Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A szalakálit mivel lehet helyettesíteni? fórum

A szalakálit mivel lehet helyettesíteni? (tudásbázis kérdés)


5. Guruljka (válaszként erre: 4. - ILI.)
2014. júl. 16. 13:28

Én egy szalalkális receptet kipróbáltam. Másképpen hat, mint a szódabikarbóna.

A szaga tényleg rossz, de azonnal elillan, ezt írja is a recept.


A sütőpor (és a szódabikarbóna) felfújja a tésztát, a szalalkáli éppen lapok sütésére való, mert lazítja ugyan a tésztát, de lapos marad tőle.

4. ILI.
2014. júl. 16. 13:19
Szerintem is sütőpor, vagy esetleg még szódabikarbóna. A szalalkáli amúgy is büdös.
2014. júl. 16. 12:34

Ami azt illeti, nem ugyanaz.

A szalalkáli ammónium-karbonát.


Német nyelven Hirschhornsalz, az angolok salt of haltshorn vagy baking ammonia néven ismerik.

Engedélyezett adalék: E 503i név alatt.

2014. júl. 16. 12:29
Sütőpor!
2014. júl. 16. 12:23

Sziasztok!


Hatlapost szeretnék készíteni, de külföldön tartózkodok és szalakálit eddig még nem nagyon találtam. Valakinek van ötlete,hogy mivel és hogyan tudnám helyettesíteni, hogy ugyanolyan jó legyen?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook