Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet szójából a húsételhez leghasonlóbbat kihozni? fórum

Hogyan lehet szójából a húsételhez leghasonlóbbat kihozni? (tudásbázis kérdés)


6. 7832a597c4 (válaszként erre: 5. - 27c72ee00a)
2013. dec. 22. 10:55
Ez a répás borsós biztos jó, majd kipróbálom. Köszi.
5. 27c72ee00a (válaszként erre: 4. - 7832a597c4)
2013. dec. 21. 19:43

:)

Zsírral nem szoktam főzni, de majd kipróbálom:)

Zöldséges "fasírtot" is próbáltam már szója granulátummal, sárgarépát kockára vágva, zöldborsót kevertem hozzá.

És az a tapasztalatom, hogy erősebben kell picit fűszerezni, mint a húst.

Szójakockából pedig csináltam már brassóit is:)

4. 7832a597c4 (válaszként erre: 3. - 27c72ee00a)
2013. dec. 21. 19:38
Köszi :) Én is úgy tapasztaltam, hogy valamennyi állati eredetű kell hozzá, mert ha zsírral készítettem szójás ételt úgy valamivel jobban hasonlított a húsos ételhez. Amúgy a gombának sokkal húsosabb a jellege pl. ha brassóinak fűszerezzük vagy vadasnak, mint a szójának önmagában.
2013. dec. 21. 18:54

Szia!

Én mindig ételízesítős forró vízzel öntöm le, kb. egy órára, aztán jól kicsavarom.

Ha húsételhez hasonló ízt akarok, akkor egyharmad rész hússal készítem.

De egészen finom, különleges ízeket ki lehet hozni, attól függ, hogyan fűszerezed, nem csak húshoz hasonlóan.

Szoktam gombával keverni, vagy egyéb zöldséggel, múltkor gyros ízűre csináltam, finom lett:)

2013. dec. 21. 18:49
Sziasztok! Praktikák érdekelnének pl. miben és meddig kell áztatni főzés előtt vagy mire kell ügyelni. nekem eddig nem jött össze a húsételéhez hasonló íz. Köszönöm.
2013. dec. 21. 18:48
Hogyan lehet szójából a húsételhez leghasonlóbbat kihozni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook