Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi ez a bokros növény? fórum

Mi ez a bokros növény? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
62. 6b006fc769 (válaszként erre: 61. - Forrest2010)
2014. júl. 12. 09:58
Most összefutott a nyál a számban:))
61. forrest2010 (válaszként erre: 59. - 6b006fc769)
2014. júl. 12. 09:44
Már régen főztem ilyesmit , de a piros + a feketeribizli együtt isteni fini volt .
60. 6b006fc769 (válaszként erre: 53. - Marcsika0123)
2014. júl. 12. 07:39
Jostábol is főztem lekvárt, az is nagyon finom, csak ajánlani tudom:))))
59. 6b006fc769 (válaszként erre: 48. - Marcsika0123)
2014. júl. 12. 07:38
Nagyon finom a feketeribizliből a lekvár:) Idén csináltam, kicsit savanykás lett, mert nem tettem bele túl sok cukrot, de nekem nagyon ízlik. Linzerhez egyenesen kiváló:)
2014. júl. 11. 17:35

Utólag átgondolva, biztosan mérgező bogyójú növényt, akár sövénynek is nem ültetnek.

Josta vagy fekete ribizli, nekem majd mindegy, ha finom.

Szeder van nekünk, remélem lesz sok.

Annak is van kesernyés utóize. Fagyasztottam le, és amikor előkerült nem éreztem már azt az utóízt.

Bocs hogy kitértem.

2014. júl. 11. 14:55

[link]


Ilyen esetleg?

56. marcsika0123 (válaszként erre: 55. - 408020f45e)
2014. júl. 11. 11:50
Én is, nagyon. Az első adag lekvár már kész is van, csücsülnek a száraz dunsztban.:) Babrás, de igen különleges íze van.
55. 408020f45e (válaszként erre: 53. - Marcsika0123)
2014. júl. 11. 11:45
Örülök, hogy végül is ehető! :)
54. forrest2010 (válaszként erre: 53. - Marcsika0123)
2014. júl. 11. 08:07
Ügyes vagy , nagyon finomak a gyümölcsök és egészségesek , a bokrot + rövid idő alatt helyre lehet hozni .
2014. júl. 11. 07:45
A történet folytatódik, ugyanis a szomszéd asszonyom azt mondja, hogy nem fekete vadribizli, hanem josta. S Én Neki hiszek, mivel vannak igen nagy szemek is benne, s az íze nem fanyal, hanem nagyon finom, pikáns. Tegnap 3 kg-t leszedtem, ment a fagyóba is belőle, a többiből lekvár lesz. (Mivel gondozatlan, hagyták, had nőjön, azért nem minden szem nagy. De majd ezentúl figyelek a bokrokra, mivel mindenkinek, a másfél éves kisfiamnak különösen, nagyon ízlik.)
2014. júl. 10. 15:23
fekete "vadribizli" - tavasszal a viraganak isteni illata van; eheto - finom, kisse pikans ize van
51. töprengő (válaszként erre: 47. - Forrest2010)
2014. júl. 10. 15:22

Ha igaz lesz az idén is sárga körte és kerek. Kerek azt nem tudom mekkora lesz, nem saját magonc.

Cseresznya parit is szretem, férjem is. 3 féle pirosra számítok legalább. Koktél, hosszúkás, és a paraszt. Azt hiszem az a neve.

Hogy szeretem enni a tőről!

Na a virágok azok milyenek? Érdemes megtartani?

( hogy kapunk majd, fekete ribizli volt a téma indítás)

50. töprengő (válaszként erre: 48. - Marcsika0123)
2014. júl. 10. 15:17
Minél hamarabb szedd le. Nálunk sok szem kezd leszáradni, aszalódni. ( 2 nappal ezelőtt már ezt láttam, de helye válogatja, van ahol hamarabb érnek a dolgok.
49. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 48. - Marcsika0123)
2014. júl. 10. 13:18
Köszi, hogy megosztottad. :) Biztos voltam benne, hogy az, mert én nagyon sok ilyet ettem gyerekként, érdekes már nem ízlik annyira,mint régen, akkor a kedvencem volt.
2014. júl. 10. 11:09

Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a sok hozzászólást, ötletet. Megkérdeztem a szomszéd bácsit: vad feketeribizli.:) És ehető. Nekik is van, gyümilevest szoktak belőle csinálni. Nálunk nagyon sok van, szerintem a jövő héten nekiállok leszedni. Lekvárt is csinálnék belőle, kíváncsiságból, meg persze fagyóba is kerül majd.

Ja és ettem is belőle, Nekem ízlik.:)

Azt mondta a szomszéd, régen erre oltottak püszkét (egres, köszméte ki hogy ismeri). Szóval lehet enni, sőt ajánlott, mert nagyon magas C vitamin (és egyebek) forrás.

47. forrest2010 (válaszként erre: 44. - Töprengő)
2014. júl. 10. 00:14

De klassz a sárgaparadicsomod !!!!

Az 5 . képen nem egy habszegfű féleség van ? Megyek nézem a képeket .

46. forrest2010 (válaszként erre: 43. - 6b006fc769)
2014. júl. 10. 00:12
Nem is nagyobb , legfeljebb néhány egyedülálló szem .
2014. júl. 9. 23:16

megtaláltam: arany ribiszke.:)

[link]

2014. júl. 9. 23:02
Folytatás : Növényeink 5 kép..
43. 6b006fc769 (válaszként erre: 39. - Forrest2010)
2014. júl. 9. 23:02
Jól tudod, de ha nagyobb, mint a ribizli, akkor inkább josta. Annyival azért nem nagyobb.
42. forrest2010 (válaszként erre: 41. - Töprengő)
2014. júl. 9. 23:01
Van sokféle harangvirág , nekem fehérbe nincsen csak kék van 3 féle . A 6-as az a flox / lángvirág , bugás lángvirág / arról is van több kép , tele van vele a kertünk , éppen most kezd virágozni , mivel régebben soha nem vágtam le az elnyílott virágot róla , keresztül-kasul porozta a szender-lepke , és csodálatos színek lettek , pedig eredetileg csak 1 tő fehér + 1 tő rózsaszín volt .
41. töprengő (válaszként erre: 40. - Forrest2010)
2014. júl. 9. 22:46
Szerintem nem a 22 es az. A 8 as hasonlít a leveléhez, mienk fehér.
40. forrest2010 (válaszként erre: 32. - Töprengő)
2014. júl. 9. 22:37
Kukkants oda az adatlapomon az interaktivitásnál : még képek innen onnan c-be a 22-es kép , azon van egy fajta harangvirág a balszélén , a kisvirágú .
39. forrest2010 (válaszként erre: 35. - 6b006fc769)
2014. júl. 9. 22:33
A josta az nagyobb , az a fekete ribizli + az egres keresztezéséből lett / ha jól tudom /
38. forrest2010 (válaszként erre: 36. - Töprengő)
2014. júl. 9. 22:31
Én szűrőbe megmosom , zacsiba teszem aztán a fagyosba télire + gyümileves.... nincsen sok rajta , már öregek a tövek , fiatalítani kéne őket . A volt munkahelyemen a kastélyparkban volt 1 sor piros + néhány tő fehér ribizli is , inkább csak érdekesség . Még nem szárítottam , de h írod , lehet , h kipróbálom ezt is .
37. forrest2010 (válaszként erre: 32. - Töprengő)
2014. júl. 9. 22:27
Sokféle harangvirág van , nézz körül azok között , van haranglábtól kezdve rengeteg ...számtalan .
36. töprengő (válaszként erre: 33. - Forrest2010)
2014. júl. 9. 22:24

Fekete ribizlis sör is van ;) Alkoholmentes. És finom.

Akkor leszedem megint, és nem lekvár lesz belőle, se szörp. Megmosom, és hagyom megszáradni. Max nem sikerül aszaló masina nélkül.

35. 6b006fc769 (válaszként erre: 16. - Marcsika0123)
2014. júl. 9. 22:22
Akkor inkább josta
2014. júl. 9. 22:20
Jó íze lesz tőle a gyümilevesnek , szósznak és csodálatos színe .
2014. júl. 9. 22:19
Feketeribizli , éppen most érik , nyersen nem finom az íze , gyümilevesalapnak , v teához szoktam belőle főzni , nekünk is van néhány tő . Ha pirosribizlivel együtt lekvárt főzünk belőle annak is finom , én se nyersen se egymagába lekvárnak nem szeretem
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook