Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Kipróbált zabpelyhes receptek fórum

Kipróbált zabpelyhes receptek (beszélgetős fórum)


2015. nov. 29. 08:15

kedvenc pogácsám:

50 dkg túró

3 egész tojás+1 fehérje

35 dkg margarin v.vaj olvasztva

45 dkg apró szemű zabpehely

7 mokkáskanál asztali só (ez az én ízlésem)

1 mokkáskanál bors

3 teáskanál őrölt kömény

gyúrd össze, hagyd állni min. 10 percet, de akár egy éjjel is..

Apróra kell szaggatni, tojássárgával a tetejét megkenni, sütni. A tetejére én -mivel nagyon szeretjük- köményt és reszelt sajtot szórok.

Két nagy gáztepsivel lesz. Elálló, kb. fél óráig egy négytagú családnak.DDD...

2015. szept. 16. 18:36

Nem az én receptem. Briel 34 tette föl .

Nagyon finom!!

Őszi gyümölcsös zabpelyhes sütemény

Hozzávalók:1 bögre zabpehely, 1 bögre joghurt, 1 tojás, 1/2 bögre cukor, (akinek nem elég édes rakjon többet!) 1 kk őrölt fahéj, 1 cs sütőpor, 1 bögre liszt, 1 csipet só, 6-8 szem szilva apróra vágva és 1 nagy alma lereszelve.

Mindent összekeverünk, tepsibe simítjuk, majd 180 fokon 40 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

Egy bögre 2,5 dl.

-kis sűteményes tepsi

28. marlenka70 (válaszként erre: 25. - Guruljka)
2015. szept. 11. 19:49
Köszönöm a válaszod. Nekem mindíg keresik a kekszet este tejjel és reggel a kávé előtt lecsúszik néhány.
27. Guruljka (válaszként erre: 26. - Eszterszabo50)
2015. szept. 11. 18:47

Kíváncsian várom!


Az a tapasztalatom, hogy ha kellő ideig hagyjuk, hogy megszívja magát a jó zab, akkor úgy viselkedik, mint a búzadara. :D

26. eszterszabo50 (válaszként erre: 25. - Guruljka)
2015. szept. 11. 18:19
Most először fogok a hétvégén sütni ilyen sütit, elmondom majd a tapasztalataimat, apró szeművel fogom csinálni!
25. Guruljka (válaszként erre: 22. - Marlenka70)
2015. szept. 11. 13:38

Látom, nem szól senki.


Marlenka, én kekszet még nem sütöttem zabból. Nem hiányzik maga a keksz mind műfaj, ezért ebben az ágazatban csak tippem van.


Azt hiszem, az apró szemű biztosabb. A lepény sütésekor is több folyadékot kíván a nagyobb szemű pehely, a recept csak az apró szeműre pontos.

24. Icuska538 (válaszként erre: 23. - ChrisTai)
2015. szept. 11. 07:30
Köszönöm.....
23. ChrisTai (válaszként erre: 19. - Icuska538)
2015. szept. 11. 02:15
Kb.négy és fél decis pohárnyi :-)
2015. szept. 10. 19:07
A zabpelyhes kekszekhez melyik típusú pehely jobb? A finomabb vagy a durvább?
21. Guruljka (válaszként erre: 20. - Eszterszabo50)
2015. szept. 9. 21:15

Próbáld nyugodtan.

Finom még bőrápolásra is.


Azt vettem észre, hogy kevesebb is elég belőle a főzéshez, mert jobban szétfut, mint az étolaj vagy más zsír. Süteménybe is jó.

20. eszterszabo50 (válaszként erre: 18. - Guruljka)
2015. szept. 9. 20:51
ki fogom próbálni a kókuszolajat is :)
19. Icuska538 (válaszként erre: 12. - ChrisTai)
2015. szept. 9. 18:46
A zabpehely mennyiséget kérhetném pontosabban , köszi , bocsi...
18. Guruljka (válaszként erre: 14. - Eszterszabo50)
2015. szept. 9. 17:05

A kókuszolaj kalóriaértéke ugyanannyi, mint a más zsíroké.

(A hőmérséklettől függ, hogy olaj-e vagy szír. Amit én vettem, az nem volt extra, de még nem az ócska kategória sem, és nem volt kókusz- íze. Hamarosan rendelek megint, de a kacsa-vagy libazsír sem halálos méreg, főleg ha nem sokat használok belőle. :D

17. Guruljka (válaszként erre: 8. - Eszterszabo50)
2015. szept. 9. 17:03

Nem kell "jól megfőzni".

Ha a lágy variációt veszed, akkor azt éppen csk felforralni kell a folyadékkal.

A másik a nagyobb sze,ű változat, ezt pár másodpercen át kell főzni, de akkor is kicsit darabosabb marad.


Szerintem elég íz-semleges.


Lehet tejben is főzni, én olyan tejbegríz-állagra szoktanm ezt a változatát valami cukroaal eszem. (Ha kakaóval-cukorral szórom meg, akkor egész tálka csokim van, mert olyan "fling"... )

Van, hogy a tejbezabot cukros mákkal szórom meg, jobb, mint a mákos tészta.


Azért ajánlott kicsit forralni és savanykás dologgal kombinálni, mert így érvényesülnek a hetóanyagai a leginkább, legalább is ezt írja a "szakirodalom". :D

Megiszol utána egy jóü bögre teát, elvagy egy darabig.

Elkészíteni sem hosszadalmas. Bármiylen gyümölccsel is jó, én az egyszerőség kedvéért reszelem bele az almát, de soktam felkockázott naranccsal, barackkal, ami van.


Van lepény is belőle, amit már többször ettünk:

2,5 dl zabpehelyre 1 dl meleg tejet öntünk. (Ha nem a lágy pehely, akkor többet.) Picike sót teszünk bele.

Akár egy éjszakán át is lehet állni hagyni, a lényeg, hogy feligya a zab a tejet.

Ehhez a mennyiséghez 2 tojást keverünk. Ízlés szerint még sót, és apróra vágott fokhagymát is.

Teflonban zsír nélkül, vagy pici zsiradékon egyben ki lehet sütni, ennyiből a serpenyőmben (az alja 15 cm átmérőjű) egy jó másfél ujjnyi vastag lepény lesz. Lassan sütve egy idő után szépen meg lehet fordítani, ekkor lehet sajtot is szórni a tetejére, hogy ráolvadjon, vagy akár tejföllel is keverni a reszelt sajtot.

Ennek az adagnak a kalóriaértéke eléggé hatalmas, 800 feletti a kevés zsiradékkal, tejföllel sajttal, együtt, de laktat is rendesen.

16. ChrisTai (válaszként erre: 14. - Eszterszabo50)
2015. szept. 9. 15:34
Hát ha exra szűz akkor eléggé kókusz izé van... De csinalhatod sima olajjal :-)
15. eszterszabo50 (válaszként erre: 13. - Vacsa)
2015. szept. 9. 15:04
De jó, nem gondoltam volna ilyen kombinációra sem :) köszönöm!
14. eszterszabo50 (válaszként erre: 12. - ChrisTai)
2015. szept. 9. 15:01
Banánosat még sosem kóstoltam, meg fogom csinálni :) A kókuszolajnak mennyire van kókusz íze?
13. vacsa
2015. szept. 9. 13:33

puha zabkeksz mákimádóknak - saját találmány:)


50 g mákliszt

200 g zabpehely

2 tojás

4 dl tej

50 g baracklekvár

15 szem édesítő

szódabikarbóna



Összekutyulás után hagytam állni amíg jól megszívta magát, aztán kanállal tettem halmokat sütőpapíros tepsibe. 150 fok, légkeverés. Amíg barnulni kezd a széle. Picit hűlni kell hagyni, aztán simán lejön a sütőpapírról.

2015. szept. 9. 07:42

Szia! Én ezt szoktam csinálni:


3 banán

78 ml olaj

473.18 ml zabpehely

tetszés szerinti csokidarabok

1 teáskanál vanilia kivonat



A banánokat összetöröd villával, összekevered a többi hozzávalóval, majd ugyanúgy, mint amit Panna.33 írt, kicsi golyókat formázol és sütőpapirra nyomod őket. Jobb, ha a sütőpapirt is átkened picit olajjal, akkor tuti nem ragad le :) 15-20 percig sütsd. Ha száraznak tűnik akkor hozzáadhatsz egy pici tejet.

Csoki helyett használhatsz mazsolát, de én pl. naturan szoktam.Az olaj helyett használhatsz kókuszolajat.

11. eszterszabo50 (válaszként erre: 10. - Panna.33)
2015. szept. 9. 07:22
mmm jól hangzik, veszek ma sütőpapírt :))
2015. szept. 9. 07:07

[link]


én ezt szoktam cukor helyett xillittel. Nagyon gyorsan elfogy.

9. eszterszabo50 (válaszként erre: 6. - Ericika2)
2015. szept. 9. 07:02
Köszönöm :) itt a kekszek is nagyon jól néznek ki, reggelire egy kis teával az is jól hangzik :)
8. eszterszabo50 (válaszként erre: 5. - Guruljka)
2015. szept. 9. 07:01
Én is reggelinek tervezem majd, csak egyelőre az ízével nem vagyok annyira kibékülve és gondoltam lehet én nem csinálok vmit jól :) joghurttal, kefírrel még nem próbáltam sosem, mindig csak jól megfőzve, kipróbálom majd köszönöm! :)
7. eszterszabo50 (válaszként erre: 4. - 2104cc91e8)
2015. szept. 9. 06:59
Köszönöm szépen :)
2015. szept. 9. 05:43
2015. szept. 9. 03:15

Általában, ami jó búzadarával, az jó zabpehellyel is. Csak tovább kell állni hagyni, és rövidebb ideig főzni.

Én szeretem kis vízzel felfőzve (csak egy forralás), kevés joghurt vagy kefir, és reszelt alma vagy más gyümölcs belekeverve. Ez általában a reggelim. Édesítést sem kíván, de ízlés szerint édesíthető.

4. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1. - Eszterszabo50)
2015. szept. 8. 23:25

Parancsolj :)


Keresgélj benne :)


[link]

2015. szept. 8. 22:10
:)
2015. szept. 8. 21:42
Igen.:)
2015. szept. 8. 21:39
Kipróbált Zabpelyhes recepteket tudnátok nekem írni? :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook