Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Roston sütött keleti tintahalak elfogyasztása miként lehetséges?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

10. bnedora2014-08-13 08:03
Megnéztem, hoztunk olaszból paradicsomos hering konzervet, szerintem ezzel jó lesz.

9. bnedora2014-08-13 08:00
Köszi szépen, ez jól hangzik:-)
(válasz Georgina319 8. hozzászólására)


8. Georgina3192014-08-13 07:48
Vagy: Paradicsomos, halas tésztába is belekeverheted, szerintem.
3-4 nagyobb paradicsom
1 halkonzerv (ne tonhal legyen!)
1 kisüveges fekete olívabogyó
néhány szem kapribogyó
2-3 nagyobb gerezd fokhagyma
babérlevél
bazsalikom
oregánó
olívaolaj
egy kis citromlé
spagetti tészta
Elkészítés:

A tésztát feltesszük főni, közben egy kis olívaolajon az apróra vágott paradicsomot elkezdjük párolni a babérlevéllel. Amikor már széfőtt a paradicsom, belenyomjuk a fokhagymát, fűszerezzük az oregánóval, a bazsalikommal, és tovább pároljuk, amíg masszaszerű lesz. Közben a halat szétnyomkodjuk egy villával, egy tálba tesszük, egy kis citromlét csepegtetünk rá. Ráteszünk néhány kapribogyót, majd a kifőtt tésztát. A tetejére öntjük a paradicsomos szószt, majd jól összekevertjük. Végül fekete olívával díszítjük, és reszelt parmezánnal fogyaszthatjuk.

7. Georgina3192014-08-13 07:27
Halkrémes szendvicsre is felrakhatod dísznek, egy kis citromkarika kíséretében

6. bnedora2014-08-12 20:26
Senki más nem tud nekem segíteni?

5. bnedora2014-08-12 13:45
Köszi a választ. Eddig nem tudtam belépni.
Úgy nézem, hogy a pici tintahalak (kb. 4-5 cm) egészben vannak egy olajos lében. Nem tudom, hogy a levét fel lehet-e használni. Én nem szeretem a halféléket, így ilyet még látni sem láttam, ezért vagyok tanácstalan.


4. Georgina3192014-08-12 11:01
vagy paradicsom szósszal, ha szeretitek.

3. Georgina3192014-08-12 11:00
Próbáld meg salátának elkészíteni,
Az öntethez az ecethez és citromléhez adjuk a sót, borsot, kikeverjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olívaolajat és egyenletesen elkeverjük. Hozzáadjuk a felkarikázott uborkát, szárzellert és negyedelt koktélparadicsomot, végül a tintahal karikákat. Összeforgatjuk és hozzáadjuk a finomra aprított kaprot és petrezselymet. Ízlés szerint további sót, borsot és citromlevet adunk hozzá.

2. bnedora2014-08-12 10:01
A fiam Olaszországban vásárolta az említett tintahalakat. Szeretném megkérdezni, hogy milyen módon lehet elfogyasztani ezt az ételt. Úgy nézem, hogy már el van készítve, és olajban van tárolva. Esetleg önmagában fogyasztható, vagy valami saláta, tészta kell-e hozzá.

1. bnedora2014-08-12 09:58
Roston sütött keleti tintahalak elfogyasztása miként lehetséges?