Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kerülöd el, hogy a csikremáj ne fröcsögjön sülés közben? fórum

Hogyan kerülöd el, hogy a csikremáj ne fröcsögjön sülés közben? (tudásbázis kérdés)


2014. nov. 7. 10:52
egyszeru fodo alatt sutom mindig.
16. grizus
2014. szept. 25. 06:10
Máris kérem, hagymás krumplival és tejfölös uborkasalátával.
15. d1e807c461 (válaszként erre: 14. - Arrival)
2014. szept. 24. 19:08
:):)
2014. szept. 24. 18:27
En probalok messze allni, es konyharuhaval az arcom elott vedekezem :)
13. *Csajszi* (válaszként erre: 9. - 376ca6d064)
2014. szept. 24. 18:18
Ezt meg nem hallottam / probaltam, legkozelebb kiprobalom, koszi.
12. *Csajszi* (válaszként erre: 10. - Ficánka5)
2014. szept. 24. 18:17
Mindig szarazra torlom mosas utan.
2014. szept. 24. 17:58

sütőpapíron sütöm a tepsiben, vagy ha a gázon sütöm meg, a margarint végig húzom a teflonon - csupán annyi zsiradékon" sütöm át.


Semmi nem fröcsköl...

2014. szept. 24. 17:51
Nem fog fröcsögni, ha konyhapapírral lehető legtöbb vizet felitatod róla. Ennyi! De biztos, ami biztos, fölé egy fedő, vagy szita(direkt ilyen célra gyártott)
2014. szept. 24. 17:50
En is tobbszor megszurkalom a majat kessel.vagy villaval..kopp kopp igy meg nem tortent..baleset..
2014. szept. 24. 17:34
Lehet kapni fröccsenés gátlót azt is vehetsz. Olyan mint a tészta szűrő csak lapos. Rá teszed a serpenyőre és nem csap ki az olaj.
2014. szept. 24. 17:34

Én kerámia serpenyőben, libazsírban sütöm a csirkemájat. Mielőtt a felolvasztott zsírba teszem, előtte szárazra törölgetem, közepes lángon sütöm, és egy fedőt a serpenyő fölé tartva védem ki a kifröccsenést.

De lehet kapni 250-300 Ft körül fröccsenésgátló fedőt, az is megoldás lehet a védekezésre.

6. marlenka70 (válaszként erre: 2. - *Csajszi*)
2014. szept. 24. 17:32
Ha olajban sütöm a csirke májat(pl rántva) akkor mosás után papírtörlővel leszárítom és panírozás előtt minden májat többször megszurkálok késsel. Még így is előfordul sütés közben a csapkodás de sokkal kevésbé. Sütőben is nagyon finom szalonnába tekerve.
2014. szept. 24. 17:18

Miért nem lett finom sütőben?

Én mindig abban szoktam. Bacon szalonnával körbetekerem, be a sütőbe, először fólia alatt, majd fóliát levéve rápirítom a szalonnát.

2014. szept. 24. 17:18
ne süsd olyan nagy lángon
2014. szept. 24. 17:17
Én baconbe tekerem és úgy rakom be a sütőbe :)
2014. szept. 24. 17:13

Sziasztok,

Csirkemaj sutes kozben az olaj allandoan mindenfele csap, sokszor meg az arcomra is megy a forro olajbol.

Ti hogyan suttok csirkamajat? Probaltam mar sutoben, nem lett finom, lefedve meg parolodik, nem sul.

2014. szept. 24. 17:12
Sult csirkemaj - Ti hogyan 'vedekeztek'?

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook