Falun élők (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Ma még jó idő lesz, tevékenykedjünk a kertben:)
Jó reggelt !
Ma reggel szép napos idúő van, de "foga van az időnek".A faluban mindenki krumplit ás.
Sziasztok!
Jobbulást drága GYula bácsi!
Kedbves tagtársak !
Az öregség sok bajjal jár.....
Szép napot mindenkinek...
Jó éjszakát!
Gyula bácsi tényleg nagyon korán voltál itt.
Jó reggelt és szép napot mindenkinek !
Köszönöm a receptet! Mindössze egy kérdésem van: a 10%-os sómennyiség a teljes, tisztított és lemért arány mennyiségre vonatkozik? A másik dolog: kb mennyi zsírt? Természetesen én csak sertészsír használok
Sziasztok!
Gulyáskrémet én is minden évben csinálok, köszönöm anyukám:)
Sziasztok!
Drága életeim ez a 4 nap nagyon ember próbáló volt.Megcsináltuk a szilva lekvárt.Levágtunk 4 kakast.Ettek és cirkuszoltak-:))
Kellett a ritkítás.
Ja!Az almát is lerendeztük.Az egészségesek a polcra a többi szeletelve az aszalásba került.
Gulyáskrém
1 kg piros paprika
1 kg paradicsom,
1 kg vöröshagyma,
zsír,
10 % só
fél fej fokhagyma,
1 ek őrölt kömény
tartósítószer
A paprikát paradicsomot ledaráljuk,a hagymát kockára vágjuk,majd megpároljuk a zsíron.Hozzá adjuk a ledarált,paprikát,paradicsomot,sűrűre főzzük,megsózzuk,hozzáadjuk a lereszelt fokit,az őrölt köményt.Vagy átpaszirozuk,vagy leturmixoljuk,visszatéve a gázra,még sűrítjük kicsit.Belekeverünk egy késhegynyi tartósítót,és máris rakjuk az üvegekbe,és a száraz dunsztba.
Szép jó reggelt mindenkinek !
A káposzta savanyítással még várok. Télire nálam 10-15 kiló elegendő, ebben fejes is van. Most még nem érik a birsalma. Én azt is szoktam bele tenni.
Sziasztok!
Nagyon szorgalmasak vagytok:)
Én már sokat nem akarok elrakni,csak némi vegyes lekvárt még,ha már itt a sok gyümölcs,aztán körte befőttet akarok még,és majd vagy 30-40 kg káposztát savanyú káposztának.Imádjuk,nyersen, töltött,rakott,székely káposztának,korhely levesnek,nyers tejfölös,hagymás,savanyúnak.
Lecsót,befőtteket,lekvárokat,paradicsom levet,gulyáskrémet,csalamádét már elraktam.A krumplit,meg a hagymát megveszem,mert az nálunk semmire nem megy,főleg a hagyma!A krumpli azért néha a tojás nagyságot is eléri.
Jó reggelt !
Ami a főzőcskét illeti: bizony csalamádét raktam el 12 darab 720-as, csavaros üvegben. Én borecetet használok, így drágább, de sokkal kellemesebb.
Ha sikerül még uborkát szereznek, akkor azt is elteszem. Sajnos itt a nagy meleg miatt szinte a 2/3-a keserű. Nem fürtös uborkamagot, hanem saját magot használnak, így nem csoda.Én nem babráélok ezzel, sok lenne vele a munka a locsolás miatt.
Sziasztok!
szép napotok volt?
Jó reggelt!
Én mindíg városon éltem, de 35 éve vettem egy régi romos falusi házat. Több időt töltök ot, min "otthon". Budapest néha megőrjít, nemcsak a forgalma és a zsúfoltsága miatt, hanem a levegő elviselhetetlen.
No, ennyit... Most megyek főzőcskézni.....