Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Hogyan készíthetek gyorsan és finoman májgaluskát?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2

36. varbóc2018-04-14 06:54
Köszönöm az elérhetőséget !
(válasz globus 35. hozzászólására)

35. globus2018-04-13 11:04
Így készítem, de ez ipari mennyiség, a később felhasználandót le lehet fagyasztani.
[link]


34. hópihe142018-04-13 08:56
A lestyán is hasonló leveles zöldfűszer mint a petrezselyem, vagy a zeller. Apróra vágva lehet használni. Én nem szoktam, eléggé intenzív íze van, ha még nem használtad, először csak óvatosan tedd!
Keress rá a net-en!
(válasz varbóc 32. hozzászólására)

33. hópihe142018-04-13 08:53
Grízgaluska:
2 db. tojás felverve, csipet sóval, és pontosan 12 csapott teáskanál búzadarát kavarj bele!
Hagyd pihenni fél órát, órát. Amikor szaggatod, a víz ne lobogjon, csak csendesen forrjon.
Ha feljött mind a víz színére, utána még kb. 5-6 percig főzd, hogy a közepe is puha legyen!

Van, aki a fehérjét külön felveri habnak, és úgy kavarja hozzá. Gondolom ez nagyobb családnál, vagy konyhán oké, 1-2 tojás esetében nem tudom, hogyan működne a habverés. :))
(válasz varbóc 27. hozzászólására)

32. varbóc2018-04-13 08:06
ma ünnepi leves kell főzni a névnapi ebédre. Májgombócot kérnek bele, sok fűszerrel petrezselymesen vagy "lestyánosan" ! Ez mi és hogyan?

31. varbóc2016-12-07 08:56
jó lett

30. varbóc2016-11-03 05:00
Köszi !

29. Interna2016-10-29 19:43
Végigolvastam itt a recepteket , de Tiéd a TUTI én is így szoktam készíteni . :)
(válasz rolvisa 10. hozzászólására)

28. varbóc2016-10-29 05:45
Most ismételten a májgaluska a kérdés, de zöldfűszerekkel készítve. Van-e valakinek jó receptje lestyánnal, zellerzölddel és kaporral? Esetleg más érdekes zöldfűszerekkel?

27. varbóc2016-02-10 04:44
Mosz a jó grízgaluskához kérnék segítséget...

26. varbóc2011-10-28 04:23
köszönöm, bejött....

25. varga ágica2011-10-14 05:51
Ja ,és pici lángon fedő alatt főzzed amig jól megdagad,magától megfordul a vizben,kb?20percig főzzed

24. varga ágica2011-10-14 05:48
25dk pulykamáj elkaparva,vagy pürésitve,1tojás,12dk búzadara,1 ek.liszt fél dl olaj,és egy mokkakanál sütőpor,só bors,majoranna,petrezselyem.fél órát állni hagyod,és teáskanállal szaggatod ki külön sós vizben.Levesbe ne szaggasd mert megdagad benne annyira hogy a lé eltűnik

23. varbóc2011-10-14 04:04
májgaluska készült kacsamájjal. igen érdekes íze volt.pedig hagyományosan készült


22. varbóc2011-10-11 05:41
májgaluska szárítva lehetséges-e ?

21. survivor32010-09-30 12:31
Igen-igen.
Én is így készítem!
(válasz supin 16. hozzászólására)

20. varbóc2010-05-23 06:09
sok okos ötlet van

19. varbóc2009-01-05 02:11
valóban jó a szódabikarbóna !

18. siti2008-11-14 17:15
Pontosan ilyet készítek:-)Nagyon bejött ez a típusú májgaluska, de jó hogy mondod, arra még nem gondoltam, hogy le is fagyaszthatom!
(válasz supin 16. hozzászólására)

17. supin2008-11-14 15:33
A szódabikarbona puhit,,De ccsak módjával használható mert elveszi az igazi ízeket..
(válasz varbóc 15. hozzászólására)

16. supin2008-11-14 08:03
Daráld vagy kapard el a májat.Adj hozzá tojást,keverd össze annyi liszttel,hogy galuska sűrűségü legyen. Ízesítsd sóval ,borssal,petrezselyemlevéllel.Lehet csipetnyi majoranna is.Szaggasd galuska szaggatóval. Én nagy adagot készítek egyszerre. Adagonként lefagyasztom.. A család ímádja..

15. varbóc2008-11-14 03:43
még mindíg nem jöttem rá arra, hogy minek kell a szódabikarbóna ?

14. varbóc2008-11-13 03:39
Tegnap csirkemájjal csináltuk és igen finom volt

13. varbóc2008-11-12 03:50
A májgaluskához a konzerv jó ötlet

12. siti2008-04-29 19:28
Köszi, ezt is kipróbálom! Szegény család, minden héten másféle levesbetétet kapnak, míg meg nem találjuk az "igazit":-)
(válasz NOA 11. hozzászólására)

11. NOA2008-04-28 13:18
Hagymát píritok ha kihült belekaparom a májat,ételizesítő, majoranna, bors, kevés búzadara, szódabikarbóna, petrezselyemzöld, tojás és szaggatom.


10. rolvisa2008-04-27 21:10
Csirkemáj, zsemlemorzsa,késhegynyi szódabikarbóna, petrezslyemzöld, 1 ek olaj,tojás.Biztos siker.Puha, finom.A lisztes, kemény, nem jó.

9. siti2008-04-27 09:06
A lisztes változatot szaggattam bele zöldséglevesbe, isteni lett! Köszi a tippeket!
(válasz ani68 5. hozzászólására)

8. 'szti2008-04-26 21:18
nézd meg ebben a tudásbázisban is:
Bevált májgombóc receptet keresek (Sütés, főzés)
sok jó receptet leírtak a csajok

7. moonlight19842008-04-26 18:58
Én gyulai májasból készítettem legutóbb,búzadarát és zsemlemorzsát kevertem hozzá és egy tojást,valamint aprított petrezselyemzöldet,pici sót,borsot,a dara miatt akár a levesbe is lehet főzni.Isteni volt!

1 2