Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Oxigénhiány következtében agysérülés.Még nem tudni milyen fokú sérülést szenvedett egy ismerős kislány, de szeretnék minél több címet, ötlet

Kategória: Összes fórumtéma » Babák & mamák » Anyának lenni


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2

38. trapiti2009-12-03 20:57
Szia!
De jó :)))))) A sírás sajnos vele jár, de nekem mindig az volt a benyomásom, hogy Luca ordít ugyan, de hagyta magát, csak a hangerővel tiltakozott, szerintem a babák is érzik, hogy ez jót tesz velük :)
Ami nekünk bevált: torna előtt és aznap este Viburcol kúpot adtam (homeopátiás) így könnyebb volt Lucának, és a kezelés utáni izomlázat is jól csükkentette :)
(válasz ofkorzborz 37. hozzászólására)

37. ofkorzborz2009-12-03 20:50
Szia!
Igen, sikerült bejelentkezni, sőt, ma volt az első foglalkozás... A terapeuta nagyon kedves volt, az első perctől bizalmat ébresztett bennem, de ennek ellenére nagyon nehéz volt nézni (és hallgatni), ahogy Áron végigordítja az egy órás tornát. De ennek ellenére hiszek a módszerben és a segítőnkben, hiszen -ahogy írtad- az ő módszerük a leghatékonyabb.

És majdnem elfelejtettem: gratulálok a leánykádhoz :)
(válasz trapiti 36. hozzászólására)


36. trapiti2009-11-23 09:01
Szia!
Sikerült már bejelentkeznetek?
Panni néni a legutóbbi rádió-beszélgetésben azt mondta, hogy a náluk megforduló gyerekek 80%-át mindenféle maradványtünet nélkül rendbe tudják hozni, a maradék 20%-nak is sokat tudnak javítani az állapotán.
Ha időben kezdik a kezelést, sokkal-sokkal jobbak az esélyek.
Nálunk Lucának sem ígértek semmi jót, most mégis makk egészséges :) Hála Panni Néninek, most már lehetnek olyan "problémáink", hogy elég ügyesen rajzol-e, nem kell azzal foglalkoznunk, hogy tud-e járni. És ezt csak Neki és az Alapítványnak köszönhetjük.
(válasz ofkorzborz 35. hozzászólására)

35. ofkorzborz2009-11-23 08:55
Reménykedek a Dévény Anna-féle módszernél várható "csodában", a felépülésben..

De látjátok, azért itt is megmutatkozik, milyen országban is élünk...
KInek van szíve megvonni valamilyen hivatalos álarc mögé bújva egy olyan alapítványtól a pénzt, akik már sérült gyerekek százainak segítettek, és még minimum ugyanennyi kis beteg manócskának adhatják talán meg a normális élet lehetőségét...
Persze, hisz az a jó, hogy ha a társadalom tagjai betegek, iskolázatlanok, így nem tudnak beleszólni a közügyekbe, és irányíthatók, akár a birkák!
Csak meg kell nézni, honnan vonják meg a támogatásokat (e.ü, iskolák), mi meg dolgozzunk csak, hogy nekik "odafönn" legyen mivel megtömni a zsebüket.

Mérhetetlen dühvel tölt el, hogy még egy ilyen kiemelten közhasznú alapítvánnyal is képesek kibabrálni. A mi, és sok más család reményével.

34. trapiti2009-11-22 13:25
Dévény Annánál van esélye, hogy maradványtünet nélkül rendbejöjjön, a többi szinte reménytelen.

Viszont most hallottam, hogy sajnos megint nagy bajok vannak az Alapítványnál, az OEP megvonta a támogatást, néhány millió ft-on múlik az alapítvány túlélése :(

33. zebracsikó2009-11-20 16:30
21. válasszal. Olmeóval értek egyet:
minél hamarabb Dévény-módszer!!!!
(válasz ofkorzborz 21. hozzászólására)

32. Heidi842009-11-20 14:24
Hali ez egy elég régi történet, van vagy 25 éves... én is oxigénhiánnyal születtem, a köldökzsinór a nyakamra tekeredett, emiatt sokáig kétséges volt, hogy mennyit károsodott az agyam, és ennek milyen következményei lehetnek. A szüleim naponta többször valamiféle tornát csináltattak meg velem, tornáztattak, hogy a reflexeim hamarabb kifejlődjenek, vagy valami ilyesmi. Azt tudom, hogy nagyon megviselte őket, mert tényleg rengeteget kellett velem foglalkozni. Hogy emiatt-e vagy más miatt, de megérte, mert 100%-os vagyok:)

31. gabi06302009-11-20 14:20
Szia!

MIntha a barátnőm kisfiáról írnál, szó szerint.
Köldökzsinór gond, császár, és egy egészéges " baba látszólag.
SZintén hatalmas súly, és a kisfia 11 hónaposan annyira volt képes, hogyha felültették, akkor megült kb 10 másodpercig, és eldőlt. Nagyon nyitott, barátságos kisfiú volt, és mindenki azt mondta, azért nem ül fel, nem tud megülni, nem mászik, nem fog meg semmit, mert nagyon nagy a súlya, diétáztatni kell. Az anyukája Dévény Annához kezdte el hordani 1 évesen, ott állapították meg a születéskori oxigénhiányt.
HIhetetlen volt, mert a kisfiú, 5 hónap alatt mindent behozott. Elkezdett mászni, felülni, menni. És 5 hónap alatt olyan volt, mint bármelyik 17 hónapos, ha nem fejlettebb.
Alkalomról alkalomra változott.
Most 2,5 éves. Mozgásilag semmi problémája, szobatiszta, és mondatokban beszél.
Ne keseredj el, segítenek!!!
(válasz ofkorzborz 21. hozzászólására)

30. sirq2009-11-19 23:47
Nekünk semmit nem ért a neurohabilitációs gyakorlatok végzése, pedig naponta 5-ször is csináltuk. 6 hónaposan még meg sem mozdult. A Pethő által előírt gyakorlatok hatására már két hét múlva nyúlt a játékért. Szerintem addig kell menni mindenkinek, míg meg nem találja a neki, illetve a gyermekének a legjobbat. Az idő a legnagyobb ellenség, mert kb. 1 éves kor után már nem biztos a siker.
(válasz ovics 15. hozzászólására)

29. sirq2009-11-19 23:42
Pethő Intézet.

28. oalmao2009-11-19 22:58
Megadom priviben a mi konduktorunk számát,-ő biztos tud segíteni...
(válasz ofkorzborz 27. hozzászólására)

27. ofkorzborz2009-11-19 21:17
az oldalukon található telefonszám nem jó... azt mondja, nem kapcsolható.

26. oalmao2009-11-19 12:39
Dévény Annáék az ország egész területén dolgoznak, minden városban, lehet még faluban is található Dévény módszeres konduktor (azt hiszem így hívják őket).Hívd fel a központot, ott megadják a hozzád legközelebb eső személyt.
A költségek: mi annak idején 3000,- fizettünk alkalmanként, de most hallottam hogy a körzeti orvos is kiírhatja, akkor azt hiszem csak a felét kell kifizetni. Ezt meg kell kérdezni.
Ne izgulj túlzottan (arra ráérsz akkor is ha tényleg nagy a baj)-lehet hogy már pár kezelés is elég,...és néhány év múlva már csak rossz emlék lesz.
(válasz ofkorzborz 23. hozzászólására)

25. ofkorzborz2009-11-19 11:05
Köszönöm szépen!

Egy kis reményt adtatok nekem, és ez pont a legjobbkor jött :) remélem, miután megtörtént az első foglalkozás a Dévény Annáéknál, még jobban alakulnak a dolgok.
(válasz lully 24. hozzászólására)


24. lully2009-11-19 10:45
Bizony, bizony Dévény Annáék!!!!!!
Bárki bármit mond, ők a legjobbak. Panni módszerével /leírásod alapján/ tökéletesen rendbe fog jönni a baba. Főleg mivel még ilyen pici, tényleg ha lehet minél hamarabb vedd fel velük a kapcsolatot. Ha adhatok egy tanácsot, mivel nem pesti vagy, próbáld meg megtanulni az ott látottakat, hogy Te is meg tudd csinálni minden nap otthon. Remélem sikerül! Addig is kitartás és jó egészséget nektek!
(válasz ofkorzborz 23. hozzászólására)

23. ofkorzborz2009-11-19 10:35
Köszönöm a tanácsot. Ma felveszem velük a kapcsolatot.
Szeretném viszont azt tudni, hogy anyagilag ez mennyire terheli majd meg a családi kasszát, sajnos szerény körülmények között élünk, minden nélkülözhető "luxus" ingóságot eladok, hogy legyen pénz az utazásokra, a baba különleges igényeire. Remélem elég lesz az igyekezetem...
(válasz oalmao 22. hozzászólására)

22. oalmao2009-11-18 23:37
Minél hamarább jelentkezz be Dévény Annáékhoz. Minél fiatalabb a kisbaba annál nagyobb sikereket tudnak elérni, mivel a megfelelő agyi "szerelvények" még formálhatók. A korai fejlesztő is jó, bár szerintem kicsit lassabban őrölnek ott a malmok, ami ilyen esetben súlyos mulasztás. Feltétlenül vidd el a Dévényesekhez, mutasd meg nekik a kisfiadat és kérjél tanácsot ott.
Mi fél évig jártunk a lányunkkal, akit teljesen meggyógyítottak (most már 5 éves, ügyes, okos óvodás), és sok csodát láttam ott végbemenni...
(válasz ofkorzborz 21. hozzászólására)

21. ofkorzborz2009-11-18 22:36
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek...
Ma vittem el fél éves kisfiamat fejlődésneurológiára, ahol azt állapították meg, hog születésekor fellépő oxigénhiány(2x nyakracsavarodott köldökzsinórral született) károsította a kis agyát.

3 hónapos koráig semmi változást nem tapasztatam a többi gyerekhez képest. UTána viszont nem fejlődött tovább, állapota stagnál. A mozgásbeli elmaradottságát nagy súlyának tulajdonította a gyerekorvos is. Mígnem nagy unszolásra kaptam egy beutalót szakorvoshoz, aki ezt az elkeserítő diagnózist állította fel.
A kisfiú nem mindig tartja a fejét, kezei görcsösen ökölben vannak, nem ül, nem mászik, dolgokért nem nyúl. Ennek ellenére nyitott, kedves baba, rengeteget nevet és gőgicsél.Sokat éneklünk, táncolunk,sétálunk együtt.

Részletesebb kivizsgálásra és kora fejlesztőbe küldtek minket. Borzasztóan le vagyok törve. Ráadásul egyedül nevelem a babát...

Tehát borzasztónak látom a helyzetet, nincs kivel beszélnem erről, a családom úgy tekint rám, mintha az én hibám lenne az, hogy lehet, egy életre súlyosan fogyatékos lesz a gyermekem. És én is így érzem. Megöl az önvád, hogy az én hibáimért a gyerekem bűnhődik.

Ha bárki, bármilyen jótanáccsal tud szolgálni, kérem, írjon, minden segítő szóra nagy szükségem van!
Köszönöm.

20. Czirczamircza2008-12-20 18:41
Próbáljátok elvinni a Táltos Központba. Nagyon sok csodálatos gyógyulás történt már ott. Ismerek olyat, aki hosszú kómából gyógyult fel teljesen. Ha nem is tudják tökéletesen meggyógyítani a kislányt, de biztos, hogy jobb lesz az állapota.

Táltos Központ. XIV. kerület, Tábornok u. 11/a
Telefon: 251-4983,
222-3186

19. drzeju2008-12-16 23:26
Van egy homeopata orvos, aki kifejezetten az ilyen gyerekekkel foglalkozik, és igen jók az eredményei. Csak döntsd el, a hagyományos zsákutcákat választod, vagy az újat. Egészen speciális, a Dévénynek egy továbbfejlesztett módszerével kapcsolja össze a kezelést.Egészen fantasztikus eredményeket tud elérni, az én kisfiamon is sokat segített, örökké hálás vagyok neki. Keresd meg drzeju@tvnetwork.hu
(válasz ovics 18. hozzászólására)

18. ovics2008-07-06 20:51
Elnézést,figyelmetlen voltam.Látom,hogy mütét alatt kapott oxigénhiányt a pici.
Dévény Annát javaslom megkeresni.

17. ovics2008-07-06 20:48
Igen,tudom.De mi 3 éves koráig jártunk ,viszont a mozgásprobléma csak fél évesen jött elő.Állitólag,ha a születéskor jelentkezik,akkor tökéletesen helyrehozható 1 éves korára.De,amig nem fejeződik be a sejtépités,addig is lehet javitani.
(válasz gerna 16. hozzászólására)

16. gerna2008-07-06 11:53
Ez a kislány már 2 éves, lásd a topik elején. A neurohabilitációs tréning 1 éves korig jó, utána már más kell. Gyógytornász tud segíteni, korának és mozgásállapotának megfelelően.
(válasz ovics 15. hozzászólására)

15. ovics2008-07-06 08:38
Igen......1 éves korban fog kiderülni,mi károsodott.A lányom is szondán és gépen volt.
Nagyon fontos a torna!!!!!!Ne az anyuka döntse el,mi jó a kislánynak!A doki megmondta,hogy rajtunk múlik,mennyire fog fejlődni,pontosan a fel nem használt idegsejtek miatt.Akkor úgy döntöttem,rajtunk nem múlhat,mindent megteszünk.
Mi a Szabadsághegyi Neurohabilitáción olyan tornát kaptunk itthonra,hogy majdnem 4 órásra jött ki......etetés,alvás,torna......ebből állt a nap.Még megvannak azok a leirások,feladatok,ha kell.
Pl: háttal magunk elé vesszük a gyereket,mintha az ölünkben ülne,előre emeljük és hirtelen leguggolunk.Erre mozgással reagál.Ezt ismételni 10x.Nagyon jó ,ha hintát szerelnek fel a lakásban.
Szóval,nem igazán torna,hanem készségfejlesztő.
Nagyon hasznos az úszás.Vannak uszodák,ahol ilyen gyerekekkel foglalkoznak.

Agykárosodott Csecsemők Gyógykezelése Neurohabilitáció Alapítvány 1121 Budapest, Mártonhegyi út 6. Tel.: 356-4922/83, 457-0161
Fax: 375-6058
(válasz edek 13. hozzászólására)

14. MelisUK2008-07-05 10:37
Nekem is volt egy műtétem, ami altatással járt, cysta volt a petefészkemben, azt kellett eltávolítani. Az altatásból való felébredés után rövidtávú memória problémám volt, többször egymás után elmondtam ugyanazt, kb. hatszor es csak az utolsóra emlékszem, de a párom szerint szóról szóra ugyanazt mondtam. Mivel se orvos, se ápoló nem volt a közelünkben, így nem is gondoltuk, h ez probléma, viszont azóta kiderült, h mindez az altatástól van. Az altatás közben nem jutott az agyam elég oxigénhez, ez okozta a problémát. Ez elég ritka dolog, de sajnos épp beleestem abba a kevés százalékba, akiknél ilyen jellegű problémát okoz az altatás. Szerencsére komolyabb hatását nem érzékelem, viszont kísérletek bizonyítják, melyeket patkányokon végeztek, h bizonyos altatószerek eredendően okoznak ilyen jellegű problémát, ezeket állítólag már nem használják, viszont a többi altatónak is lehet hasonló hatása. Vannak, akik komolyabb sérülést szenvednek az agyban fellépő oxigénhiány végett és, mint a patkányok mutatták a tesztek folyamán, sosem érik el azt a színvonalat, amit társaik tudnak...

13. edek2008-07-05 09:42
Most nagyon jól van a kislány,kicsit koordinálatlan a mozgása.A kórházban is meglepődtek a javuláson,és képzeljétek!Visszavontak mindeféle eredményt:PL: CT..Anyuka ki akarta kérni a torna miatt,és már nem volt meg.A zárójára az volt írva,h.oxigénhiány valószínűsíthető.Sajnos anyuka nem viszi tornára,mert szerinte nem volt jó neki... :o((
Mondjuk ahhoz képest,ahogy volt,lélegeztetőgépen, szondával az orrában,volt olyan,hogy nem is látott..ahhoz képest tényleg jól van,nagyon.
Reméljük nincs maradandó károsodás,ami később jelentekezik..


12. ovics2008-07-05 08:25
Az én lánykám 29 évvel ezelőtt oxigénhiánnyal született.A Szabadság-hegyi Neurohabilitációra hordtuk havonta 2 éves koráig.Ott mindig nézték a fejlődést és különböző stratégiai tornákat irtak elő.Majd innen átkerült a Pető Intézetbe,heti 2x vittük 3 órás foglalkozásra.A jobb oldalával voltak gondok.1 évesen derült ki,hogy "csak" a mozgatóidegek egy része pusztult el.Addig remegtünk,mi jön elő (látás,hallás,stb)
18 éves koráig járt a Petőbe,jelenleg is rendszertelenül,de visszajár kontrollra.
A jobb oldalán látszik a maradvány,nem tud tökéletesen fogni és kisebb a jobb lába.

DE! 3 diplomát szerzett,jelednleg szakforditóként dolgozik .Nagyon csinos lány lett.

MINDENKÉPPEN JAVASLOM A RENDSZERES TORNÁT,HOGY A FEL NEM HASZNÁLT IDEGSEJTEK ÁTVEHESSÉK A KIESŐ FUNKCIÓKAT.

11. edek2008-04-14 15:02
Köszönöm,majd érdeklődöm,de percről percre változik a diagnózis...most azt állítják,h. veleszületett kisfejűsége van....

10. szancsesz2008-04-14 14:39
szia!van fent az iwien egy ismerősöm. az ő gyereke születéskori oxigénhiány miatt sérült lett.
ha érdekel adok elérhetőséget és ő elmondja hogy hova vitte fejleszteni
(válasz edek 5. hozzászólására)

9. starflo2008-04-14 13:31
Ha előtte nem volt gondja az oxigén felvétellel a kislánynak (rendesen tudott lélegezni, nem volt eszméletlen)akkor szerintem perelhető, mivel ha műtét közben történt a gond, akkor azt észre kellett volna venniük! Ha a műtét előtt elmondták, hogy milyen komplikációk léphetnek fel, és ebben ezt is felsorolták, akkor nem perelhető, mert alá kellett írniuk ezt a papírt. Bár én nem vagyok jogász!
Nekem volt egy agyleállásom 13 évesen, szintén kevés oxigén, közölték a szüleimmel 100% hogy agykárosodást szenvedtem. Szerencsére nem igazán lett komoly baj: egy rövidebb ideig hosszú és rövidtávú memóriazavarok + a szemem nekem is romlott, de szerencsére nem komolyan. Nekem a szememben fehérjekicsapódások vannak a mai napig is, ami annyit tesz, hogyha világosra nézek ilyen foltokat látok mindenhol. A memória problémák szerencsére megoldódtak, de maguktól. Ezekre a problémákra nincs orvosi módszer, amivel vissza lehetne fordítani a károsodást. Szerintem nincs sok reményük a gyógyulásra szegényeknek.
(válasz edek 8. hozzászólására)

1 2