Falun élők (beszélgetős fórum)
Szia,bemásoltam!Nálam most nem ez lesz,mert káposzta fejet nem savanyítottunk,csak gyalult káposztát.Bár elgondolkodtató,mert előre el lehet készíteni,lefagyasztani,és frissen csak ki kell sütni,és lehet tálalni!
Rántott töltött káposzta, kapros tejföllel
Kategória: Húsételek
Hozzávalók:
70 dkg darált hús,4 tojás
30 dkg darált füstölt hús
25 dkg rizs,(lehet tasakos is)
1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma,(megpárolva)
1 nagy fej savanyú káposzta
pirospaprika,bors,
fokhagyma,
ételízesítő,
só, tojás,liszt,
zsemlemorzsa,olaj,
kapor,tejföl,
Elkészítés: A hozzá valókból összeállítjuk a tölteléket.A savanyú káposzta leveleibe csomagoljuk.(kisebb gombócokat készítünk a szokásosnál)A gombócokat ételízesítős vízben megfőzzük,kivesszük belőle és kihűtjük.Ha kihűlt,a szokásos módon bepanírozzuk,és olajban kisütjük.Kapros tejföllel tálaljuk.
Tanácsok:Ez egy tápiósági recept,bár az őshonosok sem nagyon ismerik.
( akiket eddig kérdeztem azok közül senki)
Viszont nagyon finom, érdemes elkészíteni.Ha sok, nem kell megijedni,hamar elfogy,de bepanírozva le is lehet fagyasztani,tehát előre is el lehet készíteni.
Sziasztok!
Épp most ment el a Mikulás:)
Sziasztok!
A mikulás bácsi megjött már?
Szia Gyula bácsi!
Az én kisfiam még a mai napig is a vonatokért van oda, a 9 évest esetleg még érdekelheti...
Vannak nagyon jó társasjátékok...
Minden este jövök-:))
Puszillak benneteket.
Sziasztok!
Itt van már a hideg:(
Jó reggelt !
Itt van a karácsonyi töprengés ideje - most inkább gond, kinek mit és jó-e?