Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell lefagyasztani a friss karalábét? fórum

Hogyan kell lefagyasztani a friss karalábét? (tudásbázis kérdés)


22. 5c0313b0fc (válaszként erre: 21. - Forrest2010)
2014. ápr. 5. 15:08

Majd most akkor én is megpróbálom, bár nem vettem észre, hogy szine-ment lenne a zöldségem, de meglehet, hogy szebb marad.

Az ősszel viszont olyat csináltam mint még sosem: szinte ingyen (80.-ft/kg) utánunk vágták a túlnyílott karfiolt a boltosok. Bevásároltam belőle, kiskéssel apró 1-1,5 cm-es darabkákra szeltem fel, egy-egy adag mellé egy kis petrezselyem. Most esetenként ebből csinálom a "párolt rizs petrezselyemmel"! Egész jó kis köret jön ki belőle!

Ha a következő években is lehet majd kapni, érdemes lesz ismét elrakni belőle!

Persze a szép karfiolt leveshez, vagy rántani ugyanúgy elraktam, ez csak úgy véletlen jött! :)))

21. forrest2010 (válaszként erre: 20. - 5c0313b0fc)
2014. ápr. 5. 13:47
Én is rakosgatok jó régen , de karalábét nem szoktam , csak akkor olyan szépeket hozott a fiam , gondoltam , jó lesz főzeléknek is . Viszont én a zöldségeket kb 2 percig olajon megforgatom egy serpenyőbe , v ha szárítom , 2 percre a mikróba teszem , gyönyörű színe marad a sárgarépának is , de nem lesz löttyedt egyik se .
20. 5c0313b0fc (válaszként erre: 19. - Forrest2010)
2014. ápr. 5. 08:39
Ilyennel még nem találkoztam. Én kb. 6-7 éve rakom el a zöldségféléket, felpucolva, feldarabolva nyersen a fagyóba. Minden télen onnét "szerzem be" a vitamin-szükségletemet. Nem találkoztatm még ilyen jelenséggel, amit írsz. Inkább arra kell vigyázni (tapasztalatom szerint), hogy ki ne engedjen mielőtt a forrásban levő levesbe, főzelék-lébe beleöntöm, különben össze-esik, lötye lesz, stb. stb.
2014. ápr. 5. 02:21
Egyik évbe olyan finom , szép nagy karalábékat vett a fiam , gondoltam teszek belőle a fagyosba néhány adag főzeléknek valót , nyersen , felkockázva tettem el , aztán mikor főzeléket akartam belőle az istennek se főtt puhára , azóta se tudom , mi lehetett a gond vele , elhasználtam husi + csontlevesbe , alaplébe , végülis kárba nem veszett , de valamiért nem sikerült .
18. Lujcsa (válaszként erre: 14. - Éva1951)
2014. ápr. 4. 21:27
Én nem főzőm előre egy percet sem fagyasztáshoz, mert veszít a vitaminból már lefagyasztott állapotban is . Ha még ki is főzöd belőle . Mi marad ?
2014. ápr. 4. 08:57

Először karikára szelem, majd hosszába, mint a szalma-krumplit. Nyersen zacsiba, és be a fagyóba!

Kiengedés nélkül, forrásban levő vízbe/levesbe teszem amikor fel akarom használni, akkor megmarad az eredeti, roppanós állaga.

2014. ápr. 4. 08:55
Én is mosva, kockázva fagyasztom. Hogy szottyos lesz-e kiolvadás után, nem tudom, mert ha felhasználom levesbe, főzelékbe, akkor kiveszem a fagyóból és dobom a lábosba.
2014. ápr. 4. 07:26
Negyedelem és lefagyasztom simán.
14. éva1951 (válaszként erre: 1. - Anyagi)
2014. ápr. 4. 06:34

Én felkockázom, forró vízben egy pár percig főzöm, majd hideg vízben lehűtöm, kirakom konyharuhára,

elszívja a nedvességet, utána zacskózom, fagyasztom.

Így nagyon finom szokott lenni.

13. Cucicsillag (válaszként erre: 5. - Icuri)
2014. ápr. 3. 22:36
Ugye? En ezeket a zocxsegeket nem ceretem iiigy...
2014. ápr. 3. 22:34
Muszaj lefagyasztani?
11. megi04 (válaszként erre: 7. - Anyagi)
2014. ápr. 3. 22:09
Úgy is elteheted,ha felkockázod.Levesbe,főzelékbe.:) Vagy darabolod,mondjuk husilevesbe.
10. megi04 (válaszként erre: 8. - Icuri)
2014. ápr. 3. 22:08
Szívesen.:)
2014. ápr. 3. 21:09
En is siman darabolva teszem be fagyni. Levesbe tokeletes.
8. icuri (válaszként erre: 6. - Megi04)
2014. ápr. 3. 20:20
Köszi.
2014. ápr. 3. 20:19

Kösz mindenkinek!

Én is levesnek, főzeléknek szánom.

6. megi04 (válaszként erre: 5. - Icuri)
2014. ápr. 3. 20:10
Nem.MOndjuk én elsősorban levesbe teszem.Nem volt vele még soha probléma.Nem vizes.
5. icuri (válaszként erre: 4. - Megi04)
2014. ápr. 3. 20:04
Szia! És ha kiengeded nem lesz vizes vagy szottyos vagy puha?
2014. ápr. 3. 20:02
Én is csak szeletekre vágom,zacskózom,és fagyó...
2014. ápr. 3. 19:59
Bocs,töltöttnek:)
2014. ápr. 3. 19:58
Többször raktam már el,kivájva töltenött karalábénak ,én semmit nem csináltam vele,csak beraktam.
2014. ápr. 3. 19:55
Hogyan kell lefagyasztani a friss karalábét? Kell előtte blansirozni, párolni vagy valahogy előkészíteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook