Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Milyen módszerrel lehet készételeket tartósítani?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2

33. rolvisa2010-09-26 17:57
Több napig-bocs.

32. rolvisa2010-09-26 17:57
Vannak olyan légmentesen lezárható(tuppenwaros)
dobozok amiből ki lehet a levegőt egy kis szerkezetel szívni. Még a nyers hús is elvan benne tönn napig.Persze hütéssel, pl hűtőtáskában is elképzelhető. Nem olcsó, de meg lehet próbálni, ha annyira fontos.


31. win2008-11-06 08:51
Ááá, hagyd! Én már feladtam!

Azt hiszem, 3x is leírtam, hogy NINCS LEHETŐSÉG FAGYASZTÁSRA, de vagy nem érdekel senkit, vagy nem olvassák el.
(válasz syria 30. hozzászólására)

30. syria2008-11-05 22:26
DE HA EGYSZER NINCS RÁ LEHETŐSÉG???!!!
(válasz o.melinda 29. hozzászólására)

29. o.melinda2008-09-01 16:25
Szerintem leghatásosabb a fagyasztás

28. Yudy2008-04-18 21:30
Egy ötlet: a kiürült üdítős dobozokba teszem bele a lezacskózott kaját. A fagyasztás dátuma is jobban látszik, a helykihasználás is jobb. A kaja nem fagy össze egy szédszedhetetlen tömbbé.
(válasz sthfwerc53sw9st7 11. hozzászólására)

27. sthfwerc53sw9st72008-04-02 20:52
Én az általad leírt lecsót csak főzéshez használom, pl pörköltek alá, amit fagyasztok, azt zsiradékkal, hagymával és a többi hozzávalóval főzöm készre. Ezt is lehet üvegekbe tölteni, majd száraz dunsztba tenni.
(válasz smudlaagi54 13. hozzászólására)

26. win2008-04-02 16:44
Há' hogyne! :DDDDDD
(válasz emily 25. hozzászólására)

25. emily2008-04-02 16:17
Segítsek én is? :-DDDDDD
(válasz win 24. hozzászólására)

24. win2008-04-02 11:52
Hálám örökké üldözni fog!

...pechedre...
:DDDDDD
(válasz d@nu 23. hozzászólására)

23. d@nu2008-04-02 10:45
De nem ám! :DDD
Na jó, asszem Wint várhatom, így beteszem a linket:

[link]

Van ám itt minden, bár én azért biztosan kipróbálnám, mielőtt elküldöm az embert hosszú útra ezekkel... Vagy... ;DDDDDD
(válasz birogaby 22. hozzászólására)

22. birogaby2008-04-02 10:37
Csak nem akarod megosztani velünk,mi?!! :DDDDDD
(válasz d@nu 21. hozzászólására)

21. d@nu2008-04-02 10:28
Na de nekem ehhez a részleteshez van ám még több is... :PP ;DDD
(válasz birogaby 20. hozzászólására)

20. birogaby2008-04-02 10:27
Brühüm-brühüm :((
Ugyanezt írtam én is,csak nem ennyire részletesen!;DDD
(válasz d@nu 18. hozzászólására)


19. d@nu2008-04-02 10:09
Ja, bocs, ez lemaradt: Veled értek egyet Win! ;DDD
(válasz d@nu 18. hozzászólására)

18. d@nu2008-04-02 10:08
Drágaszágom, valami ilyesmire vágysz?

Sertéspörkölt üvegben
2 kg sertéslapocka, 60 dkg hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, zsír, vagy olaj, 3-4 ek jófajta pirospaprika, só
A húsból a szokásos módon pörköltet főzök, de csak félpuhára. Beleteszem a tisztára mosott üvegekbe, légmentesen lezárom és 100 percig gőzölöm.

17. birogaby2008-04-02 08:55
:DDDDDD
(válasz win 16. hozzászólására)

16. win2008-04-02 08:45
Köszi Gaby! :)))
De úgy látom, reménytelen!

Majd megmondom az illetőnek, kössön a hátára egy fagyasztót a pusztában, meg szerezzen egy bazi hosszú hosszabbítót, és máris nem lesz gondja! ;DDD
(válasz birogaby 15. hozzászólására)

15. birogaby2008-04-02 08:39
Mindenki figyelmébe ajánlom,aki mostanában hozzászólt a 6. hsz-t!:))

14. birogaby2008-04-02 08:37
Nem,amit leírtam receptet,az NEM a zakuszka!
Ezt inkább babgulyásnak nevezném.Ha megnézed az adatlapomat,ott megvan a zakuszka receptje is!
(válasz smudlaagi54 13. hozzászólására)

13. smudlaagi542008-04-02 08:31
Ez a lecsó amit szárazbabbal készitettél,az a zakuszka.Lehet,padlizsánnal,babbal,(a babot át is lehet törni,szerintem finomabb úgy)
gombával késziteni. Én úgy szoktam,hogy megcsinálok egy nagy adag alapot,amit két felé veszek,az egyik felét babosan készitem el,a másikat padlizsánosan,nekünk ez jött be.Legjobban friss kenyérrel,vagy piritóssal szeretjük.
Én nagyon sokszor csinálom,hogy nagyobb adagban fözök,annyit hagyok elöl amennyit elfogyasztunk,a többit dobozolom,és berakom a mélyhütöbe.A lecsót mindig úgy rakom el nyáron ahogy az anyu szokta.A paradicsomot egy nagy edénybe felfözöm,Qadlibeten áttöröm,visszarakom a tüzre,és ha forr akkor rakom bele,a csikokra vágott paprikát.Ha félig megpuhult,üvegekbe töltöm,a maradék paradicsomlevet is üvegekbe rakom,tartósitóval(szalicil).A lecsó alá csak hagymát kell vágni.A paradicsomlét,meg elkészitem mint a töltött paprikához,csak húsgombócokat fözök bele,mert a paprika ize benne van.És szoktam ételizesitőt is elrakni üvegben.Olyan mint a delikát,vagy vegeta.De nincs benne
tartósitó,izfokozó stb.
(válasz birogaby 9. hozzászólására)

12. esztella1002008-04-02 07:44
Én amit lelehet fagyasztani,azt adagokba szoktam eltenni a mélyhűtőbe.

11. sthfwerc53sw9st72008-04-02 07:13
Én több féle ételt is készítek az utóbbi időben úgy, hogy a fagyasztóba is kerüljön, emit később csak elő kell venni. Ilyenek (a már korábbi hozzászólásokon kivül): Készre sütött fasirozott, készre sütött töltött húsok, babgulyás, készre sütött lecsó - melybe őjra melegítéskor lehet virslit, kolbászt, vagy tojást tenni, én sóskát is szoktam úgy fagyasztani, hogy megdinsztelem (nagy adagot, amikor a szezonja van és adagokban fagyasztóba rakom, ,amikor kell, csak vizbe teszem, forralom és készre főzöm. Szoktam képosztát nagy adagban dinsztelni - káposztás tésztának tésztának - majd lefagyasztani. A meggyet az utóbbi időben nem főzöm be, fagyasztóban tárolom egészben, vagy fejtve, amikor kiveszem és kienged, csaknem ugyanolyan finom, mint a frissen szedett, és mivel nyáron nagy adagot rakok el sokkal olcsóbb gyümölcsöt ehetünk, mint a télen vásárolt éppen kapható drába gyümölcsök. Minden készre főzött tésztát, sütött süteménytlehet fagyasztba tenni. Én még kenyeret is szoktam, igy amikor kell csak kiveszem, nem teszem mikróba, magától kienged és olyan mint a frissen vásárolt. Tehát érdemes nagy adagokat főzni és fagyasztani. Nincs polcsékolás és időt takaríthatunk meg. Várok én is ujabb ötleteket, melyet előre is megköszönök. (Még valami: Én mindent zacskózok, természetesen a leveseket nem.

10. win2008-03-30 16:35
Szió!

Köszike! Hurrá!!! Végre valami használható! :))))) Valami ilyesmire gondoltam én is.
(válasz birogaby 9. hozzászólására)

9. birogaby2008-03-30 12:09
Szia!(itt is:DDD)

A zsírban lerakott húshoz hasonlóan lehet paprikást,meg pörköltet is tartósítani.A megpuhult,de nem szétfôtt húst üvegbe kell tenni,lezárni,és legalább egy órát gôzölni.

Lecsót lehet szárazbabbal is készíteni.
Hozzávalók:50 dkg szemesbab,50 dkg hagyma, 2,5 dl olaj,8 nagy paradicsompaprika,3 dl sûrû paradicsomvelô,só,szalicil.
A babot néhány óra áztatás után sós vízben puhára fôzöd.A hagymát apróra vágva az olajon üvegesre párolod,hozzáadod a ledarált paradicsompaprikát,paradicsomot,majd a lesûrt babot.Addig kell párolni,míg az olaj feljön a tetejére.Kevés szalicilt keverünk bele,forrón üvegbe tölteni,és száraz dunsztba tenni.

Ezt a babos változatot egyszer én is kipróbáltam,nagyon finom lett.Nem találtam most pontosan azt a receptet ami alapján én akkor készítettem,mert én úgy emlékszem paradicsompaprika helyett sárga és fehérrépát tettem bele.Levesalapnak is nagyon finom,de lehet hozzá egy kis kolbászt pirítani,és arra önteni a babot.

8. win2008-03-30 10:02
Köszi.
Az a gond, hogy ezek eddig is megvoltak, mármint a lecsó, meg a hús zsír alatt (azt már próbálta és nem is volt vele gond), de egy kis változatosságot szeretne az illető, ha lehetne.
Úgy látszik, marad neki a gyári konzerv. :(
(válasz 'szti 7. hozzászólására)


7. 'szti2008-03-29 18:37
ahogy el lehet tenni lecsót, gondolom más zöldséget is, bár sose próbáltam
konzervgyárak hirtelen magas hőmérsékleten tartósítanak, azt nem tudod elérni
viszont szerintem olyat, amiben hús vagy liszt, vagy tejtermék van nem lehet, csak fagyasztva
még húst lesütni lehet és zsír alatt tartva, ha nem is túl sokáig, de nem romlik meg, régen így csinálták
(válasz win 6. hozzászólására)

6. win2008-03-29 13:24
Köszönöm, az eddigieket.

Úgy látszik, nem voltam elég egyértelmű. Nincs lehetőség a hűtésre, fagyasztásra. Tehát engem olyasmi érdekelne, hogy pl. lehet-e tartósítani ilyen ételeket dunsztolással, vagy más hasonló, befőzési eljárással.

5. siti2008-03-29 12:42
Mivel apósoméval együtt két háztartást vezetek, már kitapasztaltam, mi mindent lehet fagyasztással tartósítani. Néhány példa:kifőtt tészta, párolt rízs, töltött káposzta, pörköltfélék, sütemények jó része, húsos makaróni, húsleves...Ami viszont nem jó ha felengeded:krumplis ételek, és olyasmi amiben tejföl van, mert elég furi lesz az állaga.

4. LURKO112008-03-29 12:17
szinte bármit lefagyaszthatsz.kivéve amiben rántás van.az kiengedés után csintalan.én a páromnak szoktam pakolni igy,külföldön dolgozik.a karajt bepanirozom,becsomagolom 5db-onként,lefagyaztom.a csirkemellet csikokra vágom,gyros-porba beforgatom,adagonként lefagyasztom.ezeket ő csak kisüti.a fasirtot bekeverem,lefagyasztom.ezt is szinte csak sütnie kell.kész pörköltet is fagyasztom.nagy hirtelen ennyi.ha vmi még eszembe jut,majd irom.

1 2