Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Tympanoplasztika (fülműtét) tapasztalatok?

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Egészség


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

5. zebracsikó2014-05-24 11:36
A műtét menete:
A műtétet általános érzéstelenítésben (altatásban) vagy helyi érzéstelenítésben végezzük, operációs mikroszkóp alatt. A csecsnyúlvány-gyulladás műtéti megoldásakor (mastoidectomia) a fül mögött vezetett bőrmetszés után fúróval megnyitjuk a csecsnyúlvány sejtjeit, a gyulladásos váladékot kiürítjük és a váladékelfolyás lehetőségét a dobüreg felé biztosítjuk. Cholesteatoma esetén, egyes esetekben, ún. nyitott technikájú fülműtétre van szükség. Ekkor a károsodott dobüregi képletek és a hallójárat hátsó falának eltávolítása után a csecsnyúlvány és a hallójárat közös üreget képez, mely a későbbiekben egyszerű fülészeti vizsgálatkor jól áttekinthetővé válik. A műtét befejezése után a sebet varratokkal zárjuk, a hallójáratba csecsnyúlvány üregébe tampon kerül.

4. zebracsikó2014-05-24 11:35
[link]

[link]
(válasz juice66 3. hozzászólására)


3. juice662014-05-24 11:24
Köszönöm :) Igen, ez általában gyermekkori probléma, nekem sajnos 25 évesen tért vissza ez és azota sem javul. Arra lennék kíváncsi, hogyan zajlik a műtét, mennyire kibírható, várható-e végleges javulás.

2. zebracsikó2014-05-24 10:26
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=83989

itt van egy hasonló fórum

jobbulást kívánok!

1. juice662014-05-24 10:18
Régóta szenvedek krónikus középfülgyulladásban. Eddig nem mertem rászánni magam a műtétre, jelenleg próbálok bátorságot gyűjteni...Sajnos nekem valószínűleg nem elég a dobhártyaplasztika, hanem a dobhártya mögötti területen is szanációt kell végezni (mastoidectomia). Van valaki, aki átesett már ilyen jellegű beavatkozáson? Mik a tapasztalatok? Altatásban volt? Hány napot kellett bent lenni a kórházban? Véglegesen megszüntette-e a műtét a panaszokat(fülgyulladás, fülfolyás)? Előre is köszönöm a válaszokat!