Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Ketogén diétázók (33. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Diéta & fitness » Más diéták


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


82. LiliAle2014-05-10 12:17
Én nagy híve vagyok a ketogén diétának, kizárólag csak így tudok fogyni. Jelenleg is ketózisban vagyok (tesztelem). Napi 20 gramm ch alatt eszem.
A ketogén diétában kötelező zsírt enni, a kalóriák 70-80 százaléka zsírokból kell, hogy összejöjjön.

Én az amerikai weboldalakat böngészem hasznos receptekért, infókért és nagyon klassz dolgokat találtam. Ha valakit érdekel szivesen megosztom.

81. zitas892014-05-03 17:43
Ja, pont a legjobbat felejtem el ;) ha beleszakadok se birok naponta 1000-tol tobb kaloriat bevinni, es jokat eszem, jol vagyok lakva :) es nagyon kivanom a vizet, ami nalam regen mindig gond volt :)
(válasz Blanka30 1. hozzászólására)


80. zitas892014-05-03 17:40
Szia! Nos pusztulat volt az elso par nap... Massziv hanyingerem volt mindentol es csak aludtam egesz nap. Ja, elotte bojtoltem egy napot. A masodik (3.) nap vegen azt ereztem hogy azonnal muszaj ennem, szemetet (igen a lisztfuggoseg :D), draga parom el is zavartam ejszaka a mekibe, de aztan alig tudtam letuszakolni egy sajtburgert. Meg is bantam. Folytattam, masnaptol mar hanyinger mentesen, es hatarozottan kevesebb alvast igenylek. Jobb a kozerzetem. Tudom, nehez, sok a lemondas, de megeri, gyorsan hozzaszoksz. Az eredmeny pedig fantasztikus. :)
(válasz Blanka30 1. hozzászólására)

79. zitas892014-05-03 16:56
Sziasztok. Olvastam itt lentebb valaki irta h ketoban ttkg 2-3-szorosat kell feherjebol bevinni. Ez butasag, azert nem jo az Atkins. Ttkg (zsirmentes!)- onkent 1g feherje. Es stop. Nagyon terheli a veseket. En nem hasznalok semmilyen lisztpotlot, es semmilyen edesitot. Elek, virulok, fogyok. :)

78. Menyus722014-03-19 20:09
Attól függ, hogy éppen mit csinálsz :DDDD
Ketogén? Paleo? Vagy egyéb? :DDD
(válasz Trauma 76. hozzászólására)

77. Menyus722014-03-19 20:08
Jó. Elhiszem :D

Akkor annyit mondok, hogy engem nem fúj fel :DDDD
(válasz gribedli*** 75. hozzászólására)

76. Trauma2014-03-19 19:48
Ma főtt tojást ettem reszelt sajttal,és uborkát mellé, és kaliforniai paprikát,és paradicsomot. Kíváncsi vagyok mit toltam el, melyiket kellett volna elhagyni.

75. gribedli***2014-03-19 16:31
Nemigazan egyenfuggo, a gesztenye is szerepel azon a listan, ami az olyan zoldsegek-gyumolcsok-magok-huvelyesek stb tartalmazza, amik felfujjak az embert es a gesztenye az osszes magok kozul kozelebb all a huvelyesekhez, mar a kisebb zsirtartalma, magasabb szenhidrat tartalma es magas rost tartalma miatt.

Mas az, hogy ha 2 havonta eszel, vagy ahogy en, egy evben max 2x, akkor tenyleg nem lesz tole semmi bajod, mert nem etted meg:DDD
(válasz Menyus72 74. hozzászólására)

74. Menyus722014-03-19 15:27
Akkor ez szerintem inkább egyén függő. Van ilyen :D

Ne ingerelj itt engem tortával!!!! :D
(válasz gribedli*** 73. hozzászólására)

73. gribedli***2014-03-19 15:23
Én bármilyen formában eszem, engem felfúj, ezért ritkán eszem, pl. karácsonykor, mert sok karácsonyi recept alapanyaga a gesztenye.

Egyébként a tortáról képek itt:

[link]

A recept pedig a hoxa receptek között, most tettem fel:)
(válasz Menyus72 72. hozzászólására)

72. Menyus722014-03-19 15:15
Nem fúj fel. Maga a gesztenyeliszt tuti nem.
(válasz gribedli*** 71. hozzászólására)

71. gribedli***2014-03-19 14:58
Nincs fura íze, az olaszoknál egy rakás süti létezik gesztenyelisztből és lekvár is készül belőle. Viszont nagyon felfúj szerintem.

Az olaszok szinte mindenből készítenek sütit, kenyeret, ami nem gabona. Létezik a farinata, ami csak kizárólag csicseriborsólisztet tartalmaz (és vizet, sót, olívaolajat), és ez egy ilyen lepény, pékségekben árulják, aztán a gesztenyéből készül a castagnaccio, ez egy torta, fenyőmandula is van benne, és mazsola, szóval ahány mag, nekik tuti van mindenre valami ősrégi hagyományos recept:D
(válasz Trauma 48. hozzászólására)

70. Menyus722014-03-19 12:57
Pedig a kókuszlisztből minden fűrészpor szárazságú szokott lenni :DDDD

Én a sütiket gyakorlatilag mindig darált mandulából csinálom :DDDDD

Panírozz és sűríts velük. Arra nagyon jók.
(válasz Mazsinka 69. hozzászólására)

69. Mazsinka2014-03-18 23:13
Egyáltalán nem várom ugyanazt, mint a fehér lisztnél. Lenmaglisztből mikrós bucit próbáltam, de a végeredmény nem tetszett. Megsült, de amikor rágtam, olyan nyálkás állagot éreztem a számban, és képtelen voltam megenni, pedig nem vagyok abszolút válogatós típus. Kókuszlitből császármorzsát (?) csináltam, folytós lett nagyon, letuszkoltam, akkor még eritrittel, akkor volt az első görcsöm tőle. Ezeket paleo boltban vettem. De csináltam már darált mandulával gyümölcskenyeret, az majdhogynem jobban tetszett, csak az epémet egy kicsit felzavarta, meg mákmuffint is próbáltam, az bejött, de abba kókuszreszeléket szórtam. Nem vagyok válogatós, tényleg csak akkor nem eszem meg, ha ehetetlen valami, de ezek a lisztek tavaly nyár óta állnak, és várják a sorukat.
(válasz Menyus72 68. hozzászólására)


68. Menyus722014-03-18 21:39
Teljesen másképpen viselkednek, mint a búzaliszt.
Ha olyan eredményt akarsz elérni, és azt az ízt várod, soha nem is fog sikerülni.

A paleo nem a helyettesítésről szól. Én alig használok akármilyen lisztet is. Kéthavonta palacsinta pl.
Vagy ha rántott húst készítek, akkor kókuszliszttel panírozok. Vagy ha olyan a leves, azzal sűrítem.
Persze, hogy húzós áruk van. Nem termelnek belőle annyit mint búzából. De nekem fél kg liszt hónapokig elég. Úgy azért már nem húzós.
A cukoralkoholokhoz pedig nagyon lassan fokozatosan kell hozzászokni.
De azokat se használja úgy senki, mint anno a kristálycukrot.
(válasz Mazsinka 63. hozzászólására)

67. Blanka302014-03-18 21:36
Nekem a xilittől voltak problémáim, ( hasmenés, puffadás) már kis mennyiségben is. Eritrittől hálistennek semmi bajom, bár elég keveset használok édesitőket is.
(válasz Mazsinka 63. hozzászólására)

66. Blanka302014-03-18 21:34
Én néha teszek fel jó paleos recepteket amiket kiprobáltam és jol sikerültek. Pl. A kokuszmuffint nagxon sjánlom, mert nagyon finom lett. Ahhoz pont kokuszliszt kellett. Nyugodtan nézelődj a naplomban hátha talalsz benne valami érdekes receptet.
Bár sok benne az angol nyelvű recept, van pár magyar ötlet is ;)
(válasz Mazsinka 63. hozzászólására)

65. Trauma2014-03-18 21:27
Na ez elkeserítő. :(
(válasz Mazsinka 63. hozzászólására)

64. Mazsinka2014-03-18 21:24
Mi a helyzet a búzafűlével? Az elvileg gabona, meg lisztérzékenyek nem is ihatják... passz az egészséges nedünek?

63. Mazsinka2014-03-18 21:23
Épp tegnap voltam egy üzletben, vettem xilitet 1800 forintért, meg láttam magliszteket jó húzós áron. Van itthon lenmagliszt és kókuszliszt paleo boltból, még egyetlen egy étel sem sikerült, amit ezzel készítettem, pedig 12 éves korom óta főzök (jól). Az eritrittől meg vesegörcsöm, fene tudja, milyen görcsöm lett, lehet gyomor, de már fájt mindenem, úgyhogy passz. Maglisztet többet nem veszek, mert drága ahhoz, hogy elszórakozzam, kidobjam.
(válasz Blanka30 54. hozzászólására)

62. Trauma2014-03-18 21:23
Tudom tudom a zöldet. Már felhívták a figyelmemet, köszi. Talán hétvégén bejutok ilyen helyre. De elkeserítő, hogy pont amiket szeretek, nem ehetek.
(válasz Blanka30 61. hozzászólására)

61. Blanka302014-03-18 21:21
Érdemes elolvasni Szendi Gábor paleos könyveit, hogy képben legyél, mit miért érdemes vagy nem érdemes enni.
(válasz Trauma 60. hozzászólására)

60. Trauma2014-03-18 21:17
Köszi szépen, én mindenkitől szívesen veszek tanácsot, mert tök hülye vagyok hozzá. Még.:D
(válasz Blanka30 59. hozzászólására)

59. Blanka302014-03-18 21:15
Ha egy jotanacsot elfogadsz, elöbb a paleoval kezdesz, vagy tiszta étkezésssel, aztán ha megáll a fogyás akkor jöhet a keto.

58. Trauma2014-03-18 21:13
Fogalmam sincs:( csak azt érzem valami nem jó, változtatni kellene.Egészségesebben élni.
(válasz Blanka30 57. hozzászólására)

57. Blanka302014-03-18 21:12
Kokuszliszt is sokféleképpen felhasználhato. Én mondjuk sima kokuszreszeléket szoktam kávédarálon ledaralni, talan ugy olcsobb. Most kezded a paleot? Vagy ketogént?
(válasz Trauma 56. hozzászólására)


56. Trauma2014-03-18 21:07
Köszi, tényleg kókuszliszt. Erről is olvastam. Hu, már alig várom holnap bemegyek egy herbatárba és úgy bevásárolok ilyeneket. :)))
(válasz Blanka30 54. hozzászólására)

55. Blanka302014-03-18 21:07
Igen, sajnos nekem annyira nem jött be, pedig nemvagyok válogatos. De ki kell probálni. Pl. Natur gesztenyemasszát azt szeretem beizesitve gesztenyepüré szerüségnek, de sütve a lisztje nem :(
(válasz Menyus72 52. hozzászólására)

54. Blanka302014-03-18 21:05
Sok egészséges cukorpótló és liszt van ami egészséges. Pl a gesztenyeliszt is az, de csak módjával használva. Ha pl. Fogyni akarsz akkor ezt a lisztet ritkábban használd.
Ugyanigy édesitésre nagyon jo a méz is, de azt is csak moderáltan érdemes használni a magas ch-ja miatt.
Nekem személyszerint a steviaval kevert eritrit jött be leginkább édesitésre, mert a ch tartalma nagyon minimalis.
Lisztekből keveset használok, de akkor főleg mandulalisztet, vagy más magok lisztjeit, vagy a kokuszlisztet. Lenmaglisztet.
(válasz Trauma 51. hozzászólására)

53. Trauma2014-03-18 21:03
Na tessék. :D