Mit érdemes termeszteni egy 700 négyzetméteres kertben? (tudásbázis kérdés)
Persze.
Te próbáltál már almát kézzel kifacsarni? :D
Tegyük hozzá: a kenyérsütőhöz megvannak az adagolások és az adagoló kanálka is.
Ha szabadon keleszted, ahhoz huzatmentes, meleg hely is szükséges, a gép pedig ezt eleve biztosítja.
Most én s gondba estem azon amit írtál. :)
Összehasonlítom: Gépbe öntözöm a belevalót, megnyomom a programot, aztán a startot. Ennyi. Ki is sülhetne benne, de én sütőben sütöm.
A kézi verziónál tálba rakosgatom a hozzávalókat, gyurkászolom egy darabig, majd kelesztem, formázom, sütöm. Ez nem macerásabb?
A kenyérsütő gép nálam sajnos felejtős. A fiamék vettek egyet, pár évig lelkesen használták, aztán a költözésük alkalmával nálam landolt. Több mint egy év kevésnek bizonyult, hogy kipróbáljam, pedig kaphattam volna tőlük gyakorlati tanácsokat; vissza is adtam nekik. Nem babrálnak vele; szerencsére nincsenek glutén-, egyéb érzékenységi problémáik, hogy rá legyenek szorulva; hobbiból csinálták, de már nem nagyon van rá idejük.
A házi sütésű kenyeret nem vettem ki a napirendi pontjaim közül, mert elegem van a készen kapható förmedvényekből.
Szép nagy. Jövőre ágakat hoz, majd azokon kisebb ágakat is. Ezeken a kisebbeken már nyáron látszani fog hogy következő évben lesz-e rajta virág. Első virágzást eldobja, következő évben terem amennyiben sikeres lesz a beporzás.
Nem fog elfagyni. De ha megnyugtat, akkor jó magasan kupacold fel földdel. Önthetsz rá 2 vödörrel is. Szerintem a hegye nem fagy le bármilyen telünk lesz, de ha mégis, az sem lesz baj. A töve a lényeg.
Látom már hogy élesztős, de az a lisztkeverék biztos nagyon drága.
Alatta a rendes lisztes semmi extra. MI csak a gluténmentes kenyeret tárgyaltuk. Eddig egyetlen egyet találtam ami elfogadható. Holnap is megsütöm, mert már csak 2 vékony szeletem van.
Ha kezem is jó, akkor az kéznél van. :-)
Judit, te takartad télre kicsi korukban a pawpaw banánokat? A kertészetben azt mondták, hogy ajánlatos.
Tök mindegy mivel kevered össze. :)
A 2 recept nem teljesen egyforma, aki az eredetit találta, kicsit változtatott rajta. nekem az első a nyerő, de majdnem mindegy.
A gluténmentesre gondoltam. Ott annak a receptnek két változata van, az első az kenyérsütőgépet mond a dagasztáshoz, a másik meg kézi robotgép dagasztó spirált.
Nekem pillanatnyilag egyik sincs, de a mamám kenyérsütőjét azt hiszem kölcsönkérem tőle. Egyetlenegyszer sem használta nemtudomhány év alatt. :-)
Igen, hát pont ezt mondom, hogy a reggeli éhgyomri vércukorszint nem mond túl sokat, sőt helyenként megtévesztő. És mégis milyen vércukor érték alapján mondanak a körzeti orvosok "valamit"? Éppen ennek az alapján.
Én sem vagyok egy konyhatündér, ezért a kifejezetten egyszerű receptekbe vágok bele. Ez a kenyér nagyon az. Próbáld ki!
Amit rendszeres sütök fiam miatt az afele teljes kiőrlésű tönköly, fele nagyi titka fehér kenyér liszt keveréke. Van benne 1 porélesztő, 5-6 dkg vaj, 1.5-1.5 dl víz és tej, 2 tk só, 2 tk útifű maghéj. Régebben kenyérként sütöttem, mostanában 4 felé osztom a tésztát és 4 bagett lesz belőle.
Ha erre a kenyérre gondolsz, elég egy kávédaráló, és egy kis kenyérforma. De ha van őzgerinced, abban is kisül.
Nem is kell semminek úgy kinézni mint a bolti. Amit mi készítünk, legyen csak egyedi! :)
Az a reggeli várcukor mérés sem sokat érő. Az a szint is attól függ, mit evett az ember előzőnap utoljára. Ha kicsinyke parasztszalonnát jó nagy karéj házi fehér kenyérrel magas lesz, ha csülök pörköltöt krumpli nélkül nagy adag káposztasalátával akkor alacsony. :))