Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lehet bajom nyersen megevett, de füstölt kolbásztól? fórum

Lehet bajom nyersen megevett, de füstölt kolbásztól? (tudásbázis kérdés)


2017. jan. 16. 08:28
Köszönöm a sok jókívánságot. Jobb a helyzet, de még ma reggel is volt enyhe hányingerem, többszöri Wc-re szaladgálás.
29. PöttyösPanka (válaszként erre: 20. - Globus)
2017. jan. 16. 06:34
A lángolt kolbász a füstről frissen levett kolbász, ami még puha. Ilyenkor még olyan lágy, hogy szeletekre vágni is nehéz, szinte kenhető. Szerintem ez nem kereskedelmi elnevezés, mert mi is így használjuk a saját házi kolbászunkra.
2017. jan. 15. 15:33
jobbulást, és kamillatea, esetleg főtt krumpli jót tesz!
2017. jan. 15. 14:35

Langyosra hűlt citromos tea, hasonlók jó, ha a kolbász ülte meg a gyomrodat.

De remélem, azóta már jobban vagy! Jelezz vissza, mi van veled.

2017. jan. 15. 13:15
jobbulást
25. Luijza
2017. jan. 15. 13:01
Jobbulás!
24. Panna.33 (válaszként erre: 19. - Juditto)
2017. jan. 15. 12:24

Sokkal inkább vírusra gondolnék, most sokfelé van fosós-hányós, nem a kolbászra.

Aztán lehet, hogy romlott volt, de azért kicsi a valószínűsége.

23. Panna.33 (válaszként erre: 6. - Juditto)
2017. jan. 15. 12:21

Nem száradt még össze, azért volt puha.

Mi kizárólag nyersen esszük a füstölt kolbászt.

22. NoSpoon (válaszként erre: 1. - Juditto)
2017. jan. 15. 11:27
Lehet, mert minden lehet rossz minőségű alapanyagból gyártani, de nem feltétlenül. Nem volt túl zsíros?
21. globus (válaszként erre: 19. - Juditto)
2017. jan. 15. 10:17
Talán csak enyhe gyomorrontás, vagy vírusos fertőzés, ami amúgy is kijött volna. Most inkább diétázz, igyál sok folyadékot, pihenj le. Jobbulást!
20. globus (válaszként erre: 15. - Bnedora)
2017. jan. 15. 10:16
Nem tudom, hogy milyen a lángolt kolbász, valószínűleg kereskedelmi elnevezés. Házi kolbász 1 napnyi füstölés után ráncos héjú lesz, bár még puha a húsa, pár nap alatt szárazzá válik. Duplán csomagolva gyorsan lefagyasztom, így tartja az állagát akár egy évig is.
2017. jan. 15. 10:13
hát, nem tudom, Eléggé hányingerem van, levert vagyok, pocakom is mocorog. Sajnálom, hogy elővigyázatlan voltam.
18. freddy36 (válaszként erre: 17. - 12d083b51b)
2017. jan. 15. 10:04
Én szoktam olyat csinálni, hogy csupasz enyérre vágok kolbászkarikákat és beteszem grillsübe, ropogósra sül isteni!
17. 12d083b51b (válaszként erre: 1. - Juditto)
2017. jan. 15. 09:49
Én is szoktam, de leginkább vajas kenyér tetejére szelve. Nem mondom, 1-2 falatot bekapok (amikor szeletelem) kenyér nélkül is, de kb. 10 cm-es darabot, kenyér nélkül. Talán kicsit sok volt.
2017. jan. 15. 09:47
Természetesen lehet bajod a nyers füstölt kolbásztól, mert előfordul az ilyesmi, de valójában a füstölt kolbászt legtöbbször nyersen eszik. Az esetek 99.9 százalékában nincs semmi baja a húskészítménynek, de nagyon ritkán van. Szokott lenni a hírekben, ha ilyen megbetegedések előfordulnak, mert akkor sorozatos megbetegedések szoktak lenni, mert olyankor már elkészítésnél ott a baj. Kisgyerekekre és öregekre vesélyes a megbetegedés, felnőtt erős szervezetre nem. Ha nincs hasmenés hányás, akkor nem hiszem hogy ez okozza a bajt.
15. bnedora (válaszként erre: 14. - Globus)
2017. jan. 15. 09:35
Én sem a kőkemény füstöltre gondoltam, de a lángoltat, a kevésbé keményet miért ne lehetne megsütni. Én szoktam, igaz, csak éppen annyira, hogy megkapja a szélét.
14. globus (válaszként erre: 12. - Bnedora)
2017. jan. 15. 09:30
A házit nem lehet. Olyan száraz lenne, mint a fájdalom, mert az húsból van és a füstről eleve szárazon veszik le. Sütnivalónak addig nevezik, amíg nem kerül füstre, töltés után.
13. syria (válaszként erre: 1. - Juditto)
2017. jan. 15. 09:27
Nem lehet. Néha én is megkívánom, és direkt azért veszek egy darabot, hogy nyersen megegyem. Persze, több napig is eltart, mert rájátok egy-egy falatért. :)
12. bnedora (válaszként erre: 4. - Globus)
2017. jan. 15. 09:13
Miért ne lehetne megsütni? Én szoktam, és nagyon finom. Főzni is lehet ételben, pl. bablevesben.
11. 9c485f67e8 (válaszként erre: 1. - Juditto)
2017. jan. 15. 09:13
Ezt úgy hívjak, hogy "lángolt kolbász".
2017. jan. 15. 09:12
Éppen lehet bajod tőle, ha nem megfelelő alapanyagokból készült, vagy rossz volt a tárolás. Ráadásul, mostanság nem is füstölik meg jól. Azért nem kell pont erre gondolni, hogy ha nem érzed jól magad.
2017. jan. 15. 09:02

a füstölt kolbászt nem is szokták megfőzni


a kérdést sem értem igazán

8. PöttyösPanka (válaszként erre: 1. - Juditto)
2017. jan. 15. 09:02
A kolbászt a füst tartósítja, tehát ha több hetet állt a hűtődben, akkor sem romlik meg. Maximum penészes lesz, ha nem szellőző csomagolásban tárolod, de azt egyből látod rajta.
2017. jan. 15. 08:58
Én is szoktam nyersen enni kolbászt, házit is, boltit is, nem szokott semmi bajom lenni. Ne izgulj, majd elmúlik, nem lesz semmi bajod...persze, ha nem volt nyálkás a kolbász külseje. Mert én jártam már úgy, hogy a hűtő mélyén lapult 1 hétig, és nyálkás lett...a kutya megette. :D
2017. jan. 15. 08:55

köszönöm! Mondom ,csak az volt a bajom, hogy tudjátok, nem volt ez még megérlelődve, hanem olxan egészen puha volt a hús, szóval nyers hatású.


de Remélem, akkor smemi bajom nem lesz.

5. 04424e865e (válaszként erre: 1. - Juditto)
2017. jan. 15. 08:53
Az égvilágon semmi bajod nem lehet. A füstölt kolbász úgy nyersen a legjobb.
2017. jan. 15. 08:49
Most meglepődtem, mert mi is nyersen esszük. Konkrétan a házi füstöltre gondolok. Ezt sütni nem lehet, ha megfőzném, az meg egy másik étel.
3. Juditto (válaszként erre: 2. - Vikucka)
2017. jan. 15. 08:46
Nem vagyok babás, csak úgy érdelődöm, mert bennem sosem merült fel a gyanú, hogy ez káros lenne. Csak anyám ma reggel megkérdezte, hogy nyersen etted a kolbászt? és belémültette, hogy attól beteg leszek.
2017. jan. 15. 08:45
Terhesség alatt, vagy csak úgy? Én mindig nyersen eszem a füstölt kolbászt (nem hőkezelem vagy ilyesmi). Ha nem szoktál ilyet enni, akkor lehet a hirtelen sok zsírbeviteltől, vagy a sok fűszerestől. Én ha pl. sok zsírosat eszem (húst vagy valami), akkor utána émelygek picit...
2017. jan. 15. 08:43
Tegnap ettem egy 10 centis darabot, de ma reggel kicsit émelygek, fáj a fejem. Ez lehet a kolbásztól? Nem szoktam ilyesmit nyersen enni, de megkívántam este. Elég puha volt még a hús, a henteshez akkor érkezett meg, de nálunk már egy hete volt a hűtőben papirba csomagolva. Lehet káros a nyers füstölt hús? Köszönöm a válaszokat!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook