Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Vaníliarúd külső része is ehető? fórum

Vaníliarúd külső része is ehető? (tudásbázis kérdés)


2017. júl. 16. 21:10

A rudat mindenestül, illetve egy darabját bele lehet főzni pl. a madártejbe. Konkrét emlék gyerekkoromból.


Süteménybe felhasítják, az asztallapra fektetik, szétnyitják, a belsejét a kés fokával kitolják belőle. Az üres héja is jó cukor közé, aromaként.

De régen még nem volt aromazáró a csomagolása, Nagymama eleve a cukorban tartotta, fokozatos felhasználásra.

2015. dec. 24. 21:39
Köszönöm :) már a vaníliás cukor elkészült, csak várni kell pár hetet, ami a legnehezebb része a folyamatnak :)
2015. dec. 24. 13:59
Egyszer minden ehető.... 😉
10. beYOUtiful (válaszként erre: 9. - BeYOUtiful)
2015. dec. 24. 13:31
atszitaltam
9. beYOUtiful (válaszként erre: 1. - Gordonka)
2015. dec. 24. 13:28
En csinaltam a hejabol vanilias cukrot: kavedaraloban cukorral megdaraltam es utana at szitaltam. Nagyon jo lett, nem keseru. Meg van is belole, most meg is illatoztam. Nagyon jo.
8. globus (válaszként erre: 6. - Bahama Mama)
2015. dec. 24. 13:01
Éppen ezt akartam tanácsolni :)
7. Gordonka (válaszként erre: 6. - Bahama Mama)
2015. dec. 24. 11:43

Igen köszi, régesrég csináltam, csak már elfelejtettem hogy a héjából vagy a magból :)

Jöhetnek még vaníliarudas receptek, én még mézbe is bele szoktam rakni :)

2015. dec. 24. 11:28
Rakj dunsztos üvegbe finomra őrölt cukrot és rakd közé a héját. Pár hét és lesz természetes vaníliás cukorod :)
5. Gordonka (válaszként erre: 3. - 2ab16d5612)
2015. dec. 24. 11:21
Köszönöm. Akkor ne egyem, de pl. vaníliás cukor készítésénél elég ha a héját teszem a cukorba, az is megízesíti?
4. 2ab16d5612 (válaszként erre: 2. - Gordonka)
2015. dec. 24. 10:06
Egyébként ehető de kesernyés. Csak ízesítőként használt dolog. Mint bármilyen egész fűszer. Részt vesz a buliban de nem esszük meg :)
2015. dec. 24. 10:05

Többnyire ha krémet főzök vagy ilyesmi akkor belefőzöm. Krémes alap, grízes krém, tejberizs stb.

Kikaparom majd a külső rész is megy a cuccba. Aztán ha kész persze kiveszem. Nagyon jó a puncsba forraltborba is. Ha csak a mag kell tedd félre a héjat (úgy hogy ne száradjon ki. Jó erre az a kis kémcső szerűség amiben áruljak. Később felhasználhatod ilyesmire

2015. dec. 24. 09:44
Oké, hogy kikaparom a belsejét, de a külső részét sajnálnám kidobni. Ehető az is?
2015. dec. 24. 09:44
Vaníliarúd külső része is ehető? Receptek is jöhetnek :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook