Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha nem ettem mág cukkinit, milyen étellel kezdjem a fogyasztását? fórum

Ha nem ettem mág cukkinit, milyen étellel kezdjem a fogyasztását? (tudásbázis kérdés)


1 2
33. dioevi (válaszként erre: 22. - 328e1b30ab)
2016. júl. 10. 15:55
... ez az ,hogy nem tudom.....
32. dioevi (válaszként erre: 9. - Andi6020)
2016. júl. 10. 15:54
lehet ,hogy szeretném ,de még nem ettem jót ,ill. előitélettel vagyok iránta - és talán nem kéne......
31. 328e1b30ab (válaszként erre: 29. - Bnedora)
2016. júl. 9. 14:02
Szerintem sem kell. :)
2016. júl. 9. 13:33
mi tegnap grillezve ettük, saját termés, büszke vagyok rá, isteni finom volt.
29. bnedora (válaszként erre: 26. - Ca6273a8a5)
2016. júl. 8. 19:23
Nem kell hozzá sült krumplit enni. Magában, sok salátával is finom. Sőt, zsömlemorzsa helyett lehet zabkorpával v. mással bundázni.
28. c73db520ef (válaszként erre: 26. - Ca6273a8a5)
2016. júl. 8. 16:37
Ranttt cukkini szalmaburgonyaval, majonezzel vagy kovaszos uborkaval.
27. vacsa
2016. júl. 8. 15:38
Ma csokis-áfonyás-kakaós cukkinis sütit sütöttem ;)
2016. júl. 8. 15:37

én rántva kezdeném, de az hízlal:)

salátát is lehet készíteni belőle.

sőt, natúr is meg lehet enni.

2016. júl. 8. 09:58
Tócsni is isteni😉
24. syria (válaszként erre: 6. - Kisj)
2016. júl. 7. 11:05
Köszönöm. :D
23. mmacus (válaszként erre: 3. - Dioevi)
2016. júl. 6. 22:04
Ha nem akarsz "cukkiniset" enni, hagyd a csudába. Annyi mindent ehetsz helyette.
2016. júl. 6. 21:45
Honnan tudod, hogy annyira utálni fogod az ízét, hogy nem is akarod érezni?
21. mosolyka1111 (válaszként erre: 18. - Fincsi5)
2016. júl. 6. 20:38
Igeeeen:)
2016. júl. 6. 20:19
Rántva.
2016. júl. 6. 19:59
nekem is rantva izlett a legjobban
18. fincsi5 (válaszként erre: 16. - Mosolyka1111)
2016. júl. 6. 19:38
Majonézzel pláne.:)
2016. júl. 6. 18:23
Lecsoba is jo - apro kockakra vagva.
2016. júl. 6. 18:04
És hát többen írták itt, rántva valami fenséges!
2016. júl. 6. 18:03

Egy cukkini krémleves recept, mi ezt nagyon szeretjük:


Cukkini krémleveshez 70 dkg kockára vágott cukkinit, 1 közepes krumplit hagymán megdinsztelünk, vízzel felöntjük (pont ellepje). Adunk hozzá 4 gerezd reszelt fokhagymát, sót, mokkáskanál kakukkfüvet. 20 percig főzzük, majd turmixoljuk. Utána adunk hozzá 1 dl főzőtejszínt, fehérborsot, szerecsendiót, ezzel még összeforraljuk. Tálaláskor, miután kiszedtük a tányérokba, 1-1 teáskanál extra szűz olívaolajat csorgathatunk rá.

(Jó kis mediterrán íze van.)

2016. júl. 6. 17:59
Rántva nagyon finom, szerintem próbáld meg ezzel kezdeni.
13. vacsa (válaszként erre: 11. - Fincsi5)
2016. júl. 6. 17:52
Úúú, azt mennyire imádtam mikor még ettem ilyeneket....
12. vacsa (válaszként erre: 1. - Dioevi)
2016. júl. 6. 17:52
Edd nyersen. Finom.
11. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Dioevi)
2016. júl. 6. 17:47

Mindent ki akarsz próbálni, mivel 1x élünk? D

Én a pirított grízt kihagynám, ha 6 életem lenne is.

2016. júl. 6. 17:37

Én belecsapnék a lecsóba, és rántva enném kapásból.


Nem vagy kisbaba, hogy folyamatosan kellene hozzászoktatnod a szervezeted :D

9. andi6020 (válaszként erre: 3. - Dioevi)
2016. júl. 6. 17:35
Megkérdezhetem, hogy miért? Mármint miért kellene hozzászoktatnod a szervezeted, ha nem szereted?
2016. júl. 6. 17:22
Panirozva is finom.
7. c73db520ef (válaszként erre: 1. - Dioevi)
2016. júl. 6. 17:22
Ujkrumplival sutni; aztan so, bors, fokhagyma. Melle salata.
6. kisj (válaszként erre: 3. - Dioevi)
2016. júl. 6. 17:19

Minek akarsz cukkinit enni, ha egyszer nem akarsz cukkinit enni?


Szerintem a "legkevésbé cukkinis" egy jó kis perkelt galuskával.

2016. júl. 6. 17:03

főzelék szerintem is.

aztán csinálhatnál tésztát, rizst. és arra valami ragut vele...zöldségekkel, csirkemellel. tejszínes-cukkinis-csirkemell pl.

Vagy paradicsommal, hátha jobban elnyomja.

Végül rántva, aztán simán kisütve is :) Most láttam egy tök jó receptet, be kell panírozni parmezános bundába.

2016. júl. 6. 16:47
Ha szereted a tökfőzeléket,akkor próbáld ki cukkiniből.Ugyanúgy készítsd el,mint a tökfőzeléket.De ha szereted a kovászolt uborkát,azt is elkészítheted belőle.Nem kell meghámozni,csak hasábba vágod,belerakod az üvegbe.Langyos sós vizet öntesz rá,(1 liter vízhez,3 dkg só)kapor,száraz kenyér a tetejére,és 2-3 napig hagyd meleg helyen.Hasonlít az íze az uborkára,de szerintem a cukkiniből finomabb.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook