Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki milyen technikát vet be annak érdekében, hogy a főtt tojás héját könnyedén, gyorsan, tojás sérülés mentesen megpucoljátok? fórum

Ki milyen technikát vet be annak érdekében, hogy a főtt tojás héját könnyedén, gyorsan, tojás sérülés mentesen megpucoljátok? (tudásbázis kérdés)


20. Zebra25 (válaszként erre: 18. - 3d787b167a)
2014. nov. 23. 20:31
Azért nem kell gúnyolódni. Én nem gúnyolódtam senkin sem, csak leírtam, hogy nekem a friss tojással sem szokott gondom lenni.
2014. nov. 23. 15:21
Amint kész hideg vízbe kell tenni és könnyen lejön.
18. 3d787b167a (válaszként erre: 17. - Angelic smile)
2014. nov. 23. 15:19
Eme fórum ékes bizonyíték. :)
17. angelic smile (válaszként erre: 15. - 3d787b167a)
2014. nov. 23. 11:06
Honnan tudod, hogy nem lóg neki egy a konyhában? :)
2014. nov. 23. 10:28
Tapasztalat...,vagy lejön minden technika nélkül,vagy nem!Friss tojást használok!Van amelyik simán lejön,vanamelyik nem.Ugyanazok a tyúkok tojják!:)
15. 3d787b167a (válaszként erre: 11. - Angelic smile)
2014. nov. 23. 10:27
Kaphat tojáspucolós oklevelet? :)
14. Ageeca
2014. nov. 23. 10:04
Én sót teszek a vízbe! :) Nekem mindig sikerül szépen megpucolni.
13. Muraja (válaszként erre: 9. - Finom23)
2014. nov. 23. 10:01
Kis kanalat kell tenni a vizbe avval egyutt foralni igy nem pattan es perforalodik a tojas.
12. v.erka
2014. nov. 23. 09:54
Nekem is az a tapasztalatom, hogy a nagyon friss tojásról nem jön le rendesen, bármilyen praktikát is vetek be.
11. angelic smile (válaszként erre: 8. - Zebra25)
2014. nov. 23. 09:48
Akkor te nagyon ügyes vagy! :) Gratulálok!
2014. nov. 23. 09:42
A forró főtt tojás két végét egy nagyobb körömnyi nagyságban megpucolod, majd az egyik végén jó erősen megfújod, aminek következtében a másik végén egészben kijön a tojás belseje. Kipróbáltam, működik! :) :)
2014. nov. 23. 09:41

Elég régóta, de nagyon változó az eredmény! Én úgy szoktam csinálni hogy mivel a hütőből veszem elő a tojást ezért nem akkor teszem bele a tojást amikor már forr (különben elpattannak a tojások a hidről a hirtelen forró hatására) a víz a lábasban, hanem amikor a vízet teszem oda melegedni egyutal már a tojásokkal teszem oda és onnantól számítom az időt mikortól felforrt a víz a tojásokkal.

És mikor kész akkor leöntöm a forró vizet, egyből felöntöm hiddeggel, és egyből állok neki pucolni ha még nem hült ki akkor pucolás közben belemártom a hidegvizbe a tojást és folyatom a pucolást, addig a többi tojás folyamatosan hűl míg egyet pucolok.

8. Zebra25 (válaszként erre: 5. - Angelic smile)
2014. nov. 23. 09:39
Én már a týúk alól frissen kivett tojást is megfőztem, sosem volt vele gondom.
2014. nov. 23. 09:38
Megtorni a tojast es hideg vizben hagyni par percet.
2014. nov. 23. 09:38
Sós forró vízbe megfőzöm, majd ha kész, hideg vízbe teszem és maj pucolom.
2014. nov. 23. 09:37

Akkor nem jön le könnyen, ha túl friss a tojás. Egy nénitől szoktam vásárolni, ő mondta.

Én is sós vízben főzöm és hideg vízbe rakom rögtön, de ha nagyon friss, néha így sem jön le rendesen.

2014. nov. 23. 09:33
Só a főzővízbe, és ha kiveszed, jó hideg víz.
3. 388b941089 (válaszként erre: 1. - Finom23)
2014. nov. 23. 09:31
hidegvízbe kell áztatni
2014. nov. 23. 09:30
Hány éve főzöl tojást?
2014. nov. 23. 09:30
Ki milyen technikát vet be annak érdekében hogy a főtt tojás héját könnyedén gyorsan tojás sérülés mentesen megpucoljátok?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook