Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Elkezdtem az új életem. fórum

Elkezdtem az új életem. (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯
3252. Guruljka
2017. dec. 2. 19:49

Nem szóltam a tejtermékek ellen,csak az uborkasalátát meg a tzatzikit tipizáltam.


Tejet pl. nem iszom, aludttejet sem, de a bolti kefirt-joghurtot szeretem. :D

3251. kokuszoscsoki (válaszként erre: 3248. - 124637ff9b)
2017. dec. 2. 19:49
Emlékszem az első kinder pingui sütimre. Akkor még nem tudtam, hogy csak egy picit kell a babapiskótát belemártani a kávéba. Szét is áztattam rendesen :D
3250. kokuszoscsoki (válaszként erre: 3249. - Guruljka)
2017. dec. 2. 19:47
Na mert aztán a kefir nem egy erjesztett tejféle? :DD
3249. Guruljka (válaszként erre: 3247. - Kokuszoscsoki)
2017. dec. 2. 19:46

Igen, és még a tejbegrízről nem beszéltünk.


Ezekben tényleg nincs logika, de ha csak picit vizes lett a kenyér széle, azt letöröm róla.


A zabban pont az a jó, hogy nincs íze. Sütöm tojással lepénynek, fokhagymásan akár... most meg narancsosan eszem, kefirrel éppen.

3248. 124637ff9b (válaszként erre: 3246. - Guruljka)
2017. dec. 2. 19:40

Az ázalékot én sem szeretem.

Nagyon oda kell figyelni pl. máglyarakásnál, babapiskótás sütiknél, hogy az ember pont egy pillanatra mártson csak.

3247. kokuszoscsoki (válaszként erre: 3246. - Guruljka)
2017. dec. 2. 19:36

Nem tudom, te milyen zabpelyhet fogyasztasz, hogy nem puhul fel, hiszen amint folyadék éri, azt magába szívja és megpuhul. Az "ázalék" kifejezés nem tudom a te szótáradba mit jelent, de nálam a zabkása inkább ázalék, hiszen tejben áztatott (vagy főzött, mindegy hogy nevezzük) cucc, hiszen víz vagy tej hozzáadása nélkül emészthetetlen, ezért trutymák formában ehetővé kell tenni. Amúgy nem túl esztétikus étel.


Nem is lehet logikát találni a gondolatmenetedben. Hiszen ránézésre a zabkása az undorítóbb. Meg szerintem ízre sem überel például egy szendvicset.

3246. Guruljka
2017. dec. 2. 19:15

Azért más az állag. A kifli ázalékká válik, a zabpehely meg még fel sem puhul nagyon.


Mondjuk az ösztönös irtózásban ne keress logikát. A férjemen láttam először zöld arcszínt, amikor korábban ért haza, és rotyogott a gombám a tűzhelyen. Normális ember volt, de rosszul lett a szagára is.

Ki micsodás. :D

3245. kokuszoscsoki (válaszként erre: 3243. - Guruljka)
2017. dec. 2. 19:12
Ezzel a felfogással kb. mindegy, hogy zabkása vagy kifli. Gabona és tej összekutyulva.
3244. Guruljka (válaszként erre: 3241. - Százas Evelin)
2017. dec. 2. 18:58

Anyám egyik kedvenc mondata:


-Mert az jó, te buta.


No komment, ehhez nem lehet...


Sok mindenre nem vagyok kíváncsi. És egy gyomrom van, étel meg ezer fajta.:D

3243. Guruljka (válaszként erre: 3242. - Kokuszoscsoki)
2017. dec. 2. 18:57
Uborka és erjesztett tejtermék.
3242. kokuszoscsoki (válaszként erre: 3239. - Guruljka)
2017. dec. 2. 18:54
Hát nem egészen. Az egyik tejfölből van, a másik natúr joghurtból. Az egyik édes, a másik inkább savanykás. Azért nem épp egyforma a kettő.
3241. Százas Evelin (válaszként erre: 3236. - Guruljka)
2017. dec. 2. 18:54

Biztos hogy nem lehet, de törekedni kell rá... :-)

Én nagyon szívesen végigutaznám ezzel a céllal a világot. Mindent az égegyadta világon megkóstolnék, aztán küldeném a tudósításokat haza... :-)

Most is vannak ilyen szakács-utazók. Beállnék egynek... :-)

3240. 124637ff9b (válaszként erre: 3237. - Guruljka)
2017. dec. 2. 18:44

Igen.

Én most itt a magam tányérját képzeltem el :D

3239. Guruljka (válaszként erre: 3238. - Kokuszoscsoki)
2017. dec. 2. 18:37
Végtére is a tzatziki is ez a műfaj...
3238. kokuszoscsoki (válaszként erre: 3235. - 124637ff9b)
2017. dec. 2. 18:19
Az már biztos, hogy a tejfölös ubisali überel sok mindent ;D
3237. Guruljka (válaszként erre: 3235. - 124637ff9b)
2017. dec. 2. 17:59

Ki mit szeret.

Te magad állapítottad meg, hogy én tényleg nem vagyok salátás alkat. :D

3236. Guruljka (válaszként erre: 3227. - Százas Evelin)
2017. dec. 2. 17:59

No de Evelin... Nem lehet mindent megenni, ami jó. csak azért, mert jó!


Nem azt mondom, hogy nem jó az uborka, vagy más savanyúság. Dehogynem jó.

Csak nekem nem fontos annyira, hogy egyáltalán észrevegyem a boltban és felmerüljön mint lehetőség. Ha hiányozna valamelyik étel mellől, gondolom, vennék. :D


A sovány húst sem eszem, el is határoztam, hogy nem fogok erőltetni.

3235. 124637ff9b (válaszként erre: 3234. - Kokuszoscsoki)
2017. dec. 2. 17:58

Nem rossz az a krumplistésztához, sőt.

De a tejfölös uborkasaláta mégjobb hozzá :)

3234. kokuszoscsoki (válaszként erre: 3233. - Guruljka)
2017. dec. 2. 17:56
Mivel a zöldségekért nem igazán rajongok, ezért kell valami alternatíva. Bár a savanyúság is rossz kifejezés. Én nem a kovászos ubit eszem, hanem az édesített csemege ubit.
3233. Guruljka (válaszként erre: 3232. - Kokuszoscsoki)
2017. dec. 2. 17:54
No akkor hasonlóan vagyunk. Csak Te biztos jobban szereted a savanyúságokat, mint én. :D
2017. dec. 2. 17:50

Hát mivel én még nálad is kevesebb zsiradékot engedek magamnak (maximum 50 g, de 40 alatt még jobb), ezért kétlem, hogy ami nekem nem zsíros az neked az lenne. A krumplis tészta alá maximum 2 evőkanál olajat rakok, amin megdinsztelem a hagymát. Ennyi az össz zsír benne. De összességében semmi alá nem rakok ennél többet, a sült húst is sütőzacskóban csinálom legtöbbször, a tojás alá is csak egy kiskanálnyit rakok.


Egyébként anyum is elég zsírosan főzött régen. Talán pont ezért kerülöm a zsírt. Amit lehet, sütőben sütök (pl. sültkrumpli).

3231. Guruljka
2017. dec. 2. 17:40

Lehet, hogy nálam más a zsiradék fogalma. Emlékeim szerint én magam is zsírosabban főztem régen.

Lehet, ami nektek nem zsíros, nekem az.

3230. Guruljka (válaszként erre: 3226. - Százas Evelin)
2017. dec. 2. 17:39
Én tartok a lenmagtól, mert valamikor eszegettem. de erősen puffadtam tőle.
3229. Guruljka (válaszként erre: 3228. - Kokuszoscsoki)
2017. dec. 2. 17:38

Ahhoz azért kell némi zsiradék, hogy jól oda lehessen pirítani.


Ha meg inkább nem pirítom oda, de nem zsíros, akkor is ritkán van, mert a fiam ezt sem szereti.

Nem tartok itthon uborkát. A húgom két üveg uborkáján vettem észre, hogy megeszem, ha van... De ha a boltban vagyok, észre sem veszem a savanyúságokat.

3228. kokuszoscsoki (válaszként erre: 3222. - Guruljka)
2017. dec. 2. 13:00
Nem értem az összefüggést. A krumplis tészta se zsíros, de a legjobb mellé egy kis ubi.
3227. Százas Evelin (válaszként erre: 3222. - Guruljka)
2017. dec. 2. 08:38
Nem muszáj pont csak zsíros dologhoz enni. Nagyon passzol mindenféle sovány husihoz is. Olyan nagyon jó, hogy azt a gyerek is megszereti előbb-utóbb. :-)
3226. Százas Evelin (válaszként erre: 3225. - Szüzann)
2017. dec. 2. 08:36
Én is puskáztam most ezt. Mindenféle salit meg lehet szórni különféle magvakkal. Eddig én is csak a lenmagot szórogattam, de a mák gyakorlatilag ugyanaz, viszont változatosabb akkor a kaja. Remek!
3225. szüzann (válaszként erre: 3224. - Guruljka)
2017. dec. 2. 08:13
Nagyon köszi. Pont gondolkodtam, hogy darálva, vagy egészben tegyem-e rá. A darált mák nem áll el sokáig. Én pedig nem fogok darálni, az ziher. Ez igy jó....
3224. Guruljka (válaszként erre: 3223. - Szüzann)
2017. dec. 1. 21:48

Ezt találtam neked:


4. A mákot nehéz megőrölni, ezért a mákőrléshez speciális eszközre van szükség. Ha viszont nincs ilyene, először enyhén pirítsa meg a mákot, majd egy mozsárral törje össze a mákszemeket. A mákot felhasználhatja egészben, vagy őrölt formában. Ha olyan főzetlen ételekben használja, mint például a saláta, akkor előtte érdemes a mákot kissé megpirítani, mivel így finomabb lesz az íze és az aromája.

3223. szüzann
2017. dec. 1. 20:35
Reggel általában eszem 20 dkg vegyes salátát, bármi is a reggeli. Jégsali, paprika, paradicsom,hagyma,uborka stb. ami van. Erre sütök mondjuk két tükör tojást. Ezentul megszórom egy deka mákkal, ami 4 g zsir. /mondjuk egy kis medvesajt zsir gramja /. Belefér. Holnaptól megpróbálom. Veszek a piacon mákot. Dió van itthon, majd felváltva használom.
❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook