Mivel töltenétek meg a libanyakat? (tudásbázis kérdés)
15. Wecuska
2015. jan. 6. 06:34
fiatal liba volt.én vágtam.Viszont a töltelék lucskos volt és vízzel sem locsolgattam.valószínű itt bukott el.
14. 99279bb06f (válaszként erre: 13. - Wecuska)
2015. jan. 5. 18:54
Ha nem sűrűn látsz libát, és nem tudod megállapítani, hogy milyen idős, akkor egyszerűbb, ha legközelebb félig előfőzöd egy kis vízben a bőrt. A töltelék viszont ne legyen lucskos, inkább szárazabb legyen, és akkor lesz szép, ha sülés közben is többször meglocsolgatod az alá öntött vízzel.
13. Wecuska
2015. jan. 5. 17:51
rágós maradt a bőr,és a töltelék sem volt az igazi.
12. 99279bb06f (válaszként erre: 11. - Wecuska)
2015. jan. 5. 15:00
Miért lett gyalázatos? Hisz ha úgy csináltad, ahogy írták, és kellő ideig sütötted, akkor nagyon finomnak kellett volna lennie. Az arányokkal volt a gond, vagy a sütési idővel?
11. Wecuska
2015. jan. 5. 14:21
a liba nyaka bőrét használtam.de gyalázatosan sikerült...legközelebb javítok a hibáimon.
10. kleeri (válaszként erre: 1. - Wecuska)
2015. jan. 4. 18:24
hova teszed a tölteléket?
9. Anyagi
2014. dec. 23. 13:33
A szokásos áztatott, fűszerezett zsemle dinsztelt hagymával, kolbászdarabkákkal, vagy cs.májjal, sok petrezselyemmel, gombával, zöldborsóval ... szóval ami eszedbe jut és reszelt vagy apró kockára vágott sajtot tennék bele, hogy összefogja.
Persze zöldséges-gombás-füstöltsajtos rizzsel is el tudnám képzelni! :)
8. Wecuska
2014. dec. 23. 13:00
köszönöm a segítséget
7. 4c3a5e5783
2014. dec. 23. 12:25
Minden ugyanaz, csak tojás nélkül;
(gomba, máj, petrezselyem, só, bors, áztatott zsemle, fokhagyma, vöröshagyma, stb.).
6. forrest2010
2014. dec. 23. 12:13
Ha egy marék reszelt sajtot kavarsz bele / ha lehet / az is összefogja a masszát , h akkor se essen szét , mikor szeletelnéd .
5. true61
2014. dec. 23. 12:12
Szerintem is nyugodtan kihagyhatod a hagyományos töltelékből a tojást. Tegyél bele pl. egy picit több májat, a végeit pedig én össze szoktam varrni, majd ha megsült, kihúzom.
4. d1e807c461
2014. dec. 23. 12:07
máj, zöldségek
3. Miss Poppy
2014. dec. 23. 12:05
Gomba..
2. d1e807c461
2014. dec. 23. 11:55
szerintem simán kihagyhatod a tojást belőle.
1. Wecuska
2014. dec. 23. 11:49
Sziasztok.Holnap töltött libanyak lenne a menü de mindenhol tojásos recept van.Tojásra allergiás vagyok.Ha tudnátok nekem receptet linkelni,vagy küldeni...előre is köszi.Mindenkinek kellemes ünnepeket.
További ajánlott fórumok:
- 50 év felett mivel lehet diétázni, fogyni?
- Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van?
- Parlagfű allergiám van. Mivel enyhíthető? Meddig virágzik?
- Epeműtét után van valakinek panasza: Hasmenés? Hányás? Görcs? Ha igen mivel előzitek meg?
- Mivel töltenétek az időt?
- Hogyan kell töltött libanyakat készíteni? Májas töltelékkel szeretném.