Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Falun élők fórum

Falun élők (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... ❯❯
33589. hpkati
2013. szept. 8. 08:07

Sziasztok!

Ma még jó idő lesz, tevékenykedjünk a kertben:)

2013. szept. 8. 07:09
Jó reggelt,szép napot mindenkinek.Most van az az idő,amikor a betakarítás van,és ilyenkor nem lehet halogatni a dolgot!Na persze holnaptól már esős időt írnak!
33587. varbóc
2013. szept. 8. 06:49

Jó reggelt !

Ma reggel szép napos idúő van, de "foga van az időnek".A faluban mindenki krumplit ás.

33586. hpkati
2013. szept. 7. 20:08

Sziasztok!

Jobbulást drága GYula bácsi!

33585. varbóc (válaszként erre: 33583. - Hpkati)
2013. szept. 7. 09:42

Kedbves tagtársak !

Az öregség sok bajjal jár.....

Szép napot mindenkinek...

2013. szept. 7. 07:27
Jó reggelt,szép napot,és hétvégét mindenkinek.
33583. hpkati
2013. szept. 6. 20:08

Jó éjszakát!

Gyula bácsi tényleg nagyon korán voltál itt.

2013. szept. 6. 07:39
Jó reggelt!Gyula bácsi már felkeltél,vagy még le sem feküdtél??
33581. varbóc
2013. szept. 6. 02:47
Jó reggelt !
33580. hpkati
2013. szept. 5. 12:51
Sziasztok! Szép napot!
2013. szept. 5. 10:35
Ez a gulyás krém jó ötlet! :D Még sohasem csináltam, de nincs valami tartósítószer nélküli változat? Az allergiám miatt semmi tartósítószeres és színezékes dolgot nem használhatok. :(
33578. varbóc (válaszként erre: 33571. - 9bbaa658f2)
2013. szept. 5. 09:11

Jó reggelt és szép napot mindenkinek !

Köszönöm a receptet! Mindössze egy kérdésem van: a 10%-os sómennyiség a teljes, tisztított és lemért arány mennyiségre vonatkozik? A másik dolog: kb mennyi zsírt? Természetesen én csak sertészsír használok

2013. szept. 5. 07:19
Jó reggelt,és szép napot mindenkinek!
33576. hpkati
2013. szept. 4. 20:38

Sziasztok!

Gulyáskrémet én is minden évben csinálok, köszönöm anyukám:)

2013. szept. 4. 17:44
Legalább valami életjelet adj,nagyon izgultam már miattad!Örülök hogy "csak" meló volt.
33574. winny
2013. szept. 4. 15:21

Sziasztok!

Drága életeim ez a 4 nap nagyon ember próbáló volt.Megcsináltuk a szilva lekvárt.Levágtunk 4 kakast.Ettek és cirkuszoltak-:))

Kellett a ritkítás.

Ja!Az almát is lerendeztük.Az egészségesek a polcra a többi szeletelve az aszalásba került.

33573. smudlaagi54 (válaszként erre: 33569. - Varbóc)
2013. szept. 4. 10:52
Én nem mindig rakok bele,attól függ,hogy lehet-e kapni éppen a piacon!Viszont csak szálas káposztát rakok el!Tudod nálunk az ember "nem szereti" a káposztát,és mire észbe kapok,ott árválkodnak a gombócok káposzta nélkül!A kb fél kg húshoz vagy 2 kg káposztát veszek,és még így is kevés!
33572. smudlaagi54 (válaszként erre: 33570. - Varbóc)
2013. szept. 4. 10:49
Látom az Adél megelőzött,én évek óta rakok így el,és nagyon szeretem.Felbontás után hűtőbe rakd!!
33571. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 33570. - Varbóc)
2013. szept. 4. 09:37

Gulyáskrém


1 kg piros paprika


1 kg paradicsom,


1 kg vöröshagyma,


zsír,


10 % só


fél fej fokhagyma,


1 ek őrölt kömény


tartósítószer


A paprikát paradicsomot ledaráljuk,a hagymát kockára vágjuk,majd megpároljuk a zsíron.Hozzá adjuk a ledarált,paprikát,paradicsomot,sűrűre főzzük,megsózzuk,hozzáadjuk a lereszelt fokit,az őrölt köményt.Vagy átpaszirozuk,vagy leturmixoljuk,visszatéve a gázra,még sűrítjük kicsit.Belekeverünk egy késhegynyi tartósítót,és máris rakjuk az üvegekbe,és a száraz dunsztba.

33570. varbóc (válaszként erre: 33566. - Smudlaagi54)
2013. szept. 4. 08:28
Aprópó: gulyáskrém!!!!! Ennek jó lenne a recetje, ha lehet kérném'
33569. varbóc (válaszként erre: 33566. - Smudlaagi54)
2013. szept. 4. 08:27

Szép jó reggelt mindenkinek !

A káposzta savanyítással még várok. Télire nálam 10-15 kiló elegendő, ebben fejes is van. Most még nem érik a birsalma. Én azt is szoktam bele tenni.

2013. szept. 4. 07:37
Jó reggelt!Mártikám hol vagy?Remélem jól vagytok,és csak a géped rossz!
33567. hpkati
2013. szept. 3. 20:02

Sziasztok!

Nagyon szorgalmasak vagytok:)

33566. smudlaagi54 (válaszként erre: 33565. - Varbóc)
2013. szept. 3. 10:56

Én már sokat nem akarok elrakni,csak némi vegyes lekvárt még,ha már itt a sok gyümölcs,aztán körte befőttet akarok még,és majd vagy 30-40 kg káposztát savanyú káposztának.Imádjuk,nyersen, töltött,rakott,székely káposztának,korhely levesnek,nyers tejfölös,hagymás,savanyúnak.

Lecsót,befőtteket,lekvárokat,paradicsom levet,gulyáskrémet,csalamádét már elraktam.A krumplit,meg a hagymát megveszem,mert az nálunk semmire nem megy,főleg a hagyma!A krumpli azért néha a tojás nagyságot is eléri.

33565. varbóc (válaszként erre: 33561. - Smudlaagi54)
2013. szept. 3. 08:43

Jó reggelt !

Ami a főzőcskét illeti: bizony csalamádét raktam el 12 darab 720-as, csavaros üvegben. Én borecetet használok, így drágább, de sokkal kellemesebb.

Ha sikerül még uborkát szereznek, akkor azt is elteszem. Sajnos itt a nagy meleg miatt szinte a 2/3-a keserű. Nem fürtös uborkamagot, hanem saját magot használnak, így nem csoda.Én nem babráélok ezzel, sok lenne vele a munka a locsolás miatt.

2013. szept. 3. 08:23
Jó reggelt,szép napot mindenkinek!
2013. szept. 2. 19:48
Mártikám hol vagy????
33562. hpkati
2013. szept. 2. 17:43

Sziasztok!

szép napotok volt?

2013. szept. 2. 08:29
Sziasztok!Gyula bácsi mi lesz az ebéd???Vagy elraksz valamit?
33560. varbóc
2013. szept. 2. 05:51

Jó reggelt!

Én mindíg városon éltem, de 35 éve vettem egy régi romos falusi házat. Több időt töltök ot, min "otthon". Budapest néha megőrjít, nemcsak a forgalma és a zsúfoltsága miatt, hanem a levegő elviselhetetlen.

No, ennyit... Most megyek főzőcskézni.....

❮❮ ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook