Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha zöldbabot szeretnék lefagyasztani, muszáj előtte blansírozni? fórum

Ha zöldbabot szeretnék lefagyasztani, muszáj előtte blansírozni? (tudásbázis kérdés)


18. gribedli*** (válaszként erre: 1. - 403c839538)
2016. szept. 1. 17:27

Én már szinte csak fagyasztottat veszek, mert azt már megpucolták, blansírozták, az érés csúcspontján szedték le és még így is olcsóbb mint a friss (amit nem mindig éretten szednek le és még bajlódni kell vele).


Ha mégis frisset veszek, akkor nyersen szoktam eltenni vagy eleve megfôzöm annak, amit szeretnék és a kész kaját.


Ha kertedbôl van és sok, megérné blansírozni, mert mégis csak jobb úgy, mert a blansírozás megakadályozza, hogy kiolvadás után plötyi legyen bármilyen zöldség és bármilyen icipici mellékíze legyen (ami a baciknak köszönhetô amúgy)

17. 12d083b51b (válaszként erre: 16. - 403c839538)
2016. szept. 1. 14:01
:)))
16. 403c839538 (válaszként erre: 15. - 12d083b51b)
2016. szept. 1. 14:00
Jó ötlet, köszönöm :)
15. 12d083b51b (válaszként erre: 14. - 403c839538)
2016. szept. 1. 13:49

Akkor a jövőben támaszkodj a saját tapasztalatodra, vagyis: most tégy el valamennyit így is, úgy is, a csomagoláson jegyezd fel, és utána majd látod, neked melyik változat jön be!


Ezt akár még az idén nem tudod tenni egy-egy főzetre való mennyiséggel.

Egy hét, pár nap után kiveszed, megfőzöd, mindkét fajtát, és különbséget tudsz tenni közöttük.


És majd utána az egész télre szólót az ízlésednek jobban tetsző módon tudod elkészíteni.

2016. szept. 1. 13:31
Köszi a válaszokat! Most még tanácstalanabb vagyok, mint eddig :)
13. Cucicsillag (válaszként erre: 5. - 12d083b51b)
2016. szept. 1. 08:48
Koszi a tippet! :)
12. cimpi
2016. szept. 1. 08:25
végül is: Blansírozás lényege- hogy csírátlanítani kell a zöldségeket...
11. cimpi
2016. szept. 1. 08:21
Én a borsót is így szoktam télire,pár percre csak és olyan zsenge finom, mintha friss lenne
10. cimpi
2016. szept. 1. 08:17
Én feldarabolom és pár percre forró vizbe dobom utána , ha kihül mehet a fagyasztóba. Szakértők szerint, így kell.. Mindig finom lesz, ha felhasználom. Szegény anyósom, nem szokta és ha adott át nekünk az ővéből, hát nagyon kemény volt és kesernyés izű...
2016. szept. 1. 08:00
Én üvegben jobban szeretem eltenni , a fagyott nem olyan jó, én már próbáltam igy is úgy is ....
2016. szept. 1. 07:54
még sosem blansíroztam, nyersen teszem el, arra ügyelek, hogy fiatal legyen
2016. szept. 1. 07:26
Főzéskor nagyon rossz íze lesz!
6. csikil4ny (válaszként erre: 2. - 403c839538)
2016. szept. 1. 06:45
Van aki nem szokta, én viszont igen, mert ha nem teszem keserűnek érzem a főzésnél.
2016. szept. 1. 06:37

Sohasem blansírozom, és még azt sem tapasztaltam, hogy beszálkásodik!


Megpucolom, megmosom, darabolom, nagy tálcára terítőt, azon megszárítom. Utána rakom zacsiba. Egy-egy zacsi = egy-egy főzésnek elegendő mennyiséget. Kis folpackba tekerve a megmosott petrezselymet/kaprot is rögtön beledugom a zacsiba, akkor télen az is kéznél lesz.


Minden zöldséget ezzel a módszerrel rakok el télire, a borsótól kezdve a répa-gyökérrel bezárólag.


A lényeg: hogy ne várd meg, míg kienged!!! majd amikor főzni/párolni akarod, hanem fagyott állapotban tedd a már forrásban levő vízbe! Akkor megtartja eredeti állagát.

2016. szept. 1. 05:56
Nem muszaj, de ajanlott, kulonben beszalkasodik.
2016. szept. 1. 05:52
Szerintem igen.
2016. szept. 1. 05:50
Még sosem fagyasztottam le zöldbabot. Esetleg jó lesz akkor is, ha nem blansírozom?
2016. szept. 1. 05:49
Ha zöldbabot szeretnék lefagyasztani, muszáj előtte blansírozni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook