Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Féloldalt felnyírt, félhosszú haj, 40-es nőnek?

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Kinézet


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2 3 4 5

128. dinoszaurusz2016-09-03 13:48
kapuzárási pánik? ami egy 16-20 évesnek elmegy (bár már kiment a divatból ez a frizkó) azzal egy 40 éves hülyének nézeti magát. de végül is te tudod

127. Pengő Gyöngyi2016-09-02 10:18
[link]
(válasz l.luiselotte 126. hozzászólására)


126. l.luiselotte2016-09-02 09:43
igen, a Skálában volt, és még néhány helyen - de nem tul sok helyen, a rendszerváltás elején.
Nagyon klassz, nem tudom létezik-e még.
Ha vki megtudja, legyen szives leirni, hogy hol van, igérem én is keresni fogom.
(válasz Pengő Gyöngyi 125. hozzászólására)

125. Pengő Gyöngyi2016-09-02 09:38
Miért, van ilyen, hogy számítógépes próba? :) Látszik, hogy nem járok fodrászhoz, akihez meg 1 évben 2-szer, annak még okostelefonja sincs, nemhogy számítógépe :)
(válasz fincsi5 123. hozzászólására)

124. -Nancy-2016-09-01 12:08
30asnak is gáz. De személyiség és munka függő is. Mondjuk, ha tetováló vagy pl akkor vagány, de, ha irodában dolgozol, gáz. Szerintem.
(válasz Dina2 1. hozzászólására)

123. fincsi52016-09-01 11:55
Szerintem ezt helyettesíti a számítógépes próba, a fodrásznál.:))
Pedig tényleg jó móka volt.:))
(válasz Pengő Gyöngyi 105. hozzászólására)

122. Channa*2016-09-01 07:08
Nekem is amiatt száraz, ezért is szeretem jobban a rövid hajat:D
Jobb így a tartása, így sokféle frizurát lehet belőle csinálni. Nem lapul rá a fejre.
Ha rövid a hajam, akkor észre sem veszem, hogy száraz de, ahogy el kezd nőni, már nagyon zavar, mert akármit teszek rá, nem használ.

Ja, sajnálom, de kár reménykedned abba, hogy majd a jó pm. értékek beálltakor jobb lesz a hajad. Ez már ilyen marad:(
Bár, amikor szedtem T3 tablettát is, akkor jobb lett.
(válasz Bekacomb 116. hozzászólására)

121. Channa*2016-09-01 07:04
A rövid hajjal valóban gyakrabban kell fodrászhoz járni. Elvileg 2 havonta. Én 3 havonta szoktam, mert nekem lassan nő a hajam. A hosszút elég szerintem 2-3 alkalommal fazonra vágatni, felfrissíteni.

Amikor nekem hosszú a hajam, akkor én 4-5 havonta járok. Persze az enyém nem szokott megnőni derékig, csak felkar középig, de ennek ellenére megyek, mert nem szeretem, ha csak lóg. Kicsit levágatok a végeiből, kicsit ritkíttatok és így valóban szép, mert mindig ápolt. Persze, tudom, hogy könnyen beszél egy olyan, akinek nem zsírosodik a haja és nem túl kevés, nem túl sok:DDDD

Ha hosszú, akkor én általában leengedve hordom, vagy kontyba, ez utóbbi áll jobban, na én pl. ezért vágatom rövidre:D
Jobban áll, kb. 5-10 évvel nézek ki fiatalabbnak rövid hajjal. Pedig a rövid haj nagyon munkás, mert ezt minden reggel meg kell csinálni, nem elég felkötni. Én átszárítom, majd mehet rá a hab vagy zselé.
Én a hosszú hajamat is megcsináltam minden reggel, ahogy írod te is. Én azt is simán el tudtam aludni, ahogy a röviddel is teszem, így nem lehetett azt tennem, hogy felkötöm és kész.

Ha hosszú hajam van, akkor állandóan dicsérik, hogy mennyire szép:D Pedig annyira nem áll jól, hogy azt el sem tudom mondani.:DDDD
(válasz gribedli*** 113. hozzászólására)

120. Bekacomb2016-08-31 14:40
Köszi a tippet! :-)
(válasz Pengő Gyöngyi 119. hozzászólására)

119. Pengő Gyöngyi2016-08-31 14:28
Próbáld ki a Medosan termékeket, nekem nagyon bevált a sampon!
(válasz Bekacomb 116. hozzászólására)

118. Bekacomb2016-08-31 14:15
Jó tippeket adtál, köszi! Amúgy elég impulzív vagyok, szerintem hirtelen jött perverz ötlettől vezérelve képes leszek levágatni. :-) Amúgy én világéletemben azt hittem, hogy a hajsütés még sokkal károsabb, mint a vasalás. Ráadásul a hajsütővasam elég egyszerű, fokozat nincs rajta, csak ki- és bekapcsolás. De amíg nem jött kicsit helyre a hormonkezeléstől a hajam, addig nem nagyon piszkálom. Nagyon furcsa hajam van, mert valamennyire egyenes lesz hajszárításkor, de másnap reggelre mégis össze-vissza hullámosodik, amivel még nem is lenne baj, ha némi frizura jellege lenne, de nekem inkább csak nagyon kócos benyomást kelt. De bocsánat, hogy ennyire elkanyarodtam, hisz nem az én hajamról szól a fórum.
(válasz gribedli*** 117. hozzászólására)

117. gribedli***2016-08-31 13:58
A vasalástól jobban törik és jobban égeti mint a sima hajsütés. Én az utolsó 5-6 centit nem is érintem a hajsütőhöz (akinek van ideje, létezik erre a célra selyempapír, amit a tincs végére lehet tenni a sütés idejére), és használok argán olajat, plusz eleve hatásában különbözik a vasalás és a sütés. A vasalás 2 oldalról égeti, 2 lap közé szorul a haj, ez brutál ahhoz képest, hogy a hajsütőre meg csak rátekerjük a tincset, csak egy részét éri (én a vibrátor alakú hajsütőkről beszélek, nincs beszorítva a hajtincs, hanem kívülről tekerjük rá, és nem is muszáj annyira forróra állítani.

Persze, ha napi 6x mennék neki a hajamnak, elbúcsúzhatnék a szép hajtól, tuti, de nem csesztetem vele ennyire. Eleve azt nem értem, hogy akinek pl simaszálú a haja, az miért vasalja, hiszen csak felborzolódik tőle utána (persze nem a vasalás alatt), de akinek meg hullámos, annak is elég kefével simára szárítani (feltéve, hogy nem valami marha vastagszálú, nehéz hajról van szó), kevésbé roncsol mint a vasalás. Tudom, mert az egyik lányomnak hullámos a haja, ha fésülve szárítom meg, egyenes lesz, ha diffúzorral, akkor meg bongyori.

Hosszú hajról rövidre váltani nem kötelező egyik napról a másikra, elég, ha minden alkalommal mikor mész, egy kicsivel rövidebbre vágatod mint legutóbb:)))
(válasz Bekacomb 116. hozzászólására)

116. Bekacomb2016-08-31 13:29
Nekem sajnos pajzsmirigy problémák miatt nagyon hullik a hajam, amúgy hosszú. Emiatt nagyon szálkás is. A rövidtől viszont kicsit félek, mert nem igazán tudok bánni a hajammal, és szerintem nem is állna jól a rövid. Pedig amúgy használok hajpakolást, nem sütöm, hogy ne legyen ég szárazabb, vasalni is csak hővédővel, ritkán szoktam. Hát ez van. Küzdök vele. De valóban vannak, akik úgy vannak vele, hogy a hosszúval úgymond nincs gond, nem olyan igényes. Pedig gondozást igényel, ugyanúgy, mint a rövid.

115. l.luiselotte2016-08-31 13:13
a felnyirt haj szerintem senkinek sem áll jól, illetve nagyon keveseknek. A szegény Pásztor Annát is csak néztem a zsüriben, hogy ki ez a furcsa teremtés, ( jót nevettünk rajta ) Talán tavaly kezdtek a városunkban elsokasodni a már majdnem a kopaszodásig felnyirt hajú nők, életkortól függetlenül, hát nmem is tudom, hogy hány %-nak állt jól.volt olyan 80 év körüli ügyfeléem nő, aki kopaszra vágatta a haját nem is egy.
Egy biz. életkoron túl a rövidebb haj biztosan jóbban áll a nőknek. Én a majdnem derékig érő hajamat tavaly aug. 23-án vágtam el - fiam segitségével - a jogositványképem meghosszabbitása miatt vágtam le. Tök elégedett voltam vele, ahogy ezt egy másik fórumon irtam is,de anraujra megnőtt. Nemcsak azárt kegyelmeztem meg neki, mert fiam. ffiismerősök kiálltak a hosszú haj mellett - nehoghy elcsúfitsam magam, mint 2015-ben- hanem érdekes módon most minden beavatkozás nélkül erősen hullámos és tetszik. Mindig hullámos volt de most kifejezettem, göndör, vagy a közemúlt sok esője és megázás vagy a közelgő 7 éves fordulóm ( 7x7 leszek februárban ) miatt.
Csak az alját vágtom és a frufrut, ugy hogy rendzettnek tűnik.


114. gribedli***2016-08-31 12:19
Sokkal hamarabb megvan, mint gondolnák! Én reggelente 3 frizurát csinálok mert a lánykáimat is fésülni, fonogatni, csatolgatni kell, de nem restellek 5 perccel hamarabb felkelni, hogy a sajátommal is foglalkozzak, tényleg nagyon hamar megvan és csinos hajakat lehet csinálni. A lófarkat is be lehet fonni, és széthúzogatni a fonást, vagy a lófarok 3 tincsre osztva besüthető, ezek ripsz ropsz megvannak! Sőt, én azt is szoktam, hogy lófarok, egy tincsben besütöm, feltűzöm a besütött lófarkat úgy, hogy még melegen az ujjamra tekerem és rögzítem egy csattal, miközben reggelizek, lehűl és indulás előtt kiveszem a hajgumit, szép természetes hullámos lesz nulla erőfeszítéssel;))))
(válasz globus 112. hozzászólására)

113. gribedli***2016-08-31 12:10
Ez elég paradox, mert ugye mindenkiben az van, hogy a rövid hajjal kell gyakrabban fodrászhoz járni hiszen ahhoz profibb vágás kell mert hátul senki se tudja rendesen levágni magának, és akkor ebből a szempontból praktikusabb a hosszú, ebből arra következtetnek, hogy a hosszút nem is kell, inkább az van, hogy azt is kell, max ha nem jut el a fodrászig, egy jó fodrász ollóval nagyon egyszerű a hosszút igazítani egyedül is.

Sokan esnek abba a hibába, hogy azt gondolják, hogy az a 2-5 cm amit nem mernek levágni, hosszabbnak mutatja a hajat, holott ellenkezőleg, az egyenletes, gyakori vágás, tömör végek egy rövidebb hajat is hosszabbnak mutatnak mint az elvékonyodott szálú, esetleg 5 centivel hosszabb haj.

Láttam már hajakat, hogy évek óta nem járt fodrászhoz de magának havonta vágta és szebb volt mint annak a haja, aki 3-6 havonta jár de csak fodrász nyúlhat hozzá. De itt egy adott hosszúságról beszélek inkább mert a rövidet, félhosszút megnézem, hogy hányan tudják maguknak egyedül vágni szépen, sokkal komplikáltabb.

Nekem amúgy hosszú, de frizurát szeretek viselni, ha csak egy lófarok, akkor is van mellé egy besütött tincs, amit még mellétűzök, vagy szeretem az oldalt font copfot, vagy konty, ha simán leengedve hagyom, akkor is 5 perc alatt pofásítom, hogy besütöm, vagy teszek egy hajpántot, és szeretem, ha látszik, hogy nett vágás van, meg van szerkesztve (lehet ez valakin frufru vagy fokozatos vágás vagy bármilyen, akár elöl-hátul egyforma de könyörgöm, letisztázva, vágva) látszon, hogy olló járt benne, ne legyenek összevissza lenőtt tincsek, vagy töredezett, ha seprűs a vége, attól meg kiráz a hideg.

Aki meg nem tudja megnöveszteni, ne is erőlködjön, jobban áll egy tömörebb rövid mint egy pókhálószerű hosszú!
(válasz Channa* 107. hozzászólására)

112. globus2016-08-31 11:02
Én ezt már évek óta mondogatom, hogy nem tudok fantáziátlanabbat elképzelni,mint az egyenes hosszú hajat lófarokban összekötve. Ennél csak a leeresztett lógás fantáziátlanabb, tucatfrizura. Sajnos évtizedek óta tartja magát, mert igényesebbhez naponta foglalkozni kellene vele, kevesen szánnak rá időt, fáradságot. Úgy viszont nagyon szép lehet!
(válasz Channa* 107. hozzászólására)

111. Pengő Gyöngyi2016-08-31 10:58
Hosszú, vékonyszálú, ápolatlan. Csak lebeg az ember fején, mint a hínár :))
(válasz Specially 106. hozzászólására)

110. emagdi2016-08-31 10:05
teljesen igazad van, hogy nagyon sokan csak arra koncentrálnak, hogy két centivel hosszabb legyen a hajuk, és nem veszik észre, hogy közben szétszáradt, szálkás, formátlan lett.
lenne nekik 10cm-rel rövidebb, de gondozott, nagyságrendekkel jobban néznének ki :)
(válasz Channa* 107. hozzászólására)

109. dominika 09082016-08-31 09:36
Igen, láttam ilyen nem egyszer az borzasztó és egyben nevetséges! 😁
(válasz Channa* 107. hozzászólására)

108. Channa*2016-08-31 05:16
Vékony szálú, egyenes hosszú haj, ami elvileg egyforma hosszú lenne mindenhol, ha járna fodrászhoz az illető, de mivel nem jár a vége letöredezik, azaz ott jobban elvékonyodik.

Koncz Zsuzsának hínár haja lett volna, ha nem ápolta volna.

Legtöbb nő erre a hajra azt mondja, hogy de szép hosszú haja van! Én vissza szoktam kérdezni, hogy mi ezen a szép?
(válasz Specially 106. hozzászólására)

107. Channa*2016-08-31 05:11
Nem azokról beszélek:D
A legtöbb nő mit csinál?
Növeszti a haját, de közben nincs fodrász. Már derékig ér, de még mindig nem járt fodrásznál, hogy a végét kicsit levágja, és innentől meg már minek? Hiszen hosszú és szép. De nem az, mert csak lóg, nincs formája, egyforma hosszú lenne, de nem az, mert ennyi fodrásztalanság alatt vékonyodik a vége, azaz rálapul a fejére és csak lóg, időnként felköti, persze akkor, amikor már meg kellene mosni, mert azt hiszi így senki nem szúrja ki, hogy már koszos a haja.
Tehát, roppant nőies....
(válasz dominika 0908 99. hozzászólására)

106. Specially2016-08-30 23:31
Milyen az a hínár haj?😮

105. Pengő Gyöngyi2016-08-30 22:25
Régen volt a Skála Metróban (létezik még ez az áruház??) olyan gép, hogy belenéztél, és különböző frizurákat vetítettek rá a fejedre :)) Még gyerekek voltunk, ezzel szórakoztunk egy pesti osztálykiránduláson.

104. Pengő Gyöngyi2016-08-30 22:23
Azt én is hínárhajnak hívom :) Gusztustalan. Biztos vagyok benne, hogy sok nőcinek jobban állna egy vagány, rövid haj, bár én is hosszú haj párti vagyok (még most is :) )
(válasz Channa* 98. hozzászólására)

103. Pengő Gyöngyi2016-08-30 22:21
Esküszöm, nekem is!
Nincs egy hete, hogy kolleganőmmel láttunk egy nőcit ilyen felnyírt séróval, mondom nem tán valami műtét?? De megfordult, és láttuk, hogy a másik oldalon is úgy van a haja.
(válasz emagdi 101. hozzászólására)


102. dominika 09082016-08-30 21:33
Az utolsó pár sor megfogalmazása tetszik! 😁
(válasz emagdi 101. hozzászólására)

101. emagdi2016-08-30 21:30
az, hogy kinek áll jobban a rövid haj, meg kinek a hosszú (nőknél), sok mindentől függ: milyen állapotú az adott haj, milyen a fejforma, mennyire szép az arc stb...

viszont nekem erről az egyik oldalán felnyírt hajról mindig az jut eszembe, hogy jajj, szegénynek valamilyen betegsége van :D (oké, tudom, hogy nem, mert ez a divat, és kb minden harmadik tinilánynak ilyen a haja, mintha épp agyműtéten esett volna át, vagy véletlenül beleszaladt volna a fodrásznál a nullásgép a hajába:D)

100. dominika 09082016-08-30 20:42
Elég gáz ha valakinek (ahogy te mondod) csöpög a hajóból a zsír! 😁
(válasz dominika 0908 99. hozzászólására)

99. dominika 09082016-08-30 20:41
Ne az igénytelenékről beszélj!
(válasz Channa* 98. hozzászólására)

1 2 3 4 5