Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Fogszabályzó

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Egyéb sz&e témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


29319. AtinaV842017-04-25 22:20
Május 10-én lekerül az alsó fogszabályzóm, 2 év 8 hónap után. Összesen csak 8-szor volt aktiválva, azért maradt ilyen sokáig, mert a doktornőm jobbnak látta így.

29318. evi1082017-04-21 20:34
6 hónap múlva.
(válasz nyilas34 29317. hozzászólására)


29317. nyilas342017-04-21 17:56
Király!Mikor hagyhatod el végleg?
(válasz evi108 29316. hozzászólására)

29316. evi1082017-04-20 23:09
Ma voltam aktiváláson. Már csak minden harmadik éjszaka kell hordanom a foxit.

29315. Geri852017-04-18 14:46
Köszönöm eggyüttérzésedet, jó fogszabályozó szakorvost tudsz esetleg ajánlani Székesfehérvár vagy Budapest környékén?

Előre is köszönöm segítségedet!
(válasz barbimariposa 29311. hozzászólására)

29314. Geri852017-04-18 14:44
Jó fogszabályozó szakorvost tudtok ajánlani Székesfehérvár vagy Budapest környékén.

Előre is köszönöm

29313. evi1082017-04-17 10:29
Szerintem ez hitvita, amibe nem érdemes belemenni.
Esetleg olyasvalaki tudna hitelesen válaszolni, akinek mindkétféle volt. De szerintem ilyen nincs ezen a fórumon.
Ha bízol a fogszabályzó orvosodban, akkor őt kérdezd meg. Szinte biztos, hogy ő is ragaszkodni fog az egyikhez a másik ellenében. Egy másik doki meg a másikhoz. :-)
Szóval szerintem mindegy. :-)
(válasz adrienn1221 29312. hozzászólására)

29312. adrienn12212017-04-16 20:29
Sziasztok! Szerintetek megéri az önligírozós fogszabályzó, vagy a hagyományos is van olyan jó? (annyi biztos, hogy fém lesz.) Azt olvastam, hogy az önligírozósat könnyebb tisztítani, igaz ez? Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, véleménye, kérem ossza meg. :)

29311. barbimariposa2017-04-13 14:52
Jaj szörnyű ilyet olvasni, hogy néhány, magát orvosnak mondó személy, aki esküt tett arra, hogy gyógyítani fog, a pácienseken kísérletezik és csak a pénz lebeg a szemük előtt. A fogszabi felrakása előtt kellett volna mondanod neki, hogy állj, addig nincs tovább, amíg minden egyes kérdésemre választ nem kapok. Én a dokinőmhöz konkrétan egy listával mentem a konzultációra és pontról pontra kellett válaszolnia a kérdéseimre. Azt is hozzátenném, hogy mielőtt felrakta, készített egy 6 oldalas részletes kezelési tervet, amelyben kifejtette a harapási problémámat, a fogszabályozásom különböző részeit, hogy miből fog állni, illetve a részletes költségeket is. Amióta fogszabis vagyok és problémám, kérdésem volt, az is előfordult már, hogy mobilon felhívtam.
Nekem élharapásom van és nekem nem kellett hyrax, így azzal kapcsolatban nincsen tapasztalatom.
Nekem az a tanácsom, hogy mindenképpen hagyd ott azt a fogorvost, aki így elcseszte a Hyraxot, mert nem bízol benne és így nincs értelme, hogy párhuzamosan jársz több fogorvoshoz és kétségeid vannak. Ha a legújabb dokiban úgy érzed megbízol, odafigyel rád és a fogaidra és ő szívesen átvesz téged, akkor mindenképpen válts fogorvost.
(válasz Geri85 29310. hozzászólására)

29310. Geri852017-04-12 23:01
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Gergő vagyok és tavaly nyáron 31 évesen tapasztaltam, hogy a felső 6-os fogaim amik egész fiatal korom óta befelé dőltek (ha jól tudom keresztharapásnak hívják) a foggyökérnél érzékenyek lettek, fogkefe vagy hideg víz érintkezésekor. Elmentem fogorvoshoz, magánrendelőbe aki átküldött fogszabályozásra, (itt is magánrendelést választottam) hogy ami fiatal koromban elmaradt szabályozás most kell megcsinálni, különben elfogom veszíteni a fogaimat.
A fogszabályozó szakorvosom rögtön mondta, hogy szájpadlás tágítót kell berakni, majd ha az végigment jöhet felülre a szabályozó majd később alulra is.
Lenyomatot levette és gyors el is készítette a hyraxot. Felrakásnál minden rendben volt és mondta, hogy kétnaponta 1-et tekerjek rajta, semmiképpen ne halogassam mert akkor nem lesz elég gyors a szájpadlástágítás és csak a fogam fog széttolódni amit el kellene kerülni, hiszen nekem a felső fogsorom szűk az alsóhoz képest és azt szeretnénk az alsóhoz igazítva szélesíteni. Ez volt november végén, karácsony előtt még ránézett és azt mondta minden rendben. Én tekergettem is ahogy kell, viszont januárban már úgy tűnt kezdenek a fogaim a befele dőlésből kifelé terpeszteni és zavart, hogy nem nő a két első fogam előtt a hézag, ekkor kértem tőle egy időpontot, hogy nézzen rá, mert amúgy csak februárban kellett volna visszamennem. Időpontra mentem, gyors ránézett azt mondta, hogy csak tekerjem tovább, jeleztem neki aggályaimat, de azt mondta minden rendben van. Haza mentem és bízva benne tekertem tovább, azt mondta, hogy tekerjem míg nem akad meg, eljött a február és már nagyon furcsán álltak a fogaim és még mindig tudtam tekerni. Lassan közeledett az újabb időpont és ezt megelőzően elmentem egy másik fogszabályzó szakorvoshoz akit egy barátom ajánlott, hogy nézzen Ő is rá, mi a véleménye. Zavart egy kicsit hogy egyáltalán nem tart kontroll alatt a választott orvosom és mikor korábban is nála voltam, semmit nem beszélt át velem, hogy mire kellene figyelnem, mi jó, mi nem jó stb..., tehát kicsit elbizonytalanodtam hogy kicsit félvárról veszi az én fogaim sorsát. Akihez elmentem orvos rögtön azt mondta, hogy Ő ezt tovább már semmi képen nem tekerné és látszik, hogy nem a szájpadlásom tágult hanem a fogaimat nyomta ki. Ekkor elég bénán kifelé dőltek nem is kicsit, de azt javasolta Ő is hogy tovább kell haladni jöhet a fogszabályozó rá, viszont nem tartja jó ötletnek tovább tekerni, mert kezd felül a gyökér rész kijönni és már csak vékony íny választja el a szájüregtől a gyökeret és ki is lyukadhat.
A következő két hétben már nem tekertem rajta semmit, majd időpontra megjelentem az orvosomnál, aki megnézte és azt mondta, hogy minden rendben van jöhet a fogszabályozó. Nem mondtam neki, hogy nem ért még véget a menet és már nem tekertem tovább, meg persze azt sem mondtam, hogy voltam másnál. Rendben mondom akkor megbeszéltünk egy időpontot, próbáltam még beszélgetni vele, hogy mire számítsak és hogy meddig marad bent a Hyrax (mert ekkor mondta, hogy az egy darabig még bennmarad, előtte nem jelezte, azt hittem le fogja venni szabályzás előtt, azóta megértettem, hogy azért kell, hogy ne menjen magától vissza a fogam a szabályzás elején), tehát próbáltam vele erről beszélgetni de nem sok ideje volt így abban maradtunk, hogy majd megyek március elején addigra meglesz a szabályzó és akkor felrakja.
Márciusban mentem és próbáltam a felrakás előtt beszélgetni vele arról, hogy pontosan mire is számíthatok, de csak általános dumával terelt, hogy bízzak benne és hogy majd az ívek csinálják a dolgukat. Köpni nyelni nem tudtam, már rakta is fel a szabályzót, persze utána kifizettem a 180 ezer forintot és mondta, hogy 1 hónap múlva menjek vissza az első állításra. Ekkor még kiderült, hogy a 7-es fogamra nem került brekett, az majd csak később, de ki van már fizetve minden benne van az árban csak állításonként kell 5 ezer forintot fizetnem.
Az első pár napban eléggé fájtak a fogaim de kezdett a fájdalom elmúlni, viszont mikor nagyra nyitottam a számat a drótok beleálltak az arcomba és kisebesítették átbökték, ezt magamnak sikerült orvosolnom, fogóval, csipesszel, meg kézi dróthajlítással és azóta nem ér bele a számba, a fogaim is elhagyták a fájást, már csak érzékenyek maradtak az elsők. Amikkel természetesen egyáltalán nem tudok rágni, de még a fog mosása is kellemetlen, de gondolom ez normális. Az is hozzá tartozik még, hogy a harapásom teljesen tönkrement, elől nem érnek össze a fogaim, mert ahogy kidőltek a sarkuk előbb felütközik az alsó hatosokon, minthogy összetudnék harapni, ez sem könnyíti meg az evést.

De nem akarok nyavalyogni ezekkel még semmi bajom nem lenne, viszont ma voltam egy 3. fogszabályzó dokinál, mert az jutott eszembe, hogy ott hagyom lehet a mostanit, mert nem tetszett az, hogy semmi infót nem oszt meg velem és nem mondja el előre a tervet a kezelésére a fogaimnak, csak felületesen beszél, részletekbe nem kíván belemenni és nem tudom azt, hogy hogyan várható például az hogy a torlódott első fogaim helyre jönnek, amikor most például a drót húzza őket befelé és még torlódottabbaknak érzem őket.
Ekkor ez az orvos megnézte és felhívta a figyelmemet arra, amire a korábbiak nem hogy nagyon nem jól néz ki főleg a bal felső hatosom, hogy ennyire kidudorodott az ínyemnél és tényleg vékony íny borítja csak. Amúgy azt vettem észre, hogy eleinte kifelé dőltek, de mostanra egyenesebbek lettek és ez annak köszönhető, hogy felül fordulnak úgymond ki a csontból, tehát a csontból tolódott ki a gyökere a fogamnak. Azt mondta, hogy Ő ezt problémásnak ítéli meg és ha most Ő átvenne akkor első körben nem is a fogszabályozómmal kellene foglalkozni hanem CT-t és röntgent csináltatna, majd parodonotológus bevonásával valahogy csontot kellene "növeszteni" köréjük. Majd ezt követően dolgozna ki egy tervet a fogak szabályozására.

Itt tartok most, kérlek ha tudtok segítsetek, mit érdemes tennem, járt már valaki hasonlóan?

Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat.

29309. AtinaV842017-03-30 22:21
Köszi a bíztatàst. Pillanatnyilag nem így gondolom. Az alsón hosszú idő utàn tegnap ívet cserélt, szöcskéket kaptam és nem gumit. A doktornőm az előbbit jobban szereti. Most tiszta seb mindenhol. Az evés, beszéd minden fàjdalmas. Remélem holnapra màr jobb lesz.
(válasz Andie1990 29308. hozzászólására)

29308. Andie19902017-03-30 13:50
Szia! De jó, akkor ezt a kis időt fél lábbal is kibirod :) gratulálok!
(válasz AtinaV84 29307. hozzászólására)

29307. AtinaV842017-03-29 21:33
Sziasztok!
Rég írtam, mostanában csak olvasgatom a hozzászólásokat.
Ma voltam aktiváláson és jó híreket kaptam. Az alsóm 1 hónapon belül lekerül, 2,5 éve van fent. A felsőm pedig 2 év 2 hónapos, de tőle is szabadulok pár hónapon belül. Már alig várom. :-)

29306. Vbkepkuldo2017-03-28 18:19
Szia!
Köszi szépen!
A tiéd is szép lett! :)
(válasz Andie1990 29305. hozzászólására)


29305. Andie19902017-03-28 15:33
Köszönöm szépen :) nekem is annyira tetszik az eredmény. Pedig hogy el voltam kenődve még az elején. Gyökeresen megváltozott a mosolyom ;) Vbképküldő! Fain a tied is ;)

29304. barbimariposa2017-03-28 09:29
Nagyon szuper lett, gratulálok én is :)
Vbkepkuldo megnéztem nálad is a képeket és neked is gratulálok :)
Jó ilyen naplókat/képeket nézegetni! :)
(válasz Andie1990 29302. hozzászólására)

29303. nyilas342017-03-27 20:06
Akkor ismét gratulálok,immár a végleges szabaduláshoz.;)
(válasz Andie1990 29302. hozzászólására)

29302. Andie19902017-03-27 18:13
Lekerült a foxim :)

29301. Vbkepkuldo2017-03-21 21:55
Tettem fel kepeket elotte-utana allapotrol. Sajnos nem lehet 3 megas kepet feltolteni, en meg nem tudom hogy kene lekicsinyiteni a kep meretet :(
Igy mosolygos kepet nem rudtam feltenni. :(

29300. nyilas342017-03-20 22:02
Lehet,de legalább nem válik le olyan könnyen.A drót és a fog közötti tisztítás is egyszerű.
(válasz evi108 29299. hozzászólására)

29299. evi1082017-03-18 17:49
Hát ez elég gázul hangzik. :-(
(válasz nyilas34 29298. hozzászólására)

29298. nyilas342017-03-16 18:38
Én is gratulálok a szabadulásodhoz,és ne aggódj,a fémszálat pár nap alatt meg lehet szokni,pedig nekem óriási gümecsekkel van odaragasztva.kb úgy kell elképzelni,mintha belül lennének brekettek.

29297. Vbkepkuldo2017-03-16 15:01
Igen, nagyon jo! :)
Szedegetem ossze a kepeket, egyenlore nincs kiindulasi allapotom, ill. Nem tudom lementeni, mert word doc-ban van meg, nem csatolmanykent:/
Amint megvan, felrakom
(válasz Andie1990 29296. hozzászólására)

29296. Andie19902017-03-16 07:03
Gratulálok! Ugye milyen leirhatatlan érzés? Csak ugy siklik a fogkefe a fogaimon. Én is alig birtam k8 hogy ne mosolyogjak. :) a fémszálat meg majd csak kibirod, ez szükséges hogy az eredmény megmaradjon! Várjuk a képeket :)
(válasz Vbkepkuldo 29295. hozzászólására)

29295. Vbkepkuldo2017-03-15 08:33
Tegnap levették nekem is a fogszabit! :)) 20.5 hónap után. Rögzitett fémszálat kaptam, aminek min. 5 évig fent kell lenni. De kit érdekel, senki nem látja!:) Pénteken megyek a retenciós ivekért, amit az elso par honapban nappal is ajánlatos hotdani..
Olyan furcsa, h. Simák a fogaim, nincs rajta semmi! Nagyobn szép lett! Rakok fel én is majd képeket, de egyenlőre nem tudom hogy kell..
Addig is mosolygok ezerrel!!:D

29294. nyilas342017-03-13 18:22
Azért nekem is volt levételkor egy kicsi,de szépen eltávolította a ragasztás előtt.:)
(válasz _Dina_ 29293. hozzászólására)


29293. _Dina_2017-03-13 09:13
Köszönöm!! :) mivel én hajlamos vagyok fogkőre, én nem akartam azt. Megszoktam már ezt a sínt. Mondjuk olyan furán beszélek vele :)
(válasz nyilas34 29291. hozzászólására)

29292. _Dina_2017-03-13 09:12
Meg bizony :) én nem tudom meddig kell hordanom. Ha rendesen hordod biztos nem fognak :)
(válasz Andie1990 29290. hozzászólására)

29291. nyilas342017-03-12 19:27
Dina!Gratulálok a szabaduláshoz!:)Nekem rögzített fémszál van.
(válasz Andie1990 29290. hozzászólására)

29290. Andie19902017-03-12 17:44
Orvosom azt mondta, hogy kb 1.5 évig kell hordanom. Első hónapba napközbe is, utána csak este. Remélem nekem se másznak majd vissza. Olyan szép lett :) neked is szép, megérte az éveket ;)
(válasz _Dina_ 29289. hozzászólására)