Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó

Tudásbázis - Mit lehet tenni a körömgomba ellen?

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Egészség

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

2613. zsuzso1002010-08-30 21:33
Ezüstkolloidot próbálta már valaki?
Külsőleg vagy belsőleg érdemes használni. . vagy gondolom mindkettő, de hogyan?

2612. zsuzso1002010-08-30 21:01
Szinte mindegy, hogy láb-vagy kézkörömgomba. . . a lényeg, hogy körömgomba. A kézen feltűnőbb, viszont gyorsabban lenő.
(válasz Zizimama 2611. hozzászólására)

2611. Zizimama2010-08-30 14:53
Még sosem volt körömgombám, most a zselés műkörmöm alatt lett az a mutatóujjamon. :(
Lereszeltem a zselét, mert gyanús volt és ronda barna a köröm felső harmada, nagyon megijedtem.
Mi ilyenkor a teendő? Mert csak lábgombáról lehet mindenhol olvasni, de ez fertőző, szóval a mutatóujjammal ne érjek semmihez? Mivel kezeljem?

2610. ArnoldSchwarzenegger2010-08-28 07:58
Azért sem teljesen így van. Más szervezeket erősen legyengült immunrendszer esetén képesek megtámadni a gombák. Pl. a candida a csontvelő transzplantáltakra igen veszélyes, de veszélyeztetettek lehetnek a szerzett/veleszületett immunbeteget, sőt az idült alkoholizmus következményeként legyengültek is.

A többieknél megmarad "csak" köröm-, bőrgombának.

Ezzel együt minél hamarabb kezeli az ember, annál könnyebb helyzetben van. . .
(válasz D.MUC 2592. hozzászólására)

2609. ArnoldSchwarzenegger2010-08-28 07:53
A szerek többsége széles spektrumú, nincsenek egy különös fajtára kihegyezve.
(válasz __Zolika__ 2599. hozzászólására)

2608. mamszi582010-08-28 06:44
Az egyik korábbi hozzászólásban ezen a főrumon leírta valaki, hogy kell kiküszöbölni a köröm benövését házilag. Vattadarabbal, gondolom egészen kicsivel szinte kitámasztja a növekedő széleket. Én legalább is így értettem. Megpróbáltam pedikűrözés során, nem sikerült, csak megint ejtettem egy sebet magamon. Profi pedikűröshöz nem tudok menni, mert olyan nagyon csiklandós vagyok, hogy nem bírom ki. Ha magamnak csinálom mindig véres vége lesz a dolognak. Azt hiszem, erre mondják, hogy patt helyzet.
(válasz zsuzso100 2607. hozzászólására)

2607. zsuzso1002010-08-28 06:33
Télre nekem is az lesz. . . bár pontosan ennek a nagyon levágásnak lett az eredménye, hogy kicsit benőtt a körmöm.
De arról fogalmam nincs, mitől van begyulladva, ilyenkor fáj és váladékozik, és ahogy megszárad darabos lesz, ez a köröm külső része. Ezer éve használok Batrafen oldatot, de mintha az váltaná ki.
(válasz mamszi58 2606. hozzászólására)

2606. mamszi582010-08-27 17:59
Az akkor jó, ha a köröm egésze megvan. Nekem télen azt tanácsolták, pontosabban ez volt a gomba elleni lakkra írva, hogy minél jobban vágjam le a gombás részt, amit nem lehet, azt reszeljem felülről. Tehát a jobb lábamon csak félig van köröm, azt kilakkozni nagyon ciki.
(válasz zsuzso100 2605. hozzászólására)

2605. zsuzso1002010-08-26 20:25
ÉN lakkozással húztam ki a nyarat, tudom, hogy nem jó, de inkább, mint a zárt cipő!
(válasz mamszi58 2604. hozzászólására)

2604. mamszi582010-08-26 18:18
Nem tudok rá válaszolni, mert stagnál az állapot. Sem a vastagodás, sem a kipiszkálhatóság nem növekszik, de a köröm sem. Az aloés kenegetést abba hagytam, mert a bal lábamon barna lett a köröm, a jobb lábamon maradt fehér. A legnagyobb hőségben is zokniban mászkáltam, mert olyan feltűnő és ronda.
(válasz zsuzso100 2601. hozzászólására)

2603. Hemama2010-08-26 09:09
A canespro krémet használta már valaki? Tapasztalat?

2602. zsuzso1002010-08-24 20:39
nől=nő

2601. zsuzso1002010-08-24 20:39
Az az, ami a köröm tetejéről nől lefele, ugye?
(válasz mamszi58 2600. hozzászólására)

2600. mamszi582010-08-24 12:55
Az én ásókám a sarjadzó gomba kategóriába vagy csoportba tartozik. Erről részletesebben nem tudok, mert mifelénk a dokik nem nagyon szeretik az érdeklődő beteget. Ez kicsit furcsa nekem, mert évekkel ezelőtt kórházban dolgoztam és ott még le is rajzolta az orvos az érdeklődő betegnek a kérdéses szerv működését, de ez egy másik téma. Tehát ásókám sarjadzik. Nem terjed, nem csökken.

2599. __Zolika__2010-08-24 00:38
Nem hinném, hogy segíteni fog a teafaolaj, mert ahogy írtuk itt páran ez a szarság benne van a véredben.

Azt nem írtad, hogy voltál e mintavételen. . .
Azért nem ártana megtudnod, hogy milyen körömgombával állsz szemben. Az egy dolog hogy a doki ír fel bogyót, de mi alapján, amikor azt sem tudja a hogy milyen fertőzésed van.

Írass a dokival beutalót, hogy vegyenek mintát a gombádból és tenyésszék ki.
Ezt a műveletet csak laborban tudják megcsinálni.

Ü. Zoli
(válasz Roxi25 2585. hozzászólására)

2598. __Zolika__2010-08-24 00:25
Szia sorstárs.

Akkor már ketten teszteljük ezt a gyógyszit.

Én is nagyon meg vagyok ezzel a bogyóval elégedve, mert nagyon szépen javul a körmöm.
Már a 3. dobozzal eszem. Szerintem még 3 doboz és teljesen rendbe jön a körmöm. Azért a biztonság kedvéért még szerintem rádobok 1-2 dobozzal a hatást kedvéért.

Ü. Zoli
(válasz D.MUC 2588. hozzászólására)

2597. __Zolika__2010-08-24 00:15
Cipő fertőtlenítésre nekem ajánlotta maszek bőrgyógyász a CHINOFUNGIN KÜLSŐLEGES OLDATOS SPRAY-t. Sok bowling teremben is ilyent használnak a kölcsönzős cipők fertőtlenítésére.

Egy ismerősömnek a körömgombát is sikerült kipusztítania vele. De Ő még nagyon kezdeti stádiumban kapta el ásóka grabancát. Kivágta a fertőzött részt és napi rendszerességgel kezelte vele és lenőtt neki a köröm 2 hónap alatt.

Én ezzel a spray-el fújkálom a cipőimet plusz nyelem hetente a Diflucan-t és baromi szépen javul a körmöm.

Ü. Zoli
(válasz lilly66 2595. hozzászólására)

2596. zsuzso1002010-08-22 14:57
Én kb. egy hónapja vettem, próbáld meg másik gyógyszertárban, nincs mindenhol, nekem is a pedikűrös mondta konkrétan, hogy hova menjek.
(válasz lilly66 2595. hozzászólására)

2595. lilly662010-08-21 14:48
sziasztok. sajna már nehéz lesz a cipő fertőtlenítés ma a gyógyszertárba mentem formalint kiváltani kiderült h már nincs. nem lehet kapni se receptre se nélküle. vki tud más módszert?

2594. zsuzso1002010-08-19 13:30
Igen, látványosan javul. . . és mint írtam nem magától gyógyul meg!
(válasz kRISZTAL 2591. hozzászólására)

2593. zsuzso1002010-08-19 13:29
Nekem a köröm tetején van kb 1/3-1/4 részben és kaptam Loceryl-t, Exoderil oldatot és Nizoral és Batrafen krémet, ezekkel kell kezelni.
És egyébként ami nagyon fontos lenne, minél kevesebb szénhidrát, az táplálja a gombát.
(válasz Roxi25 2590. hozzászólására)

2592. D.MUC2010-08-19 12:27
en elhiszem, ha valaki nem szivesen szedi ezeket a gyogyszereket, en sem jokedvemböl teszem, DE szerintem a gomba iszonyu alattomos dolog. benne van a verben, barmelyik belsö szervedet megtamadhatja, mialatt egyesek csak legyintenek, hogy ÀÀÀÀ, ez "csak " körömgomba, majd elmulik. . .

szerintem ezt igenis komolyan kell venni, es mihamarabb kikezelni. . .

2591. kRISZTAL2010-08-19 06:08
. . . . és szépen javul???
(válasz zsuzso100 2589. hozzászólására)

2590. Roxi252010-08-19 00:10
Ez vicc? vagy tényleg komoly???

De most tényleg: létezik olyan bőrgyógyász, aki azt monja hogy nem kell gyógyszi, majd meggyógyul magától???Vagy Te mivel kezeled?
Mesélj már légyszike bővebben a Te ásókáidról. . . . . . .

Üdv!
(válasz zsuzso100 2589. hozzászólására)

2589. zsuzso1002010-08-18 11:22
Nekem már régóta van, de a bőrgyógyász azt mondta, hogy nem kell gyógyszer, anélkül is szépen tud javulni.
(válasz D.MUC 2588. hozzászólására)

2588. D.MUC2010-08-18 09:05
Sziasztok,

en is a diflucant szedem, 150 mg hetente egyszer + loceryl körömlakk.
Immar 8-9 hete, es nagyon szep javulas mutatkozik!!!!

szerintem ezek az elternativ ecsetelök ( grapfruit, teaolaj) csak abban az esetben jok, ha nagyon az elejen elcsipi valaki.
De ha mar valakinek egy ideje körömgombaja van, akkor sajna muszaj gyogyszerekkel is belülröl irtani. . .
(válasz __Zolika__ 2577. hozzászólására)

2587. zsuzso1002010-08-18 07:04
Én nyáron lakkozom és így is szépen nő le a megvastagodott rész, kifestve szinte semmi nem látszik, csak ha alánézel, az meg nem túl gyakori.

2586. Roxi252010-08-17 21:00
Lemaradt: Ti hogyan oldjátok meg ilyenkor nyáron a lábbelik választását/hordását?
Tudom hogy az lenne a legjobb, ha az ember lába ilyen probléma miatt jó időben folytonosan szabadon lélegezne.
Ami divatos szandák, papucsok, saruk, és nagyon tetszik az már nekem túl nyíitott.
Nem akarom hogy megbámulják a körmeimet hogy jééééé, " milyen picike a 2 körme"
Ami meg elöl zárt, az csak az Anyumnak tetszik fazonra.
Szóval nekem meg ez is nagyon nagy szívfájdalmam, hogy nem vehetek fel ilyenkor szép, divatos, szellős szandikat. :(
A szívem csavarodik amikor állandóan a balerina-fazonú piőket kell megvennem, mert amúgy kényelmesek, de nem is az eseteim. . . .
Na puff neki!

Valaki? Hahóóóóóóóóóóó!

Na jó, majd jövök!
Sziasztok!

2585. Roxi252010-08-17 20:30
Sziasztok!
Nemrég regeltem, mert én is szeretném Veletek megosztani a történetemet. Bocsika ha hosszú leszek, de sajnos van mit mesélnem. :(
Több éve már hogy én is harcolok Ásókával. :(
A 2 nagylábamujjai a főszereplők.
Nem hanyagoltam el anno, elmentem bőrdokihoz, gyógyszit írt fel. Közben a cipőket is fertőtlenítettem Formalinos lapokkal.
Több hónapnyi szedés után nem javult a helyzet, hát felírtak egy másikat. Úgy kísérleteztek rajtam, mint valami kisegérrel. :(
És ez így ment jó pár évig. Nem vicc!A Mycosist-től kezdve a Lamisilen át az Orungalig én mindet szedtem. Persze kisebb megszakításokkal, mert nem lehetett ezeket egyhúzamban folyamatosan szedni, de volt köztük lökésterápia is.
Sajnos rengeteg pénzembe került a sok gyógyszi.
Közben mindig rendszeresen jártam vérvételre a májfunkció miatt.
De sok sok hónapnyi kitartás után sem javultak a körmeim állapota, ezért azt mondta a doki, hogy akkor körömlevétel.
Azt viszont kétleném hogy ennyi adag gyógyszi szedés után ne lett volna a gomba kiölve a véremből!!!
De már a rendelőbe is sajnáltak az asszisztensek, amikor még 2 év után is még mindig láttak ott ülni, és várni arra a k. . . . receptre.
Ne tudjátok meg hogy milyen nagyon szenvedtem a fájdalomtól amikor levették a 2 körmömet.
Nem vagyok egy sírós fajta, de az nagyon fájt!:(
Körömlevétel után szorgalmasan borogatni/dunsztolni kellett Betadinnal, és gomba ellenes krémekkel.
Szóval nem adtam esélyt a köröm alatti "szűz" bőrnek arra, hogy begombásodjon. Tényleg mindent megtettem hogy ne gombásodjaon be újra.
Ez kb 2 év e történt.
Mára már azóta le kellett volna nőnie a normál körömhossznak.
De valamiért sajnos csak fél hosszúságra tud lenőni az új körmöm.
Én már totál bele vagyok ebbe betegedve. De én orvoshoz többé nem megyek. Elég volt anno!És a májamat sem teszem ki mégegyszer annak a tortúrának.
Most az van, hogy a 2 nagylábujj körmeim fenti széléről megkezdett visszaromlani, alá tudok nézni. :((((
És igen, én kipróbáltam anno a Loceryl-lakkot is, mégis ugyanúgy rohamosan felülről romlott a körmöm állapota.
Nemrég vettem ezt Nailner-t. Már kenem 2 hónapja, de esküszöm hogy nem javul semmit.
Én nem tudom hogy az én körmeimbe miféle Hibrid Ásóka költözött, de nem tud meggyógyulni. :(
Ma vettem a DM-be teafaolajat, de nem illóolajat. Ez is 100%, de ez ausztrál. 799 Ft volt.
Mi a külömbség a a Naturlandos teafaolaj, és a DM-es tafaolaj között, amikor mind2 100%-os?
Majd jövök még, kérlek írjatok nekem/is/ addig is!
Üdv Mindenkinek!

2584. Oszibarack2010-08-14 14:13
Sziasztok,
Nekem az lenne a kérdésem, ha tudtok rá ajánlani valamit, hogy hogy tudok az ellen védekezni, hogy más ne kapja el? pl strand
Valahol hallottam, hogy be kell kenni olajjal a lábat és a körmöket. Ez tényleg véd?
És hogy jártok strandra vagy fürdeni, hogy próbáljátok "titkolni" vagy csak blazír "pofa" és kész?
Most ezek a gondolataim támadta ezzel a vacakkal kapcsolatba. . . .

Szia! Most írd be a számodat, hogy megnyerhesd a testsúlyodnak megfelelö mennyiségü csokoládét!

Tippek és trükkök a férfiak megszelídítéséhez

Minden jog fenntartva © 2010, www.hoxa.hu | Impresszum | Médiaajánlat | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Kapcsolat: hoxa (kukac) hoxa.hu