Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hagyma teával kapcsolatos tapasztalata van valakinek? fórum

Hagyma teával kapcsolatos tapasztalata van valakinek? (tudásbázis kérdés)


1 2
2010. febr. 12. 10:34
Én úgy szoktam csinálni,hogy megkaramellizálom a cukrot majd felengedem vízzel és ebben főzöm meg a hagymát.
2010. febr. 12. 09:50

Sziasztok!

Én azt a teát iszom, ahol csak a külső, teljesen száraz héját kell leforrázni. Kicsi méz ás citrom mehet bele, és jó forrón meginni.

Megfázásra nagyon jó :))

2010. febr. 3. 11:57

Sziasztok!

Terhesen mennyit lehet inni belőle egy nap?

2010. jan. 21. 06:31
Tényleg nem a legjobb ízű és szagú tea, de szerintem is nagyon jó köhögésre, ezt tapasztalatból tudom.Jól kiáztatod, és nagyon hatásos gyógyszere lesz a köhögésnek.
2010. jan. 20. 22:28

Sziasztok!


Undorító, borzalmas... már a szagától is felfordul a gyomrom... de egy biztos.

Köhögésre nincs jobb gyógyszer!

2009. okt. 3. 16:18
Nekem csak jó tapasztalatim vannak :)
2009. febr. 13. 22:00

Itt egy recept (én is így csinálom), a neten találtam:



"Ugyanúgy kitűnő házi szer a hagymatea is. Két-három fej jól megmosott hagymát héjával együtt összevágunk, és egy liter vízben néhány percig főzzük. Ízesítőnek tehetünk bele egy kiskanálnyi teafüvet vagy egy evőkanálnyi kamillát. Három evőkanál kristálycukrot megpirítunk, és felöntjük a leszűrt hagymafőzettel. Mézzel ízesíthetjük. Egész nap kortyolgatva sietteti a gyógyulást."

25. winny
2009. febr. 13. 16:00
A hagyma külső (barna) héjából főzök teát.Ez baktérium ölő is egyben:)
24. 1366d1807f (válaszként erre: 23. - 0a395372c3)
2008. júl. 13. 18:32

De a hagymát a héjával együtt kell megfőzni. Csak a külső vékony héját kell levenni.

Karamellt kell készíteni és a hagymalével felhígítani. Megfázásra és köhögésre nagyon jó.

2008. júl. 11. 08:01
nem a hagymából kell teát fözni ha nem a héjádol és mézzel kell inni annak aki megvan fázva
22. alyce
2008. ápr. 17. 17:31
Elképzelhető, hogy a hagymatea meghajtott?
21. supin
2008. ápr. 16. 19:31
Nekem sajna nem jött be. Ég a gyomrom tőle..
2008. ápr. 16. 18:07
Na, örülök neki, hogy ízlik!
19. alyce
2008. ápr. 15. 18:04
Igen, tök jó íze van. Olyan érdekes, pedig én elég finnyás vagyok:)
2008. ápr. 15. 17:57
De a karamell érdekes módon abszolút elveszi a hagymaízt ugye?
17. alyce (válaszként erre: 16. - 1366d1807f)
2008. ápr. 15. 17:41
Ízlik, érdekes, de jó íze van! Egyáltalán nem rossz, pedig egy kicsit féltem tőle, megmondom őszintén, ugyanis a hagymát nem nagyon díjazom:)
16. 1366d1807f (válaszként erre: 15. - Alyce)
2008. ápr. 15. 17:39

Ugyammmá, nincs mit.


Remélem ízleni fog!

15. alyce (válaszként erre: 14. - 1366d1807f)
2008. ápr. 15. 17:36
:) Köszönöm szépen azért a segítséget
2008. ápr. 15. 17:33

Hajjaj, ravasz fogós kérdés! Olyan régen csináltam már, és akkor se méregettem.

Mondjuk 5-6 fej hagymát feldarabolsz és annyi vizet öntesz rá, amennyi bőven ellepi.

13. alyce (válaszként erre: 11. - 1366d1807f)
2008. ápr. 15. 17:21
És mondjuk 2 liter vízhez mennyi hagyma kell?
12. alyce (válaszként erre: 11. - 1366d1807f)
2008. ápr. 15. 17:20
:)
11. 1366d1807f (válaszként erre: 10. - Alyce)
2008. ápr. 15. 17:17

Semmi extra faxni, ahogy más teát innál (bögreszám, ha beteg vagy). Minél többet iszol belőle, annál jobban hat. Kanalazni nincs értelme, meg hát ezt nem lehet túladagolni.


Csinálok másfél-2 litert, aztán az el is fogy aznap.

((Lehet, hogy holnap csinálok is magamnak! Felcsigáztál!))

10. alyce (válaszként erre: 9. - 1366d1807f)
2008. ápr. 15. 17:11

Jah, igen, rosszul fogalmaztam, a külső héját vettem csak le:) Megmondom őszintén, annyi alternatívát találtam a neten hagyma tea főzésre, hogy az egyiket kiválasztottam, aztán úgy csináltam meg:)

Amúgy hogyan fogyasztjátok? Kanalanként, időnként, vagy egyben...

2008. ápr. 15. 17:09

Nekem anyukám mindig így csinálta gyerekkoromban, ha köhögtünk a húgommal. De ne hámozd meg, csak a külső héját vedd le (mintha a húslevesbe tennéd). Mert a héjában is van valami jó.


Aztán én is sokszor csináltam a lányomnak, ha nem köhögött akkor is (ha volt hozzá kedvem), mert szerettük.


Szerintem ne a karamellben főzd meg, és nem kell vékonyra vágni. Csak úgy nagyobb darabokra, úgyis megfőzöd és kidobod (bár gyerekkoromban az apukám mindig megette, mert ő szerette a főtt hagymát).

8. alyce (válaszként erre: 6. - 1366d1807f)
2008. ápr. 15. 17:04

Megmondom őszintén, a netről puskáztam...:)

Én úgy csináltam, hogy kettő teáskanál cukrot karamellizáltam, amíg kicsit hűlt, meghámoztam a hagymát, felvágtam karikákra jó vékonyra. Aztán utána egy csésze vizet öntöttem a karamellre, beletettem a hagymát is, és addig forraltam, míg a hagyma meg nem puhult. Végül leszűrtem, és mézzel ízesítettem.

7. Wandamaci (válaszként erre: 4. - 1366d1807f)
2008. ápr. 15. 17:03
így jobban hangzik mint ahogy én kóstoltam...majd mondom anyának...:D
6. 1366d1807f (válaszként erre: 5. - Alyce)
2008. ápr. 15. 17:01
Te hogy csinálod?
5. alyce (válaszként erre: 4. - 1366d1807f)
2008. ápr. 15. 16:59
Én egy kicsit másképp készítettem el, de nagyjából hasonlóan. Az ízével gondom nincs. Kíváncsi leszek, használ-e.
2008. ápr. 15. 16:58

Hagymateát - külső héját veszem csak le - úgy csinálom, hogy 4-5 felé vágom a hagymát, vízben megfőzöm, kicsit állni hagyom és leszűröm.

Másik edényben cukrot pirítok karamellnek, és óvatosan fokozatosan hozzáöntöm a leszűrt hagymalevet.

Még lehet citrommal, esetleg cukorral ízesíteni.

Így karamellel nagyon finom, Wandamaci próbáld ki!


Megfázásra, köhögésre nagyon jó. Jobb, mint bármilyen gyógyszer!

3. alyce (válaszként erre: 2. - Wandamaci)
2008. ápr. 15. 16:57
az ízével bajom nincs, viszont a hatásra lennék kíváncsi...használ? mondjuk köhögésre...
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook