot és ha kezd barnulni a papír akkor jó.Utána mehet a süti.Előtte mi is gyakran így jártunk,amióta így csináljuk,olyan piskótát sütünk,hogy ihaj. :D

6. dioevi2017-01-29 17:46
köszönöm. Új a sütőm , még nem tapasztaltam ki.....
(válasz spann 4. hozzászólására)

5. spann2017-01-29 17:19
Vigasztalás:
- kutya megeszi így is
- rendes férj is
(válasz dioevi 1. hozzászólására)


4. spann2017-01-29 17:18
- hamar kivetted
- nem volt benne elég sütőpor/élesztő
- magasabb hőfokon kell sütni
- finomliszt helyett rétesliszttel kellett volna
(válasz dioevi 1. hozzászólására)

3. Újra együtt2017-01-29 16:53
húúú, már azt gondoltam, lesz valami jó kis
sós süti recept :)

2. globus2017-01-29 16:39
Nem jó a sütő hőfoka, vagy korán megnézed-kiveszed, összeesik a tészta.

1. dioevi2017-01-29 16:38
Mitől lesz egy sütemény un. "szalonnás" ?