Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Meddig kell a töltött káposztát főzni? fórum

Meddig kell a töltött káposztát főzni? (tudásbázis kérdés)


2016. okt. 8. 14:51
tegnap főztem, volt vagy 2,5 fél óra. de volt benne oldalas, comb, és a gombócok:)
2016. szept. 27. 18:04
igen, az a fórum nagyon jó! a hónapvégi spórolásos.
26. 12d083b51b (válaszként erre: 25. - Forrest2010)
2016. szept. 27. 11:16
Köszi!
25. forrest2010 (válaszként erre: 24. - 12d083b51b)
2016. szept. 27. 11:03
kukkants oda a : hónapvégi spórolás : nagyanyáink..fórumba :) sok ötletet találsz ott :)
2016. szept. 27. 07:11

A jó pap is holtig tanul, hát még a gyakorló háziasszony. Mindig van új a nap alatt, amit tanulunk, tanulhatunk egymástól.


Szerintem ez egy jó kis fórum lehetne hasonló kérdések, sütés-főzési szokások, tippek, módok kitárgyalása, megosztása céljából.

2016. szept. 26. 19:49
Amig meg nem fol.
2016. szept. 25. 13:56
amíg meg nem puhul a hús:)
21. fehérke111 (válaszként erre: 15. - 403c839538)
2016. szept. 23. 11:05

Nekem a rántott hús volt a mumus. Ott filóztam fölötte, hogy vajon gríz vagy morzsa kell-e hozzá? :-))) Az első két szeletet grízbe forgattam - hát olyan randa fehér maradt a bunda, hogy rögtön tudtam: a prézli a nyerő! :-)))

(10 éves voltam :-)))

20. Cucicsillag (válaszként erre: 17. - 403c839538)
2016. szept. 22. 20:54

Bizti azert, mert

"Zold az erdo, zold a pafrany

Meglocsollak hazi sarkany"

:D

Mogotte vannak a szivecskek, szval sztem joindulatu sarkanyozas volt :)

19. Cucicsillag (válaszként erre: 12. - 403c839538)
2016. szept. 22. 20:52

Mindig rajon az ember aprankent vmire, aztan abbol lesz a rutin. De en mar pl.joparszor keszitettem (mindig maskepp sikerul)

Legkozelebb probald meg, hgy kivagod a vastag reszeket es azt az aljara teszed (egyreszt nem eg meg, masreszt ott hamarabb megpuhul,mint a tetejen) en meg erdelyi szalonnat is szojtam az aljara tenni, akkor meg le sem ragad ;)

18. Icuska538 (válaszként erre: 17. - 403c839538)
2016. szept. 22. 20:17
Hát azt én sem értem....
17. 403c839538 (válaszként erre: 16. - Kattyus)
2016. szept. 22. 20:04
De miért sárkány?
16. kattyus (válaszként erre: 15. - 403c839538)
2016. szept. 22. 19:40
Isten hozott a házi sárkányok népes táborában. ❤❤❤❤
15. 403c839538 (válaszként erre: 14. - Kattyus)
2016. szept. 22. 19:16

Koszi 😊❤

Nem csuggedek, hiszen csak igy tudok tapasztalatot szerezni. A toltott kaposzta es a nokedli volt a mumus, igy mar mindkettot kipipalhatom.

Es most mar tudom, hogy legkozelebb tobb viz kell a kaposztara.

14. kattyus (válaszként erre: 12. - 403c839538)
2016. szept. 22. 18:52
Ne csüggedj!Legtöbben így kezdtük. ❤❤❤
13. kattyus (válaszként erre: 8. - 937a2a883a)
2016. szept. 22. 18:52
Megérzésre 😃😃😃
2016. szept. 22. 18:44

Nos, felig jo lett, felig nem :)

De rajottem mit rontottam el, nem volt rajta eleg viz. Ami az aljan volt, kb. a fazek haromnegyedeig, nagyon finom, szaftos, puha lett, viszont a tetejen levo par toltelek es apraja kisse kemeny maradt, bar a ferjem szerint az is eheto.

Elso probalkozas volt :D

Koszi a segitseget es az erdeklodest :)

11. Bichter1 (válaszként erre: 1. - 403c839538)
2016. szept. 22. 17:17
..No? Sikerült?
10. 12d083b51b (válaszként erre: 7. - 403c839538)
2016. szept. 22. 15:54

Ha az apró káposztából ezeket a kicsit vastagabb darabokat a fazék aljára raktad, akkor elvileg az összes bennelevő, kb. egyszerre fő meg.


Ha félő, hogy a szárma szétfő, akkor inkább hagyd abba a főzést, nem éri meg, az a néhány apró káposzta, hogy tönkre menjen az egész.

2016. szept. 22. 15:45
Tedd sütőbe, alacsony hőfokra, amikor felforr a tűzhelyen! Pá órát elvan ott. Olyan étel ez, mint a sólet: a hosszú ideig tartó, alacsony hőfok hozza ki a zamatát.
8. 937a2a883a (válaszként erre: 3. - Kattyus)
2016. szept. 22. 15:36
Én is minden kaját így csinálok. :)
7. 403c839538 (válaszként erre: 5. - 12d083b51b)
2016. szept. 22. 15:28
Attol felek, hogy mire az megfo, szetmegy a toltelek :(
6. 12d083b51b (válaszként erre: 4. - C73db520ef)
2016. szept. 22. 15:25
Az apró káposzta :)))
2016. szept. 22. 15:24
Végy ki a káposztából egy olyan darabot, amelyen az a kicsit vastagabb ér van/volt. Az fő meg legkésőbb, ha az már puha, akkor oké!
4. c73db520ef (válaszként erre: 2. - 403c839538)
2016. szept. 22. 15:14
Mi az apraja?
2016. szept. 22. 15:12
Soha nem nézem az időt. Kóstolgatom és mikor minden kellőképp megpuhult leveszem. Nálam mindig nagy adag fő és az órákig :)
2016. szept. 22. 14:51

A szabolcsi valtozatra gondolok.

Egy oraja fo, a toltelek jonak tunik, de az apraja meg kemeny.

Meddig fozzem kb.?

2016. szept. 22. 14:50
A töltött káposztát meddig kell főzni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook