Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Milyen tapasztalatok vannak a csiráztatással és csiraevéssel kapcsolatban? fórum

Milyen tapasztalatok vannak a csiráztatással és csiraevéssel kapcsolatban? (tudásbázis kérdés)


1 2
2013. márc. 26. 12:37
na, már egy honlapon meg is kaptam a választ: állítólag a műanyag jobb, mert könnyebben kezelhető és könnyebben tisztítható
2013. márc. 26. 12:32

szívesen csíráztatnék, de nem tudom, hogyan kezdjek hozzá

először is: melyik a jobb? a műanyag vagy a kerámia edény?

2011. jan. 13. 11:53

Kezdő csírázató vagyok, minden tapasztalat, ötlet, recept érdekel.


Továbbá kérdésem: tudja valaki, hogy mi történik, ha többet eszünk belőle naponta?

2010. szept. 9. 11:07
Aztszeretném megtudni hogy nemrégóta kezdtem el a csíráztatást, gondoltam csíráztatok Zsázsát is, de nemtudom ennek ilyennek kell lennie bekocsonyásodott mint valami halikra, megmosni sem lehet igazán..... Ennek így kell kinéznie? Nameg büdös is! Valaki járt már így vagy esetleg a mag nemvolt jó?
2009. dec. 18. 16:49
Èn a lucerna magomat vasárnap este áztattam be, hétfö reggel tettem a csíráztató edénybe, csütörtökön ettünk már belöle, ma, pénteken már tökéletes. A lucernához sose kellett 7 nap. A búza 3-4 naposan a legfinomabb, utána elöregszik, rágós lesz. A retek 4 naposan isteni, de a vöröshagyma csak most kezd mocorogni... A legtöbb mag 3-5 nap alatt kicsírázik. Mi lelkesen fogyasztjuk. Finom!!!
2009. dec. 18. 07:59

Sziasztok !

Válaszolva a konkrét betegséges kérdésre : Pl.:a retekcsíra nagyon jó a légúti gyulladásokra!

Én a rédei magokat ajánlanám,nem drágák és bio minősítésük van,ami sok embernek egyre fontosabb..

A Rédei termékeken megtalálható,hogy mire valók,de remélem valakinek örömet okozok vele,ha ide bemásolom :-)

Lucernacsíra: A csíra finom,zsenge ízű növén.Nagyon sok vitamint tartalmaz.(A,B1,B2,C,D,E,H,kén)ásványi anyagokat(kalcium,foszfor,vas,magnézium,kálium,cink,nátrium,mangán,bór).Rostanyaga serkenti az emésztést.Növényi hormon tartalma a női megbetegedések ellen hat.A benne lévő szaponin zsírbontó hatású.

A csíráztatással legyetek türelmesek..ez a mag pl.:7nap alatt csírázik ki!

2009. ápr. 8. 19:10

Sziasztok!

Azontúl,hogy azt mondjátok egészséges, valaki ette-e őket konkrét betegségére és hatott-e?

Én most áztatom őket a konyhában először, minden reményem bennük.

2008. dec. 3. 14:27
bioboltban vettem, biokontroll- ez van írva a jobb felső sarokban. 100 ft. alatt volt egy zacsi. A hátoldalán rajta van hogy kell, úgy csináltam. Nem foglalkoztam vele sokat, de mindíg szeretettel gondoltam rájuk:-))) Állítólag az is fontos!!! :-)
26. emagdi (válaszként erre: 25. - Doboseva)
2008. dec. 1. 16:51

szia! milyen magot csíráztattál?

és hogyan? (nekem 2-3 nap után mindig "megállnak a növésben", nem tudom mi a baj)

2008. dec. 1. 16:13
Tegnap először ettem a csírákból! Nekem nagyon bejön. szerintem rendszeresen fogok csíráztatni. Férjem még barátkozik a gondolattal, de majd belekeverem valamilyen ételbe, hogy ő is egyen. Egy egyszerű szűrőben csíráztattam, naponta kétszer öblítettem. Először nem tudtam, hogy a magot is meg szokás-e enni de puha és finom volt úgyhogy megettem.
2008. nov. 28. 09:18
Szépen növekednek a kis csíráim!!!! :-)
23. doboseva (válaszként erre: 22. - 2577cdcc12)
2008. nov. 26. 14:47
ok :-)
22. 2577cdcc12 (válaszként erre: 21. - Doboseva)
2008. nov. 25. 16:40
Majd írd le a tapasztalataidat, mert nekem speciel hol sikerül, hol nem, pedig mindig ugyanúgy csinálom...
2008. nov. 25. 16:12
Mától én is csíráztatok! Nagyon kíváncsi vagyok az eredményre!
2008. máj. 5. 13:07
A zöldséges hűtőpultban, ahol a gombák is vannak.
2008. máj. 4. 21:29
Én is néztem a Spárban de nem találtam rá a csírákra.Pontosan hol keressem?
2008. máj. 4. 20:40

Én is a sparban szoktam venni fitt és hagymacsírát. Zsíros vagy vajas kenyéren isteni.

A házi csíráztatáson már én is gondolkodtam, de tovább nem jutottam.

17. 4b6a2525df (válaszként erre: 15. - 244ed1c739)
2008. ápr. 21. 13:37

Általában bio boltban, de ép pl. a Metróban vesze,

Mikor melyik tetszik meg azt vezsem, Áltléában brokkolis mindig van itthon, de van fitt csira, az vegyes, feruárban szeretem a retekcsirát, de nagyon sok féle van:)

16. e004ab8014 (válaszként erre: 15. - 244ed1c739)
2008. ápr. 21. 10:36

Szia!


Én eddig a Sparban és a Tescoban láttam, a salátarészlegen. Én még csak búzát és retket ettem, a búza édeskés, mint a zsenge zöldborsó, a retek meg pont olyan, mint a retek :) Állítólag a hagyma is nagyon finom! De szerintem egyik sem lehet rossz.

2008. ápr. 21. 07:45

Sziasztok!

Hol,melyik boltban lehet kapni csírákat??

Én még sosem ettem,melyiket ajánljátok előszőrre megkostólni??

14. Livia38 (válaszként erre: 13. - E004ab8014)
2008. ápr. 19. 21:39

Szia Krena, ;)

Hát..., akkor ez lehetet az oka, mert majdnem a fél dobozzal befaltam :))) Köszi, tanulok tanulok, hát majd, csak lassan rá jövök a dolgokra : )))

13. e004ab8014 (válaszként erre: 12. - Livia38)
2008. ápr. 19. 17:35
Háát, nem tudom. Velem nem fordult elő ilyen :) Mennyit ettél belőle? Úgy tudom, hogy 2-3 evőkanálnyinál többet nem szabad naponta. Talán pont emiatt :)
12. Livia38 (válaszként erre: 11. - E004ab8014)
2008. ápr. 19. 13:02
Köszi a segitséget, most ez bolti, amit használok olyan bemelegités, szoktatom magam, engem egy picit meghajott, ez normális? : )))
11. e004ab8014 (válaszként erre: 10. - Livia38)
2008. ápr. 18. 21:28

Igen, van :) Bár én még nem vettem.


Amúgy sok dolgra lehet használni. Salátába, túrókrémbe, vajkrémbe, szendvicsre. Körethez keverve (rizs, párolt zöldségek). Van, aki levesbe is tesz. De pl. a www.csira.hu vagy www.csiramale.hu oldalon sok receptet lehet találni!

10. Livia38 (válaszként erre: 9. - 'szti)
2008. ápr. 18. 21:25
az tudtam..., hogy csirát biztos lehet kapni, de ami már ki van csiráztatva és készen kidobozolva, hogy ugy is van-e?
2008. ápr. 18. 20:33

igen, itt is lehet csírát kapni


zsázsa, mustár is finom, kicsit csípős


szendvicsre is lehet szórni, és ettem valami vietnámi vagy kínai tekercset, ami sült volt és a töltelékben volt valami csíra, talán szója

8. Livia38 (válaszként erre: 6. - E004ab8014)
2008. ápr. 18. 20:12

Szia Krena, Te már profi vagy, elárulnád, hogyan is fogyasztod, azt tudom, hogy frissen kell, de milyen ételekbe lehet rakni, vagy keverni?

A saláták azok egyértelmüek, de..., hogy még???

Köszi.


Amugy itt nálam, lehet kapni szezonálisan már kész kicsiráztatottat, Mo.-on is van már erre lehetöség???

2008. ápr. 18. 16:03
Asszem nekem is csíráztatnom kellene, még sose csináltam, de nagyon szeretem. Főleg a retek- és a mungóbabcsírát.
6. e004ab8014 (válaszként erre: 5. - Livia38)
2008. ápr. 18. 16:01
Sok sikert hozzá :) Majd írd meg, hogy sikerült! Én most tettem el lucernát. Kíváncsi vagyok :)
5. Livia38 (válaszként erre: 4. - E004ab8014)
2008. ápr. 18. 15:24

Köszi a válaszod, megprobálom akkor az elsö csiráztatásomat. HujjjJujjjj : )))

Ha valakinek van még valami más érdekes tapasztalata szivesen fogadom.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook