Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Lúgosító étrend. fórum

Lúgosító étrend. (beszélgetős fórum)


1 2
2015. máj. 21. 06:42
citromle/friss/ minden nap.
30. pomponlány (válaszként erre: 29. - 1e072b34d7)
2015. febr. 24. 16:06
Akkor ezt megdumáltuk!:)))
29. 1e072b34d7 (válaszként erre: 28. - Pomponlány)
2015. febr. 24. 15:31
Van eredmény, egy valószínűség. Amivel lehet dolgozni, jobb híjján. Működik.
28. pomponlány (válaszként erre: 24. - 1e072b34d7)
2015. febr. 24. 15:22

Egyetlenegy statisztikai adat sem lehet pontos, az összes lehetséges körülmény figyelembevétel nélkül, ami egyszerűen lehetetlen. A másik, hogy minden statisztika mögött ott van a megfigyelő, aki úgyszintén befolyásol(hat)ja a végeredményt.

Az eredmény az, hogy nincs eredmény.

27. 1e072b34d7 (válaszként erre: 25. - Tedit57)
2015. febr. 24. 15:02
Ez a két kulcsszó: változatosan és módjával
26. 1e072b34d7 (válaszként erre: 25. - Tedit57)
2015. febr. 24. 15:01
Egyetértek!
25. tedit57 (válaszként erre: 22. - 1e072b34d7)
2015. febr. 24. 14:48
Én az egészséges táplálkozást ajánlom: [link] ha mindent módjával és változatosan eszel a gyomrodnak sem lesz szüksége külön lúgosításra:)
24. 1e072b34d7 (válaszként erre: 23. - Pomponlány)
2015. febr. 24. 14:46
Az ok okozat is lehet pl. Egy örökletes genetikai hajlam betegségekre. Véletlennek modelkezzük azt is, amikor az ok okozati összefüggések olyan átláthatatlanul bonyolultak hogy közvetlenül nem vizsgálhatók. Ilyenkor nyújt segítséget a matematikai statisztika tudománya, amely az ilyen "véletlenszerű" jelenségeket képes elemezni.
23. pomponlány (válaszként erre: 22. - 1e072b34d7)
2015. febr. 24. 14:35

Véletlenek nincsenek. Csak ok-okozat van.

Pontosítok: Nem egészen a környezeti hatás, hanem ahogyan a környezetet, mi magunk értelmezzük.

22. 1e072b34d7 (válaszként erre: 21. - Pomponlány)
2015. febr. 24. 13:21
Pl. rákbetegség esetében kb. 60% a véletlen, 40 % a környezeti kockázatok hatása.
21. pomponlány (válaszként erre: 18. - 1e072b34d7)
2015. febr. 24. 11:29
Aki nem hiszi, az járjon utána!:)
20. 4c3a5e5783 (válaszként erre: 19. - 1e072b34d7)
2015. febr. 24. 10:51
Nem tudom... azt hiszem andi6020 irta, hogy tan annyira savas volt, hogy azert nem vagtak, mert elmarta volna a sziket :D
19. 1e072b34d7 (válaszként erre: 17. - 4c3a5e5783)
2015. febr. 24. 10:39
Mit? A szervezetét?
18. 1e072b34d7 (válaszként erre: 16. - Pomponlány)
2015. febr. 24. 10:39
Szerintem a kettő együtt határozza meg.
2015. febr. 24. 10:30
Valaki azt irta itt a hoxan, hogy annyira el volt savasodva a szervezete, hogy majdnem meg kellett muteni...??
16. pomponlány (válaszként erre: 15. - 1e072b34d7)
2015. febr. 24. 10:20

Nem tudom, hogy pontosan mit akarsz kérdezni a DNS-ről, mert nem tudom, hogy mennyit tudsz róla.

A DNS a sejt magjában található, kettős spirál alakú összetett molekula. És állítólag, a DNS egy információ hordozó. A DNS határozza meg azt, hogy milyenek leszünk, hogyan fogunk viselkedni, milyen betegséget hordozunk magunkba stb... De ez nem igaz. De mivel már vagy 50 éve, hogy ezt tanítják, ezért nemigazán akarják elfogadni az új nézetet, miszerint a viselkedésünket/a betegségek kialakulását stb. elsősorban, a környezetünk határozza meg, nem pedig a genetikai programjaink.

15. 1e072b34d7 (válaszként erre: 13. - Pomponlány)
2015. febr. 24. 09:25
És mi a helyzet a dezoxiribonukleinsavval?
14. Lolita63 (válaszként erre: 3. - 1e072b34d7)
2015. febr. 24. 09:21
Én sem tudnék annyi vizet meginni, kevés vízen élek:)
13. pomponlány (válaszként erre: 12. - 1e072b34d7)
2015. febr. 24. 08:56

Igazad van.:)

Pl: Az aminosavak (más néven amino-karbonsavak) olyan szerves vegyületek, amelyek molekulájában aminocsoport (-NH2) és karboxilcsoport (-COOH) egyaránt előfordul.

Az α-aminosavak kiemelkedő jelentőségűek az élővilág számára, mivel a fehérjemolekulák (proteinek) építőkövei. (Az α-aminosavak közös szerkezeti jellemvonása, hogy molekuláikban egy aminocsoport és egy karboxilcsoport kapcsolódik ugyanahhoz a szénatomhoz.)

12. 1e072b34d7 (válaszként erre: 11. - Ditta67)
2015. febr. 23. 23:01
A sejt nem elemi részecske, annál jóval összetettebb, bonyolultabb, nagyobb struktúra. Egy sejt több milliárd részecskéből (atomokból, molekulálból) épül fel, amelyeknek valóban lehetnek töltöttek, vagy semlegesek. Ha töltöttek, akkor nevezzük ionoknak a részecskéket.
11. Ditta67 (válaszként erre: 10. - 1e072b34d7)
2015. febr. 23. 22:50

Minden sejt pozitív és negatív töltésekből áll. Ez a részecske elmélet része.

Olvastam a cikket. Na ez az áltudományos maszlag.

De engem nem zavar, ha valaki elhiszi.

Mindenki a saját életét alakítja és úgy, ahogy akarja!

10. 1e072b34d7 (válaszként erre: 6. - Ditta67)
2015. febr. 23. 22:36
Pl. Young sem.
9. unom
2015. febr. 23. 22:29
Miért ilyen fontos sokaknak a vizeletük kémhatása?
8. 1e072b34d7 (válaszként erre: 4. - 4c3a5e5783)
2015. febr. 23. 22:26

Igen. A kémiatanár bosszúja.


[link]

2015. febr. 23. 21:09

Étrenddel és étrend kiegészítővel is lúgosíthat.

A lúgos víz rossz választás, mert a gyomorsavat teljesen közömbösíti, pedig arra az emésztéshez szükség van.

Vegyes táplálkozás mellett is nehéz annyi zöldséget enni, hogy a gyomorsav problémát hamar megoldja.

Étrend kiegészítőkből jó lúgosítók az algák (kék és zöld) is. A búza, árpa lucerna kivonatok vagy tabletták.Ezekből csak az jó, ami természetes. Az összes olyat, amire rá van írva , kérdezze meg kezelő orvosát, tedd vissza. Ezek hatását a természetes ásványi sók erősítik. Az összes csira jó!

6. Ditta67 (válaszként erre: 4. - 4c3a5e5783)
2015. febr. 23. 20:59
Az egyesek nem tanultak biofizikát.
2015. febr. 23. 19:28

:)

Itt most nem az a lényeg,hogy mi lúgos,hanem az,hogy mit lehet enni,ami nem savas és segíti a gyógyulást! :)

2015. febr. 23. 19:07
egyesek szerint az evszazad egyik legnagyobb atverese a "lugositas"
3. 1e072b34d7 (válaszként erre: 2. - Lolita63)
2015. febr. 23. 16:33
Azért napi 5 liter folyadék az erős lenne most nekem. Folyamatosan pisilni járnék. Nyáron még esetleg...
2. Lolita63 (válaszként erre: 1. - Free38)
2015. febr. 23. 16:05

Sajnos a linket nem engedi elküldeni:(

Ide másolom ami fontos:


EZEK A TILTOTT ÉTELEK ITALOK!!!

Néhány példa különböző - inkább - savasító ételekre:

- hús: emésztése során húgysavat termel;

- kóla: foszforsavban gazdag;

- buborékos italok: szénsavasak;

- cukor és finomlisztből készült tésztafélék: ecetsavat termelnek;

- sajt és a sózott, tartósított felvágottak: salétromsavat termelnek;

- bor: kénsavvá alakul;

- kávé, tea: csersavban gazdagok.


Néhány példa különböző - inkább - lúgosító ételekre:

- zöldségek (bármely zöldség);

- a gyümölcsök inkább savasítanak, kivéve a citrom, grapefruit, meggy, kókusz;

- szója;

- gabonafélék közül a hajdina, köles és tönköly búza;

- magvak közül a tökmag, mandula;

- fűszerek közül a hagyma, fokhagyma, piros-paprika, cayenne bors, gyömbér.


A lúgosító étrend szerint a napi elegendő folyadék mennyiség testsúlyunkra kivetítve 15 kilónként 1 liter folyadék. Ha nem tudod ezt a mennyiséget rögtön az első nap meginni, fokozatosan növeld a napi adagot, amíg el nem éred a szükséges mennyiséget! (Forrás: Robert O. Young "A pH csoda fogyás" c. könyv)


Remélem tudtam segíteni.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook