Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
Látom kötöd az ebet a karóhoz :) De én sem állítottam, hogy minden tüdőrákos dohányzik. Azt írtam, hogy "a LEGTÖBB tüdőrákos dohányzik, vagy dohányzott." | ||
|
| ||
Végülis ha valaki 100%-ra biztosan megnevezi a rák okát, Nobel díjat érdemelne :)
Egyébként az én családtagom sem dohányzott, viszont vegyipari gyárban dolgozott sok éven át. 20 év múlva lett rákos, ez vajon számít? | ||
|
| ||
De van egy reteg, akik nem dohanyoztak, megis... | ||
|
| ||
Természetesen, mindenütt vannak kivételek. Nevezzük inkább erősen hajlamosító tényezőnek. Ha genetikára, környezetre és egyébre befolyásunk nem lehet, legalább azon változtassunk, amin tudunk. | ||
|
| ||
" A tüdőrákos férfiak 85-90%-a, a nők 60-70%-a dohányos."
[link] | ||
|
| ||
Nem minden tudorakos dohanyzott, ahogy a majrakos sem biztosan alkoholista. | ||
| ||
Én is ismertem. :( Anyukám soha életében egy szál cigit sem szívott, mégis... | ||
|
| ||
Ismertem olyan tudorakost, akinek meg soha a kezeben sem volt egyetlen szal cigaretta. Egy ev alatt elment :( Meg a nyugdijazast sem erte meg. Csendes, nyugodt, kiegyensulyozott eletet elt. | ||
|
| ||
Igen, ebben bízhatnak, hogy nem mindenkinél okoz súlyos problémát...
Viszont a legtöbb tüdőrákos dohányzik, vagy dohányzott. | ||
|
| ||
Eszembe jutott, hogy mostanában kevesebb tüdőrákos, inkább szájüregi, gégészeti daganatos megbetegedés volt ismerőseim között.
Nem minden dohányos lesz rákos, igazából többen vannak, akiknél csak kisebb problémákat okoz. | ||
|
| ||
Érszűkület miatt szokták amputálni. | ||
|
| ||
De ők is közvetlen a dohányzás miatt vesztették el a lábukat? | ||
|
| ||
Mi ebben furcsa, amputált lábbal is dohányoznak. | ||
|
| ||
Szia,
én majd egy hónapot feküdtem bent tüdőosztályon embóliával. Nagyon sok tüdőrákos volt ott, a betegek legnagyobb része annak gyanújával került be. De voltak, akik kimásztak belőle - bár később ismét előjöhet a kór :/. A furcsa az volt nekem, hogy szinte minden beteg stikában dohányzott. Még az is, aki lélegezni alig tudott. Édesapád is dohányzik? Kitartást! | ||
|
| ||
Megtörtént a műtét, állítólag a nyirok csomoba is vam, de hétfőn többet tudunk. Nincs valami jól apukám :((( koszonom a választ es a jo kívánságot midenkimek. | ||
| ||
ennyire naiv vagy?? | ||
|
| ||
Laparoszkópos műtét is van. Legalábbis nálunk VATS technikával csinálják a mellkassebészeten.
[link] Anyukám mellett több ilyen beteg feküdt, nincs műtéti vágás, hanem több kisebb lyuk, akár epekő műtétnél. | ||
|
| ||
Jajjj, sajnos azért ez nem teljesen így van. Anyukámnak az orvos pontról pontra felvázolta, hogy mi fog történni mamával. Úgy is lett... | ||
|
| ||
Szia! Nekem a mamám szenvedett szegény ettől a betegségtől. Őt kemózták és sugarazták, sajnos nem volt műthető...:( Érdemes tudnod, hogy ennek a betegségnek agyi áttéte szokott lenni általában, erre azért figyeljetek oda.
Kívánok sok-sok erőt, kitartást Neked és apukádnak is! Ez a világ legszörnyebb betegsége, de ha a szerencse veletek van, és időben elkaptátok, akkor igenis van esély a gyógyulásra. A legfontosabb a lelki erő, a kitartás! Ismerek valakit, akinek időben elkapták ezt a betegséget, és fél tüdővel évek óta él, szerencsére eddig még semmi áttét sem volt. | ||
|
| ||
mindenbol fel lehet gyogyulni, az orvosoknak meg nem kell mindent elhinni. ijesztgetnek a penzedert! | ||
| ||
Szerintem ez a borda (vagy inkább szegycsont)-törés a szívműtéteknél van inkább. Apukámnak volt ilyen. Persze lehet hogy néha a tüdőhöz is így tudnak jobban hozzáférni. | ||
|
| ||
[link] | ||
| ||
Teljesen igazad van. | ||
|
| ||
A lapockája alatt fogják vágni. Testvéremnek nem vágtak bordát, de nem is hallottam, hogy valakinek vágtak volna,persze ez nem jelenti, hogy ne, történhet ilyen.
Az intenzíven üllő helyzetben lesz. Ez volt a legrosszabb tapasztalata, hogy nem tudott lefeküdni. De természetesen, mindenki más. Kinek ez, kinek az a rosszabb. A táplálkozás sokat számít, étrend kiegészítőnek jó a Culevit és az Avemar. | ||
|
| ||
az orvosok hajlamosak ugy tenni, mintha a betegnek tudnia kene mindent magatol :D
en azert irtam lentebb, hogy irjak ossze a kerdeseiket, mert mikor eleve zaklatott valaki, ideges, fel, felti a csaladtagjat, nem jutnak eszebe dolgok, csak utolag | ||
|
| ||
akkor nem valoszinu, hogy hetekig kell korhazban lennie, a kemot tobbsegeben nem bent fekvessel viszik vegig
mindig lesznek, akik meselnek mindenfelet, biztos bementek a korhazba apukadhoz, csapjatok le a dokira, es faggassatok ki alaposan! | ||
|
| ||
Nem jellemző, hogy elmondják, nem mindig helyesebben.
Sokszor maguk a betegek sem kérdeznek, sokan nem is akarnak tudni róla mi történik. | ||
|
| ||
Par mondatba elmondta hogy lesz kemo illetve Sugár. Azt is, hogy 2 nap lesz az intenzíven es ennyi. | ||
|
| ||
ne haragudj, de megis mit beszeltetek az orvossal? ha mutetre kerult a sor, akkor csak elmondta, hogy mi lesz, hogy lesz, mire szamitsatok a mutet utan, meddig lesz bent, lesz-e kemo stb. | ||
|
| ||
Koszonom. Akkor kicsit nyugodtabb vagyok, mem eleg a beteges meg ra is tesznek. Akkor a borda törés sem igaz? | ||
|