Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan készíthetek gyorsan és finoman májgaluskát? fórum

Hogyan készíthetek gyorsan és finoman májgaluskát? (tudásbázis kérdés)


1 2
2010. máj. 23. 06:09
sok okos ötlet van
2009. jan. 5. 02:11
valóban jó a szódabikarbóna !
18. ea9bff1b44 (válaszként erre: 16. - Supin)
2008. nov. 14. 17:15
Pontosan ilyet készítek:-)Nagyon bejött ez a típusú májgaluska, de jó hogy mondod, arra még nem gondoltam, hogy le is fagyaszthatom!
17. supin (válaszként erre: 15. - Varbóc)
2008. nov. 14. 15:33
A szódabikarbona puhit,,De ccsak módjával használható mert elveszi az igazi ízeket..
16. supin
2008. nov. 14. 08:03
Daráld vagy kapard el a májat.Adj hozzá tojást,keverd össze annyi liszttel,hogy galuska sűrűségü legyen. Ízesítsd sóval ,borssal,petrezselyemlevéllel.Lehet csipetnyi majoranna is.Szaggasd galuska szaggatóval. Én nagy adagot készítek egyszerre. Adagonként lefagyasztom.. A család ímádja..
2008. nov. 14. 03:43
még mindíg nem jöttem rá arra, hogy minek kell a szódabikarbóna ?
2008. nov. 13. 03:39
Tegnap csirkemájjal csináltuk és igen finom volt
2008. nov. 12. 03:50
A májgaluskához a konzerv jó ötlet
12. ea9bff1b44 (válaszként erre: 11. - NOA)
2008. ápr. 29. 19:28
Köszi, ezt is kipróbálom! Szegény család, minden héten másféle levesbetétet kapnak, míg meg nem találjuk az "igazit":-)
11. NOA
2008. ápr. 28. 13:18
Hagymát píritok ha kihült belekaparom a májat,ételizesítő, majoranna, bors, kevés búzadara, szódabikarbóna, petrezselyemzöld, tojás és szaggatom.
2008. ápr. 27. 21:10
Csirkemáj, zsemlemorzsa,késhegynyi szódabikarbóna, petrezslyemzöld, 1 ek olaj,tojás.Biztos siker.Puha, finom.A lisztes, kemény, nem jó.
9. ea9bff1b44 (válaszként erre: 5. - Ani68)
2008. ápr. 27. 09:06
A lisztes változatot szaggattam bele zöldséglevesbe, isteni lett! Köszi a tippeket!
2008. ápr. 26. 21:18

nézd meg ebben a tudásbázisban is:

Bevált májgombóc receptet keresek (Sütés, főzés)

sok jó receptet leírtak a csajok

2008. ápr. 26. 18:58
Én gyulai májasból készítettem legutóbb,búzadarát és zsemlemorzsát kevertem hozzá és egy tojást,valamint aprított petrezselyemzöldet,pici sót,borsot,a dara miatt akár a levesbe is lehet főzni.Isteni volt!
6. 9c8432d068 (válaszként erre: 5. - Ani68)
2008. ápr. 26. 17:57
Ha nincs otthon csirkemájad,megteszi a májkonzerv is,hasonló eljárással.
2008. ápr. 15. 11:53

Én is csirkemájból szoktam csinálni és igen gyakran

Én 20 dkg csirkemájat lekaparok rakok hozzá 1 tojást pici olajat mert ettől jó könnyű lesz örőlt borst,petrezselymet és anyi zsemlemorzsát amenyit felvesz a máj.Picit hagyom állni és utána kanálal beleszaggatom a levesbe.Én szoktam úgy is csinálni hogy zsemlemorzsa helyett lisztet rakok bele és kiszaggatom mint a nokedlit így is nagyon finom

4. ea9bff1b44 (válaszként erre: 2. - Godgoda)
2008. ápr. 15. 11:31
Azt veszem én is, csak most gondoltam egy merészet...:-)hátha
2008. ápr. 15. 11:29

Sziasztok!

Én csirkemájból szoktam csinálni. 2-3 csirkemájat elkaparsz, egy tojás, és búzadara+zsemlemorzsa, amenbnyit felvesz. Régen csak zsemlemorzsával szoktam csinálni, ugy jobb szerintem. Kis vegeta, zöldségzöld apróra vágva, és kész is. Egyik kedvencünk.

2008. ápr. 15. 11:26
Én nem mernék hozzáfogni. Lehet kapni mirelit májgaluskát nagyon fini és hamar kész. :-)
2008. ápr. 15. 11:16
Van jó ötletetek? Ez az egyik kedvenc levesbetétem, de még sohasem próbáltam házilag elkészíteni.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook