Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Konzervek leve tojás helyett

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Egészség
A fórumhoz cikk tartozik, kattints ide a megtekintéséhez!


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

23. nemo2a2016-07-21 11:16
Úgy látszik, nehéz megérteni, hogy a konzervekben NINCS tartósítószer és konzerválószerek. ;)

22. dee2016-07-21 00:00
Háááááát én meg nem tudom mennyire egészséges egy konzerváló szerekkel teli anyag.


21. Anyagi2016-07-19 06:34
Hááááát......

Azt gondoltam, hogy a vega azért eszik húsmentesen, mert azt egészségesnek gondolja...
De a vegán, az szerintem biztosan túlzás. Mondjuk azt, hogy butaság.
Főleg ha konzervet és ilyen izéket eszik meg egy tojás helyett!!!
Miért??????

Természetesen elnézést kérek az allergiásoktól, akik igyekeznek mégis hasonló ételeket készíteni, mint egészséges társaik.

Én nem vagyok híve semmilyen étkezési elferdülésnek. Bár kevés húst eszem, mert nem kívánom sokszor, és sok nyers salátát, mert szeretem, de azt gondolom, a mindenből egy kicsit, kiegyensúlyozottan lehet a legegészségesebb.

20. neomama2016-07-18 22:36
Ezt pl. nem tudtam. Erdekes cikk.

19. skatebabe2016-07-18 10:36
Én láttam anno a videót. Nekem túl macerás, mert nem annyi volt a konzerv levet felverte aztcsá'. (sőt, nekem nem rémlik, hogy konzerv lett volna, amit én láttam, az rendes csicseriborsóból volt)
Egyébként ez azoknak jó, akik valami miatt tojás mentes diétán vannak. (allergia stb.) A lényege, hogy ez felverve ugyanolyan állagú lesz, mint a tojásfehérje, tehát mondjuk ezzel meg lehet csinálni egy piskótát, amit valljuk be, tojás nélkül elég elképzelhetetlennek tartok.
Amiben arra kell a tojás, hogy összefogja, arra nem igen hasznos szerintem, mert ahogy írták, a "ragasztóanyagot" máshogy is lehet helyettesíteni.

18. polivinilklorid2016-07-18 00:11
Vissza a zselatinra vagypektinre. Valaki fujjol rá, mert adalékanyag, de a régi szakácskőnyvekben gyönÖrű leírások vannak rá, hogy hogy készítsd, vagy hogy cukorból (ma barna curor) vérrel hogyan főzz fehér cukrot.
(válasz zebracsikó 16. hozzászólására)

17. polivinilklorid2016-07-18 00:07
A konzervezés lényege, hogy mqgas hőfokon kezelt, légmentes, alapvetően nem nagyon kell tartósítószer.

Én nagyon kevés konzervet használok, nyúlós trutyival nem is találkoztam. Kukoricát, szoktam venni, egyszer vettem csicseritbmegbpárszor borsót. Gondolom, másnak más a fagyasztó kapacitása pl. Praktikus, ha olyanok a körül ények. Valaha maga a kozuert fémanyaga volt a cinkes, de csak felbontás után oxidálódott. Tudtomal ma már jók a bevonatok, át sem kell tenni..
(válasz Böce 15. hozzászólására)

16. zebracsikó2016-07-17 23:30
Nem győztél meg.
Kifejezetten gusztustalannak találnám,ha valaki a bab felvert, habosított áztatóvizét tálalná.

Egyébként meg annak sincs sok esélye, hogy éppen akkor kell a főzéshez egy -két tojás, amikor babkonzervet nyitok.

Számtalan gusztusosabb és egészségesebb kötőanyag/sűrítőanyag áll az ember rendelkezésére.
Tartósítószer ugyan elvétve van a konzervekben, de a dobozból egészségtelen anyagok oldódnak ki.
(válasz szeretekolvasni 1. hozzászólására)

15. Böce2016-07-17 23:14
Nem eszem konzervet. Tele van tartósítószerekkel. Azt az undorító, nyúlós trutyit meg pláne nem enném meg.

Azt pedig végképp nem értem, hogy miért kell konzerv gombát használni, mikor mindig kapható friss gomba és nem is drága. A konzerv meg olyan, mint az áztatott gumi.

14. Volier2016-07-17 22:41
Tudjátok mi a "fehér takony"? Nézzétek meg!
Jó étvágyat!


13. Cucicsillag2016-07-17 21:36
En szeretem a tojast :)
Mikor anno tiltolistas volt (heti egyre maximalizaljuk es has.faroksagok) akkor is ettem,mert szeretem, nekem jo es kesz.
Izzze, max. A kukikonzerv levet iszom meg :)
Annak legalabb normalis allaga van.
(válasz szeretekolvasni 1. hozzászólására)

12. Csillámló Póni2016-07-17 20:27
a gomba nem jó, a hüvelyes a faca :D
(válasz globus 11. hozzászólására)

11. globus2016-07-17 20:19
Lidlben van egy gombakonzerv, vagyis üveges. Olyan nyúlós leve van, mint a takony...

10. Csillámló Póni2016-07-17 20:06
egy próbát meg ér, nagyon szép habcsókot lehet belőle csinálni, az íz más kérdés

9. massalhangzo2016-07-17 19:39
nem tudom, hogy a trutyit miert gusztustalanozzatok, abban azik az is, amit megesztek :D
en eleve nem hasznalok konzervet az adalekanyagok es egyebek miatt, de tojashelyettesitokent csomo termeszetes dolgot fel lehetne hasznalni, eszembe nem jutna konzervlet

8. polivinilklorid2016-07-17 19:06
Ezek a trutyik meg ismeretlen izék nem rosszabbak, mint a főzőlé, es hasonlók. Nyakam nem tenném rá, guglizni meg bogarászni nem fogok, de szerintem ...lecitin (szójalecitin, ismerős?), ami habképző meg emuleáló. zselatint is lehet házilag főzni, és lecitint kinyerni is. Csak a pelyhes sokaknak "túl mű", a másnak meg a konzervlé "túl undi. Én lecitinnel és glicerinnel is dolgozok itthon néha.

7. Mit-nekem-a-tenger!2016-07-17 18:34
Bab- es gombakonzervet tartok itthon "tuzoltas" esetere. Soha nem hasznalom fel a levet.
Ilyen ismeretlen trutyit pedig nem vagyok hajlando az etelembe tenni.

6. gribedli***2016-07-17 17:53
Én is leöblíteném a konzervről mert van abban a lében más is, só, nitrátok, egyebek.

Sok hüvelyest eszem de szeretem magam elkészíteni, mert így nincsenek benne adalékanyagok és ennek a levét felhasználhatnám de belefő, vagy megesszük a levesben/főzelékben úgyhogy ennyi.

Én tojáspótlóként pl almapürét ajánlok édességekbe, a fasírtokban pedig a zabpehely is "ragaszt", annak is nyúlós a szerkezete. Palacsintákban meg a növényi tejek+tk lisztek tojás nélkül is összeállnak.

Mondjuk legalább tudom, mi ez az acquafaba mert a cikket végigolvastam, ennyit megtudtunk, hogy mire használható:)

Én több mint egy éve vagyok vegán és nem éreztem szükségét, hogy konzervlevet rakjak a kajákba:))) persze nem kétlem a hatásosságát.

5. Ilike19842016-07-17 17:43
Akárhogy is de nekem felfordult a gyomrom ettől a cikktől. Pfej... Biztos egy csomó gusztustalan dolog van amit megeszek és nem tudok róla, de én szeretek ebben a boldog tudatlanságban maradni.


4. polivinilklorid2016-07-17 17:30
Másként az adott ételben kötne.
(válasz Mit-nekem-a-tenger! 3. hozzászólására)

3. Mit-nekem-a-tenger!2016-07-17 17:11
A legtobbszor a leoblitest ajanljak.
(válasz bnedora 2. hozzászólására)

2. bnedora2016-07-17 17:00
Én mindig lemosom ezt a trutyit a csicseriborsóról és a babokról. Nem hiszem, hogy valaha is ezt másra használnám.

1. szeretekolvasni2016-07-17 13:08
A legtöbb ember, ha kinyit egy csicseriborsó, vagy bab konzervet, az első dolga, hogy lemossa egy szűrőben a fura, kicsit sűrű folyadékot róla. Egy új trend azonban érdekes lehetőséget ad ennek felhasználására.