Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan készíthetek gyorsan és finoman májgaluskát? fórum

Hogyan készíthetek gyorsan és finoman májgaluskát? (tudásbázis kérdés)


1 2
2019. ápr. 12. 20:07
ma jó volt
49. varbóc (válaszként erre: 47. - Globus)
2019. márc. 16. 08:12
Köszönöm a tippet ! Nagyon jó lett!!!
2019. márc. 14. 09:53
Van, aki használ lestyánt a májgaluskához?
47. globus (válaszként erre: 46. - Globus)
2019. febr. 22. 11:46
Most látom, már betettem korábban.
46. globus
2019. febr. 22. 11:45

Ez a változat tényleg finom.


[link]

2019. febr. 22. 11:42
Ma újra készítettem májgaluskát, de a belseje kemény maradt. Mi lehet a gond?
44. varbóc (válaszként erre: 40. - 9f9aa0ac88)
2018. júl. 22. 06:18
A májgaluska elviselő az apróra vágott petrezselymet vagy lestyánt. Nem az íz, hanem a látvány kedvéért tesszük bele. Fontosak az arányok.
43. 9f9aa0ac88 (válaszként erre: 42. - 12d083b51b)
2018. júl. 20. 08:13
Köszi a választ!Még valami.Van aki csak lisztet rak bele.Van aki zsemlemorzsával késziti.Én mind a kettőt rakok bele.Szia!
42. 12d083b51b (válaszként erre: 40. - 9f9aa0ac88)
2018. júl. 20. 08:05

Köszönöm, éppen ezen gondolkodtam, hogyan is készítettük otthon régen, valamikor.

Elloptam a linket, köszi! Egyébként én sem szoktam bele semmi zöldet pakolni, nem tudom miért, de az nálam nem be! :))

41. 9f9aa0ac88 (válaszként erre: 40. - 9f9aa0ac88)
2018. júl. 20. 07:47
Ó bocsánat,a reszelt fokhagymát elfelejtettem ide írni,igen azt is teszek bele.
40. 9f9aa0ac88 (válaszként erre: 37. - Varbóc)
2018. júl. 20. 07:45
Mint annyi minden más,ez is "szájíz" függő.Én csak borsot,fűszerpaprikát és pici delikátot teszek bele.Sajna a zöldféléket nem kedvelem benne,ugyan úgy ,mint a grizgaluskában sem.Hiába ez vagyok én.De nyilván eredetileg kell bele valamilyen apróra vágott zöld féle...annak vagyok híve,hogy a máj íze legyen domináns.
2018. júl. 20. 07:30
Jó volna megismerni a sváb májgaluska receptjét, főleg a fűszerezése miatt ! Ismeri valaki?
2018. júl. 13. 05:04
Májgaluska petrezselyem helyett lestyánnal fűszerezve: Isteni !
2018. júl. 5. 04:07
májgaluska levest ki készít és hogyan? Főleg a fűszerezés érdekelne....
36. varbóc (válaszként erre: 35. - Globus)
2018. ápr. 14. 06:54
Köszönöm az elérhetőséget !
35. globus
2018. ápr. 13. 11:04

Így készítem, de ez ipari mennyiség, a később felhasználandót le lehet fagyasztani.

[link]

34. 12d083b51b (válaszként erre: 32. - Varbóc)
2018. ápr. 13. 08:56

A lestyán is hasonló leveles zöldfűszer mint a petrezselyem, vagy a zeller. Apróra vágva lehet használni. Én nem szoktam, eléggé intenzív íze van, ha még nem használtad, először csak óvatosan tedd!

Keress rá a net-en!

33. 12d083b51b (válaszként erre: 27. - Varbóc)
2018. ápr. 13. 08:53

Grízgaluska:

2 db. tojás felverve, csipet sóval, és pontosan 12 csapott teáskanál búzadarát kavarj bele!

Hagyd pihenni fél órát, órát. Amikor szaggatod, a víz ne lobogjon, csak csendesen forrjon.

Ha feljött mind a víz színére, utána még kb. 5-6 percig főzd, hogy a közepe is puha legyen!


Van, aki a fehérjét külön felveri habnak, és úgy kavarja hozzá. Gondolom ez nagyobb családnál, vagy konyhán oké, 1-2 tojás esetében nem tudom, hogyan működne a habverés. :))

2018. ápr. 13. 08:06
ma ünnepi leves kell főzni a névnapi ebédre. Májgombócot kérnek bele, sok fűszerrel petrezselymesen vagy "lestyánosan" ! Ez mi és hogyan?
2016. dec. 7. 08:56
jó lett
2016. nov. 3. 05:00
Köszi !
29. Interna (válaszként erre: 10. - Rolvisa)
2016. okt. 29. 19:43
Végigolvastam itt a recepteket , de Tiéd a TUTI én is így szoktam készíteni . :)
2016. okt. 29. 05:45
Most ismételten a májgaluska a kérdés, de zöldfűszerekkel készítve. Van-e valakinek jó receptje lestyánnal, zellerzölddel és kaporral? Esetleg más érdekes zöldfűszerekkel?
2016. febr. 10. 04:44
Mosz a jó grízgaluskához kérnék segítséget...
2011. okt. 28. 04:23
köszönöm, bejött....
2011. okt. 14. 05:51
Ja ,és pici lángon fedő alatt főzzed amig jól megdagad,magától megfordul a vizben,kb?20percig főzzed
2011. okt. 14. 05:48
25dk pulykamáj elkaparva,vagy pürésitve,1tojás,12dk búzadara,1 ek.liszt fél dl olaj,és egy mokkakanál sütőpor,só bors,majoranna,petrezselyem.fél órát állni hagyod,és teáskanállal szaggatod ki külön sós vizben.Levesbe ne szaggasd mert megdagad benne annyira hogy a lé eltűnik
2011. okt. 14. 04:04
májgaluska készült kacsamájjal. igen érdekes íze volt.pedig hagyományosan készült
2011. okt. 11. 05:41
májgaluska szárítva lehetséges-e ?
21. survivor3 (válaszként erre: 16. - Supin)
2010. szept. 30. 12:31

Igen-igen.

Én is így készítem!

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook